• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

הבחירות הללו ישנו את חייכם

• פותח הנושא פותח הנושא pseudonym
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
המטרה בדיון אינה להביס את הצד השני ולהוכיח שאתה בעצם צודק. אם זה מה שאתה רוצה אז אתה לא צריך אותי בשביל זה. אם אתה רוצה להגיע לאמת, הדיון צריך להראות אחרת לגמרי.
אתה רואה פה בדיון חתירה לאמת? מישהו פה מתעניין בעובדות?
למה אתה מצפה שבדיון עם כל כך הרבה רעל ואפס עינייניות מישהו יגיב בצורה שחותרת לאמת?

אתה רואה פה בדיון חתירה לאמת? מישהו פה מתעניין בעובדות?
למה אתה מצפה שבדיון עם כל כך הרבה רעל ואפס עינייניות מישהו יגיב בצורה שחותרת לאמת?
למה שמישהו יגיב עניינית? לא יודע, ראיתי בקשה למקור של טענה עובדתית אז הבאתי מקור באופן ענייני. צא וראה האם עכשיו מתנהל דיון ענייני על הטענה העובדתית, או שאולי אחד הצדדים חושב שלהדביק לינק שמישהו הדביק לו בפורום פרוג מהווה הפרכה לטענה העובדתית.

למה שמישהו יגיב עניינית? לא יודע, ראיתי בקשה למקור של טענה עובדתית אז הבאתי מקור באופן ענייני. צא וראה האם עכשיו מתנהל דיון ענייני על הטענה העובדתית, או שאולי אחד הצדדים חושב שלהדביק לינק שמישהו הדביק לו בפורום פרוג מהווה הפרכה לטענה העובדתית.
אני נסיתי לקיים דיון לגופו של עניין לאורך כמה עמודים בשרשור הזה ומה שקיבלתי היה במקרה הטוב תגובות אישית שלא עונות כלום על הטענות, במקרה הגרוע השמצות בסגנון אנטישמי של מגיבים מלאי שנאה.
אז מה אתה מצפה לקבל בתגובה? דיון עם חתירה לאמת ?

אני נסיתי לקיים דיון לגופו של עניין לאורך כמה עמודים בשרשור הזה ומה שקיבלתי היה במקרה הטוב תגובות אישית שלא עונות כלום על הטענות, במקרה הגרוע השמצות בסגנון אנטישמי של מגיבים מלאי שנאה.
אז מה אתה מצפה לקבל בתגובה? דיון עם חתירה לאמת ?
לא אכחיש זאת, לא קראתי את עשרות עמודי ההתנצחות.

האם אתם מזהים בשרשור הזה, ובעוד כמה כמוהו, ובשיח הפוליטי-משפטי במדינה הזו, תהליכים שמזכירים את גרמניה בשנות ה׳30 ?

לא לענות או לסמן סמליל או לקלל או משהו.
לחשוב.
@איניגו מונטויה
אני מבין, במחשבה שניה, את הרגישות לגבי ׳הקטנת שואה׳
מצד שני כמו שברור לכל מי שקורא שזו רק פראפראזה על הדברים ההם של יאיר גולן בזמנו, כן?..

אבל.
גם מי שאיננו דור שני לשואה יכול להיות דור 3/4.
יכול לספר [מכלי שלישי- רביעי] איך נאצים הכריחו בליל הבדולח יהודים לשרוף ספרי תורה, הותירו אותם עירומים יומיים ויותר בביבי שופכין, באדישות.
ואז הם [הדור המספר] נמלטו, ובזכות כך נותרו דורות אחריהם בלי עין הרע.

יש מי [עריכה. איני זוכר כעת מהיכן הציטוט] שמאשש מה שחוקרים טוענים לגבי גבלס [ועוד], שהאנטישמיות של הנאצים שורשה לא היה בשנאה ייחודית עזה יתר על המידה, זו היתה ״דינמיקה מתגלגלת״, ״דבר הוביל לדבר״, והטענה היא שהסתה הוא דבר אלים וחלקלק כל כך שמי שנוגע בו לא יכול כבר לעצור. הטענה היא שהשטח הרווי באדי דלק של הפאשיזם המדבק הביא למה שלא נראה בהיסטוריה מעולם, כי הסתה מובילה לעוד הסתה, ולעוד, וכבר זה בסך הכל הגיוני, ופותר על הדרך בעיות פיננסיות , והנה עוד הוכחה נסיבתית לעוד הסתה, ועוד, וכך נולדה המפלצת הכי מרושעת אצל האומה שהמשכילים היהודים הראשונים ראו בה התגשמות האידיאה האנושית, בערך.

העדויות שכותב השורות מכיר, של מי שראה את הרוע ההוא בעינים, וגם את עשרות השנים [טוב, 15 שנים בערך] קודם לכן, מדברות על זה. הקצנה שמקורה בהסתה. הם התחילו בחוקי נירנברג שענינם היה סוציולוגי גזעי- משפחתי, זה המשיך לפיננסים ואקדמיה, והמשיך, והמשיך, והמשיך, והמשיך. רח״ל. לדוגמה, מי שברח לפעמים ״נתקע״ בזכרונותיו בשלטים האנטישמיים לא לצרוך סחורה יהודית, כי שם זה עוד היה הגיוני [הפארסה של הביטוח בליל הבדולח ידועה לך, כן?, זה אותו הדבר. הם לא החליקו במדרון עדיין לחשוב שמזיק יהודי פטור מלשלם..].

תהליכים מונעים מהתמד, אינרציה. גם אם פתחתי בהסכמה לגבי אי הקטנת שואה, מקבץ זעיר של הכינויים בשרשור מהוה תהליך מוכח, נע, של הסתה, דה הומניזציה. עכברושים, עלוקות, מוצצי דם, טפילים, אויבים, פארפלוכטע יודע.

זה לא אותו הדבר. בכל זאת זה מסוכן.
אשמח לתגובתך.

נערך לאחרונה ב:
אכיפה במדינה, היא תחת הנחה בסיסית שרוב האזרחים הם שומרי חוק בכללי והאכיפה מתמקדת במיעוט קטן.
אם כמות גדולה של אזרחים לא מקבלת את החוק מכל סיבה שהיא אין למערכת אכיפת החוק כלים לטפל בבעיה כזו.
אתה צודק, בגלל זה אני מציע להתחיל למדר אנשים החוצה. מי שלא עומד בסט החובות הבסיסיים לא יוכל להצביע.
ואז לאט לאט הציבור התורם יוכל לקחת את הכח לידיו, מי שלא יעמוד בחובות הבסיס יפסיק לקבל קצבאות.
מי שלא ילך לצבא יצטרך לשלם מיסים גבוהים יותר, מיסי השתמטות נקרא לזה.
וקרקעות מדינה יעלו מחיר X ומי ששירת יקבל הנחת רכישת קרקע למשרת של 80%, וכו כו..

אנחנו נקשה על חיים של עליקות והשתמטות במדינה שלנו,
ומי שיבחר בכל זאת להשתמט אני אפרגן לו, רק מרחיק את הידים מהקופה שלנו האנשים תורמים.
צאו והצליחו לבדכם, לא רוצים להיות חלק מהמדינה? דיינו.

יש ספר [שנוי במחלוקת ברמת המחקר שבו, האותנטיות לא מוטלת בספק] ״עליתו ונפילתו של הרייך השלישי״, שמאשש מה שחוקרים טוענים לגבי גבלס [ועוד], שהאנטישמיות של הנאצים שורשה לא היה בשנאה ייחודית עזה יתר על המידה, זו היתה ״דינמיקה מתגלגלת״, ״דבר הוביל לדבר״, והטענה היא שהסתה הוא דבר אלים וחלקלק כל כך שמי שנוגע בו לא יכול כבר לעצור. הטענה היא שהשטח הרווי באדי דלק של הפאשיזם המדבק הביא למה שלא נראה בהיסטוריה מעולם, כי הסתה מובילה לעוד הסתה, ולעוד, וכבר זה בסך הכל הגיוני, ופותר על הדרך בעיות פיננסיות , והנה עוד הוכחה נסיבתית לעוד הסתה, ועוד, וכך נולדה המפלצת הכי מרושעת אצל האומה שהמשכילים היהודים הראשונים ראו בה התגשמות האידיאה האנושית, בערך.
נכון שלא קראת את עלייתו ונפילתו של הרייך השלישי? כי אני כן. האנטישמיות של הנאצים שורשה כן היה בשנאה ייחודית עזה. אני לא יודע מאיפה אתה מביא את הדברים האלה אבל אני ממליץ להפסיק להביא משם דברים.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
קראתי.

הטענה שלו שהשנאה היתה ייחודית כי יש לו תיאוריה שהעם הגרמני דפוק [בהתחשב בזה שהספר נכתב עשור אחרי השואה- זה היה מקובל למדי, ואולי זה גם נכון]
אבל כשהוא מסביר את ההיגיון של גבלס הוא טוען [והביוגרפיה -יומן- שלו מוכיחים את זה גם כן, שהשנאה ליהודים, להבדיל מתורת הגזע, היתה התפתחות תוך כדי תנועה. הם שנאו מכיון שהם הסיתו, לא להיפך, זה מסביר איך עם יכול ללמוד לשנוא תוך 10 שנים.

עריכה. אכן יתכן שהציטוט משם אינו נכון, בוודאות שזה מסגנון היסטורי זהה [היסטוריון לא אקדמאי, דיפלומט, מהשנים הראשונות אחר השואה, עם זיקה מלחמתית לא טוטאליטרית] הספר אינו תחת ידי כבר שנים, ולכן אבקש שההתייחסות תהיה לגופה של טענה.
אם זו אכן טעות, אשמח ממי שמכיר [אתה?] לדעת מה המקור. הוא ישנו.

נערך לאחרונה ב:

נושאים דומים

Back
למעלה