• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

XIV נמחק

• פותח הנושא פותח הנושא מתכנת
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
אני לא מאמין במסחר אקטיבי. לדעתי, סיכון היתר שנובע ממסחר אקטיבי בVIX גרוע במיוחד.
דעתי על הXIV מופיעה בשרשור הזה.
תגדיר אקטיבי. אסטרטגיה מוגדרת מראש נחשב?

כן. לא שמת לב שלכך עניתי?
אקטיבי = אלוקציה שמגיבה לאותות שוק.
רציתי להבהיר. בעיני רבים הבעיה עם מסחר אקטיבי היא שיקול הדעת.

1. איך זה מסתדר עם השקעה ב VBR?

2. אשמח להבין את הנימוק.

איך זה מסתדר עם השקעה ב VBR?
בוודאי קראת את ההסברים שלי בעבר. אני בוחר אלוקציה שלדעתי לא תלויה בתנאי השוק, ומקבע שינוי באלוקציה שנה לפני הביצוע, לפחות, כחלק מהמנגנון לביטול השפעות תנאי מאקרו.

אשמח להבין את הנימוק
הסיכון במסחר אקטיבי נובע משגיאת אנוש, בין אם הבחירה היא חד פעמית ובין אם היא תדירה. (שגיאה בבחירת כללי הכניסה והיציאה)
סיכון זה איננו מתוגמל.
גודל הסיכון הוא פונקציה של התנודתיות של הנכס.

בוודאי קראת את ההסברים שלי בעבר
משתדל :lol:

הרשה לי לשאול שאלה פילוסופית...
תגדיר אקטיבי. אסטרטגיה מוגדרת מראש נחשב?
זה הרי בדיוק מה ש VBR עושה. זה אלגוריתם קבוע, שקונה מניות לפי שוויין ביחס למניות אחרות בשוק (תנאי השוק), ולפי הרווחים (ופרמטרים אחרים). מה זה משנה מלהאמין לשילר ולקנות ולמכור את השוק לפי המכפיל של SP500 ?

האין זה מסחר אקטיבי כאשר מישהו אחר הגדיר את האלגוריתם?

מה אתם חושבים?
אני לא חסיד גדול של תאוריית השווקים היעילים ושל המנטרה "אי אפשר להכות את המדדים לאורך זמן". אני כן חושב שע"י לימוד וחקירה של האספקטים השונים בהשקעה (כמו מכשירים שונים, שיטות, רבדים פסיכולוגיים וכו'), המשקיע הקטן יכול להכות את "הכרישים הגדולים". יחד עם זאת, אני חושב שתיק פסיבי הוא בהחלט פתרון טוב מספיק לרובנו.
לכל משקיע "אקזוטי" חשוב לשמור על פרופרציות, על ציפיות ריאליות, ועל מרווח בטחון למקרה שטועים. ואם טועים וחוטפים על הראש, לא לזרוק את התינוק ביחד עם המים. זה שמניה שהשקעתי בה קרסה ב-70% לא אומר שהדרך שלי לא נכונה ושאני צריך לנטוש את רעיון השקעות הערך ולעבור לתיק פסיבי.
יצאתי מ XIV כשבוע לפני ה"אירוע" על פי טריגר. עם זאת, אני לא מייחס זאת ל"חכמה" שלי או של ה"אלגוריתם", אלא יוצר למזל. הסתכלתי באסטרטגיות אקטיביות אחרות, ורובן הגדול היו בפנים ביום המחיקה. כך שמבחינת השיקולים שלי לעתיד אני חייב להסתכל על זה כאילו גם הפוזיציה שלי נמחקה.
+1

משתדל :lol:

הרשה לי לשאול שאלה פילוסופית...

זה הרי בדיוק מה ש VBR עושה. זה אלגוריתם קבוע, שקונה מניות לפי שוויין ביחס למניות אחרות בשוק (תנאי השוק), ולפי הרווחים (ופרמטרים אחרים). מה זה משנה מלהאמין לשילר ולקנות ולמכור את השוק לפי המכפיל של SP500 ?

האין זה מסחר אקטיבי כאשר מישהו אחר הגדיר את האלגוריתם?
לטעמך אין הבדל בין שלושה אנשים שקנו ומכרו SPY באותם תאריכים, כאשר:
  1. הראשון פעל לפי הנחיות הטור האסטרולוגי.
  2. השני איזן עם VXUS.
  3. השלישי קנה בכסף חדש ומכר כדי לאכול, בהתאם לתכנית רב שנתית.
אני טוען שהדרך הטכנית שבה VBR מתכסה, ממש לא רלוונטית לעניין. אילו יכלה לקבל את אותה חשיפה על ידי נגזרים, הדבר היה שקול מבחינת אקטיביות ההשקעה.
VBR מחזיקה נכס אחר מאשר ממוצע השוק. השערת השוק היעיל לא מחייבת אותו להתנהג באותה צורה, ונתונים היסטוריים תומכים בכך. לכן, לקבוע אלוקציה עם אחוז קבוע לVBR, דומה לאלוקציה עם אחוז קבוע למזומן. לא אקטיבי.
כל זאת בניגוד לשאלה המקורית שעוסקת באסטרטגיה שכוללת חשיפה משתנה לתנודתיות. אינך יכול לעטוף את האסטרטגיה על אותותיה, ולכנותן נכס.

אינך יכול לעטוף את האסטרטגיה על אותותיה, ולכנותן נכס.
למה לא? זה בדיוק VBR.

מה ההבדל בין הבאים:
1. נמציא קרן שתחזיק מניות לפי שווי השוק ויחס הרווחים לשווי שלהן. הקרן קונה ומוכרת מניות אחת לתקופה לפי השינויים בנתונים הטכניים הנ"ל.

2. נמציא קרן שתקנה או תמכור (לונג - שורט) את הויקס לפי שוויו הנוכחי ולפי קצב השינוי לתקופה מסויימת אחורה.

אני באמת לא רואה הבדל מהותי בין הקרנות. שתיהן מוכרות וקונות נכסי בסיס לפי אלגוריתם (באמת לא משנה אם זה מניות או נגזרים). ולשתיהן יש פרופיל סיכון תשואה מאוד לא טריוויאלי שתלוי בעיקר בפרמטרים שלפיהם האלגוריתם מוגדר.

מה שאני טוען, זה שכל צורת השקעה המבוססת על "נוסחה", "אלגוריתם" היא סוג של השקעה אקטיבית. ראשית, כי אתה עושה משהו אחר מקניית ממוצע השוק. שנית, כי מהותית זה אותו דבר - ההבדל הוא בהגדרת האלגוריתם, ובתיקוף שלו.

Volatility and the alchemy of risk
קריאה מעולה.
אם כי נכתבת מפוזיציה.
סוף סוף מצאתי זמן לקרוא... תודה על הקישור.
אני חייב להודות שהוא הצליח קצת להפחיד אותי.
מצד שני רוב הטענות שלו נשמעות בכל זאת עם מנגינה דומה לטענות שאנחנו שומעים בשנים האחרונות לגבי זה שהשוק יקר, וכו".
אז הוא טוען שלא רק ששוק ה Equity יקר, אלא ששוק ה Short volatilty (שאותו הוא מגדיר בצורה מאוד רחבה) עצמו כבר התנפח מאוד, ובעצם במצב פציץ.
אני חייב לומר שכשהוא התחיל להכניס לענין את קרנות האינדקסים קצת הרמתי גבה. כמו שאמרת - פוזיציה.

בהחלט הופתעתי מאקורד הסיום:
long Volatility combined with tradtional equity exposure is an effective portfolio for the new regime, Historically a 50/50 combination of the CBOE Long Volatility Hedge Fund Index and the S&P 500 Index outpeformed the average hedge fund by 97% since 2005
טוב, זה נראה לי משוגע לגמרי...
כמובן שזה ממש הזמין לבדוק את זה ברטרולייזר.
@adamshalev - כבר לא עובד ה - import volatilty אז היה לי נתונים רק מאחרי משבר 2008.
זה מה שיצא לי
השילוב של VXX היה פשוט הרסני ואני חושב שההמלצה שלהם מסוכנת מאוד.

מה שכן - בהחלט עוברות לי מחשבות לנטוש לחלוטין את פלח ה volatility בהנחה שהמאמר לא מחרטט, אבל חייב לומר שלא השתכנעתי לגמרי.

נערך לאחרונה ב:
בהחלט הופתעתי מאקורד הסיום:
הם מנהלים קרן גידור אקטיבית שמתזמנת כניסה ללונג וולטיליטי. אין משמעות להשוואה מול VXX.
גם אותי הוא הצליח להפחיד קצת אבל אני כן מודה שיש הגיון בדברים. שוק השורט וולטיליטי הוא רחב יותר מחוזים על וויקס במובן הרחב. והעמדה יכולה להתהפך תוך זמן קצר בהינתן התנאים הנכונים.

הם מנהלים קרן גידור אקטיבית שמתזמנת כניסה ללונג וולטיליטי. אין משמעות להשוואה מול VXX
אז הם מדברים על תוצאות עבר של קרן אקטיבית מסוימת שלהם.
הכי לא מעניין בעולם, אבל בסוף, הם צריכים למכור משהו, לא כותבים מאמר לשווא...

בכל מקרה, מאמר מאוד מעניין

שימו לב שמהיום SVXY משנה את המינוף לחצי מהערך הקודם, והמינוף של UVXY משתנה ל1.5 במקום 2.
פגיעה אנושה בקוני האופציות, מהיום להיום. נבצר מבינתי איך הם מרשים לעצמם לעשות שינוי כזה בתנאי הבסיס של המוצר בלי התראה ודורסים את קוני האופציות לטובת המוכרים. צפויה עליה בחוזים 1-2 היום עקב שינוי המינופים והצורך של SVXY לקנות חוזים כדי להקטין שורטים. לא משהו קריטי אבל בכל זאת כמה מאות מיליונים.

גם VMIN הופך לסוג של ZIV בימים הקרובים.

שימו לב שמהיום SVXY משנה את המינוף לחצי מהערך הקודם, והמינוף של UVXY משתנה ל1.5 במקום 2.
פגיעה אנושה בקוני האופציות, מהיום להיום. נבצר מבינתי איך הם מרשים לעצמם לעשות שינוי כזה בתנאי הבסיס של המוצר בלי התראה ודורסים את קוני האופציות לטובת המוכרים. צפויה עליה בחוזים 1-2 היום עקב שינוי המינופים והצורך של SVXY לקנות חוזים כדי להקטין שורטים. לא משהו קריטי אבל בכל זאת כמה מאות מיליונים.

גם VMIN הופך לסוג של ZIV בימים הקרובים.
וואו, לא ראיתי את זה מגיע. תודה על העדכון.
עוד מידע מבלומברג.
אני מבין מאיפה זה בא, הם שרדו על הקשקש ורוצים להגדיל את סיכויי ההשרדות של הקרן לשנים הבאות, אבל בלי שום התראה מראש, וגם בתכלס עכשיו בלי חלופות לקרן שורט וויקס לחודש אחד קדימה?

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
@nick לא הבנתי את הפוזיציה שלך על XIV. יש לך רווחים ממומשים ולא נפגעת כי היית בחוץ באותו היום?

אני ממשיך להחזיק את SVXY בתיק LevelUp.
הרציונל הוא שלמעט טעויות האנוש שעשיתי ביצועי התיק היו טובים. והיום עם הטעויות שעשיתי התיק כמעט ב breakeven.
האיזון של נכס כמו XIV/SVXY מול נכסים אחרים הוכיח את עצמו כאסטרטגיה פסיבית טובה.
כמו כן אני מפזר את הסיכון עם EXIV וקרנות ממונפות.

התביעה הייצוגית שהוגשה נוגעת לקניות שביצעת אחרי שעה 16 (אם הבנתי נכון את שעות הקניה שלך). הבסיס העובדתי של התביעה מוצדק, כלומר הצגת ערכי NAV לא נכונים על ידי החברה בשעה שאחרי 16, שגרמה לאנשים לקנות XIV בשווי מנופח בסכום של יותר מ-800 מיליון דולר.

הרקע העובדתי לתביעה שהוגשה מפורט כאן
http://www.slcg.com/pdf/workingpape... Prospectus Led to $700 Million in Losses.pdf

נושאים דומים

Back
למעלה