• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

הבחירות הללו ישנו את חייכם

• פותח הנושא פותח הנושא pseudonym
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
רק לראות אם אני עוקב נכון אחרי הדיון. הצד החרדי נעלב כי קראו לו בשמות גנאי ולכן לא נעים לו להתגייס. הצד החילוני נעלב כי הוא מממן את הצד החילוני ומסכן את חייו בשדה הקרב?
אתה לא עוקב נכון וזה לא הדיון, שלי לפחות.
מה שבאתי להראות זה את אופן הדיון מול חרדים בפורום פומבי וציבורי, ולציין כי מדובר בדרך נהדרת לשכנע את החרדים לא להתגייס.

אני מודה לך על כך שאתה מדגים את הנקודה שלי.
מה בדיוק הדגמתי? אי אפשר לדבר איתך. אתה לא רואה שאתה אטום לחלוטין. מה הנקודה שלך ? אתה משווה בין זה שאני קורא לכם נבלות לבין זה שאתם לא מתגייסים וצוחקים על אחיכם שמתים?!?! אתה אשכרה משווה בין הדברים? מה ההגדרה שלך לרשעות אני אשמח לשמוע, צדיק

אתה לא עוקב נכון וזה לא הדיון, שלי לפחות.
מה שבאתי להראות זה את אופן הדיון מול חרדים בפורום פומבי וציבורי, ולציין כי מדובר בדרך נהדרת לשכנע את החרדים לא להתגייס.
אף אחד לא צריך לשכנע אף אחד אחר בכלום. למה אתם משלם מיסים??? כי אם לא תשלם תלך לכלא. ולמה אתה לא גונב מהשכן שלך? כי אם תגנוב אתה תלך לכלא.

אז כבר הבנתי שאין לכם מוסר בסיסי ולכן לצפות לא לגנוב למשל זה יותר מידי. אז הגיע הזמן להפעיל את אכיפת החוק.
אבל זה לא קורה כי אנחנו פחדנים מידי או מתחשבים מידי.

ושוב אין טעם בינינו לדבר. אני פונה אלייך כבובה שמתווכת ביני לבין מי שאני באמת מדבר אליו. שזה הציבור הנורמטיבי זה שמשלם מיסים מתגייס ופועל לטובת שיפור המדינה הזאת. החרדים כקבוצה הם לא נורמטיבים לא משנה כמה תהפוך את הדברים תתבכיין ותבכה. חייבים לשלול לכם זכויות כדי שיהיה פה עתיד כולל לכם החכמים הגאונים.

דיי מיציתי את הדיון כאן באשכול
בכל אופן, לעת עתה מסתבר כי כללי ההתנהגות בסלונה של הסולידית, האוסרים על תוכן פוגעני ומשפיל, ועל תוכן מעליב וגס רוח, אינם תקפים ביחס לציבור החרדי ולחרדים השוהים כאן.
אני רוצה לקוות כי המודרטורים ובעלת הבית לא ראו את אופן השיח כאן.
בהצלחה לכולם.

דיי מיציתי את הדיון כאן באשכול
בכל אופן, לעת עתה מסתבר כי כללי ההתנהגות בסלונה של הסולידית, האוסרים על תוכן פוגעני ומשפיל, ועל תוכן מעליב וגס רוח, אינם תקפים ביחס לציבור החרדי ולחרדים השוהים כאן.
אני רוצה לקוות כי המודרטורים ובעלת הבית לא ראו את אופן השיח כאן.
בהצלחה לכולם.
שמח לשמוע שאין לך שום תשובה טובה. ברור. עכשיו אני חושב שמה שמשפיל זה היחס שלכם כלפי האחרים. ואז אתם באים ומתלוננים שאנשים קוראים לכם בשמות שמתארים את מה שאתם עושים.
לא, אם אתה מתנהל כמו רשע. אז אתה רשע. ולקרוא לך רשע זה צודק ומוסרי.
ואם אתה חוגג בזמן שאחיך ששומרים עליך מתים בעזה ובלבנון אתה נבלה. ולקרוא לך ככה זה צודק ומוסרי.

ואם אי אפשר להכריח אותך להתנהג כמו בן אדם נורמטיבי בתוך המדינה היהודית היחידה בעולם! שאותה כולנו חולקים.
הדרך הקלה זה לשלול לך את מה שאנחנו מביאים לך בחינם. ולא מגיע לך. ואתה הוכחת את זה בהתנהגות הבזויה והמרושעת שלך.
ביי

נערך לאחרונה ב:
היום לפני 3 שנים, קמו עלינו אויבינו ורצחו קרוב ל 1200 יהודים מתוכם 350 חיילים, חיילות, ואנשי מערכת הבטחון.
והינה יושבים להם פה צדיקי הפורום ומספרים לנו כמה נוראים אנחנו שאנחנו "קוראים להם בשמות".
בזמן שהם יושבים בבתיהם ועושים פרודיה מהמציאות, אחים שלהם בוכים מעל קברי ילדיהם.

@Paranoid
אני לא נוהג להשתתף בדיונים עם אנשים שקוראים לי רשע או מאשימים אותי בהתנהגות בזויה ומרושעת.
אז אתה יכול להמשיך, השער ריק.

@Paranoid
אני לא נוהג להשתתף בדיונים עם אנשים שקוראים לי רשע או מאשימים אותי בהתנהגות בזויה ומרושעת.
אז אתה יכול להמשיך, השער ריק.
יכול להיות שאתה לא רשע. אני מכליל את החרדים כחברה.
האם התגייסת או עשית שירות לאומי?
האם יצאת להפגין נגד הצבא והגיוס?
האם עשית פרודיה ממות חיילים וחטיפת חטופים?
אם התשובות הם:
כן,לא,לא
אז לא דיברתי עליך.

"כִּי הָעֹשֶׁק, יְהוֹלֵל חָכָם; וִיאַבֵּד אֶת-לֵב, מַתָּנָה ..

.. אֶת-הַכֹּל רָאִיתִי, בִּימֵי הֶבְלִי; יֵשׁ צַדִּיק, אֹבֵד בְּצִדְקוֹ, וְיֵשׁ רָשָׁע, מַאֲרִיךְ בְּרָעָתוֹ. אַל תְּהִי צַדִּיק הַרְבֵּה וְאַל תִּתְחַכַּם יוֹתֵר לָמָּה תִּשּׁוֹמֵם"

רק לראות אם אני עוקב נכון אחרי הדיון. הצד החרדי נעלב כי קראו לו בשמות גנאי ולכן לא נעים לו להתגייס. הצד החילוני נעלב כי הוא מממן את הצד החילוני ומסכן את חייו בשדה הקרב?
@משה אני עדיין מחכה לתגובתך.

הצד החילוני נעלב כי הוא מממן את הצד החילוני החרדי.
מקור?

איש בעולם, לא יבוא מרצונו לצבא שבו חושבים כי הוא והציבור שלו הם עלוקה, סרטן, ויודונאצי.
תש'מע, זה טיעון איש קש. אני לא מכיר אותך באופן אישי, ולכן לא קורא לך בשמות. אבל מי שמשתמט משירות צבאי, מסרב לעבוד וחי על חשבון הציבור התורם הוא בהחלט עלוקה. ברגע שיתגייס ויעבוד למחיתו הוא לא יהיה עלוקה. קפיש?

לגבי הכינוי יודונאצי, הבהרתי כבר כלפי מי הוא מופנה: כלפי רוצחים, בוזזים, מתעללים ושורפים על רקע גזעני. למיטב ידיעתי לא מדובר בחרדים ולכן אני לא מבין למה אתה מנכס לקהילה שלך כינוי גנאי שלא כוון אליה.

ולסיום, במשך עשרות שנים הציבור החרדי משתין על שאר החברה ומצפה שכולם יאמרו שיורד גשם. הציבור התורם התחיל לאמר שזה ממש לא גשם אז החרדים אומרים שזה מעליב שאומרים להם שהם משתינים על כולם, ולכן לא יפסיקו ;[

תש'מע, זה טיעון איש קש. אני לא מכיר אותך באופן אישי, ולכן לא קורא לך בשמות. אבל מי שמשתמט משירות צבאי, מסרב לעבוד וחי על חשבון הציבור התורם הוא בהחלט עלוקה. ברגע שיתגייס ויעבוד למחיתו הוא לא יהיה עלוקה. קפיש?
ראשית, הצמדה של כינויים כאלו בצורה פומבית וציבורית תוך כדי שיח עם אנשים מאותו מגזר, היא בלתי קבילה כלפי אף ציבור בארץ, כך לדעתי (אזכיר כי גם לנאצים היו סיבות לכנות את היהודים בכל מיני כינויים דומים לסרטן ועלוקות). אבל בכל אופן אני לא בעליו של הפורום אז זה פחות רלוונטי.
אבל עיקר הנקודה שלי היא אחרת, אני אישית חושב שהבחירה שלך ושל אחרים להשתמש בהן, מסמלת את המרחק הנפשי הרב והרתיעה הכללית מחרדים, ובנוסף מזיקה משמעותית ליכולת לגייס חרדים.
זה הכל.

אבל נשגב מבינתי איך מאות ימי המילואים שעשית הופכים את הטיעון שלי לספקולציה לא מבוססת.
אני עדות אחת מיני רבים לעלות העצומה למשק הבית שחלק מהציבור נושא בה. אני יצאתי מאוד בזול ביחס לאנשים אחרים.

ככל שהנטל הזה יתחלק בין אנשים רבים יותר הוא יהיה נמוך יותר. אפשר לשמור על זוגיות, עבודה ולימודים בחודש - חודשיים מילואים. זה לא קל אבל אפשרי.

כשזה מגיע ל3-4 חודשים החיים מחוץ לצבא מתחילים לקרוס. יותר אנשים שנושאים בנטל (ביחוד בסדיר) יפחיתו את מספר ימי המילואים ואיתם את העלות למילואימניקים ולמשק.

אני מדבר על גירושים, אובדן של שנים אקדמאיות, פיטורים ועוד. זה בלי להיכנס בכלל לפגיעות בגוף ובנפש
איך בדיוק עלות המילואים למשק סותרת את טענתי?

אני חושש שימי המילואים, עלותם למשק וכלל ההשלכות הכרוכות בהם,
הם שגרמו לחיפוש אשמים, בלי לחשוב באופן ריאלי אם הפתרון אכן טמון בגיוס חרדים.
ציטטו מספיק מקורות בשרשור הזה וברבים אחרים בנוגע לעלות של העדר גיוס החרדים. אני לא נכנס לטיעונים שלך כי הוכיחו כבר שהם שגויים. הנחת הנחות יסוד שגויות ומשם הגעת למסקנות שגויות.

הנה לדוגמה מה שבנק ישראל כותב בנושא

"העלות הכלכלית המשקית של חודש גיוס של איש מילואים (בן כ-30) הנה כ-38 אלף ש"ח. הרחבת הגיוס של גברים חרדים באופן משמעותי יכולה להפחית במידה רבה את הנטל הכלכלי המשקי והאישי הנובע מהשימוש הנרחב של הצבא באנשי מילואים.

הגדלת מחזורי הגיוס השנתיים בכ-7,500 גברים חרדים, למשל, (שתתבטא בהוספת כ-20,000 חיילי חובה לאחר הבשלת התהליך), אשר תאפשר חיסכון ניכר בהיקף המילואים, תקטין את העלות המשקית השנתית בלפחות 9 מיליארדי ש"ח (0.4 אחוז תוצר)."

הצד החילוני נעלב כי הוא מממן את הצד החילוני החרדי.
תודה, ערכתי. בנוגע למקור לזה שהציבור החרדי ממומן בידי החילוני כבר שיתפו מקורות בשרשור הזה וברבים נוספים. לדוגמה כאן

נערך לאחרונה ב:
ראשית, הצמדה של כינויים כאלו בצורה פומבית וציבורית תוך כדי שיח עם אנשים מאותו מגזר, היא בלתי קבילה כלפי אף ציבור בארץ, כך לדעתי (אזכיר כי גם לנאצים היו סיבות לכנות את היהודים בכל מיני כינויים דומים לסרטן ועלוקות). אבל בכל אופן אני לא בעליו של הפורום אז זה פחות רלוונטי.
אבל עיקר הנקודה שלי היא אחרת, אני אישית חושב שהבחירה שלך ושל אחרים להשתמש בהן, מסמלת את המרחק הנפשי הרב והרתיעה הכללית מחרדים
מסכים איתך לגבי זה, והלוואי שהיית מיישם את זה בעצמך.
למשל השימוש שעשית במונח "חוטפים" עבור המשטרה הצבאית (השוואה בכלל לא מרומזת בין החמאס לבין חיילים שמבצעים את חובתם לפי החוק, ואינם מתעללים בעריק בשום צורה, בטח שלא בקנה המידה המפלצתי של החמאס).

כבר העירו לך על זה, ולא רק שלא טרחת להתנצל (ביום הזיכרון ל7.10!),
אלא הוספת כאן רמזים לנאציזם.

וכן, שמתי לב שלא אמרת שהמשתמשים המעליבים כאן הם נאצים, רק אמרת שגם הנאצים עשו כך.
אבל שאל את עצמך אם היה נעים לך אם מישהו היה אומר למשל שגם הנאצים הקפידו על טוהר הגזע, וגם המפלגות החרדיות מפרידות "אשכנזים" מ"ספרדים" ברמת המפלגה(!) וברמת כל מוסדות הלימוד.

בקיצור, אתה צודק, והלוואי שגם אתה (וחשוב יותר - גם נציגי הציבור שלך) הייתם מיישמים.

ובנוסף מזיקה משמעותית ליכולת לגייס חרדים.
אני מאמין לך שאתה מאמין בזה (וזה לא ניסיון לגזלט), אבל במחילה מכבודך - זה פשוט לא הגיוני.

קודם כל, אם מבזים אותך על התנהגות שנראית לאחרים לא מוסרית ואתה מתקן אותה (מתגייס) - דווקא יכבדו אותך יותר...
ודבר שני (וחשוב יותר) - במקרה הזה אתה טוען שבוחרים להיעלב ולהימנע, אבל במקרים שהחרדים צריכים לבוא במגע עם חילונים (בתי חולים, תחבורה ציבורית, עבודה לנשים ועוד) - הם לא נמנעים רק בגלל החשש המופרך שיעליבו אותם פנים אל פנים כמו שמקובל לצערנו באינטרנט.
בקיצור, העלבון עצמו לא עושה את ההבדל, אלא העובדה שבמצב האכיפה והתמריצים הכלכליים כיום - למשתמטים יש תמריץ להשתמט.
ברגע שיהיו להם תמריצים להתגייס - הם יתגייסו כמו גדולים בלי חשש לשום עלבונות.

נערך לאחרונה ב:
למשל השימוש שעשית במונח "חוטפים" עבור המשטרה הצבאית (השוואה בכלל לא מרומזת בין החמאס לבין חיילים שמבצעים את חובתם לפי החוק, ואינם מתעללים בעריק בשום צורה, בטח שלא בקנה המידה המפלצתי של החמאס).
השרשור התארך. אני לא השתמשתי במונח, מישהו אחר הביא ציטוט ואני דיברתי עליו. הכינוי הזה נוצר כהשלכה היסטורית של החאפרים-חטפנים שגייסו ילדים יהודיים בכפייה, ואני בהחלט יכול להבין מי שמשתמש בכינוי הזה בשעת מעשה כנגד מי שמבקש לעצור את בנו שלא בצדק (בעיניו). בכל אופן, מלכתחילה זה לא היה ביטוי שלי, כך שאין לי על מה להתנצל.
אלא הוספת כאן רמזים לנאציזם.
ובכן, אחרי רשימת הכינויים הנפלאים שזכינו לקרוא לעיל, אני לא רואה שום בעיה להזכיר כי יש צורך להיזהר מכינויים אלו גם אם יש לה הסבר, על ידי איזכור שהנאצים גם כן כינו את היהודים עכברושים וכינים. מותר לי לומר שזה לא בסדר, אני שמח שאתה מסכים איתי על כך.

אני מאמין לך שאתה מאמין בזה (וזה לא ניסיון לגזלט), אבל במחילה מכבודך - זה פשוט לא הגיוני.
אני מעדיף לא להתחיל דיון נוסף על השאלה האם זה הגיוני או לא. תחשוב פשוט האם היית רוצה להצטרף לקבוצה שקוראת לך בכל שמות הגנאי האפשריים. החרדים רק להזכיר לך, לא רואים את עצמם כמשתמטים. אני יודע שאתה חושב שהם טועים, אבל זה לא משנה את נקודת המבט שלהם. לכן, הם נפגעים מאוד כאשר אלו הכינויים שמדביקים להם, וממש לא מעוניינים להצטרף. באופן אבסורדי, רק אם אתה מקבל במידת מה את נקודת המבט של הצד השני, יש לך סיכוי לשכנע אותו.
השיטה של 'לחנך את החרדים' להבין כי הם צריכים להתגייס דרך בוטות וזלזול בכל היקר להם, היא שיטה מעולה לגרום להם להמשיך שלא להתגייס.

תנסה לחשוב רגע איך אתה משכנע חרדי להתגייס, כמו שאתה מנסה למכור לו קוקה קולה.
(כן, אני יודע שזה לא בסדר בעיני הציבור כאן, בכלל, צריכים להתגייס כי זה חוק וכי חייבים וכי זו שפלות מוסרית, מה פתאום צריך לשכנע?!. כעת אני לא מבקש להתדיין בשאלה מהסיבה הפשוטה, הציבור החרדי לא מסכים עם כל הטיעונים האלו, אז זה לא כל כך יעיל.)
כעת, תנסה רגע לחשוב מה יכול לגרום לו להגיע גם כן לצה''ל, והאם כאשר בפלטפורמות מכובדות כמו הסולידית, משתמשים בביטויי שנאה שכאלו זה דבר שגורם לחרדי הממוצע לרצות להצטרף או להיפך.

יש כאן נקודה משמעותית נוספת, שנוגעת לשאלת ההסכמה של חילונים להיות מושפעים מחרדים. השאלה הזו לדעתי עומדת בליבת הקושי של חילונים להצליח לגייס חרדים. אבל אולי אאריך בזה ביום אחר.

נמות ולא נתגייס. זה סיסמא שאני אמרת
רוב מוחלט של הציבור החרדי לא אמר א"ז אז תתבייש לך לדבר ככה על ציבור שלם ממש מגעיל ..
מי שכן אמר אמר נמות לא דיבר על להוציא גיליוטינה!!!
כדי שאתה תגיב פה כמו חוצפן חסר אחריות ומצפון
תוכל לצטט אותי מה לא בסדר בדברי?
ענין נוסף למה הכל אישי???
גילוי נאות אני לא מהציבור אותו אתה שונא פי כמה מערבים{מסוימים} שמוכנים ושמחים לחתוך אותך לגזרים{7.10.23}
אני דתי מאמין אך נגעל מהשיח
מה אתה עשית בחייך
שירתתי :lol: :lol: אמנם לא קרבי
מיסים לשמחתי אני משלם מלא ממש
שיהא לך בהצלחה

יפה מאוד, הבאת וידאו נידח מהמאחורה של המקרר של האינטרנט. עכשיו אתה יכול להתעלם מהנתונים.

מי שערך את הסרטון הזה יכול לשאול את אותו ה-NotebookLM שבנה לו את המצגת איפה הטעויות שלו, הוא כנראה יקבל תשובה לא רעה.

עניינית אני כבר למוד סבל ויגון מויכוחים עם אנשים שאי אפשר לשנות את דעתם מפני שהמסקנה שהם מבקשים לקבל היא מרכזית בתפיסת העולם שלהם. לא אשחית על זה זמן ואורך רוח. מי שאכפת לו מהנתונים ידע למצוא אותם.
אשמח אם תתייחס לנתונים שהוא מציג שם.
אתה לא רואה שם הטיה?
יש לך תשובה, פרט.

למה זה משנה היכן נמצא הוידאו או כיצד הוא בנה את המצגת?!

השרשור התארך. אני לא השתמשתי במונח, מישהו אחר הביא ציטוט ואני דיברתי עליו. הכינוי הזה נוצר כהשלכה היסטורית של החאפרים-חטפנים שגייסו ילדים יהודיים בכפייה, ואני בהחלט יכול להבין מי שמשתמש בכינוי הזה בשעת מעשה כנגד מי שמבקש לעצור את בנו שלא בצדק (בעיניו). בכל אופן, מלכתחילה זה לא היה ביטוי שלי, כך שאין לי על מה להתנצל.
קצת היתממות, כי הכינוי הוא "חוטפים" ולא "חטפנים", וכי הבאתי כאן דוגמא של "כיכר חטופים" למען העריקים...

ובכן, אחרי רשימת הכינויים הנפלאים שזכינו לקרוא לעיל, אני לא רואה שום בעיה להזכיר כי יש צורך להיזהר מכינויים אלו גם אם יש לה הסבר, על ידי איזכור שהנאצים גם כן כינו את היהודים עכברושים וכינים. מותר לי לומר שזה לא בסדר, אני שמח שאתה מסכים איתי על כך.
עם זה אני ממש לא מסכים -
השימוש בהקשר הנאצי בכל שימוש שחורג מרצח עם על מלא, פוגע בזכר קורבנות השואה ולדעתי גם מהווה הכחשת שואה במובן מסוים (הקטנת שואה).
כן, הנאצים עשו המון דברים רעים, כמו למשל לכנות את היהודים בכינויי גנאי.
אבל זה ממש לא דבר ייחודי להם - עשו לנו את זה לאורך כל הדורות גם בלי להגיע לשואה...

השימוש שלך במונח מזכיר פרוגרסיביים קיצוניים שמנסים להפיק מהשואה לקחים כמו לא להעליב, שאסור להכליל, או כל דבר שגרתי בסגנון.
אז זהו - שלא. השואה הייתה השמדת עם אמיתית בקנה מידה שלדעתי בקושי בוצע בהיסטוריה (אם בכלל היו עוד אירועים ברמה כזו), וחבל שאתה מקטין אותה באמצעות ייחוס שלה לעלבונות בפורום אינטרנטי (דבר רגיל לגמרי, שקורה ממש ברגע זה במיליוני דפי אינטרנט, ולא מסתיים ברצח עם אמיתי).

אני לא נכנס לטיעונים שלך כי הוכיחו כבר שהם שגויים. הנחת הנחות יסוד שגויות ומשם הגעת למסקנות שגויות.
כבר הוכחתי שה-AI שניסה לענות לי הביא נתונים שגויים.
בנוגע למקור לזה שהציבור החרדי ממומן בידי החילוני כבר שיתפו מקורות בשרשור הזה וברבים נוספים. לדוגמה כאן
כל פעם שאני מבקש מקור מביאים את המקור הזה.
אך תבדוק שוב בקישור שצרפת שמראה שמחקר מוטה, עדיין לא קבלתי מענה מאף אחד.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אשמח אם תתייחס לנתונים שהוא מציג שם.
אך תבדוק שוב בקישור שצרפת שמראה שמחקר מוטה, עדיין לא קבלתי מענה מאף אחד.
נו, באמת.
יש דברים שהם כל כך ברורים, שלא צריך בכלל מחקרים.

למשל יש לך מחקר שמוכיח שהיום יותר מואר מהלילה?
שכלבים נובחים בממוצע יותר מבני אדם?

ובמקרה שלנו, חרדי ממוצע בישראל נמצא במערכת שמצהירה על כך שהיא מכוונת ללימוד תורה ואינה מכוונת ללימודי מקצוע.
חרדים נמצאים במערכת הזו לפחות עד גיל 26 (גיל פטור מצבא), כשאחרים רוכשים באותו הזמן ידע שמהווה בסיס מקצועי (ובמקרה של שפה נוספת - המוח עצמו מתקשה יותר לרכוש בגיל מבוגר יותר).
וגם מעבר לגיל הפטור - המערכת החרדית מצהירה על כך שלימוד התורה הוא אידאל, ורבים מהחרדים עם האינטליגנציה והסבלנות הגבוהות ביותר - אכן נשארים בכולל במקום לצאת לעבוד.

אז יש ספק שהתרומה הכלכלית שלהם תהיה נמוכה יותר ממערכת אחרת שדווקא מכוונת לעבודה ולחיי המעשה?
וזה עוד בכלל בלי שדיברנו על גודל המשפחה, ועוד פרמטרים.

אתה אולי יכול לומר שהאברכים תורמים לעם ישראל בדרכים אחרות,
אבל נא לא להעליב את האינטליגנציה שלנו ולבקש מקורות על כך שבוגר ממוצע של מערכת החינוך החרדית תורם כלכלית פחות מאחרים.
זה לא קורה במקרה - מערכת החינוך החרדית מכווינה אותו לשם, וגאה בזה.

נושאים דומים

Back
למעלה