• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

הבחירות הללו ישנו את חייכם

• פותח הנושא פותח הנושא pseudonym
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
מצויין קבעת לעצמך חוקים השתלטת על מרחב ועכשיו אתה מחייב אותי לעמוד בהם.
כובש
מדכא
פאשיסט
מה עוד אפשר לומר עליך?
אגב לא אמרתתי שהחילונים הם אויב אמרתי שחילוני קולקטיביסט שלא מוכן לאפשר ליברליזם נוסח זהות ומעלה לחברה חרדית ודורש ממני לחיות על פי ערכיו הוא אויב.
וואלה בכנות מכבד את הדעה שלך. אני חושב שאתה טועה בגדול בראיית המציאות.
ואם באמת בע"ה תקרה ההפרדה הזו אתם תצטערו עליה. אבל הרבה בהצלחה בכנות.

למה לא הרש"פ?
למה כן הרשפ? אם אתה מחפש משהו קרוב גיאוגרפית, אז למה לא מצרים?
רמת החינוך ושיעור האקדמאים (במקצועות ריאליים) בציבור החרדי לא מתקרב לרשפ.
מעבר לזה, מערכת החינוך שם נתמכת מכל העולם. מי בדיוק ייתמוך במערכת החרדית?
העובדה שהם נמצאים ליד ישראל "העשירה" כמובן גם עוזרת להם. אם מדינת ישראל תהיה חרדית, אלו שיירצו משכורות טובות יילכו לעבוד במצרים? (כמו אלו מהרשפ שעובדים בישראל)

וואלה בכנות מכבד את הדעה שלך.
שטות גמורה.

אתה מכבד את הדעה שלו ? זו הבעיה עם הליברלים, הם ״מכבדים״.

הגיע הזמן שתפסיק ״לכבד״ ותתחיל להלחם על הדעות שלך כנגד אנשים שמאמינים הפוך ממך ועושים הכל כדי לכפות עלייך את הדעות שלהם. הגיע הזמן שתהפוך תקליט ותבין שכשאתה ״מכבד״, אנשים בעלי דעות הפוכות ממך כופים עלייך אורח חיים שאתה אולי לא רוצה. הגיע הזמן שתבין שיש אוכלוסיות שמנצלות את החולשה המובנית בתוך הליברליזים כדי לכפות את הדעות שלהם עלייך, על אורח חייך ועל משפחתך.

לדוגמא : אני מאמין באמונה שלמה שאנשים שהכינוי שלהם הוא Paranoid באתר הסולידית צריכים לשבת בכלא, אני אעשה הכל כדי שהם ישבו בכלא כל החיים. סתם כך מבלי שהם פשעו אלא בגלל שהכינוי שלהם לא נראה לי. כמובן הכל במסגרת החוק שאני אנסה לעוות כך שאצליח.

אתה ״מכבד״ את הדעות שלי ? אתה מאחל לי הרבה הצלחה ?

נערך לאחרונה ב:
שטות גמורה.
אהבתי כבר במשפט הפתיחה שלך אתה מוכיח את הנקודה.
המשפט שאמרתי הוא בוודאות אמת כי זה מה שאני מרגיש (אלא אם אתה חושד שאני משקר)
ותראה מה אתה עושה, אתה מבטל אותו ככה במילה, אתה טועה ביג טיים אני אומר אמת.

וזה מיצג אופטימילי של אנשים שמאמינים בוואקיזם, אתם במובן הזה בדיוק כמו החרדים.
דת הוואק היא דת בדיוק כמו הדת החרדית. כל מי שחלק ממנה בטוח שהאמת שלו היא הנכונה היחידה.

אלא שבניגוד לחרדות אתה חושב שיש לך הצדקה אלוהית להלחם בכל מי שלא חושב כמוך (שזה אגב תכונה שבולטת מאוד בדת אחרת - איסלאם)
* כולם צריכים להצביע
* כולם צריכים להזריק
* כולם צריכים להאמין שזכר זה נקבה וההפך
ומי שלא חושב כמוני, זכותי להפוך את המדינה לנשק כנגדו ולשטוף את המח לילדיו.

זה בדיוק מה "שהרב" מלמעלה דיבר עליו, וזה אגב בדיוק פאשיזם.
ופאשיזם וואקיסטי היה הדת השולטת במערב בין השנים 2012-2024.
ועדין באירופה לצערנו.

ותראה את התוצאות של השיטה הזאת באירופה איפה שעדין זה לא נעצר,
הם מיבאים מיליוני אנשים שלא תואמים את הציביליזציה שלהם, והאנשים האלה כמובן מצביעים למי שמביא
אותם ומחלק להם קצבאות.
ואותם מיבאים חושבים שהינה רק עוד קבצה אחת, רק עוד צנזורה אחת על האמת בעיתון, רק עוד כליאה אחת של פטריוט
והם נהפכים לאירופאים מהמניין, וכולנו נחיה בקומביה. יחי הדמוקרטיה.

הגיע הזמן שתפסיק ״לכבד״ ותתחיל להלחם על הדעות שלך כנגד אנשים שמאמינים הפוך ממך ועושים הכל כדי לכפות עלייך את הדעות שלהם. הגיע הזמן שתהפוך תקליט ותבין שכשאתה ״מכבד״, אנשים בעלי דעות הפוכות ממך כופים עלייך אורח חיים שאתה אולי לא רוצה. הגיע הזמן שתבין שיש אוכלוסיות שמנצלות את החולשה המובנית בתוך הליברליזים כדי לכפות את הדעות שלהם עלייך, על אורח חייך ועל משפחתך.
אני מסכים עם זה לחלוטין, אני פשוט מנסה להגיע למטרה בדרך אחרת.
הדמוקרטים של היום מאמינים שהם צריכים לכפות על כולם את הדעת והמוסר שלהם.
ואני אומר שאנחנו צריכים לכפות את המוסר והדעות שלנו רק על מי ש compatible איתנו.

שמדברים על החברה החרדית אנחנו מדברים על 15% מהאוכלוסיה, לא מדובר על איזה סהרורי אחד או שניים.
אתה אומר שהם צריכים להתחיל לצבוע שערות בירוק ורוד או אנערף מה האדמור שלך בטלויזיה אומר לך לחשוב באותה שנה.
ואז אתה חושב לעצמך אחרי שתשטוף להם את המח הם יצביעו ויחשבו כמוך ונחיה כולנו בקומביה.

לא רק שמה שאתה מציע זה לא מוסרי ולא פלורליסטי (סתירה מוחלטת לדת שלך) זה גם יביא אותך בוודאות למלחמה פנימית, שזה בדיוק
מה שאנחנו רואים היום בצרפת ואנגליה למשל.
לדוגמא : אני מאמין באמונה שלמה שאנשים שהכינוי שלהם הוא Paranoid באתר הסולידית צריכים לשבת בכלא, אני אעשה הכל כדי שהם ישבו בכלא כל החיים. סתם כך מבלי שהם פשעו אלא בגלל שהכינוי שלהם לא נראה לי. כמובן הכל במסגרת החוק שאני אנסה לעוות כך שאצליח.

אתה ״מכבד״ את הדעות שלי ? אתה מאחל לי הרבה הצלחה ?
וואלה כן אני מכבד את הדעה היא אמיתית וישירה ותביא אותי לתגובה אופטימלית כדי להגן על עצמי.
וזה אומר שעכשיו אנחנו אויבים רשמית והתגובה שלי תיהיה בהתאם.
עכשיו אם נשווה נניח בין החברה החרדית לערבית פה בארץ.
החרדי לא אומר שהוא רוצה להשמיד אותי הוא לא בא לבתים שלי ושל המשפחה שלי ומנסה לפגע בהם.
הוא פשוט מנצל את השיטה שיצרת, הוא מושך ממך כספים ומעביר אותם למטרותיו.

אז מה העקרון המנחה של השיטה שלך? אתה נותן לו זכויות כדי שתוכל לשטוף לו את המוח שיחשוב כמוך?
ושאתה לא מצליח, בעצם הפסדת פעמיים גם את החיים שלך (שירות בצבא, וזמן שלך עבור תשלום מיסים)
וגם אתה עוזר לו להתרבות על חשבונך, בבחירות הבאות הוא יעביר עוד חוקים שלוקחים מהילדים שלך ומעבירים לשלו.

ומה הבעיה המרכזית שלך בכל הסיפור הזה, הרי אתה כבר יודע את כל מה שכתבתי.
הבעיה שלך היא שאתה דתי קיצוני בדיוק כמו החרדים, האלוהים שלך זה "הדמוקרטיה" כפי שהאדמור שלך רואה אותה באותה שנה.
ואתה בשם "הדמוקרטיה" מעדיף להלחם באחיך במקום פשוט לשלוח אותו לדרכו.

אני לא רוצה להשפיע על הדעה ועל אורך החיים החרדים (עד כמה שאני חושב שהוא אנטי מוסרי)
להפך אני מקבל את זה שיש אנשים שונים ממני שחושבים אחרת ממני.
אני שם את הגבול בחיים שלי. אם קבוצה שלמה לוקחת את החיים שלי באופן פאסיבי (שירות ומיסים)
אז אני לא רוצה שהיא תיהיה חלק ממה שאנחנו מיצרים, במידה והקבוצה תיהיה מוכנה להשתתף בעלויות
היצור תוכל לחזור ולהחליט על איך לחלק את פירות היצור.

לצערי, נראה לי שזה הפך לאידיאולוגיה (בהתחלה כנראה שחלק גדול מזה באמת היה מחששות). גם בחו"ל (היכן שניתן לעבוד ללא גיוס), אני חושב שבציבור הישיבתי/ליטאי הארדקור, כמעט ולא תמצא בחורים שהולכים לעבוד בעסקים יהודיים לגמרי בגיל 18.
ברור ששלא בודקים כל חודש או שנה אם המצב השתנה ואז הולכים לעבוד או לצבא.
אם זה היה מתנהל ככה זה לא היה מחזיק מעמד.
הגישה החרדית היא לא חדשה מדובר על 200 שנים אחורה , היא פותחה כהגנה על היהדות בתקופת ההשכלה.
מה יקרה כשהיא תהיה מיותרת? כשכבר לא יהיה את החשש?
יקרה שינוי ובגדול.
ההחלטה היא לא של כל צעיר מגיל 18 שחושש להתחלן, זה לא יחזיק מעמד.
מי שדואג לו היא המערכת שמראש מכוונת לזה.
ויש עוד פרט חשוב, בגלל ערך לימוד התורה תמיד תהיה קבוצה שתלמד ולא תעבוד או תשרת גם כשהחרדים יהיו 100 אחוז.
בנוסף, שינוי מערכת החינוך והכלכלה זה לא משהו שניתן לעשות מהיום למחר. אם הם יחכו לכך שהם יהיו 50% זה יהיה מאוחר מדי (וממש לא נראה לי שהציבור ומנהיגיו מצטיינים בתכנון ארוך טווח (כהכללה...))
כסף וכלכלה ורמת חיים מערבית היא לא הדבר החשוב ביותר , לפחות לפי הגישה החרדית.
ולכן אם הברירה היא לרדת ברמת החיים כדי לחיות כיהודי שומר תורה ומצוות, זה בהחלט הבחירה המודעת ולא חוסר תכנון.
תנסה להבין שמדובר בסולם ערכים שונה לחלוטין.

מי שגבוה, אני אומר לו שהוא גבוה. מי שעלוקה, אני אומר לו שהוא עלוקה. למה האמת כל כך פוגעת בך? אולי אתה חי בעלמא דשקרא ולכן האמת היא גירא בעינך?

חרדי שיתייחס לטענות באופן ענייני, יקבל יחס ענייני. מלבד הודעות שאני יכול לספור על יד אחת, לא נתקלתי בכאלה כאן.
אתה כמובן מתעלם מכך שלא מצויין כאן על אף משתמש חרדי ליד המשתמש שלו, באותיות קידוש לבנה. מזהים בשנייה לפי הטיעונים המצטדקים, המתנצחים, חסרי השכל.
כך שאם משתמש מתחיל בטענות ברמה של גן ילדים, כן, מיד מזהים שהוא חרדי עם טענות של גן ילדים, וזה היחס שהוא מקבל. הוא רשאי לטעון בצורה לוגית ולקבל יחס הוגן.

קשוט עצמך תחילה. כאמור, כל השיח הנוכחי נולד אחרי אינספור נסיונות לנהל איתכם שיח שכלתני הגיוני, שנתקל בחומה בצורה של ילדותיות, טענות מתגוננות, שבטיות.
על דאטפת אטפוך, מכיר?
אם החרדים רוצים יחס הוגן, הם חייבים להתחיל להתייחס לאחרים באופן הוגן. אני יודע טוב מאוד איך אתם מתייחסים לאחרים ביניכם לבין עצמכם.

ככל שהחרדים ימשיכו לחיות בתיבת תהודה משל עצמם, ימשיכו לחיות בעולם מקביל ולא יוכלו לנהל שיח לגיטימי עם אחרים, הם יהפכו לפחות מובנים, והיחס אליהם יהיה בהתאם.
אין לי שום כוונה להתנצח כאן בפורום בנושאים אלו. עשיתי זאת בעבר בקטנה, עד שהבנתי שתרבות הדיון כאן אפסית ולא מאפשרת דיון אמיתי.
לי אישית אין שום כוונה להשתתף בדיון שבו מתקבל על הדעת להגיב באוסף התגובות שרשמתי לעיל
אתה מוזמן לחפש פראייר אחר לדבר איתו.
וכמובן, כדאי שחוקת הפורום תשקף את ההבדל היסודי בין חרדים לבין כל שאר מגזרי האוכלוסייה, ותבהיר את האופן הנכון בו יש להתיחס לחרדים.
מצטט אותו שוב למקרה ששכחת.
שימו לב חברים יקרים, אמנם נדרש כאן בסלון שיח מכבד ומנומס ללא גסות רוח. אך בכל הנוגע לחרדים זה בסדר גמור.
אפשר להתיחס לגופו של אדם
אפשר להכליל
אפשר לבזות
אפשר לומר עליהם 'איראנים'
ובכלל חרדים הם עלוקות וסרטן.

תעדכן אותי ביום בו תתחייב שלא לכנות את בר שיחך בכינויי גנאי, ולהתיחס לדברים ולא לאומרם. אשמח לשוחח, עד אז - תוכל לשוחח עם אנשים אחרים.
שבוע טוב.

לשקר אין רגליים
מיקרופונים יש לו ברווח
מה הרשעות לכתוב מעלימים מס?
כמו כל ישראלי ממוצע יש ישרים ויש פחות!!!
בית שמש יש מלא עסקים וכן היא עדיין עיר בהקמה!!!
שורה אחרי כזה כותב לך נדבר אנחנו בצורה יפה...

הנושא הראשון של הבחירות קצת קשור לעניין הסבסוד של החרדים.
מבחינה פוליטית המנדטים הכי זולים הם של המפלגות החרדיות. יש להם רק דרישות ספציפיות וזולות יחסית בכסף והם לא יתערבו בהחלטות בשום נושא מהותי של חוץ או פנים.

מבחינה כלכלית וציבורית חרדים הם פוטנציאל לא ממומש. אני לא חושב שבלעדיהם היינו משלמים הרבה פחות מיסים ומשרתים פחות בצבא, אלא שבעזרתם נוכל לשלם פחות מיסים ולהחזיק צבא חזק יותר.

אני הייתי שמח אם הייתה קמה קואליציה שחברים בה כל המפלגות שתומכות במדינת ישראל (שזה כולל את החרדים) ככה שלא יהיה לאף מפלגה קטנה יכולת לסחוט יותר מדי.

בכל מקרה הייתי שמח שטקטיקת החרמות הפוליטית תסתיים. ש"ס יהדות התורה ומפד"ל ישבו בעבר תחת ברק. מפלגות העבודה וקדימה ישבו תחת הליכוד. שיטת הגושים פוגעת לדעתי במדינה, והמרוויחים של הם פוליטיקאים ספציפיים מאוד (זה התחיל להבנתי שליברמן החרים את הליכוד אחרי כמעט 30 שנה של שיתוף פעולה.)

נערך לאחרונה ב:
אני הייתי שמח אם הייתה קמה קואליציה שחברים בה כל המפלגות שתומכות במדינת ישראל (שזה כולל את החרדים) ככה שלא יהיה לאף מפלגה קטנה יכולת לסחוט יותר מדי.
אז תתמוך בהורדת אחוז החסימה למנדט. ככה יהיה היצע רחב של מפלגות קטנות ולכל חבר כנסת מורד יהיה תחליף בקלות. כיום המצב הוא של קפיאה בגלל המספר הכה מצומצם של המפלגות.

אז תתמוך בהורדת אחוז החסימה למנדט. ככה יהיה היצע רחב של מפלגות קטנות ולכל חבר כנסת מורד יהיה תחליף בקלות. כיום המצב הוא של קפיאה בגלל המספר הכה מצומצם של המפלגות.
לא יעזור. צריך לחזור לגישה הפשוטה שכדאי להיות בקואליציה. גם רוב הציבור תומך בה. למשל כשגנץ היה בקואליציה אז הוא עלה בסקרים. הוא עשה טעות פוליטית שהוא יצא מהקואליציה.

זו בדיוק הנקודה. הם חיים בסרט.
כמו המולות מאירן. מרוב ספרי דת הם איבדו את המציאות.
לא זכור לי מה ענית, יכול לפרט שוב.
עניתי:
ברגע שהם יהיו הרוב ונותני הטון , הם יהיו לא פחות פרודקטיביים מהלא חרדים היום .
אין לחרדים התנגדות לעבודה וצבא כעיקרון, אלא בגלל ההשפעה החילונית במקומות הללו.
ברור שיהיה תקופת מעבר בה לחרדים יהיה חסר נותני שירותים מסוגים שונים אבל :
א. עדיין המיקום הוא מדינת ישראל והיות ואני מניח שיהיו גבולות פתוחים אז אפשר יהיה לקנות שירותים מהמדינה החילונית
ב. שוב, בגלל המיקום, והעובדה שאין סיכון ביטחוני הרבה יעבדו במדינה ה"חילונית"
בכל מקרה זה לא תכנית מסודרת ויש הרבה חורים שצריך למלא אבל הם פתירים

נערך לאחרונה ב:
מה שמחליא זה שהרעבע הוברח לחו"ל בעוד חסידיו הושארו להספות. למה הרעבע לא אמר לחסידיו לברוח, לכל הפחות? היו ניצלים מהם יותר.

הטיעון על הרעבע מגור הוא הוא החרפה. לא זה שאני הזכרתי את זה על חסידיו. האמת היא לא החרפה, המעשים הם החרפה.
לרגע לא טענתי על כל נרצחי השואה, טענתי על מאות אלפים של חסידים שנשארו בהוראת רבותיהם. יחסית לאדם שלומד כל היום, לכאורה - אתה באמת לא יודע לקרוא.
דבר ראשון איני יודע למה נטפלת לאדמו"ר מגור. חיפוש קצר באינטרנט יראה לך שדוקא הוא עודד את חסידיו לעלות לא"י טרום השואה. זאת הסיבה שכיום חסידות גור כ"כ חזקה בארץ (בפולין היא היתה השניה בגודלה לאחר חסידות אלכסנדר). בנוסף הסיבה שהאדמו"ר עצמו ברח היתה כי הנאצים חפשו אותו אישית והיתה סכנה מידית לחייו. אני בטוח שלכל חסיד שהיה נתון באותו מצב הוא היה ממליץ לברוח לכל מקום אפשרי. בנוסף חלק מבני משפחתו אכן נרצחו בשואה, ולכל הדבר הזה אתה קורא "חרפה". נשגב מבינתי.
בנוסף לא הבנתי בכלל את התשובה שלך על האמירה המחרידה. כאילו יש הבדל אם אתה מלכלך על כל נרצחי השואה החרדים או רק על החסידים מביניהם. קבל למשל את המשפט הבא:
"נרצחי העוטף ב7.10 הם פרות עיורות שהלכו אחרי המדינה והצבא שאישר להם לגור ולבקר בעוטף".
רוצה עוד?
"חללי מערכות ישראל הם פרות עיורות שהלכו אחרי הפיקוד בצבא שהוביל אותם אל מותם"
אתה לא מבין שככה בדיוק אתה נשמע?
שוב, מקוה שתתנצל ותמחק את האמירה המבחילה.

לא הבנתי את הנימוק...
גם אם יהיו מפלגות של ח"כ בודד וקואליציה של 61 זה לא יגביר את היציבות של הממשלה.

גם אין לי משהו נגד מפלגות קטנות. יש לי משהו נגד מפלגות מחרימות בלי קשר לגודל שלהם. לצערי כמעט בכל מפלגה יש ח"כ שאומרים אמירות מחרימות.

אני חושב שלגיטימי להחרים רק מפלגות שמתנגדות למדינת ישראל. למעשה אני מצפה מכל אזרח לא להתנגד למדינת ישראל. אני חושב שביום שכולם יבינו שאנחנו כאן לנצח אז יהיה יותר רגוע, קודם כל מתוך המדינה.

כאשר שחררנו את ירושלים. המופתי של ירושלים אמר שהם צריכים עכשיו ללמוד מהיהודים איך להתגעגע למקום אלפיים שנה. הבעיה היא קודם כל בנו שאנחנו גורמים להם לחשוב כאילו אנחנו האורחים.

עניתי:

ברור שיהיה תקופת מעבר בה לחרדים יהיה חסר נותני שירותים מסוגים שונים אבל :
א. עדיין המיקום הוא מדינת ישראל והיות ואני מניח שיהיו גבולות פתוחים אז אפשר יהיה לקנות שירותים מהמדינה החילונית
ב. שוב, בגלל המיקום, והעובדה שאין סיכון ביטחוני הרבה יעבדו במדינה ה"חילונית"
בכל מקרה זה לא תכנית מסודרת ויש הרבה חורים שצריך למלא אבל הם פתירים
יאללה נראה שהתחלנו להגיע להסכמות, צריך להתחיל לקדם את זה.

אני לא רוצה להשפיע על הדעה ועל אורך החיים החרדים (עד כמה שאני חושב שהוא אנטי מוסרי)
להפך אני מקבל את זה שיש אנשים שונים ממני שחושבים אחרת ממני.
אני שם את הגבול בחיים שלי. אם קבוצה שלמה לוקחת את החיים שלי באופן פאסיבי (שירות ומיסים)
אז אני לא רוצה שהיא תיהיה חלק ממה שאנחנו מיצרים, במידה והקבוצה תיהיה מוכנה להשתתף בעלויות
היצור תוכל לחזור ולהחליט על איך לחלק את פירות היצור.
שמח שהתקדמנו , אתה מכבד את הדעה השונה וזה יפה באקלים של השרשור הזה.
מה שלדעתי אתה מפספס, זה שהציבור הלא חרדי בישראל לא עשוי מקשה אחת כמו שאתה מציג אותו , וזה בלי להתייחס לערבים.
אם נלך אחורה לשלב הקמת המדינה למשל , בן גוריון לא הסכים לתת דיחוי לבחורי ישיבות בגלל הכרח כלשהו , החרדים היו חסרי כוח לחלוטין מבחינה פוליטית, גם בן גוריון הבין את ערך לימוד התורה בבצורה בה עשו אז בישיבות , הוא הבין ששירות בצבא סותר את זה ולכן אישור דיחויים.
נכון זה היה מוגבל מספרית , אבל העקרון היה שהוא מכיר בערך לימוד התורה בצורה החרדית
שלא לדבר על בגין ב77 שרצה לתת לחרדים יותר משביקשו ורק בגלל התנגדות הרב שך לקחת מהמדינה 100 אחוז תקצוב
זה לא קרה בסוף
זה לא בגלל הכרח פוליטי , זה אמונה עמוקה בלימוד תורה ובציבור שמשמר את היהדות המקורית האוטנטית ללא כל שינוי.
העמדה הזו , קיימת בציבור היהודי הלא חרדי עד היום ובאחוזים ניכרים, אתה יכול לשמוע אותה עד היום מח"כ לא חרדיים בכלל ולפעמים גם לא דתיים במוצהר.
ולכן כשאתה אומר אנחנו אתה מתעלם מציבור לא חרדי גדול שתומך במצב הקיים מסיבות ערכיות כלומר שווה לו לסבסד את הדבר הזה כי הוא מאמין בערך שזה נותן לו .

שמח שהתקדמנו , אתה מכבד את הדעה השונה וזה יפה באקלים של השרשור הזה.
מה שלדעתי אתה מפספס, זה שהציבור הלא חרדי בישראל לא עשוי מקשה אחת כמו שאתה מציג אותו , וזה בלי להתייחס לערבים.
אם נלך אחורה לשלב הקמת המדינה למשל , בן גוריון לא הסכים לתת דיחוי לבחורי ישיבות בגלל הכרח כלשהו , החרדים היו חסרי כוח לחלוטין מבחינה פוליטית, גם בן גוריון הבין את ערך לימוד התורה בבצורה בה עשו אז בישיבות , הוא הבין ששירות בצבא סותר את זה ולכן אישור דיחויים.
נכון זה היה מוגבל מספרית , אבל העקרון היה שהוא מכיר בערך לימוד התורה בצורה החרדית
שלא לדבר על בגין ב77 שרצה לתת לחרדים יותר משביקשו ורק בגלל התנגדות הרב שך לקחת מהמדינה 100 אחוז תקצוב
זה לא קרה בסוף
זה לא בגלל הכרח פוליטי , זה אמונה עמוקה בלימוד תורה ובציבור שמשמר את היהדות המקורית האוטנטית ללא כל שינוי.
העמדה הזו , קיימת בציבור היהודי הלא חרדי עד היום ובאחוזים ניכרים, אתה יכול לשמוע אותה עד היום מח"כ לא חרדיים בכלל ולפעמים גם לא דתיים במוצהר.
ולכן כשאתה אומר אנחנו אתה מתעלם מציבור לא חרדי גדול שתומך במצב הקיים מסיבות ערכיות כלומר שווה לו לסבסד את הדבר הזה כי הוא מאמין בערך שזה נותן לו .
אני רואה ערך מסוים בלימוד התורה לל"ש כפי שאתה קורה לה, בלי שאני נכנס לזה שזה כנראה לא נכון אבל ניחא שלך.
אני פשוט לא רואה שום ערך בכך שכל האנשים צריכים לחיות כדי לשרת את התורה כל היום,
ואתה בדיוק כמוני מבין שזה לא יכול לעבוד ללא עזרה חיצונית.
אני חושב שיהיה מוטב לכם אילו הייתם מקדישים מספר מסוים של צדיקים נניח 100 או 1000 שישבו ויעסקו בזה כל היום
ושאר החברה שלכם הייתה תומכת בהם ונהנית ממה שאתם חושבים שהיא מיצרת עבורכם.
אבל שוב, שלכם.

עכשיו הבעיה שלי שאתם נשענים על אנשים שלא מאמינים בתוצר הזה.
וזה שאתם מוכנים להתערבב בחברה הכללית בשביל לקבל ממנה אבל מסרבים להתערבב בשביל לתת.

מבחינתי אם מנתקים אותכם לחלוטין מהמערכת שלנו ואתם תעבירו תשלומים עבור כל השירותים שתקבלו מאיתנו
הגיוני יהיה לתת לכם איזורים ששם תוכלו לחיות כרצונכם, בפועל זה כבר מה שקורה רק שאתם לא נדרשים לחובות שלכם.
השטח יהיה שטח ישראל, תקבלו אוטונומיה מסוימת תמורת תשלום מלא על עלות הביטחון.
ואם תתחילו להתנהג בצורה עוינת בעתיד או שתסרבו לשלם את עלות הביטחון בין אם בכסף או במחסת החיילים,
אני מצפה לראות צ'צ'ניה כתגובה. אז אם נסכם, נראה לי שפדרציה יהיה מתכון טוב לפתרון.

עכשיו הבעיה שלי שאתם נשענים על אנשים שלא מאמינים בתוצר הזה.
וזה שאתם מוכנים להתערבב בחברה הכללית בשביל לקבל ממנה אבל מסרבים להתערבב בשביל לתת.

מבחינתי אם מנתקים אותכם לחלוטין מהמערכת שלנו ואתם תעבירו תשלומים עבור כל השירותים שתקבלו מאיתנו
הגיוני יהיה לתת לכם איזורים ששם תוכלו לחיות כרצונכם, בפועל זה כבר מה שקורה רק שאתם לא נדרשים לחובות שלכם.
השטח יהיה שטח ישראל, תקבלו אוטונומיה מסוימת תמורת תשלום מלא על עלות הביטחון.
ואם תתחילו להתנהג בצורה עוינת בעתיד או שתסרבו לשלם את עלות הביטחון בין אם בכסף או במחסת החיילים,
אני מצפה לראות צ'צ'ניה כתגובה. אז אם נסכם, נראה לי שפדרציה יהיה מתכון טוב לפתרון.
זה נראה שלא קראת את דברי
אני טענתי שבסוף יש תמיכה לא קטנה בציבור הלא חרדי במצב הקיים.
ולכן , בגלל התמיכה הזו , החרדי מרגיש לגמרי מוסרי לקחת מהמדינה ולחיות כפי שהוא חי .
מבחינת התומכים זו מדינה יהודית והמושג יהדות במקורו הוא , מה לעשות, דתי .
ולמרות שהם עצמם חיים אחרת לגמרי הם שמחים שקבוצת החרדים משמרת להם את הדבר היקר הזה
הם מודעים לכך שזה עולה להם כסף אבל מאמינים שכסף זה אמצעי ולא מטרה.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אני מצפה לראות צ'צ'ניה כתגובה.
אז אתה סתם עוד כובש מדכא.
בעיניך הכיבוש שהפדרציה הרוסית מפעילה בקווקז הוא תקין והוגן?
ולמה הכיבוש במחוז דונבאס שונה? רק כי הם מוסלמים? למה גזענות?

נושאים דומים

Back
למעלה