• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

המהפכה הפמניסטית - אליה וקוץ בה?

• פותח הנושא פותח הנושא Cat
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
אני מניח שיחסית בקלות אפשר לחיות עם מפרנס יחיד אם האישה נשארת בבית מגדלת את הילדים וחיים באיכות חיים כמו פעם (עם אינפלציה קלה למצב טוב יותר( אבל החשיבה של רוב האנשים הם על חיי מותרות, וככל שנרצה יותר מותרות כך הצורך ביותר ממפרנס 1 יעלה וזה הגיוני סך הכל.

ברור שהסיפור האישי שלי מאד אנקדוטיאלי אבל הוא מאיר על הלך הרוח שהיה בחברה המערבית בשנות ה- 60-70, ע"ע דון דרייפר. במקרה של אימי היא היתה מוצאת תירוצים כדי מפעם לפעם לקחת על עצמה פרוייקטים, כי "מוכרחים אותה" ו- "עד שימצאו מישהו אחר", בגיל הרבה יותר מבוגר עד אחרי גיל 80 היא היתה עובדת שעות ביום מהבית בתרגומים למרות שהיא לא היתה זקוקה להכנסה. זה פשוט עניין אותה הרבה יותר מאשר לשבת עם חברות בבית קפה או במספרה. היה לה פרוייקט אחד שבו היא היתה חברה בצוות שהקים מכון מחקר, זו היתה אחת התקופות הכי מאושרות שלה.
סבתא שלי הייתה עובדת די בכירה לפני שנולדו לה ילדים. כשנולדו הילדים היא החליטה להפסיק לעבוד כשכירה (המשיכה כמשקיעה אקטיבית בנדל"ן) למרות שרוב החברות שלה עבדו. כשהילדים גדלו אז היא חזרה לעבוד במשרה מלאה בתפקידים יותר בכירים. היא אהבה לעבוד ואהבה להיות עם הילדים, היא לא אהבה לעשות שני דברים בו זמנית. כלכלית סבא וסבתא שלי יכלו להרשות את זה לעצמם. היום זה באמת יותר קשה.

אבל יש מקומות בארץ שזה קצת יותר קל. יש מקומות שאפשר להרוויח הרבה ביחס לעלות הנדלן והמחיה. למשל אזור חיפה רבתי: טירת הכרמל נשר עכו קריית ים מגדל העמק נהריה שלומי. גם אריאל קריית מלאכי אופקים ושדרות. לגור ביישוב יותר יקר ולגור בפריפריה הרחוקה יותר מאתגר מבחינת פרסה. כמובן שיש סיבות טובות לגור בפריפריה הרחוקה ציונות קהילתיות איכות סביבה וחינוך.

אני חשוב שבממוצע יש הרבה יותר נשים שמעוניינות שהאחריות על הטיפול בילדים (בשונה מהעבודה הטכנית עצמה)
אני לא יודעת על מחקר שנעשה על הרעיון הזה, אבל יכולה לספר על עצמי וחברותיי - גם כשבני הזוג טיפלו בבית ובילדים יחסית בשוויוניות, שיגע אותנו שכל הקירקושים במוח היו עלינו. זה אומר כל הזמן להיות בתשומת לב ועירנות לגבי הכל - הילדים (הבריאות שלהם, הביגוד, המצב החברתי, המצברוח), ההורים המזדקנים, חיי החברה של כל המשפחה (לדאוג ל"קהילה" מתאימה שאפשר לבלות איתה עם הילדים), לחשוב על רעיונות לחופשה הבאה, לראות מה צריך לתקן/לקנות/לעצב בבית, לחפש הופעות תרבות מתאימות לילדים, לבדוק מצב תזונתי של כלל הבית...
תאמין לי, מניסיוני האישי, זה מטריף את העצבים. אבל האפשרות השניה - בעל שלא שם לב לכלום כמעט - מפחידה אותנו יותר.

ככל שיש בחירה חופשית אמיתית, כמו למשל בחלק מארצות סקנדינביה (חופשות לידה ארוכות בתשלום, קמפיינים לעידוד גברים להישאר בחופשת לידה ועידוד נשים לעסוק בכל המקורות , כולל טכניים ודרישה לשילוב נשים בהנהלה וכו׳) רואים שיותר נשים בוחרות בעבודות שתואמות את הדפוסים שידועים מזמן אצל נשים (עבודה עם אנשים, פחות טכנית) ובהיקף ואינטנסיביות פחותים מאלו של הגברים.
בסקנדינביה משלמים יפה גם במקצועות ההומניים, והם נחשבים למכובדים. נדמה לי שמקובל להשאר שם עם הילדים בבית עד לגיל שלוש. יכול להיות ששני הדברים האלה תורמים להעדפה הזאת.
נדמה לי שקראתי פעם שבארצות ערב ובחברה הערבית בארץ, דווקא יש יחסית הרבה נשים במקצועות שנחשבים לגבריים (הנדסה וכדומה).

בסקנדינביה משלמים יפה גם במקצועות ההומניים, והם נחשבים למכובדים. נדמה לי שמקובל להשאר שם עם הילדים בבית עד לגיל שלוש. יכול להיות ששני הדברים האלה תורמים להעדפה הזאת.
נדמה לי שקראתי פעם שבארצות ערב ובחברה הערבית בארץ, דווקא יש יחסית הרבה נשים במקצועות שנחשבים לגבריים (הנדסה וכדומה).
בפועל יש ילודה נמוכה בסקנדינביה. לאשתי הייתה השערה שלתת חופשות לידה ארוכות גורם לפחות ילדים, כי ההפרשים בין הלידות גדולים או שהאשה רוצה לעבוד יותר מאשר להשאר בבית.

ישראל יותר בנויה לנשים עובדות עם ילדים קטנים. מעונות (לפעמים עם סבסוד לנשים עובדות) מגיל צעיר. הטבות מס הכנסה לגברים ונשים עם ילדים. אבל הסיבה היותר בסיסית לדעתי לילודה גבוהה יותר היא המוכנות והרצון להתאמץ, ולהתפשר על נוחות. בהרבה מקומות בעולם (לא רק המערבי) הגישה היא להביא ילדים רק כשנוח, ואז הם יולדים 0-2 לאשה.

לגבי החברה הערבית ממה שאני מכיר הגברים בה פחות הולכים למקצועות מדעיים. אולי כי הם צריכים לפרנס מהר ולהחזיק מקצוע מוגדר בשביל להתחתן. גבר נחשב הוא גבר עם מכונית יקרה שמשדר שיש לו כסף. נשים לעומת זאת נחשבות יותר אם הן משקיעות בלימודים. לכן כבר מבית הספר ואחר כך הן הולכות יותר למדעים בכיתות עם מעט בנים או בלי בנים בכלל. כשאין בנים בכיתה בנות לומדות יותר מקצועות ריאליים. לפעמים גם היחס לנשים במקצועות ריאליים יותר טוב. באיראן (לא ערבית אבל עם שיקולים דומים ויותר השכלה לעומת מדינות ערב) יש הרבה מאוד מהנדסות.

נערך לאחרונה ב:
אוקיי, אני מסכימה שבשוק העבודה גברים עובדים יותר קשה מנשים. בכללי? לא ממש.
נכון, אבל זה בדיוק המהות של שוויון - גברים עובדים יותר קשה מנשים בעבודה. בטיפול בילדים - פחות קשה. כך נוצר שוויון.
בכללי? לא ממש. הייתי שמחה שבעלי יחלוק איתי את הטיפול בילדה, זה בעיני הרבה יותר אינטסיבי וקשה מלשבת כמה שעות נוספות במשרד.
זה בדיוק העניין. כל צד מודד את העבודה העודפת שלו בעיניים סובייקטיביות. בעינייך יותר קשה לטפל בילדה, בעיניו יתכן שיותר קשה לשבת כמה שעות במשרד.
אם את חושבת שלטפל בילדה יותר קשה מלעבוד עוד כמה שעות במשרד - מה דעתך שתחליפו? את תעבדי שעתיים נוספות כל יום (זה הרי קל), והוא יטפל בילדה ב80%.
בכל אופן, מתישהו ראית קבוצת גברים נלחמים לקבל חופשת לידה או משרת אב? לא ממש.
ברור, המהפכה הפמיניסטית דיברה רק לנשים. הייתה מהפכה מאצ'ואיסטית? למה שגברים ילחמו לקבל הטבות לנשים (מסורתית)? בייחוד כשההטבות לא מקבלות קרדיט בשוק הזוגי.
זאת היתה פשוט התחמקות מלחזור הביתה לילדים, כי כנראה שעבודה משרדית היא הרבה יותר קלה. (היא יותר קלה. אני יכולה להעיד בעצמי)
זה אנקדוטלי וסובייקטיבי להחריד. הייתי מעדיף לירות לעצמי ברגל מאשר להיות עוד שעתיים במשרד בחוסר מעש כל יום.
כשמסתכלים על דברים כמו שוויון, משהו שהוא כמותי בעיקרו, אי אפשר להגיד דברים כמו "לטפל בילדה יותר קשה מלעבוד במשרד", כי זה לא מדיד. ובטח שלא "ולכן אני עובדת יותר".
מעבר לפגיעה בנשים, הפגיעה המשמעותית בעיני בתא המשפחתי ובגברים זה שמאחר והתרבות לא ממש השתנתה והעניקה שיוויון אמיתי - כל העומס המנטלי שחווה האישה בכך שהיא נאלצת גם להרות, גם ללדת לטפל בילד, גם לעבוד וגם ברוב המקרים להיות החלק היותר פעיל במטלות הבית, והכל נעשה פחות או יותר במקביל נופל גם על כל התא המשפחתי (יש ספר נחמד על זה שנקרא בנות קסנטיפה) זה יוצר מרמור, חוסר סיפוק ובמקרה הרע גם עלול להוביל לגירושין.
זו זווית נשית צרה מאוד. הפגיעה בגברים היא לא (רק) כי לאישה קשה וזה יוצר מרמור בתא המשפחתי.
הפגיעה בגברים היא אבסולוטית ועצמאית - כמו הפגיעה בנשים. כשם שנשים נפגעו מהצורך לפצל מאמץ מהבית-לעבודה, כך הגברים, שמצופה שיטפלו גם בילדים.
יש כמובן פגיעות נוספות, אבל אנחנו מתמקדים כרגע בפגיעה באיזון עבודה-קריירה.
הנקודה היא שפעם זה לא היה ככה, בעידן שבו מפרנס יחיד יכל לכלכל את הבית, האישה יכלה להשאר בבית ולעשות את התפקיד הזה במלואו. זה בכלל לא רלוונטי בעיני אם חלק מהנשים היו רוצות לצאת לעבוד או לא או אם זה היה הגבר או האישה. היתה בחירה.
אבל זה פשוט לא נכון. לא הייתה בחירה. אישה לא הייתה מתקבלת בשוק העבודה. מי שסבלה בבית - היו לה חיים גרועים וממורמרים.
המשוואה שלך עובדת גם הפוך - הגבר יכול היה להתרכז רק בקריירה, ולא לטפל בילדים בכלל. אבל האמת? גם גברים אוהבים את הילדים שלהם ורוצים לטפל בהם.

אני לא יודעת על מחקר שנעשה על הרעיון הזה, אבל יכולה לספר על עצמי וחברותיי - גם כשבני הזוג טיפלו בבית ובילדים יחסית בשוויוניות, שיגע אותנו שכל הקירקושים במוח היו עלינו. זה אומר כל הזמן להיות בתשומת לב ועירנות לגבי הכל - הילדים (הבריאות שלהם, הביגוד, המצב החברתי, המצברוח), ההורים המזדקנים, חיי החברה של כל המשפחה (לדאוג ל"קהילה" מתאימה שאפשר לבלות איתה עם הילדים), לחשוב על רעיונות לחופשה הבאה, לראות מה צריך לתקן/לקנות/לעצב בבית, לחפש הופעות תרבות מתאימות לילדים, לבדוק מצב תזונתי של כלל הבית...
תאמין לי, מניסיוני האישי, זה מטריף את העצבים. אבל האפשרות השניה - בעל שלא שם לב לכלום כמעט - מפחידה אותנו יותר.
כל אלה לגמרי צרכים ודרישות שאת לוקחת על עצמך, ומצפה שהבעל יקח בנטל.
אני מניח שגם לבעל יש אלף משימות מנטליות, למשל במשרד ובפוליטיקה שלו, שהוא לא משתף אותך.

אני באמת לא מבין איך מצב בו צד א' לוקח על עצמו מיליון משימות כי הוא רוצה, משימות שאינן חובה, גורם לו להרגיש מופלה, כי צד ב' לא המציא לעצמו משימות.
באותה צורה, צד ב', יכול להחליט שחובה לקנות מערכת מדיה חדשה לסלון, בעלות של 23 אלף שקל, ולהתעצבן שצד א' לא לוקח על עצמו את הנטל הזה גם.
כל אלה, מותרות:
כל הזמן להיות בתשומת לב ועירנות לגבי הכל - הילדים (הביגוד, המצברוח), חיי החברה של כל המשפחה (לדאוג ל"קהילה" מתאימה שאפשר לבלות איתה עם הילדים), לחשוב על רעיונות לחופשה הבאה, לראות מה צריך /לקנות/לעצב בבית, לחפש הופעות תרבות מתאימות לילדים, לבדוק מצב תזונתי של כלל הבית...
אלה היחידים שאני מוכן לקבל כצרכים אמיתיים, וגם זה תלוי:
הילדים (הבריאות שלהם, המצב החברתי), ההורים המזדקנים, לראות מה צריך לתקן בבית
אי אפשר לקחת עליך חוב, לבד, בלי להתייעץ ובלי להגיד לאף אחד, שרק אתה רוצה בו, ואז להתלונן למה אתה טובע בחובות.
אני לא תמים, ברור שנשים לוקחות על עצמם חלק מרכזי בדברים האלה בבית - הנקודה היא שאף אחד לא ביקש.
בטח שאי אפשר לגזור מזה "אני עובדת יותר קשה כי לקחתי על עצמי דברים שרק אני רוצה".
זה שקוראים לתקופה אחרי הלידה חופשה, לא אומר שזה חופשה. אני ממש מתפלאת עליך.
אני לא הבאתי את הדוגמא הזאת, זו דוגמא של פות"ש להטבות האישה, בעיניה - חופשת לידה או משרת אם - אלה הטבות שרק האישה לוקחת. מסכים שזה קשה, וגם בעד להאריך.

נערך לאחרונה ב:
מהראייה הגברית, הרבה מהמשימות הללו(לא כולם) גם אם יעשו בערך, ולא בצורה האופטימלית, הכל יהיה בסדר גמור.
נגיד חופשות, או לעצב את הבית, או איזה הופעה הילדים ילכו.
אולי לפחות את המשימות הללו אפשר להשאיר לגברים?

לגבי המצב הבריאותי, החברתי וכו' של הילדים, אין ספק שעדיף שנשים ידאגו לזה. אתן הרבה יותר טובות בזה. וזה חשוב מאוד.
האם יש דרך שבה אנחנו הגברים יכולים לתמוך בכם במשימות הללו, כדי שזה יוריד לכם לפחות חלק מהנטל המנטלי ?

נכון, אבל זה בדיוק המהות של שוויון - גברים עובדים יותר קשה מנשים בעבודה. בטיפול בילדים - פחות קשה. כך נוצר שוויון.
אוקיי, לדעתך יש שיוויון. לדעתי מה שקורה בפועל רחוק מהמציאות שאתה מתאר.
זה לא שאני בעד להעמיס עוד על הגברים, אני כן בעד להפחית עומס מנשים (כתוצאה מכך גם העומס על גברים אמור לפחות)

זה בדיוק העניין. כל צד מודד את העבודה העודפת שלו בעיניים סובייקטיביות. בעינייך יותר קשה לטפל בילדה, בעיניו יתכן שיותר קשה לשבת כמה שעות במשרד.
אם את חושבת שלטפל בילדה יותר קשה מלעבוד עוד כמה שעות במשרד - מה דעתך שתחליפו? את תעבדי שעתיים נוספות כל יום (זה הרי קל), והוא יטפל בילדה ב80%.
מה זה משנה אם אני רוצה להחליף או לא, זה נראה לך כמו משהו ישים?
זה לא שמשרות אב מחכות לו בתור (יש כאלו בכלל? איך מעסיק יסתכל על אבא שאומר שהוא רוצה להיות חלק פעיל בגידול הילדים ולצאת חצי מהזמן מוקדם יותר?), מה גם שהוא מרוויח יותר ממני כי הוא זוכה לשמור על רצף ולהתקדם בזמן שאני הייתי/אהיה ב"חופשת לידה" אז מבחינה כלכלית זה לא יהיה כל כך חכם בכל אופן.
ואפשר כמובן למדוד את זה כשמשאירים אותו שעה עם הילדה או שעה בפגישות. מתי קשה לו יותר... רוצה לנחש?

ברור, המהפכה הפמיניסטית דיברה רק לנשים. הייתה מהפכה מאצ'ואיסטית? למה שגברים ילחמו לקבל הטבות לנשים (מסורתית)? בייחוד כשההטבות לא מקבלות קרדיט בשוק הזוגי.
בדיוק. למה שהם ילחמו על זה? אם הייתי גבר בוודאי שלא הייתי טורחת להלחם על זה. זה הרי לא מיטיב עם האינטרסים שלי.

זה אנקדוטלי וסובייקטיבי להחריד. הייתי מעדיף לירות לעצמי ברגל מאשר להיות עוד שעתיים במשרד בחוסר מעש כל יום.
כשמסתכלים על דברים כמו שוויון, משהו שהוא כמותי בעיקרו, אי אפשר להגיד דברים כמו "לטפל בילדה יותר קשה מלעבוד במשרד", כי זה לא מדיד. ובטח שלא "ולכן אני עובדת יותר".

זו זווית נשית צרה מאוד. הפגיעה בגברים היא לא (רק) כי לאישה קשה וזה יוצר מרמור בתא המשפחתי.
הפגיעה בגברים היא אבסולוטית ועצמאית - כמו הפגיעה בנשים. כשם שנשים נפגעו מהצורך לפצל מאמץ מהבית-לעבודה, כך הגברים, שמצופה שיטפלו גם בילדים.
יש כמובן פגיעות נוספות, אבל אנחנו מתמקדים כרגע בפגיעה באיזון עבודה-קריירה.
זה נכון שמצופה, אבל אני לא שומעת על הרבה גברים שמתעסקים עם הביורוקרטיה של הילדים, החינוך או בישול לילדים. יכול להיות שביולוגית גברים פחות מתאימים לתפקיד הזה, אז זה לא בא להם בטבעיות, אבל אי אפשר להתכחש שזה יוצר עומס בלתי אפשרי על האישה שגם צריכה לעבוד וגם צריכה להתעסק בכל העומס מטלות הזה.
אני מסכימה שגברים נאלצו לעשות התאמות למצב שהשפיעו גם עליהם, אבל לא ברמה שהזיזו להם את הגבינה.

אבל זה פשוט לא נכון. לא הייתה בחירה. אישה לא הייתה מתקבלת בשוק העבודה. מי שסבלה בבית - היו לה חיים גרועים וממורמרים.
המשוואה שלך עובדת גם הפוך - הגבר יכול היה להתרכז רק בקריירה, ולא לטפל בילדים בכלל. אבל האמת? גם גברים אוהבים את הילדים שלהם ורוצים לטפל בהם.
אתה מדבר על התקופות שקדמו למהפכה הפמניסטית, אבל מאז היא עברה הרבה גלגולים. היה אפשר להעריך את תרומתן של נשים לשוק העבודה גם בלי ליצור הכרח ששני בני הזוג יעבדו.
לא טענתי שגברים לא אוהבים את הילדים שלהם או לא רוצים לטפל בהם, אלא שהטיפול העיקרי עדיין נופל על האישה (מאותן סיבות תרבותיות שטמועות בחברה) ולהעמיס גם את ההכרח לעבוד בנוסף לכל המשימות האלו לא תורם לאישה וגם לא למשקי הבית.

האם יש דרך שבה אנחנו הגברים יכולים לתמוך בכם במשימות הללו, כדי שזה יוריד לכם לפחות חלק מהנטל המנטלי ?
כן, לקחת על עצמכם תשומת לב על חלק מהדברים. אני זוכרת שפעם צרחתי על הבעל שלי: אם היית קצת יותר מוטרד מהנושאים האלה, אני הייתי יכולה להיות רגועה יותר.
בנוסף, רוב הגברים שוכחים ליזום בעצמם מעשים שישמחו את בנות זוגם לאחר כמה שנות נישואין (הדגש על מה שישמח אותה, לא בהכרח העדפה שלך). ולפעמים יוזמה הופכת לרוטינה שכבר לא מרגשת אף אחד (דוגמא מאצלנו: הביא פעם פרחים ושמחתי מאד, ואז הביא כל שישי עד שעצרתי את השטות הזאת).

אני לא הבאתי את הדוגמא הזאת, זו דוגמא של פות"ש להטבות האישה, בעיניה - חופשת לידה או משרת אם - אלה הטבות שרק האישה לוקחת. מסכים שזה קשה, וגם בעד להאריך.
הטבות?:roll:
ככה קוראים לזה מבחינה חוקית. אני לא קבעתי את המונח.

מעניין
תמיד חשבתי שלהיות עם הילדים שלך זה יותר נחמד מאשר עבודה ממוצעת ואפרורית כמו חלק גדול מהאנשים.
בעיני זה כן יותר נחמד במרבית הזמן, אבל יש סף עומס שבאיזשהו שלב קשה לעמוד בו ואם אין עזרה חיצונית, אז עזרה מהבן זוג יכולה להציל.

אני מניח שיחסית בקלות אפשר לחיות עם מפרנס יחיד אם האישה נשארת בבית מגדלת את הילדים וחיים באיכות חיים כמו פעם (עם אינפלציה קלה למצב טוב יותר( אבל החשיבה של רוב האנשים הם על חיי מותרות, וככל שנרצה יותר מותרות כך הצורך ביותר ממפרנס 1 יעלה וזה הגיוני סך הכל.
כלומר זוג שאין לו שאיפה לקנות דירה ומביאים במקסימום 2 ילדים וחיים בפריפריה? כי אחרת אני לא רואה איך זה עובד.
ממה שידוע לי, אנשים כן יכלו לקנות בית עם מפרנס יחיד בעבר. היום בלתי אפשרי. לוקחת את זה כדוגמא כי זאת פשוט נראת לי ההוצאה הכי גדולה שיש למשק בית ממוצע.

בפועל יש ילודה נמוכה בסקנדינביה. לאשתי הייתה השערה שלתת חופשות לידה ארוכות גורם לפחות ילדים, כי ההפרשים בין הלידות גדולים או שהאשה רוצה לעבוד יותר מאשר להשאר בבית.
לדעתי זה להיפך - אם אין הרבה ילדים, המדינה יכולה להרשות לעצמה חופשות לידה ארוכות. אם יש יותר ילדים, המדינה תצטרך לממן איזה עשור של חופשות לידה, וזה כבר יעלה יותר מדי.

הטבות?:roll:
ככה קוראים לזה מבחינה חוקית. אני לא קבעתי את המונח.
זה לא משנה, השתמשת בזה בתור דוגמא למשהו "נשי" שמקל בעבודה, וגברים לא לוקחים אותו, ולפיכך לא משתווים לנשים ברמת העבודה שלהם.
או שמשרת אב זה לא נחשב עבודה קלה יותר, עם פחות שעות? או שחופשת לידה זה לא, היעדרות משולמת מהעבודה?
אוקיי, לדעתך יש שיוויון. לדעתי מה שקורה בפועל רחוק מהמציאות שאתה מתאר.
זה לא שאני בעד להעמיס עוד על הגברים, אני כן בעד להפחית עומס מנשים (כתוצאה מכך גם העומס על גברים אמור לפחות)
זה לא עניין של מה דעתי או לא - זה עניין של העובדות שאת בעצמך הצגת. הגבר עובד קשה יותר בעבודה, ורוב גידול הילדים נופל עלייך.
איפה פה אין שוויון? רוב הגידול ומעט העבודה עלייך, רוב העבודה ומעט הגידול עליו.
את טוענת שלטפל בילדים יותר קשה משעות נוספות במשרד - אוקיי, זה לגמרי, לגמרי סובייקטיבי. ואם את מרגישה כך, תציעי לבן זוגך שאת תקחי יותר שעות נוספות, והוא יטפל יותר.
מה זה משנה אם אני רוצה להחליף או לא, זה נראה לך כמו משהו ישים? זה לא שמשרות אב מחכות לו בתור
בוודאי, בהמון משפחות האב בבית ומטפל. את לא מוכנה לשחרר את תפקידך המגדרי הקלאסי, אבל מצפה שזה יקרה מעצמו, שהוא יוותר על תפקידו הקלאסי. שני צדדים לטנגו.
יש משרות חצי ורבע ושליש משרה, והוא אפילו יכול לקחת חופשת לידה במקומך.
מה גם שהוא מרוויח יותר ממני כי הוא זוכה לשמור על רצף ולהתקדם בזמן שאני הייתי/אהיה ב"חופשת לידה" אז מבחינה כלכלית זה לא יהיה כל כך חכם בכל אופן.
ואפשר כמובן למדוד את זה כשמשאירים אותו שעה עם הילדה או שעה בפגישות. מתי קשה לו יותר... רוצה לנחש?
אוקיי, אז יש פה שתי בעיות - אחת, לא השכלתם להבין מי טוב מה. בשלב זה, לך קל לעשות שעות נוספות, אבל השעות נוספות שלך שוות פחות. אפשר לשנות, אבל זה לשלם מחיר.
שתיים, רצה הגורל ולשניכם קשים אותם הדברים, גידול הילדים. יש גברים שמעולים עם ילדים, לא? זה מצב שווה ערך שלשניכם היה קשה מאוד לעבוד. מה לעשות?
בדיוק. למה שהם ילחמו על זה? אם הייתי גבר בוודאי שלא הייתי טורחת להלחם על זה. זה הרי לא מיטיב עם האינטרסים שלי.
לא הבנת - השאלה היא למה שגברים ילחמו כדי לקבל הטבות שמיועדות מסורתית לנשים. זה בהחלט מיטיב איתם - גברים רבים היו מתים לעבוד פחות.
הסיבה היא שהמהפכה הפמיניסטית קרתה, אבל לא קרה שום דבר נגדי, שום מהפכה גברית. בהרבה משפחות, עיקר העול עדיין עליהם לפרנס, אין שינוי דרמטי במאה האחרונה.
זה נכון שמצופה, אבל אני לא שומעת על הרבה גברים שמתעסקים עם הביורוקרטיה של הילדים, החינוך או בישול לילדים. יכול להיות שביולוגית גברים פחות מתאימים לתפקיד הזה, אז זה לא בא להם בטבעיות, אבל אי אפשר להתכחש שזה יוצר עומס בלתי אפשרי על האישה שגם צריכה לעבוד וגם צריכה להתעסק בכל העומס מטלות הזה.
אני מסכימה שגברים נאלצו לעשות התאמות למצב שהשפיעו גם עליהם, אבל לא ברמה שהזיזו להם את הגבינה.
בגדול נכון, אבל כמו שאמרתי בהודעה לבת העמק, אי אפשר לצפות לבוא עם ציפיות בשמיים, שהצד השני לא מבקש, ואז להתלונן "למה אתה לא פוגש את הציפיות באמצע???".
האם גברים צריכים להכין את הילדים לבית ספר, לקחת אותם, לדבר עם המורים, להאכיל אותם - כן. זה אחריותם גם. האם תפקידם לבדר אותם נונסטופ? לא בהכרח.
אתה מדבר על התקופות שקדמו למהפכה הפמניסטית, אבל מאז היא עברה הרבה גלגולים. היה אפשר להעריך את תרומתן של נשים לשוק העבודה גם בלי ליצור הכרח ששני בני הזוג יעבדו.
לא טענתי שגברים לא אוהבים את הילדים שלהם או לא רוצים לטפל בהם, אלא שהטיפול העיקרי עדיין נופל על האישה (מאותן סיבות תרבותיות שטמועות בחברה) ולהעמיס גם את ההכרח לעבוד בנוסף לכל המשימות האלו לא תורם לאישה וגם לא למשקי הבית.
היה אפשר לעצור בשלב מסויים, אבל כמו שכתבתי בהתחלה זה טבען של מהפכות, אי אפשר לדעת מתי הן יעצרו. רבות יצאו לעבוד, והמחירים האמירו.
בכל אופן נקודת המבט שלך צרה, כי הטיפול העיקרי אמנם נופל על האישה עדיין, אבל גם הפרנסה העיקרית עדיין על הגבר. לא רק האישה לקחה תפקיד חדש. זו עיקר טענתי.

מהראייה הגברית, הרבה מהמשימות הללו(לא כולם) גם אם יעשו בערך, ולא בצורה האופטימלית, הכל יהיה בסדר גמור.
נגיד חופשות, או לעצב את הבית, או איזה הופעה הילדים ילכו.
אולי לפחות את המשימות הללו אפשר להשאיר לגברים?

לגבי המצב הבריאותי, החברתי וכו' של הילדים, אין ספק שעדיף שנשים ידאגו לזה. אתן הרבה יותר טובות בזה. וזה חשוב מאוד.
חד משמעית, רוב מוחלט של הגברים יחתמו על זה. מובן שנעים להיות במקום מושקע אקסטרה, אבל האקסטרה בא אחרי שיש את הבסיס. דיור, מים, לחם, אחר כך השאר, אם רוצים.
כן, לקחת על עצמכם תשומת לב על חלק מהדברים. אני זוכרת שפעם צרחתי על הבעל שלי: אם היית קצת יותר מוטרד מהנושאים האלה, אני הייתי יכולה להיות רגועה יותר.
אלה דרישות די משונות. כמובן, תלוי מה הכוונה ב"נושאים האלה" - אם הבריאות של הילדים, את צודקת מאה אחוז.
אבל אם מדובר באיך משפצים את הסלון, אז באמת - לרוב הגברים בכלל לא אכפת ואין שום סיבה שהם יקבלו צעקות כי הם לא מתעניינים במשהו שנמצא בראש שלך ולא אמרת בקול.
אני לא מכיר הרבה נשים שמתעניינות מה מצב המרזבים או הצנרת, לצורך העניין, בטח ובטח שלא האם צריך לקנות פלייסטיישן חדש - מותרות בדיוק כמו "איזה חוגים לילדים".

בנוסף, רוב הגברים שוכחים ליזום בעצמם מעשים שישמחו את בנות זוגם לאחר כמה שנות נישואין (הדגש על מה שישמח אותה, לא בהכרח העדפה שלך). ולפעמים יוזמה הופכת לרוטינה שכבר לא מרגשת אף אחד (דוגמא מאצלנו: הביא פעם פרחים ושמחתי מאד, ואז הביא כל שישי עד שעצרתי את השטות הזאת).
כן את צודקת לגבי כל זה.

תמיד עדיף לחלוק באחריות, אבל לפי מה שאני רואה רוב הנשים לא היו בוחרות או מוכנות שרק בן הזוג השני יהיה אחראי על זה והרבה גברים כן.
גם המחקרים של bleske-rechek מצביעים על תוצאות דומות.
יש גם מחקרים שטוענים שנשים בממוצע מדווחות שהן נהנות יותר מטיפול בילדים מאשר גברים.
שוב ברור שחלק מזה היא נוחות של גברים, השפעה תרבותית ולחצים סביבתיים (אולי אפילו בניית הכרה?) אבל חלק מאד גדול מזה הוא כנראה אבולוציוני. זה לא אמור להשליך על החופש של אנשים ונשים לבחור מה לעשות ואיך להתנהל (הנה אני מטפל בילדים) אבל זה כן צריך להשפיע בכך שצריכים להיות זהירים שלא לנסות לדחוף את המציאות בכוח. שוויון הזדמנויות ואפשרויות כן. שוויון בתוצאה הוא לא מטרה בעיני.

נו זו בדיוק הטענה. שאם מנטרלים השפעות חיצוניות (כמו הבדלי שכר, צורך להתפרנס וכו׳׳) אז סטטיסטית יהיו הרבה יותר נשים במקצועות מסוג אחד מאשר בסוג השני. לא יודע מה קורה בחברה הערבית המסורתית מבחינת מחקרים - מכיר למשל חשבת שכר ערבית בחברת הזנק, שסיפרה שזה ממש לא מקובל ולא מבינים למה היא לא רוצה שבעלה יהיה המפרנס העיקרי (אחיה גם רו״ח ולו עשו חגיגת ענק כשהוא הוסמך ולה לא).
אם בממוצע יש יותר גברים שמוכנים להקריב את חיי המשפחה והזמן החברתי שלהם בכדי להתקדם בעבודה ולבצע משרות שדורשות הקרבה כזו ופחות נשים, אין שום הצדקה לדרישה של שוויון נשי במשרות הללו. לכן אמרתי שאני בעד שוויון הזדמנויות ולא שוויון בתוצאה.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אני לא מכיר הרבה נשים שמתעניינות מה מצב המרזבים או הצנרת,
הן מאד מתעניינות, ובדרך כלל הן הראשונות לשים לב לבעיה. הגבר אולי דואג לתקן את הבעיה אבל הוא לא זה ששם לב.
לפי מה שאני רואה רוב הנשים לא היו בוחרות או מוכנות שרק בן הזוג השני יהיה אחראי על זה והרבה גברים כן.
אני לא בטוחה שאנחנו מדברים על אותו הדבר. אתה תיקח את הילד לרופא, אבל מי שם לב שיש לילד בעיה? מי זה שמחפש המלצות על רופא כזה או אחר (עם חברים, בקבוצה יעודית בפייסבוק...)?
כשהילדים שלי היו ביסודי, במשך כמה שנים הבעל שלי היה בבית ואני בחוץ (טיפל בצימרים שלנו). אחרי 3 שנים נשברתי ואמרתי לו שנתחלף, בדיוק על הבעיה שאני מדברת עליה. היה לי מאד קשה לנהל את הבית תוך כדי עבודה, לדאוג שיקרו דברים, לחזור בערב ולשים לב לכל מה שכתבתי למעלה.
למשל, הוא בישל - אבל קיצר תהליכים עם בשרים, פיצות ובורקסים מוכנים מהסופר. כשחזרתי הביתה זרקתי הכל ומעולם לא חזרנו לזה.
אבל חלק מאד גדול מזה הוא כנראה אבולוציוני.
זה לא משנה מה אחוז האבולוציה ומה אחוז הקיבעונות התרבותיים, אם כי אני נוטה לכיוון השני.
מה שמשנה זה הרצון האישי מצד אחד, וההבנה שאף אדם לא יכול לבד גם לעבוד במשרה מלאה בחוץ וגם להיות עם האצבע על הדופק בגידול ילדים קטנטנים בלי שזה יכריע אותו בסופו של דבר.

נושאים דומים

Back
למעלה