לא אכפת לי מה החרדי מרגיש, אכפת לי מה אני מרגיש. ואני לא רוצה להשתתף בזה, מובן לך?
מעבר לזה, לכל אדם אכפת מה הוא מרגיש, ופחות מה האחר. אבל צריכה להיות לו היכולת להתייחס לטענה לוגית גם אם היא מנוגדת לרגשותיו.
אף אחד לא שמח לשלם מס, אבל אנשים מבינים בשכל שהמס הזה קונה טנקים שמגינים עליו.
אם יש חרדים שלא מסוגלים לפגוש טענה לוגית בלוגית, אלא רק להפעיל רגש, אין באמת מה לצפות מהם לכלום, וצריך פשוט לעשות מה שנכון לקבוצה הכללית, כולל להם.
אני רוצה ליצר מערכת שבה לך יש אוטונומיה ללמוד תורה כל היום, לחוקק את ההלכות שלך ברחובות ושלך ולהוציא את הדם והארנק שלי מכל הסיפור הזה.
אכן מעולה.
לא ולא אתם תתנו לנו שטח על הגבול והוצאות הביטחון שלנו יהיו שלנו
ואז כשאתה נתקל ברמות החוסר הגיון, חוסר החשיבה, חוסר ההבנה של העולם - אתה מבין שמדובר בקבוצה שמעולם לא שרדה בעולם האמיתי, וחייבת FAFO - לגלות בעצמה.
איך תתקיימו בפני עצמכם אם אין לכם כלכלה עצמאית, אתם לא עובדים, אתם רק נשענים על אחרים - גם אלה שעובדות, עובדות אצל האוכלוסיה היצרנית?
איך תקיימו מערכת הגנה ובטחון בשכר, אם אין לכם כלכלה?
מדובר, פשוטו כמשמעו, בילדים. הם מעולם לא התבגרו, הבינו מה זה לקחת יוזמה, ללמוד, לפתח קריירה, לפרנס. הם רק למדו איך לחיות בתקציב מסויים שאחרים נתנו להם.
זה שיש בציבור הלא חרדי תמיכה רחבה בצורת החיים החרדית ורצון לתמוך במצב הקיים
עוד מאותה רמייה עצמית. נכון, יש קבוצה צרה של מסורתיים שמוחם הצליח להשטף ש"החרדי ילמד תורה בשבילי, וואלה, ואני עובד במונית" (הוא לא באמת לומד בשבילו...),
אבל א.
החילונים לא מאמינים בזה, לא בערך לימוד התורה, ובטח לא בבטלנות כדי ללמוד, ב.
הדתיים לא מאמינים בזה, הם יודעים שאפשר לעבוד, לשרת, וגם ללמוד.
מי עוד נשאר?
ג. הערבים? אולי הם מאמינים בערך לימוד התורה? מה לגבי הדרוזים הלוחמים?
מדובר ביקום מקביל. אם יש 15 מנדטים חרדיים, ותקום מחר מפלגת "כל מי שחרדי חייב להמשיך לשבת וללמוד ולא לשרת ולא לעבוד לנצח" - היא תקבל אולי 16 מנדטים.
אז אתה סתם עוד כובש מדכא.
בעיניך הכיבוש שהפדרציה הרוסית מפעילה בקווקז הוא תקין והוגן?
בעיניך לקבל שירות הגנה ולא לשלם עליו זה תקין והוגן?