• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מורים - שביתות - הסבר??

• פותח הנושא פותח הנושא lidans5
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

lidans5

משתמש רגיל
דירוג
70
מישהו יכול להסביר לי למה המגזר הזה לא מפסיק לשבות
משכורת של משרהמלאה אחרי ותק 5 שנים מיני' 8000
עובדים בין בערך תשעה חודשים בשנה
חצי יום עבודה
מה נסגר??!!

בנאים/אחיות/עו"ס ועוד ועוד ,יחלמו על תנאים כאלה
אי אפשר לקיים מחאה ציבורית נגד?
שכל הורה בכיתה ילמד חצי יום בחודש - עד שיסיימו לאיים

זהו ,פרקתי>:(

מישהו יכול להסביר לי למה המגזר הזה לא מפסיק לשבות
משכורת של משרהמלאה אחרי ותק 5 שנים מיני' 8000
עובדים בין בערך תשעה חודשים בשנה
חצי יום עבודה
מה נסגר??!!

בנאים/אחיות/עו"ס ועוד ועוד ,יחלמו על תנאים כאלה
אי אפשר לקיים מחאה ציבורית נגד?
שכל הורה בכיתה ילמד חצי יום בחודש - עד שיסיימו לאיים

זהו ,פרקתי>:(
שכר ממוצע של אחים ואחיות הוא 18.6k.
שכר ממוצע של מורים הוא 13k.
לא בטוח שהאחים והאחיות מקנאים במורים...

אם התנאים שלהם כל כך טובים, למה לא בחרת ללכת לעבוד בזה? אתה יודע מה זה לעמוד 6-8 שעות מול כיתות מלאות בתלמידים ישראלים? רק על זה מגיע למורים כאן משכורת של 20K. אני מרגיש שהישראלים עמוק בפנים רק מחפשים להפיל את האחריות על הילדים שלהם על מישהו אחר, ואז כשהצד השני אומר שהוא רוצה פיצוי טוב יותר על כך, הישראלי מזדעק על השחיטות לכאורה של המורים.

דווקא בשנים האחרונות המורים כמעט לא שבתו.
בכל מקרה, ככה זה ביחסי עבודה. בלי איומים אף ממשלה לא תבוא למורים ותשאל איך אפשר לשפר את תנאיהם.

אם התנאים שלהם כל כך טובים, למה לא בחרת ללכת לעבוד בזה? אתה יודע מה זה לעמוד 6-8 שעות מול כיתות מלאות בתלמידים ישראלים? רק על זה מגיע למורים כאן משכורת של 20K. אני מרגיש שהישראלים עמוק בפנים רק מחפשים להפיל את האחריות על הילדים שלהם על מישהו אחר, ואז כשהצד השני אומר שהוא רוצה פיצוי טוב יותר על כך, הישראלי מזדעק על השחיטות לכאורה של המורים.
אם אני מגדיר ילד על הסקאלה שבין ילד טוב לילד חרא.
הישראלי הוא יותר ילד חרא מאשר ילד אחר ?
כמובן שהייתי עד לטרוריזם שילדים ישראלים עושים , גם בטיסות וגם בחו"ל, וגם כמובן בארץ אבל לי זה תמיד היה נראה שאני שם לב יותר להתנהגויות פסולות של ישראלים כי אני באיזה שהוא מקום "מחפש את זה"..
אתה אומר שלא אני הבעיה ?

הטיעון של למה לא בחרת הוא קצת מצחיק, גם לא בחרתי להיות איש קבע אבל מותר לי לחשוב שהפנסיה התקציבית המוקדמת שלהם היא שערורייתית.

לגבי שכר המורים, הבעיה העיקרית שלי איתו, כמו עם רוב השכר במגזר הציבורי, היא שהוא מבוסס בעיקר על וותק ופחות על ביצועים.
העלאות השכר המשמעותיות שניתנו מאז 2008 לא השיגו את מטרתן ולא שיפרו את איכות המורים:
https://www.themarker.com/news/education/1.7430508

אתה יודע מה זה לעמוד 6-8 שעות מול כיתות מלאות בתלמידים ישראלים? רק על זה מגיע למורים כאן משכורת של 20K.

כולם עובדים קשה. יכול למנות הרבה מקצועות קשים פיזית ונפשית ממורים.

אני מרגיש שהישראלים עמוק בפנים רק מחפשים להפיל את האחריות על הילדים שלהם על מישהו אחר, ואז כשהצד השני אומר שהוא רוצה פיצוי טוב יותר על כך, הישראלי מזדעק על השחיטות לכאורה של המורים.

נו באמת. רמת טיעונים נמוכה מאוד.
ילדים צריכים מסגרת. ומה לעשות שאנחנו צריכים לעבוד כדי לשים אוכל על השלחן. מסגרות של בתי ספר קיימות כבר 2000 שנה בעם היהודי. מה שונה? אה, אז כל קהילה מימנה מלמד או מורה ולא היו בעיות כאלה, הבעיה נוצרת כשאתה צריך לממן מערכת שמנה ומסואבת, לא יעילה, שלא מעבירה את הערך לעובדים (מורים).
החטא הקדמון הוא מערכת חינוך ממשלתית, החטא השני הוא ועד העובדים.

אני שמעתי מכמה מורים, שאמרו לי שהקושי האמיתי הוא לא התלמידים אלא המערכת- מנהלים/מפקחים הזויים, משכורת שלא נכנסת לפעמים חודשים.

אם אני מגדיר ילד על הסקאלה שבין ילד טוב לילד חרא.
כמובן שהייתי עד לטרוריזם שילדים ישראלים עושים , גם בטיסות וגם בחו"ל, וגם כמובן בארץ אבל לי זה תמיד היה נראה שאני שם לב יותר להתנהגויות פסולות של ישראלים כי אני באיזה שהוא מקום "מחפש את זה"..
אתה אומר שלא אני הבעיה ?
נכון, הילדים שלנו לא גרועים מאף ילד אחר. המערכת, כן.
כמו בכל מערכת אחרת בישראל, כללי התנהגות הם המלצה לא מחייבת. הרוב הנורמטיבי סובל מהמיעוט הגס והמורים חסרי אונים בתווך.

נערך לאחרונה ב:
היא שהוא מבוסס בעיקר על וותק ופחות על ביצועים
זה מרגיז מאוד לשמוע את זה. במהלך לימודיי בביה״ס בשנים עברו שמתי לב למורים יחסית מבוגרים (ייתכן שלקראת פרישה), שמלמדים בצורה רשלנית (חלקם מגישים לבגרות) והתלמידים היו צריכים להסתמך רוב הזמן רק על המיקודית, כי מה לעשות שהמורה כבר ישנוני וחסר אנרגיות להגיש עוד מחזור לבגרות. המורים הצעירים שהגיעו עם שיטות חדשניות יותר ויותר אנרגיות לעזור לתלמידים להצליח זוכים בהרבה פחות. מצער.

והמורים חסרי אונים בתווך
זאת בעיה אחרת במערכת החינוך. היום נוצר מצב שהמורים והמנהלים פוחדים מה ההורים והתקשורת יגידו ולא ההפך. המורה חושב פעמיים לפני שהוא אומר משהו או מעניש וההורים יושבים על הווריד בהגנה על הילד שלהם (פעם אחת קחו אחריות על מה שהוא עושה ותטפחו למורה על השכם שניסה לשם שינוי לחנך אותו).

מזמין להכנס לקבוצות מורים ב-FB.
משכורת בתאריך זו המלצה.
אף אחד לא סגור על כמה יקבל, ממי, תחת איזו רפורמה, ההסתדרות לא קשורה לאף אחד - רק לעצמה

זאת הבעיה במערכת שבה אנשים לא נמדדים לפי היכולות שלהם אלא מאוגדים כקבוצה של "שווים".
לגרועים (הרוב) מאד נוח בקבוצה הזאת, ולטובים מאד רע.
לכולם, מכיוון שאין יכולת להעלות את המשכורת בצורה הוגנת, למשל ע"י שיפור עצמי כמורה, ללמוד נושאים קשים יותר, להביא לציונים טובים יותר וכו', הדרך היחידה להעלות את השכר היא לצעוק "מגיע לנו".

וזה לצערי נכון לא רק לסקטור המורים.

במילה אחת,כן.
בהרחבה, זה ביצה ותרנגולת. הצורה בה מתנהלת מערכת החינוך והחברה הישראלית בכלל יצרה לגיטימציה, או לפחות לא מוקיעה התנהגות אלימה בין אם פיזית או מילולית. אנשים יגידו לי מה פתאום, אצלנו הילדים בביס אחלה, אבל אני נחשפתי למערכת החינוך עם הילדים שלי בארץ עד כיתה ו, ובקנדה בכל הרמות וזה שמיים וארץ.
בארץ מברברים על אפס סובלנות כלפי אלימות, אבל זה סתם דיבורים. מנסים להכיל את הילדים האלימים (מנסיון אישי ביותר ממקרה אחד), בקנדה מעיפים אותם הביתה לכמה ימים בתור התחלה. לבן שלי בתיכון היה איזה עימות און ליין עם בחור מבית ספר אחר על רקע של משחק מחשב, ומאז הבחור ההוא התחיל לשלוח לבן שלי איומים, פנינו למנהל ביהס, וה תוצאה הייתה שהוא שלח משטרה לאותו ילד למרות שזה לא בבית הספר שלו. זה היה נראה לנו קיצוני קצת, אבל זה פתר את הבעיה.
בארץ הילדים קוראים למורה בשם הפרטי, בקנדה זה הגברת x.
ביסודי של הילדים שלי פעם בחודש היה טקס של character awards שילדים מכל כיתה מקבלים תעודה על הצטיינות בדברים מצחיקים, איכפתיות, עזרה לזולת, התנדבות.... לי בהתחלה זה היה נראה סופר חנוני, אבל הילדים אשכרה חיכו לקבל את התעודה.
זה הרבה דברים קטנים אבל בכל מתחבר לילדים ממושמעים, מנומסים ואדיבים. אפילו הערסים בקנדה מנומסים.

האחד, הלוואי דבר כזה היה קורה גם במדינה שלנו. אבל זה פשוט לא מתאים למנטליות הישראלית לטוב ולרע.
אני ממש בעדך, בעד כל מה שכתבת. אבל כמו שלישראלים יש חסרונות, יש גם את ההיתרונות. אומת ההי טק. ה-חוצפה. האופיינית לישראלים.
מה שכתבת מאוד יפה ואפשר לקרוא ולחשוב לו גם פה היה ככה. אבל מצד שני, מי שחי פה לא מעט שנים, יודע שלא יהיה ככה.
לא יקראו למורה גברת X. כי זה פשוט לא ישראלי. אני זוכר מימי בית הספר שלי, שכשהגיע תלמיד עולה חדש מארגנטינה והתלבש כפי שנהוג שם
רק על הלבוש היו צוחקים ולועגים לו, לרמה שהוא היה צריך בכל פעם להגיע ליועצת ולשבת איתה לשיחות.
איך אני יודע את זה, כי ראו שהוא תמיד נכנס ליועצת לשיחות תכופות. אני אישית לא הבנתי למה ללעוג לו. נכון שבתור ילד/נער הוא היה מתלבש כמו מבוגר.
אבל למה ללעוג לזה. זה לא ישראלי, זה משהו אחר, אבל זה לא מצדיק לעג ולהגיע למצב שבמקום להיות רגיל בהפסקות הוא צריך ללכת לשיחות עם היועצת.

על המורים אני גם זוכר דברים שעדיף שלא אכתוב. אני רק אכתוב שאם היית ילד טוב אז היה לך לא טוב בבית הספר. ואם היית ילד רע אז היה לך טוב.
לא יודע אם זה כי פחדו מהילדים הרעים, ועל הטובים היה קל להוציא את מה שלא הוציאו על הרעים, או סיבה אחרת. או ההורים של אותם ילדים. אין לי מושג.

זה נשמע כאילו אני משקר, אבל מי שירצה להאמין לי יאמין. אין לי אינטרס או סיבה לשקר.

הסיפורים על ההייטק הישראלי והחוצפה הישראלית והסטארטאפ ניישן זה מיתוס שאוהבים לטפח בארץ. בתכלס הרבה אנשים הולכים להייטק פשוט כי זו הדרך היחידה להרוויח שכר גבוה בישראל ולכן יש כל כך הרבה אנשים וחברות היי-טק. במדינות אחרות אפשר להתפרנס יפה מאוד בהרבה מאוד מקצועות אחרים ואפילו במקצועות של צווארון כחול ולכן הפיזור הוא גדול יותר וזאת הסיבה בכך ש הייטק חסר את ההילה שיש לה בישראל. מורה עם וותק או שוטר או הרבה מקצועות אחרים מרוויחים משכורת דומה לזו של איש הייטק בקנדה אז למה שמישהו ירצה ללכת לקרוע את התחת?
לגבי מה מתאים לישראל ומה לא זאת בדיוק הבעיה להגיד זה חנוני מידי להתייחס בכבוד למורים אז זה בדיוק העניין ולכן המצב לעולם לא ישתנה בישראל. ואכן מי שזר ומי ששונה זוכה ללעג בארץ. ילד שלא מיישר קו עם המקובלים מוחרם, נלעג. כאן משלבים ילדים שונים, אפילו כאלה עם תסמונת דאון במערכת הרגילה ובאופן מפתיע לא רק שלא לועגים להם ,אפילו כל הילדים האחרים דואגים להם ומעודדים אותם גם בתיכון.
על זה בדיוק דיברתי שזאת נורמה שהשתרשה בארץ כשאתה אומר שאין מצב שזה יעבוד.

במילה אחת,כן.
+1

וזה מגיע ישירות מההורים, בישראל אדם לאדם זאב, הצעקן והאלים נותן את הטון, חוסר הנימוס וחוסר התרבות שולטים והאנשים המתורבתים מפחדים להעיר מכיוון שאיום פיסי הוא נפוץ ומתממש כאן לעיתים קרובות ללא כל ענישה חברתית (מעבר לכך שגם במישור החוקי לא קורה כלום).
זה גולש כמובן גם למישור העסקי - החלש מרומה, אתיקה מקצועית היא נדירה ומקצוענות אמיתית גם כן, זו גם הסיבה למה כולם חוגגים כשמגיעות חברות מחו"ל לארץ - מצפים לתחרות ולנורמות עסקיות אחרות.

הסיפורים על ההייטק הישראלי והחוצפה הישראלית והסטארטאפ ניישן זה מיתוס שאוהבים לטפח בארץ. בתכלס הרבה אנשים הולכים להייטק פשוט כי זו הדרך היחידה להרוויח שכר גבוה בישראל ולכן יש כל כך הרבה אנשים וחברות היי-טק.
זה לא מסביר את כמות היזמים בארץ שהיא גבוהה בכל קנה מידה לעומת מדינות מפותחות אחרות. לדעתי זה לא רק מיתוס.

דווקא הייתי מורה, לא התאים לי - לא המשכתי, אני במקצוע הרבה יותר סיזיפי לפי דעתי הסובייקטיבית לחלוטין כמובן, מבחירה חופשית, אני עו"ס
ואין לי שלושה חודשים חופש בשנה, בקושי עשרים יום, מה זאת העזות מצח הזאת להחזיק את המדינה בבי**ם כל שנה מחדש למרותה חתימה על הסכם לא לשבות עד 2022, אתם יודעים מה היה קורה אם העוסי"ם היו שובתים, מה היה קורס פה...
לא נכנס לשאלה על מהות הילד הישראלי - קטונתי,
אולי ארגון המורים יארגן לעצמו הטבה במשכורת מהעלות של שלטי הפרסומת שהם תולים
מכיר לא מעט מורים, לכל מקצוע יש את הקשיים שלו, אין מגזר עם כל כך מעט ימי עבודה (חוץ מהאקדמאים ופוליטקאים - אבל זה רקבון אחר...)

נערך לאחרונה ב:
אמא שלי הייתה מורה ועוד הרבה הרבה לפני שהמורים זכו להטבות הנוכחיות, היא תמיד הייתה רותחת על הנושא הזה.
מה הם רוצים? מה שעובדי הנמל רוצים והתירוצים הם בבחינת אותה הגברת בשינוי אדרת.
כמובן שכל תחום טומן בחובו אתגרים שונים, אך מלבד זאת שהוראה איננה יוצאת דופן לעניין זה, היא ממש לא המקצוע הכי קשה או מאתגר. קח לך לדוגמה רופא במחלקות מסוימות שאחראי יומיום על חיי אדם ונאלץ לתעדף קריאות של חולים אנושים ונאלץ גם להתמודד מנטלית עם כל העסק. עם מי היית מעדיף להתחלף?
כמו כן, מנסים לצייר תמונה כאילו כל בתי הספר והתלמידים הומוגנים. במציאות, יש המון מורים שנמצאים במערכות מסודרות שקל להעביר בהן שיעור ואפילו למצוא דרך להגשמה עצמית. לא כל בתי הספר נחשלים ופרועים...

אמא שלי הייתה מורה ועוד הרבה הרבה לפני שהמורים זכו להטבות הנוכחיות, היא תמיד הייתה רותחת על הנושא הזה.
מה הם רוצים? מה שעובדי הנמל רוצים והתירוצים הם בבחינת אותה הגברת בשינוי אדרת.
כמובן שכל תחום טומן בחובו אתגרים שונים, אך מלבד זאת שהוראה איננה יוצאת דופן לעניין זה, היא ממש לא המקצוע הכי קשה או מאתגר. קח לך לדוגמה רופא במחלקות מסוימות שאחראי יומיום על חיי אדם ונאלץ לתעדף קריאות של חולים אנושים ונאלץ גם להתמודד מנטלית עם כל העסק. עם מי היית מעדיף להתחלף?
כמו כן, מנסים לצייר תמונה כאילו כל בתי הספר והתלמידים הומוגנים. במציאות, יש המון מורים שנמצאים במערכות מסודרות שקל להעביר בהן שיעור ואפילו למצוא דרך להגשמה עצמית. לא כל בתי הספר נחשלים ופרועים...
אתה צודק אבל אין דרך אחרת לקבל מהמדינה. אני לא חושב שהמורים יותר אגרסיבים מועדים או קבוצות לחץ אחרות.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ז קרן השתלמות מורים שוק ההון 2
L מורים -קרן השתלמות, קופ״ג, דמי ניהול קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
ש קרנות השתלמות של מורים פדיה והעברה למדדי מניות מובילים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 22
ל מורים בביטוח לאומי אוף טופיק 1
A העברת קופות גמל של מורים (רשף והילה - מנורה מבטחים) צרכנות פיננסית 12
B האם לעבור לקרן השתלמות מורים? שוק ההון 16
ש העברת קרן השתלמות של מורים לניהול אישי צרכנות פיננסית 6
א היש מורים בקהל? יומני מסע אישיים 79
D back to basic - הסבר על אפקט הריבית-דריבית בתעודות סל שוק ההון 2
R הסבר על קיזוז פחת בהקשרי מס הכנסה ומס שבח מיסים 5
R הסבר על מקדמות מס הכנסה מיסים 5
י הסבר לגבי השקעה במניות באמצעות מטבע זר שוק ההון 16
U הסבר על תלוש משכורת מיסים 6
ג רכישת ETF זר - הסבר? שוק ההון 0
H הסבר על הצמדת תשלומים לאחר פרישה בביטוח מנהלים לפני 2001 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
M שווי אג"ח נפל ללא הסבר שוק ההון 48
H הסבר על רפורמת "בעל עסק זעיר": איפה יש הסבר מדויק על משמעות לשכיר שמחפש תוספת הכנסה? מיסים 16
Y למישהו יש הסבר אינטואטיבי על מרטינגל חסום? אוף טופיק 5
מ הסבר איך מבינים כמה מגן מס יש לי מיסים 3
L הסבר מיסוי בין קרנות צוברות איריות לישראליות שוק ההון 1
M צריך הסבר לשיחה מחדשות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 21
N GME הסבר על מה שקרה וקורה עכשיו עם מניית Game Stop שוק ההון 3
ה הסבר לפערי עקיבה שוק ההון 1
א צמוד למדד - הסבר נדל"ן 7
F הסבר בבקשה על פער בין 1159193 שנסחרת ב7310 אגורות לבין IUIT שנסחרת ב-20.99 דולר? שוק ההון 2
P הסבר ודוגמאות לטופס 1320 (חישוב הכנסה מעסק)? מיסים 0
P הסבר על השקעה באג"ח באמצעות קרנות מחקות שוק ההון 5
ט הסבר על קרן כספית שוק ההון 1
ו הי, אשמח להפניה לפוסט של הסולידית עם הסבר על השקעות דרך בתי השקעות בחו"ל פוסטים מאיכות נמוכה 0
V הסבר לצורת חישוב ״שינוי מעלות״ שוק ההון 14
אוגורן נפילת FTX - הסבר לטיפשים קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 19
S הסבר על צבירת דיבידנדים (1159250) שוק ההון 5
A רכישת דירה מקבלן - הסבר לגבי מצב חשבון, ממה להיזהר? נדל"ן 2
Y אז מה היא אינפלציה? הנה הסבר לכל מי שלא יודע... שוק ההון 164
א אני מחפש הסבר ברור איך להעביר מלאומי לאקסלנס את התיק השקעות שלי פוסטים מאיכות נמוכה 1
פ מחקה מדד MSCI AC WORLD מנורה מבטחים-קרן השתלמות מבקשת הסבר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
D הסבר על חשבונות של בית השקעות ובנק ברוקרים ופלטפורמות מסחר 7
notavailable הסבר על תיאור פעולות במערכת Spark Ordernet ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
Dinoman עמלות ודמי שמירה בברוקרים אצל SLICE הסבר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
D למה לשוק יש נטייה לגדול אקספוננציאלית? יש לכך הסבר תיאורטי מעבר לתצפיות אמפיריות? שוק ההון 31
A הסבר על -קסם ETF משולבת מניות ארה"ב שוק ההון 11
מ הסבר על מס שוק ההון 4
W ETF - הסבר על קביעת המחיר שוק ההון 0
S בקשת הסבר אודות רווח בקרנות פנסיה אלטשולר (תשואה מוצגת מול רווח כספי בפועל) צרכנות פיננסית 0
L למה חולים יותר בחורף, יש לזה הסבר? זה הקור? אוף טופיק 12
B דרוש הסבר - אג"ח מסוים או מוצר עוקב מדדי אג"ח שוק ההון 4
י בקשת הסבר - יתרון העברת הפסד לטובת קיזוז מס בעתיד שוק ההון 24
unrealx עמלות רכישת מניות בבית השקעות - הסבר? שוק ההון 6
ע הסבר על חישוב ה-SEC Yield של bond etf שוק ההון 5
ח הסבר לגבי קרן השתלמות צרכנות פיננסית 1

נושאים דומים

Back
למעלה