אה, יופי! גם הבן שלי ומשפחתו שוכרים שם.אני גר בשכירות בחולון
אני לא מחפש דירה משופצת או בבניין חדש
זאת בהחלט רשימה מוגזמת, גם לדירות במרכז ת"א וגם בבנינים חדשים יחסית.הכוונה היא לדירה בגודל של כ־60 עד 75 מ"ר (2 עד 3.5 חדרים, בהתאם לחלוקה הפנימית), עם אור טבעי, זרימת אוויר טובה, שקט יחסי (לא על ציר תנועה ראשי), מזגן בסלון ובחדר השינה, לחץ מים תקין, מערכת גז, דוד שמש, ללא רטיבויות, עובש, ג'וקים או ריחות לא נעימים. מבחינתי זו לא דרישה מוגזמת.
לא בגלל שלא מגיע לך, אלא בגלל שהסיכוי למצוא דבר כזה הוא אחד למיליון.
כל אחת מהדרישות היא ראויה בפני עצמה, אבל הסיכוי שכולן תתקיימנה הוא לא גדול. אנחנו עברנו לבית עם כיריים חשמליות והתאמנו את עצמנו לזה, הבן שלי נתקל בבעיות במזגנים והיה צריך להכניס יד לכיס בסוף כדי לטפל כמו שצריך (בעלת הבית שילמה פעמיים תוך כמה חודשים לטכנאי שיטפל אבל עשה עבודה מחורבנת והיא לא הסכימה לשלם שוב באותה שנה על ההוצאה הזאת).
בדירות שיכון קטנות וישנות יש מעט מאד סיכוי להרבה אור טבעי וזרימת אוויר טובה. גם רטיבות כתוצאה מתקלה (אצלך או אצל הדירה מעליך) היא נפוצה.
ג'וקים וחרקים אחרים קיימים גם בדירות חדשות יותר, פשוט כי אתה חולק את חייך על כדור הארץ עם עוד אי אלו מיליארדי/טריליוני יצורים שהם לא אתה.
הייתי מצמצמת את הדרישות למקסימום שתיים-שלוש הכי חשובות וריאליות (למשל: בלי ריח רע, מזגן בחדר שינה ובסלון, בלי רטיבות ועובש פעילים) ומשלמת קצת יותר בשביל זה. מה שחשוב זה לנסות להבין אם בעל הדירה הוא אחד שמטפל בבעיות, אחד שמזניח ולא אכפת לו, או אחד שמוכן שאתה תטפל בתמורה להקטנת שכ"ד או החזר. אני חושבת שבאמת יש הרבה בעלי בתים שמתחמקים כמה שיותר מהוצאות תחזוקה וזה חבל. אולי צריך חוק ברור לגמרי (עם אכיפה טובה, טיפול דרך תלונות וקנסות מרתיעים) מה חובתם המינימלית.