• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

היש מורים בקהל?

• פותח הנושא פותח הנושא איש
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
הם מקבלים שכר כביכול על משרה מלאה כשזה בעצם חצי משרה וגם מתחוננים על זה.
חוץ מהייטק, בכל שאר התעשייה באזרחות, בלי יוצא מהכלל לא מתקרבים לתנאים שלהם.
20K בחודש על נקיון גופות (ממש לא הייטק) ועוד רבים:
http://www.calcalist.co.il/world/articles/0,7340,L-3548151,00.html
http://www.mako.co.il/men-money/Article-7997a22ac505a31006.htm

@amos1 כלומר, לא כולם מתאימים לעבוד בזה.
אבל מי שכן מתאימים, בטוח שיסכימו ב-80% מהשכר.

בהתחשב בעובדה שאתה לא "אחד מהמתאימים", אני לא בטוח שאתה "מתאים" לדבר בשמם ולהסכים לקיצוץ בשכר.

שוב,
אני רואה אצל משפחתי את המורות שבאות הביתה עם בחינות לבדיקה (ואם זה לא מבחן אמריקאי, אז ממש צריך לשבת ולקרוא תשובות),
שיושבות להכין מערך שיעור, שמקבלות שיחות טלפון מההורים גם אחרי 21:00...

בקיצור, אם אתה לא מוכן להחליף אותם כיום במשכורת "הנוכחית המנופחת", אני לא חושב שיש לך זכות לקבוע ש"גם אם ירד ב-20% לא יהיה חסר שם כח אדם".

כלומר כל מפקח (כהגדרתך) קיבל "עובד נוסף", כי היחס גדל ל-3.5.
צודק, לא חשבתי על שנת שבתון.
גם אחרי התיקון בחישוב, היחס עדיין רחוק מיעילות. כולם "עובדי הוראה", אבל על כל 3.5 מורים שנשחקים מול כיתה יש "מנהל", מישהו שלא נמצא אף פעם בכיתה עם ילדים.
לגבי ההערה על המורה לאדריכלות ובהשאלה על מורים אחרים שעובדים באופן חלקי - אני מניח שהמספרים מתארים משרות (ולא בני אדם). אם זה היה ספירת ראשים אז המספרים חסרי משמעות, כי יכול להיות ש 50% עובדים יום בשבוע.

@דרורה

אולי בארה"ב. לא בארץ. אח שלי עבד בחדר מתים וזה לא מתקרב לזה. גם ניקוי גופות לא מתקרב לזה בארץ.
בכלל כל העבודות שהם רשמו בארץ (http://www.mako.co.il/men-money/Article-8606035c4fd8f21006.htm?Partner=interlink) לא נגישות כלל או דורשות תואר וגם אז השכר די מונפץ.

מה שבטוח הוא שכמות עובדי ההוראה אסטרונומית! כן, הלכתי לבדוק כמה ילדים יש בישראל בין גיל 6 ל 18. יש בערך שני מליון. אז בהערכה מאוד שמרנית, מדובר במורה אחד על כל 18 ילדים.
איך בדיוק יש כיתות של 40 ילד - זו חידה מעניינת.

תלמיד לומד 6 ימים בשבוע, 6 שעות בממוצע ביום = 36 שעות.
לא כל המורים עובדים במשרה מלאה,
מורה שהיא אימא, מלמדת ביסודי והיא מתחת לגיל 50, שעובדת משרה מלאה תלמד פיזית בכיתה כ-17 שעות (בנוסף יש לה שעות אם שהיא מקבלת כסף ולא צריכה ללמד, שעות פרטניות שבהן היא מתגברת תלמיד או שניים, שעות שהייה לקבלת הורים, ישיבות ית ספריות וכו', )
אם אין לה ילדים בכלל או אין ילדם מתחת לגיל 14 היא תלמד 23 שעות.
מעל גיל 50 - שעתיים הוראה פחות.
מעל גיל 55 - להפחית עוד שעתיים

אם היא מלמדת בחטיבת ביניים או תיכון, מספר השעות יורד.

ניקח 20 שעות כממוצע, ויש שעות שמקבלים על ריכוז מקצוע ותפקידי ניהול אחרים. זה אומר שכל כיתה מקבלת בממוצע 2 מורות.

בנוסף, יש סייעות, שעות שבהן הכתה מתחלקת (למשל ספורט - לחוד בנים ולחוד בנות, או מעבדות)

מעל גיל 50 - שעתיים הוראה פחות.
מעל גיל 55 - להפחית עוד שעתיים

גילוי נאות - אימי מורה מעל גיל 55.

היות וזוהי שכבת הגיל שלה, היא כמובן נמצאת בחלום הרטוב שנקרא "פנסיה תקציבית".
כמה "רטוב" החלום?

עכשיו, כשהיא אוטוטו מסיים את עשרות השנים שלה במקצוע, אחרי אינספור תלמידים (היא כבר מלמדת את הילדים של מי שהיו במחזורים הראשונים שלה...) היא מגלה את המתנה שהכינו לה לקראת הפרישה - "עוז לתמורה".

זה אומר שכדי שהיא תחשב כמורה שעובדת במשרה מלאה (כדי לקבל את מלוא ההטבות הפנסיוניות שלהן היא זכאית) היא צריכה להוסיף כמות שעות מאד גדולה לעבודה שלה במהלך השבוע, וזה יוצא כאילו היא עובדת בדיוק כמו מורה מתחילה בת עשרים ומשהו, שזה עתה סיימה את לימודי ההוראה.

להלן מבנה השעות, ורק תזכרו שמדובר על השעות שבהן היא תשהה בבית הספר, מה עם בדיקת מבחנים? הכנת שיעורים, שיחות עם הורי תלמידים, תלמידים עצמם, ישיבות מורים, טיולים בארץ (ובחו"ל...) שעליהן לא מקבלים תמורה הולמת, ועוד כל מיני קשקושים...? אנחנו רגילים שמשרה מלאה מוגדרת להיות 45 שעות עבודה שבועית, אז אצלה מוגדרות 36 שעות. אתם באמת חושבים ש-9 השעות הנוספות זה מה שמספק את כל מה שכתבתי כאן? אופתע מאד אם כן.

מצד אחד - אני מודע ליתרונות הגדולים של פנסיה תקציבית, מקצוע ההוראה מבחינת ימי החופש, שעות העבודה הנוחות (למרות שעל זה אני יכול להתווכח, כי אני אישית זוכר טלפונים בבית שלנו מצלצלים בכל שעה גם מבית הספר וגם של הורים של תלמידים שלה), ועוד מספר הטבות שכנראה יש לעובדי הדור "ההוא".

מצד שני - אישה שבעוד מספר לא גדול של שנים (פחות מ-5) תגיע לגיל 62, ותצא לפנסיה, המכה שהונחתה עליה היא לא פשוטה. במקרה שלנו מדובר באישה חזקה, שלא נשחקה כמו הרבה מורים בגילה, ושבאמת אוהבת את המקצוע, אוהבת את העבודה עם "אנשים" צעירים, והיא באמת מחנכת בלב ובנשמה (יעידו על זה עשרות תלמידים שסיימו אצלה את הלימודים לפני יותר מ-20 שנה ועדיין מגיעים לבקר אותה בכל הזדמנות ומרימים טלפון כשמזדמן להם). אבל עכשיו, במחזור האחרון שלה, כשהיא באמת כבר מתחילה לראות מעבר לפינה את השלווה, הנכדים, השקט הנפשי, ובגדול - את פירות עמלה רב השנים, זה מרגיש קצת יותר מדי, וזה מאד מתסכל.

אני תוהה איך מקבלים את זה אנשי הוראה אחרים, שהעבודה במערכת החינוך כן הצליחה לשחוק אותם... (אני מהמר שכל אחד מכם מכיר לפחות אחד\אחת שעונים להגדרה הזו)

לא שלנו...
מארה"ב. למה החינוך שם דפוק...
מי מוצא קווי דמיון?

@c881 , מי הבחור? הוא הצליח לתמצת את כל הסיפור ב-5 דק'.
אהבתי במיוחד את הסוף.

@yossidiv
george carlin זצ"ל.

תלמיד לומד 6 ימים בשבוע, 6 שעות בממוצע ביום = 36 שעות.
הגדול שלי בכתה א' ולומד 24 שעות. כבסיס.
ויש לנו מזל שהוא סקרן ואוהב ללמוד, הוא לא צריך שעות לימוד פרטניות, שמסתבר וכמה מהילדים נשארים כבר עכשיו "להדביק את הקצב".
למעשה מדובר ב"שיעורים פרטיים" בתוך המערכת הציבורית, 8 תלמידים בכיתה שצריכים שעתיים נוספות בשבוע, הכנסתם לחשבון?
בתיכון אני עברתי את ה-40 שעות, עם ימים של 9 שעות לימוד (שישי היה רק 7 שעות).
אהה, רגע... שעה אקדמאית היא רק 45~50 דקות. תוריד להם.
בואו נחזור על המנטרה - יש כסף - תפסיקו לחפש אותו אצל ה-ש"ג.

נערך לאחרונה ב:
ניקח 20 שעות כממוצע
לפי המסמך שקישר @amidar הממוצע הוא יותר מ 20 שעות. 100% משרה נע בין 20 לבין 24 שעות פרונטליות.
לפי @c881 מספר השעות שמקבלים תלמידים ביסודי הוא 24, לא 36. בתיכונים יש יותר שעות, אבל יש גם יותר סוכנים חיצוניים שנכנסים לכיתות (של"ח בנות שירות, וכו'. שנת הלימודים קצרה יותר בגלל בגרויות. חוץ מזה כיתות של 40 ילד ולא 25 כמו ביסודי).

מספר השעות שמקבלים תלמידים ביסודי הוא 24, לא 36. .

בכיתה א' מקבלים פחות שעות, ככל שעולים בגיל מקבלים יותר.
ילדים בכיתה ה' כבר מקבלים כ-36 שעות פרונטליות שבועיות.

לפי המסמך שקישר amidar הממוצע הוא יותר מ 20 שעות. 100% משרה נע בין 20 לבין 24 שעות פרונטליות..

זה למשרה מלאה שאינה משרת אם ובלי קיזוז שעות תפקיד.
בפועל הממוצע פחות מ-20

לפי @c881 מספר השעות שמקבלים תלמידים ביסודי הוא 24, לא 36.
כמו ש- @haifa ציין אני דיברתי על כיתה א' ואתה מסיק מזה על כל השנים ביסודי.
אני מניח שגם תצא מנקודת הנחה של יסודי עד כיתה ח'.
פספסת את העובדה שהוספתי לגבי ילדים שמקבלים שעות פרטניות, ככה שהמורה אכן מגיעה להיות 36 שעות אם לא יותר בכיתה.

יאללה, אני נכנע. המערכת מעולה. יעילה. אין כוח אדם מיותר. סקנדינביה!

@חיפאי המערכת לא יעילה ולא מעולה.
אבל אתה מחפש את האשם ב-ש"ג.
תעלה קצת למעלה.
אולי לכתבות של אמסטרדסקי לגבי משרד החינוך עצמו - הפרטת הכנת המכרזים לגבי הפרטה וכדומה.
אנשים שלא מוכנים להחליף את המורים, אבל מבקרים אותם חדשות לבקרים, בלי לתת הצעת יעול - לא מקדמים.

• אהבתי
Reactions: ogi
לא האשמתי אפילו מורה אחת / אחד.
העובדה שיש כל כך הרבה כח אדם היא תוצאה ניהול לקוי.
כשגרתי בחו"ל לא הבנתי למה אומרים שהפריון בארץ נמוך. גם היום אני לא לגמרי מבין איך מודדים אותו.
אבל כשאני נתקל לפעמים במערכות השונות, כולל מערכת החינוך על שלל פונקציונריה, אני מבין גם מבין...

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ז קרן השתלמות מורים שוק ההון 2
L מורים -קרן השתלמות, קופ״ג, דמי ניהול קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
ש קרנות השתלמות של מורים פדיה והעברה למדדי מניות מובילים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 22
L מורים - שביתות - הסבר?? אוף טופיק 25
ל מורים בביטוח לאומי אוף טופיק 1
A העברת קופות גמל של מורים (רשף והילה - מנורה מבטחים) צרכנות פיננסית 12
B האם לעבור לקרן השתלמות מורים? שוק ההון 16
ש העברת קרן השתלמות של מורים לניהול אישי צרכנות פיננסית 6
D בוגרי פיזיקה בקהל? ראשון/ שני התפתחות אישית 4
ד יש בקהל מי שעובד בOkibo? פוסטים מאיכות נמוכה 0
מ אגרונום בקהל? אוף טופיק 21
Shnizelia יש בעלי Google Pixel בקהל? יש לי שאלה לגבי ה-Voice Recorder פוסטים מאיכות נמוכה 5
A שאלה למוכרי הדירות בקהל נדל"ן 4
עייף ומותש סעמק האם יש מישהו בקהל שעבד במנורה מבטחים? פוסטים מאיכות נמוכה 6
נ יש פה בקהל חשב שכר או מי שמכיר את המקצוע? התפתחות אישית 12
Y יש סטודנטים/מהנדסי מכונות/חשמל בקהל? אוף טופיק 28
amit עורכי דין בקהל, האם ניתן ל... אוף טופיק 2
ח יש עו"ד סוכני ביטוח בקהל? (ביטוח יחידת דיור) צרכנות פיננסית 0
פרפרים יש מנהל פורום בקהל? אוף טופיק 3
amit יש רופאים בקהל? שאלה לגבי לימודי רפואה אוף טופיק 18
E מט"ח, עמלת הפרשי שערים. יש מישהו בקהל שיודע לבאר את המינוח הבנקאי האמורפי "עמלת הפרשי שערים"? צרכנות פיננסית 8
עומר יש עורך דין בקהל? צרכנות פיננסית 22
wa11a יש סוכן ביטוח בקהל? (ביטוח בריאות) צרכנות פיננסית 17
ברננקי יש מהנדסי מכונות בקהל? אוף טופיק 4

נושאים דומים

Back
למעלה