• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

איך מצמצמים טעויות יקרות כשנכנסים לשכירות בלחץ זמן?

• פותח הנושא פותח הנושא shay1905
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
אני גר בשכירות בחולון
אה, יופי! גם הבן שלי ומשפחתו שוכרים שם.
אני לא מחפש דירה משופצת או בבניין חדש
הכוונה היא לדירה בגודל של כ־60 עד 75 מ"ר (2 עד 3.5 חדרים, בהתאם לחלוקה הפנימית), עם אור טבעי, זרימת אוויר טובה, שקט יחסי (לא על ציר תנועה ראשי), מזגן בסלון ובחדר השינה, לחץ מים תקין, מערכת גז, דוד שמש, ללא רטיבויות, עובש, ג'וקים או ריחות לא נעימים. מבחינתי זו לא דרישה מוגזמת.
זאת בהחלט רשימה מוגזמת, גם לדירות במרכז ת"א וגם בבנינים חדשים יחסית.
לא בגלל שלא מגיע לך, אלא בגלל שהסיכוי למצוא דבר כזה הוא אחד למיליון.
כל אחת מהדרישות היא ראויה בפני עצמה, אבל הסיכוי שכולן תתקיימנה הוא לא גדול. אנחנו עברנו לבית עם כיריים חשמליות והתאמנו את עצמנו לזה, הבן שלי נתקל בבעיות במזגנים והיה צריך להכניס יד לכיס בסוף כדי לטפל כמו שצריך (בעלת הבית שילמה פעמיים תוך כמה חודשים לטכנאי שיטפל אבל עשה עבודה מחורבנת והיא לא הסכימה לשלם שוב באותה שנה על ההוצאה הזאת).
בדירות שיכון קטנות וישנות יש מעט מאד סיכוי להרבה אור טבעי וזרימת אוויר טובה. גם רטיבות כתוצאה מתקלה (אצלך או אצל הדירה מעליך) היא נפוצה.
ג'וקים וחרקים אחרים קיימים גם בדירות חדשות יותר, פשוט כי אתה חולק את חייך על כדור הארץ עם עוד אי אלו מיליארדי/טריליוני יצורים שהם לא אתה.

הייתי מצמצמת את הדרישות למקסימום שתיים-שלוש הכי חשובות וריאליות (למשל: בלי ריח רע, מזגן בחדר שינה ובסלון, בלי רטיבות ועובש פעילים) ומשלמת קצת יותר בשביל זה. מה שחשוב זה לנסות להבין אם בעל הדירה הוא אחד שמטפל בבעיות, אחד שמזניח ולא אכפת לו, או אחד שמוכן שאתה תטפל בתמורה להקטנת שכ"ד או החזר. אני חושבת שבאמת יש הרבה בעלי בתים שמתחמקים כמה שיותר מהוצאות תחזוקה וזה חבל. אולי צריך חוק ברור לגמרי (עם אכיפה טובה, טיפול דרך תלונות וקנסות מרתיעים) מה חובתם המינימלית.

הכי חשוב לדעתי זה בעל בית שאכפת לו מהנכס או מהשוכרים שלו (או גם וגם) ולא מערים קשיים כאשר יש תקלות.
עניין התקלות והתיקונים זה הממשק היחיד שהיה לי מול בעלי הדירות שלי.
לצערי אין נוסחה שתגלה לך את זה, בעל הדירה שלי עשה רושם מאוד טוב בהתחלה והתגלה כאחד שלא באמת רוצה לשלם על תקלות.
כן היו נורות אזהרה כמו האובססיה שלו לצביעת הדירה בחוזה שחזר על עצמו בכמה סעיפים, ועל הציון בכל סעיף בחוזה שאני אחראי על כל פאק בדירה.

ביחד עם זאת תדע שהכוח הוא אצלך, אתה משאיר סכום זעום כפקדון וגר בנכס ששווה מיליונים, הנזק האגבי שאתה יכול לעשות לו הוא משמעותי פי כמה מהכמה חודשי שכירות שאתה שם לו.

עוד טיפ שלצערי למדתי על בשרי - צריך לחשוב פעמיים לפני שנכנסים כשוכרים לדירה חדשה מקבלן.
בניין זה דבר מסובך עם חבלי לידה.

בתור שוכר קסם לי להיכנס לדירה חדשה מהניילונים, אבל זה חתיכת כאב ראש - דברים לא אפויים עד הסוף (אצלנו המעליות נתקעות בערך פעם בשבוע, חסרות מראות בטיחות בחניון), הבניין קצת בבלגאן כי אנשים עדיין מתמקמים וכו'.

בדיעבד זה נשמע טריוויאלי, אבל זה פשוט משהו שלא לקחתי בחשבון.
לא שהיו לי הרבה ברירות, שוק השכירות עכשיו חטף קשה מהאיראנים. אז זו צרה קטנה, אבל בכל זאת.

בקיצור, דירה חדשה - זה מעולה.
דירה חדשה לגמרי - יותר חיסרון מיתרון.

נערך לאחרונה ב:
הכי חשוב לדעתי זה בעל בית שאכפת לו מהנכס או מהשוכרים שלו (או גם וגם) ולא מערים קשיים כאשר יש תקלות.
עניין התקלות והתיקונים זה הממשק היחיד שהיה לי מול בעלי הדירות שלי.
לצערי אין נוסחה שתגלה לך את זה, בעל הדירה שלי עשה רושם מאוד טוב בהתחלה והתגלה כאחד שלא באמת רוצה לשלם על תקלות.
כן היו נורות אזהרה כמו האובססיה שלו לצביעת הדירה בחוזה שחזר על עצמו בכמה סעיפים, ועל הציון בכל סעיף בחוזה שאני אחראי על כל פאק בדירה.

ביחד עם זאת תדע שהכוח הוא אצלך, אתה משאיר סכום זעום כפקדון וגר בנכס ששווה מיליונים, הנזק האגבי שאתה יכול לעשות לו הוא משמעותי פי כמה מהכמה חודשי שכירות שאתה שם לו.
בין אם בעל הנכס מציין או לא בחוזה הוא מחוייב לתקן תקלןת של בלאי טבעי ואם היה שימוש סביר.
יחד עם זאת - הוא יכול לציין שתקלות קלות ערך (עד 300₪ למשל) על השוכר בכל מקרה. הגיוני. אומנם השתחרר בורג בידית הברז עם הזמן למרות שימו סביר אבל לא צודק לטרטר את בעל הנכס.
א. הוא רק יודע להיות בעל נכס ולא איש אחזקה.
ב. אפשרי שהשוכר יזום מעט לפני שבא בדרישה לבעל הנכס. בטוחני ש1 מכל 5 שכנים / דודים יודע לסדר את.התקלה עם עלות קטנה אם בכלל.
והכי חשוב -
ג. להימנע מגישה דווקנית של "אני שוכר ומשלם טוב והוא חייב לתקן לי כי זה החוק". לא בריא. במיוחד למי ששוקל טווח ארוך.

נקודה למחשבה:
ואם השוכר מחר יהיה בעל דירה וישקיע 280₪ בברז חדש כי התקלקל. הוא יקבל את ה280₪ בחזרה במכירת הנכס??!₪%

הכותב שוכר ולאחרונה נשבר לו הברז הסיני וקנה חדש והחליף ולא חשב בכלל להטריד את בעל הנכס בזוטות. (חוזה ארוך טווח)

בין אם בעל הנכס מציין או לא בחוזה הוא מחוייב לתקן תקלןת של בלאי טבעי ואם היה שימוש סביר.
יחד עם זאת - הוא יכול לציין שתקלות קלות ערך (עד 300₪ למשל) על השוכר בכל מקרה. הגיוני. אומנם השתחרר בורג בידית הברז עם הזמן למרות שימו סביר אבל לא צודק לטרטר את בעל הנכס.
א. הוא רק יודע להיות בעל נכס ולא איש אחזקה.
ב. אפשרי שהשוכר יזום מעט לפני שבא בדרישה לבעל הנכס. בטוחני ש1 מכל 5 שכנים / דודים יודע לסדר את.התקלה עם עלות קטנה אם בכלל.
והכי חשוב -
ג. להימנע מגישה דווקנית של "אני שוכר ומשלם טוב והוא חייב לתקן לי כי זה החוק". לא בריא. במיוחד למי ששוקל טווח ארוך.

נקודה למחשבה:
ואם השוכר מחר יהיה בעל דירה וישקיע 280₪ בברז חדש כי התקלקל. הוא יקבל את ה280₪ בחזרה במכירת הנכס??!₪%

הכותב שוכר ולאחרונה נשבר לו הברז הסיני וקנה חדש והחליף ולא חשב בכלל להטריד את בעל הנכס בזוטות. (חוזה ארוך טווח)
ברור שאם זה משהו בקטנה אני אסדר.
נזילה בשירותים או תקלות חשמל אני פחות רוצה לגעת, א. כי אסור מבחינת החוק וב. אם יקרה יותר נזק אכלתי אותה.
אני נגיד ברז לא הייתי מחליף על חשבוני, לא אכפת לי לאיזה טווח אני שוכר, זאת בעיה של בעל הנכס.

ברור שאם זה משהו בקטנה אני אסדר.
נזילה בשירותים או תקלות חשמל אני פחות רוצה לגעת, א. כי אסור מבחינת החוק וב. אם יקרה יותר נזק אכלתי אותה.
אני נגיד ברז לא הייתי מחליף על חשבוני, לא אכפת לי לאיזה טווח אני שוכר, זאת בעיה של בעל הנכס.
אם גישה (דווקנית) כזאת לא תגיע רחוק.
בטוחני תוכל להתמודד עם הוצאה של 179₪,ושכן עם מפתח ברזים 5 דקות.

אסור מבחינת החוק להחליף מנגנון ניאגרה (שעולה 89₪)? איזה חוק?
מעט יוזמה של 2 דקות סרטון ביוטיוב ואתה ד'ר בתחום.

זה לא דווקא וזה לא 70 שקל, מנגנון ניאגרה סמויה זה מעל 400 שקל ואף יותר אם אשבור את הלחצן אל תשאל איך אני יודע.
על 50 שקל לא אבוא לבעל הדירה תאמין לי.
ברז בדירה הקודמת נשבר, ברז חדש עלה לבעל הדירה 800 שקל של גרואה (זה מה שרצה לשים), למה שאני אשלם סכומים כאלה?
בקיצור איש איש באמנותו אחיה, זה סתם דיון סרק, עד כה בעלי הדירה שלי אהבו אותי ואני אותם אז כנראה שאני עושה משהו נכון.

הוא מתכוון לעבודות חשמל.
יש מבין הקוראים שיחשבו שאתה הוא זה שבא עם הגישה הדווקנית מצד בעל הבית (לא לפנות אליי, לא לדבר אליי, אתה משלם לי שכירות, וגם תיקונים עד 300 שקל )

זה לא דווקא וזה לא 70 שקל, מנגנון ניאגרה סמויה זה מעל 400 שקל ואף יותר אם אשבור את הלחצן אל תשאל איך אני יודע.
על 50 שקל לא אבוא לבעל הדירה תאמין לי.
ברז בדירה הקודמת נשבר, ברז חדש עלה לבעל הדירה 800 שקל של גרואה (זה מה שרצה לשים), למה שאני אשלם סכומים כאלה?
בקיצור איש איש באמנותו אחיה, זה סתם דיון סרק, עד כה בעלי הדירה שלי אהבו אותי ואני אותם אז כנראה שאני עושה משהו נכון.
לא ידענו שאתה גר בדירה של הביוקר מנגנון של גרואה...הייתי בטוח ויטרה טורקי או בכלל מונובלוק.

ואם היית בעל הנכס והמנגנון היה נשבר לך בגלל עייפות החומר היית מחליף? ללא כאב תשלום? ובמכירת הנכס? הלך הכסף ששירת אותך רק לשנה כמו חוזה שכירות?

הוא מתכוון לעבודות חשמל.
יש מבין הקוראים שיחשבו שאתה הוא זה שבא עם הגישה הדווקנית מצד בעל הבית (לא לפנות אליי, לא לדבר אליי, אתה משלם לי שכירות, וגם תיקונים עד 300 שקל )
שוה. אני שוכר (מבחירה אגב) ולא פונה לבעל הבית.
גם אם התיקרה תיפול אנסה בעצמי ואז אטלפן אליו אם לא אצליח.

אכן בורג שהתעייף בלאי טבעי לפי החוק היבש בעל הבית אחראי אך דווקני להטרידו לפני שניסה השוכר לבדו עם מכריו.

אגב חשמל. היה לי שקע תקול ובחשמל לא מתעסקים ובדיוק היה חשמלאי אצל השכנים וב120₪ סידר לי ב5 דקות.
לא הטרדתי את מנוחתו של בעל הבית.
הוא יודע להיות.בעל בית. לא איש אחזקה ומוקד שירותים.

לדעתי.

נערך לאחרונה ב:
מקרה היפותטי : על מנת לא להטריח את בעל הבית, הגדלתי ראש, קניתי טיובה של סיליקון וחידשתי את האיטום מסביב לכיור מטבח. את הדוקטורט שלי באינסטלציה רכשתי מסרטון יוטיוב. אבל מה, עשיתי עבודה לא טובה, ועכשיו מים חדרו לתוך ארונות המטבח וצריך להחליף אותם.
עלות התיקון שלי, פחות מ60 שקלים, הנזק שגרמתי אלפי שקלים.
האם בעל הבית ישבח אותי שלקחתי יוזמה ? או יתבע לי את האמא שהרסתי לו את המטבח?
מסכים איתך שבעל הנכס הוא לא שיפוצניק, אבל גם לא השוכר...

מקרה היפותטי : על מנת לא להטריח את בעל הבית, הגדלתי ראש, קניתי טיובה של סיליקון וחידשתי את האיטום מסביב לכיור מטבח. את הדוקטורט שלי באינסטלציה רכשתי מסרטון יוטיוב. אבל מה, עשיתי עבודה לא טובה, ועכשיו מים חדרו לתוך ארונות המטבח וצריך להחליף אותם.
עלות התיקון שלי, פחות מ60 שקלים, הנזק שגרמתי אלפי שקלים.
האם בעל הבית ישבח אותי שלקחתי יוזמה ? או יתבע לי את האמא שהרסתי לו את המטבח?
מסכים איתך שבעל הנכס הוא לא שיפוצניק, אבל גם לא השוכר...
מקרה היפוטתי. אני בטוח שגיסך / שכן שלך מקצועי יותר בחידוש סיליקון וישמחו לעזור לך 7 דקות.

אם במקרים היפותטיים עסקינן, אולי אני גם אעלה באוב את אבא שלי, כי לו היו ממש ידי זהב והוא ידע לעשות הכל בעצמו... אתה מגן על הנקודה שלך שוב ושוב בלי להבין את נקודת המבט של השוכר שלא רוצה לקחת אחריות על רכוש שאינו שלו. אני לא אטריל ואטריח את בעל הבית שלי לחזק בורג, אבל לא רוצה לעשות שום דבר שיפתח אפשרות שבעל הבית יגיד לי שהרסתי לו משהו בדירה כי עשיתי את זה בעצמי.

היו תקופות שגם שכרתי וגם השכרתי, היום אני מנהל את השכרת הדירה של חמותי ואת השכירות שלה במקום אחר.
אני יודע לטפל בנזילות, סתימות, לקדוח חורים ולתקן סדקים בטיח. אני מצפה למינימום מדייר ששוכר.
דייר שעל כל נזילה, תקלה קטנה, מנורה שרופה, סתימה בביוב, יתקשר אלי, החוזה שלו לא יחודש. הדירה ישנה, מיועדת לפינוי בינוי, ואין לי כוח להתעסק, זולה ב500 שח מדירות אחרות באותו בניין, רוצה שירות פרימיום? תשלם מחיר פרימיום. אני מבהיר ישר בהתחלה, המחיר זול כי אני רוצה דייר שמסתדר לבד.
נשרפה מנורת לד במטבח? לך תקנה מנורה חדשה ותביא מישהו להתקין, נתחשבן אחר כך. אתה לא יודע? אין בעיה, אני אשלח חשמלאי שיביא איתו גוף תאורה, אשלם לו כמה מאות שקלים, ותחפש דירה חדשה בשנה הבאה.
נסתם לך הכיור? תביא פומפה, תפתח למטה, תנקה את השערות. לא צריך אינסטלטור ב500 שקלים. (מקרים שהיו).

בכל החוזים שאני עושה, גם כשוכר וגם כמשכיר, אני מוסיף תנאי של שלושה חודשים הודעה מוקדמת, להפסקת החוזה לפני תום התקופה. זה נותן גם לי וגם לבעל הבית אפשרות חוקית לסיים את החוזה לפני תום השנה.

הבת שלי שוכרת דירה, מידי פעם אני אצלה מטפל בתקלות, אמרתי לה שלפני שתטריד את בעל הבית שלה (המאוד נחמד) שתקרא לי.

אם במקרים היפותטיים עסקינן, אולי אני גם אעלה באוב את אבא שלי, כי לו היו ממש ידי זהב והוא ידע לעשות הכל בעצמו... אתה מגן על הנקודה שלך שוב ושוב בלי להבין את נקודת המבט של השוכר שלא רוצה לקחת אחריות על רכוש שאינו שלו. אני לא אטריל ואטריח את בעל הבית שלי לחזק בורג, אבל לא רוצה לעשות שום דבר שיפתח אפשרות שבעל הבית יגיד לי שהרסתי לו משהו בדירה כי עשיתי את זה בעצמי.
אך אחד לא דיבר על החלפת ריצוף או קו המים מהשעון הדירתי למקלחת.

לא מכיר בעל בית שיכעס אם תחליף סיפון ב89 ש"ח.
היו תקופות שגם שכרתי וגם השכרתי, היום אני מנהל את השכרת הדירה של חמותי ואת השכירות שלה במקום אחר.
אני יודע לטפל בנזילות, סתימות, לקדוח חורים ולתקן סדקים בטיח. אני מצפה למינימום מדייר ששוכר.
דייר שעל כל נזילה, תקלה קטנה, מנורה שרופה, סתימה בביוב, יתקשר אלי, החוזה שלו לא יחודש. הדירה ישנה, מיועדת לפינוי בינוי, ואין לי כוח להתעסק, זולה ב500 שח מדירות אחרות באותו בניין, רוצה שירות פרימיום? תשלם מחיר פרימיום. אני מבהיר ישר בהתחלה, המחיר זול כי אני רוצה דייר שמסתדר לבד.
נשרפה מנורת לד במטבח? לך תקנה מנורה חדשה ותביא מישהו להתקין, נתחשבן אחר כך. אתה לא יודע? אין בעיה, אני אשלח חשמלאי שיביא איתו גוף תאורה, אשלם לו כמה מאות שקלים, ותחפש דירה חדשה בשנה הבאה.
נסתם לך הכיור? תביא פומפה, תפתח למטה, תנקה את השערות. לא צריך אינסטלטור ב500 שקלים. (מקרים שהיו).

בכל החוזים שאני עושה, גם כשוכר וגם כמשכיר, אני מוסיף תנאי של שלושה חודשים הודעה מוקדמת, להפסקת החוזה לפני תום התקופה. זה נותן גם לי וגם לבעל הבית אפשרות חוקית לסיים את החוזה לפני תום השנה.

הבת שלי שוכרת דירה, מידי פעם אני אצלה מטפל בתקלות, אמרתי לה שלפני שתטריד את בעל הבית שלה (המאוד נחמד) שתקרא לי.
לא מצדיק אך מציין -
בדייוק בגלל זה יש בשוק הפלייה ידועה וברורה כלפי אימהות חג הוריות / גרושות.
קיימת תפיסה שאישה לא יודעת לחזק ברז או ציר דלת מטבח ותטלפן לבעל דירה.
דעה קדומה.

בדייוק בגלל זה יש בשוק הפלייה ידועה וברורה כלפי אימהות חג הוריות / גרושות
את הדירה שהיתה לי ברמת בית שמש, השכרתי כשיצאתי לרילוקיישן, המתווכת התחננה שאסכים להשכיר לגרושה חרדית עם ילדה קטנה, בלי צ'קים, בלי עבודה, נתמכת רווחה, הסכמתי בתנאי שההורים שלה יהיו ערבים. את שכר הדירה התחלתי לקבל רק אחרי חודשיים כשהמערכות של הרווחה התעדכנו. הכסף לא נכנס בקביעות, הרבה טלפונים להורים שלה.
אחי ואחותי סבלו. אני הייתי בארה"ב והם היו מקבלים טלפונים על כל שטות, הבוילר לא מחמם, האמבטיה נסתמת כל שבועיים בגלל מלא שערות, המדיח לא עובד, התנור התקלקל. רוב הבעיות היו בגלל שלא היתה לה יכולת בסיסית של פתרון בעיות והבנה טכנית. זה היה השיעור שלי לחיים. אחרי שנתיים היא עזבה בהפתעה, בלי הודעה מוקדמת, השאירה מלא חפצים אישיים שהיה צורך לפנות, והלכה למקום אחר.

בדייוק בגלל זה יש בשוק הפלייה ידועה וברורה כלפי אימהות חג הוריות / גרושות.
לא בגלל זה.
קיימת תפיסה שאישה לא יודעת לחזק ברז או ציר דלת מטבח ותטלפן לבעל דירה.
רוב הנשים לא יודעות אלא אם זה מושך אותן לדעת או בלית ברירה אם גרות ללא גבר/אשה שיודעים לתקן . כי הרבה גברים בימינו גם לא יודעים :)
המקגיוור שלי הוא אחד מיחידי הסגולה שיודע הרבה יותר, אז הוא גם מתקן אצלנו וגם אצל בעלי הבית שהם שכנים, אצל שכנים בכלל, אצל הילדים, ובזמנו גם אצל ההורים.

הדירה ישנה, מיועדת לפינוי בינוי, ואין לי כוח להתעסק
אולי כאן קבור הכלב. אם הדירה הייתה חדשה במגדל יוקרה? היית רוצה לקחת את הסיכון ששוכר עם ידיים שמאליות יסדר לך נזילה במטבח היוקרתי?

אני אישית נוקט בגישה האמצעית, לא לשום צד קיצון: מסדר תקלות קלות לבד כמה שאני יכול ונמנע מלסדר תקלות שעלולות לגרום נזק מיותר, לגבי התחום האפור אני מרים טלפון לבעל הדירה ומתייעץ איתו: ״בוקר טוב, נדפק x, מה אתה אומר אתה רוצה שאני אנסה לסדר? אני קצת חושש לשבור כי בחיים לא עשיתי את זה״
לפעמים זה מסתכם בכן זה שטויות הכל בסדר לך על זה, לפעמים בעזוב אני אבוא לראות ומקסימום נביא מישהו. הכי חשוב זו גישה חברית וקלילה ולא להיות טרחן, זהו.
לא ידענו שאתה גר בדירה של הביוקר מנגנון של גרואה...הייתי בטוח ויטרה טורקי או בכלל מונובלוק.
לא הבנתי את העקיצה סורי.
גרואה זה לא של הביוקר, לא סיני מאליאקספרס אבל גם לא ייבוא אישי מאיטליה.
ואם היית בעל הנכס והמנגנון היה נשבר לך בגלל עייפות החומר היית מחליף? ללא כאב תשלום? ובמכירת הנכס? הלך הכסף ששירת אותך רק לשנה כמו חוזה שכירות?
בתור בעל נכס בוודאי שהייתי מחליף, זה חלק מהדירה.
שנדפק לך חלק חשוב באוטו אתה לא מחליף?
בלי קשר, אני רוצה שלשוכרים הנוכחיים והבאים יהיה נעים לגור בנכס שלי, עוד 500 שקל פעם באף פעם לא יעשו אותי עשיר לכן אני לא מסתכל על זה כ״הלך הכסף״.

אולי כאן קבור הכלב. אם הדירה הייתה חדשה במגדל יוקרה? היית רוצה לקחת את הסיכון ששוכר עם ידיים שמאליות יסדר לך נזילה במטבח היוקרתי?

אני אישית נוקט בגישה האמצעית, לא לשום צד קיצון: מסדר תקלות קלות לבד כמה שאני יכול ונמנע מלסדר תקלות שעלולות לגרום נזק מיותר, לגבי התחום האפור אני מרים טלפון לבעל הדירה ומתייעץ איתו: ״בוקר טוב, נדפק x, מה אתה אומר אתה רוצה שאני אנסה לסדר? אני קצת חושש לשבור כי בחיים לא עשיתי את זה״
לפעמים זה מסתכם בכן זה שטויות הכל בסדר לך על זה, לפעמים בעזוב אני אבוא לראות ומקסימום נביא מישהו. הכי חשוב זו גישה חברית וקלילה ולא להיות טרחן, זהו.

לא הבנתי את העקיצה סורי.
גרואה זה לא של הביוקר, לא סיני מאליאקספרס אבל גם לא ייבוא אישי מאיטליה.

בתור בעל נכס בוודאי שהייתי מחליף, זה חלק מהדירה.
שנדפק לך חלק חשוב באוטו אתה לא מחליף?
בלי קשר, אני רוצה שלשוכרים הנוכחיים והבאים יהיה נעים לגור בנכס שלי, עוד 500 שקל פעם באף פעם לא יעשו אותי עשיר לכן אני לא מסתכל על זה כ״הלך הכסף״.
אז דמיין כשוכר עם תקלות קטנות שאתה בעל הבית ונסה להסתדר לבד.
שוכר לטווח ארוך זה לא אורח בבית מלון שמתקשר לקבלה על כל מתג שלא מסתדר לו.

• אהבתי
Reactions: MMM

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
לפני שנה שכרתי דירה לראשונה בחיי.
לאחרונה, כחודשיים לפני תום החוזה, בעל הדירה עדכן אותי שהוא צריך את הדירה עבור בן משפחה – ונדרשתי לעזוב.
דבר כזה באמת יכול לקרות אבל קח בחשבון שמאוד יכול להיות שבעל הדירה רוצה שתפנה את הדירה והוא מכר לך סיפור על בן משפחה כדי לסיים יפה

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
B בתי ההשקעות מצמצמים את האפשרות לקבלת הלוואה ע"ח קופת הגמל וקרן ההשתלמות צרכנות פיננסית 4
Y ביטוח דירה פעם ראשונה (דירת קבלן, משתכן) איך לא לעשות טעויות שיעלו לי ביוקר? צרכנות פיננסית 11
algo.il תהליך תביעה בביטוח בריאות פרטי - טיפים ומאילו טעויות להימנע? צרכנות פיננסית 2
P שומת מס הכנסה עם טעויות, אחרי כמה גרסאות מהם. לוותר? מיסים 3
S טעויות בחישובי מס של ESOP על RSU? מיסים 25
ת רוצה להשקיע חכם אחרי המון טעויות בדרך שוק ההון 7
נת"י טעויות שעשינו ובתקווה שלא נעשה - יומן מסע אל הלא מוגדר. יומני מסע אישיים 112
E טעויות כלכליות במלחמה? שוק ההון 44
stamEhad זכייה במחיר למשתכן - אז עשיתי סימולציות. מנסה כעת להבין מה הצעדים הבאים ומשתדל לא לעשות טעויות יקרות נדל"ן 33
D טעויות שנעשו בשיוך הפקדות בשנת 2020 בקרן פנסיה שניידתי, יש מה לעשות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
י מיטב דש - טעויות חישוב? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
W טעויות של מתחיל בהגשה מקוונת של הדו"ח השנתי, כיצד מתקנים? מיסים 5
ב טעויות של מתחילים? עד כמה תיק מנוהל זה דבר גרוע? שוק ההון 20
Adrian דיון | האם עשיתם טעויות בעולם העסקים? אם כן, מהן? שוק ההון 1
J טעויות של מתחילים שוק ההון 33
נ טעויות רישום שגוי באורדרנט / ספרק / FMR צרכנות פיננסית 5
ה טעויות עקיבה ענקיות שוק ההון 4
א למה הדירות בישראל יקרות פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 16
M יחידות בלאקרוק ישראלי יקרות מדי עבור IRA? שוק ההון 5
סשה השקעה במתכות יקרות ( כסף ) שוק ההון 47
ברננקי מס על מתכות יקרות שוק ההון 10

נושאים דומים