• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

טעויות עקיבה ענקיות

הדיוט בכלכלה

משתמש רגיל
דירוג
239
אני מסתכל על כמה גרפים של קרנות נאמנות ותעודות סל, ונדמה לי שההבדלים בין הקרנות לבין המדדים שאחריהם הן אמורות לעקוב כל כך גדולים, כאלו לא היה בכלל קשר בין הקרן למדד. האם אני לא מבין משהו?

הנה, לדוגמה, הקרן המחקה IBI סל S&P 500 עשתה בשנת 2014 רווח של 26.69%, בעוד שהמדד עלה ב-12% בלבד! הפרשים דומים נרשמו גם לתקופות אחרות שבדקתי. נכון, הקרן לא מתיימרת לחקות במדויק, אבל עם הפרש כזה, איך אפשר להשקיע בה ולצפות למשהו שדומה לתשואת השוק?

והנה דוגמה נוספת, הפעם תעודת סל: קסם MSCI World עשתה מתחילת השנה 4.3%, בעוד שמדד MSCI World עשה 10.3%. איפה הקשר? חשבתי שדווקא תעודות סל מתחייבות לחקות את המדד במדויק.

מה קורה פה? איך מונעים השקעה כל כך לא מדויקת בבחירת קרן נאמנות או תעודות סל, או שאין מנוס מטעויות של פי 2-3 ברווחים?

המספרים שלך בעייתיים (אגב - צרף קישורים פעם הבאה, יהיה קל יותר לבדוק את המספרים).
הקרן המחקה של IBI הוקמה בכלל ביולי 2014, כך שהשוואה לכל שנת 2014 בעייתית (וחוץ מזה, שים לך שהיא עוקבת אחרי מדד NTR ולא מדד המחיר PR)
MSCI World עשתה מתחילת השנה 4.18%

נערך לאחרונה ב:
הנה, לדוגמה, הקרן המחקה IBI סל S&P 500 עשתה בשנת 2014 רווח של 26.69%, בעוד שהמדד עלה ב-12% בלבד! הפרשים דומים נרשמו גם לתקופות אחרות שבדקתי. נכון, הקרן לא מתיימרת לחקות במדויק, אבל עם הפרש כזה, איך אפשר להשקיע בה ולצפות למשהו שדומה לתשואת השוק?

הקרן המחקה הזו מושפעת גם מהיחס בין הדולר לשקל, שעלה מאוד ב- 2014.
אתה יכול לבחור תעודות סל מנוטרלות מטבע כדי להימנע מחשיפה לתנודתיות הזו (לא המלצה).

תודה על התשובות. האמת שעכשיו אני לא רואה מאיפה הבאתי את הנתון של 10.3%, וחבל שלא הבאתי קישור. העלייה בשער הדולר באמת מסבירה יפה את ההבדל בין מדד S&P 500 לתעודת הסל שעוקבת אחריו, וזאת היתה טעות טפשית שלי ששכחתי להתחשב בו.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
algo.il תהליך תביעה בביטוח בריאות פרטי - טיפים ומאילו טעויות להימנע? צרכנות פיננסית 1
P שומת מס הכנסה עם טעויות, אחרי כמה גרסאות מהם. לוותר? מיסים 3
S טעויות בחישובי מס של ESOP על RSU? מיסים 25
S איך מצמצמים טעויות יקרות כשנכנסים לשכירות בלחץ זמן? נדל"ן 39
ת רוצה להשקיע חכם אחרי המון טעויות בדרך שוק ההון 7
הירהורים טעויות שעשינו ובתקווה שלא נעשה - יומן מסע אל הלא מוגדר. יומני מסע אישיים 98
E טעויות כלכליות במלחמה? שוק ההון 44
stamEhad זכייה במחיר למשתכן - אז עשיתי סימולציות. מנסה כעת להבין מה הצעדים הבאים ומשתדל לא לעשות טעויות יקרות נדל"ן 33
D טעויות שנעשו בשיוך הפקדות בשנת 2020 בקרן פנסיה שניידתי, יש מה לעשות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
י מיטב דש - טעויות חישוב? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
W טעויות של מתחיל בהגשה מקוונת של הדו"ח השנתי, כיצד מתקנים? מיסים 5
ב טעויות של מתחילים? עד כמה תיק מנוהל זה דבר גרוע? שוק ההון 20
Adrian דיון | האם עשיתם טעויות בעולם העסקים? אם כן, מהן? שוק ההון 1
J טעויות של מתחילים שוק ההון 33
נ טעויות רישום שגוי באורדרנט / ספרק / FMR צרכנות פיננסית 5
ה הסבר לפערי עקיבה שוק ההון 1
M קרן עוקבת סנופי עם מיסוי צמוד למדד המחירים לצרכן, עקיבה פיסית ומנפיק בינלאומי? שוק ההון 8
Y עקיבה אחרי סנופי עם קרנות סינטטיות שוק ההון 56
grimble grumble עקיבה על סנופי בת"א - לייקסור מול בלאקרורק שוק ההון 58
B קרנות סל ישראליות - איכות עקיבה שוק ההון 11
A מה זה שגיאת עקיבה? שוק ההון 3
Y התלבטות בין ETF טורקיים לפי גודל, מיסוי, צורת עקיבה, סוג הבורסה שוק ההון 5
N קרנות מחקות- פערי עקיבה שוק ההון 3
shlomi171 טעות עקיבה iShares Core S&P 500 לעומת המדד? שוק ההון 5
מ איך בודקים פער עקיבה שוק ההון 5
S פערי עקיבה בין MSCI WORLD INDEX ל מגדל MSCI שוק ההון 5
Summers צמצום טעות עקיבה, סיכון מנפיק וסיכון רגולטורי שוק ההון 38
someone235 עקיבה סינתטית - מה הסיכונים? שוק ההון 2
פשוט קופ"ג מחקה s&p 500 עקיבה שוק ההון 5