• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

היש מורים בקהל?

• פותח הנושא פותח הנושא איש
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
אבל אני דווקא משוכנע שמעורבות ההורים משפרת את רמת בתי הספר שם הם מעורבים
הבעיה היא כשההורים עוברים את הגבול שבין מעורבות להתערבות.

כי להם הכי אכפת מהתלמידים, שהם הילדים שלהם, ויודעים מה הכי טוב בשבילם
חולקת על העניין הזה, יש הורים שכן ויש הורים שלא יודעים מה קורה בחיי הילדים שלהם כי הם נורא עסוקים בלבנות קריירה. אני מדברת מתוך נסיון של מורה שלימדה בעיר נחשקת במרכז הארץ. יש לא מעט ילדים שההורים זורקים עליהם כסף כדי שירגישו שהם מעורבים. מפיק לראות מה קורה בשעות הצהריים במסעדות באותה עיר. המסעדות מלאות בקבוצות ילדים או ילדים שיושבים לבדם במסעדות. כל יום.

בסדר
הבעיה היא כשההורים עוברים את הגבול שבין מעורבות להתערבות.

חולקת על העניין הזה, יש הורים שכן ויש הורים שלא יודעים מה קורה בחיי הילדים שלהם כי הם נורא עסוקים בלבנות קריירה. אני מדברת מתוך נסיון של מורה שלימדה בעיר נחשקת במרכז הארץ. יש לא מעט ילדים שההורים זורקים עליהם כסף כדי שירגישו שהם מעורבים. מפיק לראות מה קורה בשעות הצהריים במסעדות באותה עיר. המסעדות מלאות בקבוצות ילדים או ילדים שיושבים לבדם במסעדות. כל יום.
בסדר. אני רק אומר שיש לך זכות לחנך את ילדייך לפי הערכים שאת מאמינה בהם. אם יש הורים שחושבים שנכון ״לזרוק כסף״ על ילדיהם- זו זכותם. אני מניח שלא התכוונת שהם מתעללים בהם או משהו כזה, שזו לא זכותם כמובן

המסעדות מלאות בקבוצות ילדים או ילדים שיושבים לבדם במסעדות. כל יום.
אז מה? במשפחות פחות מבוססות, ילדים מחממים במיקרו אוכל ונשארים לבד בבית, בזמן שההורים בעבודה. ההבדל היחיד הוא שלא רואים את זה כי כל אחד בבית שלו.

@חיפאי, הרבה מהמורים, ובעיקר מהמורות עובדות במשרה חלקית/ חצי משרה ומרוויחות בהתאם. לא מעט מהם נמצאות בחופשת לידה.
בנוסף, כמו ש @c881 כתב 1/7 מהמורים בשנת שבתון.

המעורבות המוגזמת של ההורים בבתי הספר היום עם קבוצות הווטסאפ וההתנפלות על המורה על כל שטות - לא מועילה בכלום לילדים.
גם העמידה האוטומטית לצד הילד בכל נושא ועניין. ההורים מהעבודה מתפעלים את המורים והם עצמם פוגשים את הילדים שעתיים לפני השינה. נו באמת.

יש הורים שמעורבים בצורה טובה, מעירים כשצריך ומפרגנים כשיש לכך מקום, ויש הורים שמתערבים ומזלזלים במורה ובכך פוגעים בראש ובראשונה בילדיהם.
יש מורים טובים שלשמחתי פגשתי בהם. יש מורים גרועים שגם בהם אני פוגשת מדי פעם.

יש הרבה מה לתקן במערכת החינוך ללא ספק!
אבל לומר שהמורים מרוויחים יותר מדיי זו בדיחה.

במשפחות פחות מבוססות, ילדים מחממים במיקרו אוכל ונשארים לבד בבית, בזמן שההורים בעבודה. ההבדל היחיד הוא שלא רואים את זה כי כל אחד בבית של
גם לא בסדר. אני יכולה להתייחס רק למה שנאמר לי מפורשות או שראיתי במו עיני

תפקידו של הורה הוא להיות הורה ולא מורה. עצם העובדה בכלל שהורים מתקשרים למורים ומתערבים בכל מיני עניינים לא להם - זה לדעתי עיוות ופגם. ההורים אמורים להיות לצד המורים ב99% מהמקרים ואפילו אם המורים טועים קצת. במציאות המצב בדיוק הפוך.

האם את יודעת יותר טוב מה טוב עבורם?
לפעמים כן. כשיש ילד שמתקשה בלימודים, לדוגמא, ואני אומרת שאני חושבת שאולי כדאי לפנות לאבחון על מנת שאותו תלמיד יקבל את ההתאמות הספציפיות לו על מנת שיוכל להתחיל בקו הזינוק עם שאר הילדים שאינם מתקשים וההורה מתעקש שהילד פשוט עצלן, אז כן, אני יודעת במקרה הזה מה יותר טוב לילד.

או לדוגמא כשילדה נתפסה משחיתה ציוד של חבריה בכיתה, הדבר מראה שיש בעיה עמוקה יותר מסתם "מקנאה, זה גיל ההתבגרות, את יודעת". אותה ילדה זעקה אח"כ לעזרה באמצעות פגיעה עצמית.

אז, כן, לפעמים מורים רואים דברים שהורים אינם רואים בגלל מיסוך הרגש/טמינת ראש בחול וחוסר יכולת להסתכל במראה. שוב, לא תמיד, אבל בהחלט לפעמים.

ההורים אמורים להיות לצד המורים ב99% מהמקרים ואפילו אם המורים טועים קצת. במציאות המצב בדיוק הפוך.
יש דווקא הורים שיודעים לדבר עם המורה בגובה העיניים ולהאיר מקומות שאולי אנחנו מפספסים. זה מצוין, כי אני בתור מורה לומדת המון משיח כזה עם הורה, גם מורים טועים (אפילו אני...).
הבעיה מתחילה כשהורה מגיע עם תפיסה מוכנה מראש, אז אנחנו ניצבים מול קיר אטום ואין עם מי לדבר. מצב כזה בד"כ מוביל לחוסר תקשורת ומי שמפסיד הוא התלמיד.

תפקידו של הורה הוא להיות הורה ולא מורה. עצם העובדה בכלל שהורים מתקשרים למורים ומתערבים בכל מיני עניינים לא להם - זה לדעתי עיוות ופגם. ההורים אמורים להיות לצד המורים ב99% מהמקרים ואפילו אם המורים טועים קצת. במציאות המצב בדיוק הפוך.
אז מה את מציעה? ״לחנך מחדש״ את ההורים?

אז מה? במשפחות פחות מבוססות, ילדים מחממים במיקרו אוכל ונשארים לבד בבית, בזמן שההורים בעבודה. ההבדל היחיד הוא שלא רואים את זה כי כל אחד בבית שלו.

אני לא מאמין שאת\ה כותב את זה בפורום הסולידית, אותך לדורין! :)

ועכשיו ברצינות, אני חושב שיש הבדל.

בהכללה, מי שזורקים עליו כסף, חושב שכסף גדל על העצים, אוכל צומח במסעדות, וש"מגיע לו" באופן כללי.

מי שמחמם במיקרו מכיר יותר טוב מגבלות תקציב, איך מכינים אוכל, ולהסתדר לבד באופן כללי (מעבר ל"אבא\אמא תביאו לי כסף").

ברור לי שזו הכללה פראית ויש ילדים טובים משני הסוגים, העניין הוא שחלק מהחינוך של הורים זה ללמד ילדים להכיר המציאות, והמציאות כוללת להסתדר עם תקציב , לתפעל מכשירי מטבח , וגם אפשר לאכול במסעדות מידי פעם.

נערך לאחרונה ב:
בתיכון 4 שנתי, 10 כיתות = 40 כיתות.
אם לכל כיתה יש שעת חשבון בשבוע - מורה אחד יכול לכסות את כולם.
סליחה, טעות... אני זוכר שב-י"א~י"ב יש חלוקה ל-3-4-5 יחל... (לא בטוח לגבי כיתה י')
אז למעשה צריך להספר כ-60 שעות.
לכן מורה אחד לכל כיתות ט,י ו-3 יחל י"א, י"ב. ועוד 2 מורים ל-4~5 יח"ל - בדרך כלל, בשעת מתמטיקה הכתה מתפצלת ולא לכל ילד יש לוח שעות משלו.
אבל זה לא שעת חשבון בשבוע, יותר בכיוון של 4~5 אז קפצנו ל-4~5 מורי חשבון על כל מורה בשורה הקודמת.
וזה נכון ל-אנגלית ופיסיקה באותה צורה.
הכיתה לא מתפצלת לבד אלא יחד עם כיתות מקבילות ולכן ההתפצלות לא בהכרח מגדילה את מספר המורים. למשל, יכול להיות שתלמידים מכיתות י"א1, י"א2 ו-י"א3 לומדים ביחד 4 יחידות מתמטיקה בכיתה אחת עם מורה אחד.

בנוסף, הייתה אצלנו תופעה של מורים לספורט/מתמטיקה ועוד שגם חינכו כיתה.

תפקידו של הורה הוא להיות הורה ולא מורה.
אם כך אז גם ההפך הוא הנכון.
ההורים אמורים להיות לצד המורים ב99% מהמקרים ואפילו אם המורים טועים קצת.
תחשוב רגע על פרקטיקות חינוך שהיו מקובלות עד ממש לא מזמן בבתי ספר כגון הקאת תלמידים או ביזוים והשפלתם בעונשים נוראיים לעיני כל.

סה"כ אני מאמין, אולי בתמימותי, שאם המורה הוא מסור ואוהב אנשים ורואה בכל ילד את הטוב ואת הפוטנציאל שגלום בו (שליחות אמרנו, לא?) הוא ידע להתייחס בכבוד לתלמידים, ולזכות בכבוד מהתלמידים וההורים.

תגדירי לא מזמן.. אני גדלתי בחינוך כאן בארץ ועוד בחינוך היותר "מחמיר" וב30 שנה האחרונות אין כאן שום הכאות ודברים בסגנון.
ואגב, נדמה לי שסביר להניח שבתקופה שהיו מלקים בביה"ס היו בהחלט גם מלקים בבית.

נערך לאחרונה ב:
בהכללה, מי שזורקים עליו כסף, חושב שכסף גדל על העצים, אוכל צומח במסעדות, וש"מגיע לו" באופן כללי.
ממש לא. מכיר אישית בן של אחד מהמיליארדרים הגדולים בארץ והוא חי הרבה הרבה הרבה מתחת לרמה שיכול היה להרשות לעצמו. הייתי ממקם אותו בדרגה 3.5 בסולם הסולידית (@הסולידית ממקמת את עצמה בדרגה 4 ).קיצר, סטיגמות לא תופסות גם פה.

ממש לא. מכיר אישית בן של אחד מהמיליארדרים הגדולים בארץ והוא חי הרבה הרבה הרבה מתחת לרמה שיכול היה להרשות לעצמו. הייתי ממקם אותו בדרגה 3.5 בסולם הסולידית (@הסולידית ממקמת את עצמה בדרגה 4 ).קיצר, סטיגמות לא תופסות גם פה.

לא דיברתי על עשירים, אלא על מי ש"זורקים כסף על ילדיהם"... הם לא בהכרח מליארדרים.... יתכן מאד שאותו מליארדר הבין על מה אנו מדברים פה, והכין את בנו לחיים בצורה יותר טובה מאשר "לזרוק עליו כסף ולשכוח ממנו". באופן מפתיע, הרבה עשירים מאד הם די חכמים. :-) כמו שהסולידית אומרת, עשיר אמיתי הוא זה שיש לו זמן פנוי (לילדיו , במקרה הזה)...

שכר הזוי לגמרי יש למורים...
אני בטוח שגם אם ירד ב20% לא יהיה חסר שם כח אדם..
סגן מפקד בסיס בצהל מקבל 5500 על 12 שעות עבודה ביום 5 ימים בשבוע.
יוצא להם 150 שקל ברוטו לשעה בממוצע כששיעור פרטי ממוצע עולה 80..

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
מתי אתה מתחיל לעבוד כמורה?
אני לא מתאים לעבודה הזאת, אם הייתי מתאים, לא היה אכפת לי להחליף אותם..
הם מקבלים שכר כביכול על משרה מלאה כשזה בעצם חצי משרה וגם מתחוננים על זה.
חוץ מהייטק, בכל שאר התעשייה באזרחות, בלי יוצא מהכלל לא מתקרבים לתנאים שלהם.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ז קרן השתלמות מורים שוק ההון 2
L מורים -קרן השתלמות, קופ״ג, דמי ניהול קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
ש קרנות השתלמות של מורים פדיה והעברה למדדי מניות מובילים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 22
L מורים - שביתות - הסבר?? אוף טופיק 25
ל מורים בביטוח לאומי אוף טופיק 1
A העברת קופות גמל של מורים (רשף והילה - מנורה מבטחים) צרכנות פיננסית 12
B האם לעבור לקרן השתלמות מורים? שוק ההון 16
ש העברת קרן השתלמות של מורים לניהול אישי צרכנות פיננסית 6
D בוגרי פיזיקה בקהל? ראשון/ שני התפתחות אישית 4
ד יש בקהל מי שעובד בOkibo? פוסטים מאיכות נמוכה 0
מ אגרונום בקהל? אוף טופיק 21
Shnizelia יש בעלי Google Pixel בקהל? יש לי שאלה לגבי ה-Voice Recorder פוסטים מאיכות נמוכה 5
A שאלה למוכרי הדירות בקהל נדל"ן 4
עייף ומותש סעמק האם יש מישהו בקהל שעבד במנורה מבטחים? פוסטים מאיכות נמוכה 6
נ יש פה בקהל חשב שכר או מי שמכיר את המקצוע? התפתחות אישית 12
Y יש סטודנטים/מהנדסי מכונות/חשמל בקהל? אוף טופיק 28
amit עורכי דין בקהל, האם ניתן ל... אוף טופיק 2
ח יש עו"ד סוכני ביטוח בקהל? (ביטוח יחידת דיור) צרכנות פיננסית 0
פרפרים יש מנהל פורום בקהל? אוף טופיק 3
amit יש רופאים בקהל? שאלה לגבי לימודי רפואה אוף טופיק 18
E מט"ח, עמלת הפרשי שערים. יש מישהו בקהל שיודע לבאר את המינוח הבנקאי האמורפי "עמלת הפרשי שערים"? צרכנות פיננסית 8
עומר יש עורך דין בקהל? צרכנות פיננסית 22
wa11a יש סוכן ביטוח בקהל? (ביטוח בריאות) צרכנות פיננסית 17
ברננקי יש מהנדסי מכונות בקהל? אוף טופיק 4

נושאים דומים

Back
למעלה