משתמש בלי זהות
משתמש רגיל
- דירוג
- 142
פספסת את הנקודה.נשמע כמו הרבה מאוד עצימת עיניים ואטימת אוזניים. החרדים חיים על הסבסוד המדיני. אני יודע שרובם בורים מכדי להבין את זה, אבל זו האמת.
אם יש מדינה שבה הרוב מתנהגים כמו חרדים, זו מדינה ברמת חיים של זימבבווה. החרדים חיים על הסבסוד המדיני של שאר האוכלוסיות, מכלי שני.
החרדים מתנהגים ככה כהגנה על אמונתם.
ברגע שהם יהיו הרוב ונותני הטון , הם יהיו לא פחות פרודקטיביים מהלא חרדים היום .
אין לחרדים התנגדות לעבודה וצבא כעיקרון, אלא בגלל ההשפעה החילונית במקומות הללו.
אין בעיה עם ביקורת ( גם קשה ונוקבת) אבל השפה והדימויים צריכים להיות מכבדיםאתה טועה. הביקורת הכי קשה תמיד מופנית כלפי הקרובים אלינו ביותר. אני לא מצפה כלום מתושבי ניגריה - גם לא מתושבי עזה. מיהודי שגדל על אלפי שנות חוכמה - כן.
מה אנחנו עושים פה אם לא לנסות לתקשר? ניסיונות שנתקלים רק בהתגוננות, שבטיות, הדיפת טענות לא שכלתנית, אלא רגשית?
וצר לי להגיד את זה אבל המצב בשרשור הוא הפוך בדיוק.
עניתי לך על זה בקטע הקודםהאם חרדי אחד כאן הכיר בכך שהמערכת תקרוס אם נמשיך ככה עוד 50 שנה, או שהכל זה רק עצימת עיניים?
אני מדבר על אזרחי ישראל הערבים, הזכויות שלהם בדיוק כמו שלך .אתה באמת רוצה שיחשדו בך וירו בך יותר בקלות? שכוחות הבטחון יוכלו לעקוב אחריך בצו משפטי פשוט? על מה אתה מדבר, באמת.
והחשש מחשד ביטחוני וירי בקלות יתר לא יקרה אצל החרדים כי הם לא מהווים איום ביטחוני
אתה בעצם מסכים איתי שההכרעה היא רוחנית , ואז עובר לטענה הבאה: לכל אחד יש אחריות על הכרעתו גם אם שומע לרבו.לפני 100 שנה הכריעו רוב רבני אירופה לא להסתלק. למי שלא שמע להם היה סיכוי להנצל, מי ששמע להם נשרף. אז בסוף גם ההכרעה לקבל את דעת הרבנים ללא ביקורת היא הכרעה אישית ותוצאותיה אישיות.
לעצם העניין זוכר את הכלל גדול המחטיאו יותר מן ההורגו? יכול להיות שהרבנים העדיפו סיכון של החיים הפיזיים מסיכון לחיים הרוחניים והתחלנות זה כמובן הסבר אפשרי אבל לא מוכרח כי אני לא הייתי שם ולא יודע את הנסיבות והמידע שהיה לרבנים
ככה אתה פוסק ? ממשניות ישירות?ר' שמעון ור' ישמעאל והלכה כוותיה. בפרט שי"א שגם ר' שמעון חזר בו.
איפה כל ספרות ההלכה שדנה בזה?
למשל ה"כסף משנה" על דברי הרמב"ם?