@איניגו מונטויה
אני מבין, במחשבה שניה, את הרגישות לגבי ׳הקטנת שואה׳
מצד שני כמו שברור לכל מי שקורא שזו רק פראפראזה על הדברים ההם של יאיר גולן בזמנו, כן?..
מודה ועוזב - ירוחם.
האמת היא שלצערי לא קלטתי את הרפרנס,
ועכשיו אחרי שהבנתי אותך קצת יותר (לא רק כאן, אלא גם בשרשור על איראן) - גם אני מתנצל על התגובה החריפה שלי.
ולשם הפרוטוקול - אני מתנגד חריפות גם לביטויים של יאיר גולן, וגם של ישעיהו ליבוביץ' שהוזכר למעלה,
מאותן סיבות בדיוק (הקטנת שואה).
זה לא אותו הדבר. בכל זאת זה מסוכן.
אשמח לתגובתך.
לגבי כל התגובות (שלך ושל אחרים) על הסתה נגד חרדים:
1. ההשוואה לאנטישמיות (אפילו בלי קשר לשואה) היא מופרכת -
האנטישמיות המסורתית שונאת יהודים ממניע עצמי שאינו תלוי בשום פעולה שהיהודי הספציפי הזה ביצע (אולי מישהו מהעם שלו "הלשין על ישוע לרומאים" לפני אלפי שנים, אבל מה היהודי הזה קשור?!),
ולרוב גם לא הייתה אפשרות לתיקון (גם מומרי דת וצאצאיהם במשך כמה דורות לרוב לא זכו ליחס טוב יותר).
במקרה הזה כמו שכתבתי, לכולם ברור (וזה מודגש פחות או יותר בכל הודעה שכולם כתבו כאן) שמדובר על התנגדות ל
התנהגות מסוימת ולא איזו בעיה בחרדי כשלעצמו.
לצורך העניין, יש חרדים שמשרתים ועובדים ומשתלבים כרגיל ולאף אחד נורמלי אין בעיה איתם (להיפך - יקבלו רק הערכה)...
2. קשה להאמין שאני צריך לומר את זה בפירוש:
כבר שנים רבות מאוד (הרבה לפני החודשים האחרונים שבהם יש מעצרים) שרבנים שנחשבים גדולים, ח"כים ושרים חרדיים -
יוצאים באמירות קיצוניות ומכלילות כלפי מי שאינו חרדי.
אז למה זה מפתיע שיש גם חילונים שיוצאים באמירות כאלו בתור תגובת נגד?
זה לא ברור שמי ששומע את הרב הראשי (!) / את "גדול הדור" מבזים את החיילים שמוסרים את נפשם להגנת העם והארץ ימצא את עצמו מגיב בחריפות?
בדיוק כמו בכל ריב בין ילדים / בני זוג / חברים -
אם צועקים על מישהו, לא תמיד הוא מגיב בשלווה...
3. אחרי הזוועות שחווינו בטבח הנורא של 7.10,
ואחרי שנחשף כמה הצבא לא יכול להיות "קטן וחכם" ואי אפשר לוותר על חי"ר ושריון בגבולות,
ובטח אחרי עשרות אלפי פצועי מלחמה (!!),
ואחרי שמילואמיניקים משרתים מאות ימים (והמשפחות שלהם והקריירות/העסקים שלהם קורסים),
ואחרי שלמרות שירות המילואים העודף עדיין הצבא נמצא בחוסר כוח אדם, שגם עולה בחיי אדם (הכנסת לוחמים לקרב ללא הכשרה מתאימה, ביטול פעולות חיוניות ועוד) -
היה ניתן לצפות לפחות לקצת שותפות של הציבור החרדי בעול ששאר העם נושא.
לא רק שזה לא קרה, אלא גם לאחר 3 שנים (!!!) שכל הדיונים בוועדת חוץ וביטחון מוקדשים לנושא (למרות שזו ועדה חשובה שהייתה צריכה לעסוק בנושאים אחרים),
ואחרי שגם יו"ר הוועדה הזה פוטר וגם שר הביטחון פוטר בגלל זה (בזמן מלחמה!!) -
נשארנו עדיין במצב שבו הרבנים שמובילים את 2 מפלגות הציבור החרדי יוצאים בקריאות פומביות לפיהן אף חרדי (גם שאינו לומד תורה!) לא ייתגייס,
והם אמנם מוכנים לכמה סנקציות (אגב, דחויות, וכאלה שיעזרו לבחורים להישאר בישיבות), אבל הם אינם מתירים כלל להתגייס (גם למי שאינו לומד תורה!) -
אז רוב הציבור שאינו חרדי תופס את זה בתור סכין בגב.
וכמו שכתבתי למעלה (וגם מוקדם יותר בשרשור) -
כל זה בא תוך כדי אמירות חריפות ומבזות יותר ויותר של רבני ונציגי 2 המפלגות החרדיות,
ולא מועיל בכלל שבאותו זמן שיש מאות אלפי מפונים, ומלחמות, ומה לא - נציגי הציבור החרדי גם מעבירים עוד ועוד כספים למטרות שאינן חיוניות (הילולות, מורשת ועוד), כששאר העם קורס פשוטו כמשמעו.
וזה עוד לפני התנהגויות בזויות לחלוטין של שדידת ישירה של נזקקים של ממש (
רעבים שצריכים כרטיסי מזון,
70 אלף משפחות שזקוקות וזכאיות למעונות יום,
יתומים ואלמנות מלחמה, ועוד).
ואחרי כל זה, עוד מתברר לפי כל הסקרים שהרוב המוחלט (!) של הציבור החרדי ממשיך לתמוך באותן מפלגות עם אותם אנשים.
אז אני ממש מצטער, אבל כשתקועה לאדם סכין בגב -
לא תמיד הוא מדבר הכי בנימוס כלפי מי שבחר באלו שתקעו את הסכין, ועוד תומך בכך שהכוח יישאר בידי אותם אנשים והסכין תישאר תקועה בגב.