למשל השימוש שעשית במונח "חוטפים" עבור המשטרה הצבאית (השוואה בכלל לא מרומזת בין החמאס לבין חיילים שמבצעים את חובתם לפי החוק, ואינם מתעללים בעריק בשום צורה, בטח שלא בקנה המידה המפלצתי של החמאס).
השרשור התארך. אני לא השתמשתי במונח, מישהו אחר הביא ציטוט ואני דיברתי עליו. הכינוי הזה נוצר כהשלכה היסטורית של החאפרים-חטפנים שגייסו ילדים יהודיים בכפייה, ואני בהחלט יכול להבין מי שמשתמש בכינוי הזה בשעת מעשה כנגד מי שמבקש לעצור את בנו שלא בצדק (בעיניו). בכל אופן, מלכתחילה זה לא היה ביטוי שלי, כך שאין לי על מה להתנצל.
אלא הוספת כאן רמזים לנאציזם.
ובכן, אחרי רשימת הכינויים הנפלאים שזכינו לקרוא לעיל, אני לא רואה שום בעיה להזכיר כי יש צורך להיזהר מכינויים אלו גם אם יש לה הסבר, על ידי איזכור שהנאצים גם כן כינו את היהודים עכברושים וכינים. מותר לי לומר שזה לא בסדר, אני שמח שאתה מסכים איתי על כך.
אני מאמין לך שאתה מאמין בזה (וזה לא ניסיון לגזלט), אבל במחילה מכבודך - זה פשוט לא הגיוני.
אני מעדיף לא להתחיל דיון נוסף על השאלה האם זה הגיוני או לא. תחשוב פשוט האם היית רוצה להצטרף לקבוצה שקוראת לך בכל שמות הגנאי האפשריים. החרדים רק להזכיר לך, לא רואים את עצמם כמשתמטים. אני יודע שאתה חושב שהם טועים, אבל זה לא משנה את נקודת המבט שלהם. לכן, הם נפגעים מאוד כאשר אלו הכינויים שמדביקים להם, וממש לא מעוניינים להצטרף. באופן אבסורדי, רק אם אתה מקבל במידת מה את נקודת המבט של הצד השני, יש לך סיכוי לשכנע אותו.
השיטה של 'לחנך את החרדים' להבין כי הם צריכים להתגייס דרך בוטות וזלזול בכל היקר להם, היא שיטה מעולה לגרום להם להמשיך שלא להתגייס.
תנסה לחשוב רגע איך אתה משכנע חרדי להתגייס, כמו שאתה מנסה למכור לו קוקה קולה.
(כן, אני יודע שזה לא בסדר בעיני הציבור כאן, בכלל, צריכים להתגייס כי זה חוק וכי חייבים וכי זו שפלות מוסרית, מה פתאום צריך לשכנע?!. כעת אני לא מבקש להתדיין בשאלה מהסיבה הפשוטה, הציבור החרדי לא מסכים עם כל הטיעונים האלו, אז זה לא כל כך יעיל.)
כעת, תנסה רגע לחשוב מה יכול לגרום לו להגיע גם כן לצה''ל, והאם כאשר בפלטפורמות מכובדות כמו הסולידית, משתמשים בביטויי שנאה שכאלו זה דבר שגורם לחרדי הממוצע לרצות להצטרף או להיפך.
יש כאן נקודה משמעותית נוספת, שנוגעת לשאלת ההסכמה של חילונים להיות מושפעים מחרדים. השאלה הזו לדעתי עומדת בליבת הקושי של חילונים להצליח לגייס חרדים. אבל אולי אאריך בזה ביום אחר.