• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

XIV נמחק

• פותח הנושא פותח הנושא מתכנת
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
התביעה הייצוגית שהוגשה נוגעת לקניות שביצעת אחרי שעה 16 (אם הבנתי נכון את שעות הקניה שלך). הבסיס העובדתי של התביעה מוצדק, כלומר הצגת ערכי NAV לא נכונים על ידי החברה בשעה שאחרי 16, שגרמה לאנשים לקנות XIV בשווי מנופח בסכום של יותר מ-800 מיליון דולר.

הרקע העובדתי לתביעה שהוגשה מפורט כאן
http://www.slcg.com/pdf/workingpapers/Material Misrepresentations in XIV Prospectus Led to $700 Million in Losses.pdf
מה כבר יכול לצאת מתביעה כזאת? הם ישלמו מהכיס שלהם על הפסדים בשוק ההון?

השאלה היא אם הם אחראים להצגה הלא נכונה של ערכי הNAV שגמרה לאנשים לחשוב שהערך האמיתי של XIV יותר גבוה ממה שהוא היה אמור להיות. זו שאלה משפטית לא פשוטה. אם ייקבע שהם אחראים לכך, יש סיכוי שהם ישאו באחריות לנזק. יכול להיות שהבעיה היא אצל בלומברג, ולא אצלם.

אני קיבלתי פעם צ'ק מהסדר בתביעה יצוגית נגד חברה שמנהליה הואשמו במשהו כמו אי גילוי פרטים מהותיים לגבי החברה או משהו כזה. לא היה קרוב לכסות את ההפסדים אבל יותר טוב מכלום.

האם ההפסדים בקופות הגמל בחודש פברואר ( הפסדים באיזור אחוז שלם במסלול כללי) קשורים למה שתיארתם כאן ?

התביעה הייצוגית שהוגשה נוגעת לקניות שביצעת אחרי שעה 16 (אם הבנתי נכון את שעות הקניה שלך). הבסיס העובדתי של התביעה מוצדק, כלומר הצגת ערכי NAV לא נכונים על ידי החברה בשעה שאחרי 16, שגרמה לאנשים לקנות XIV בשווי מנופח בסכום של יותר מ-800 מיליון דולר.
הרקע העובדתי לתביעה שהוגשה מפורט כאן
http://www.slcg.com/pdf/workingpapers/Material Misrepresentations in XIV Prospectus Led to $700 Million in Losses.pdf
ועכשיו כבר יש תביעה שנייה:
https://t.co/vPA7PenorA
ועם או בלי קשר, מסתבר שבתקנון של הבורסות הרלונטיות יש סעיפים המזהירים מחישוב NAV לא מדוייק בשעות שאחרי המסחר.
זאת אומרת שיש אפשרות היפוטטית שהחברה תפסיד במשפט, ותשלם למשקיעים שרכשו אחרי הסגירה פיצוי כלשהו?

באיחור (כבד) עקב חוסר פנאי:
מה אתם עושים בעקבות השינוי ב SVXY ?
בעצם אחרי מחיקת XIV , נשארה SVXY, והעקיבה שלה נחתכה בחצי.
אז... האטרקטיביות של ההשקעה בה פוחתת מאוד, אני מניח שזה דומה להשקעה של XIV:50|cash:50
מצד שני, לכאורה אני יכול למנף את זה בעצמי. אם כי מינוף יומי יהיה לא מעשי.
שורט על VXX? :(

מה אתם חושבים?

@nick לא עשיתי שום שינוי עדיין.
כן זה די ירד בערך בחצי, ודומה יותר ל-ZIV עכשיו.
יש גם את EXIV שאני מחזיק.
חושב מה לעשות עם הפלח הזה, עוד לא החלטתי.

חושב מה לעשות עם הפלח הזה, עוד לא החלטתי.
כן, גם אני.
קצת נח לי שהטריגר עדיין משאיר אותי בחוץ בכל מקרה, אבל גם אם הוא יחזיר אותי מחר, אין לי כלי לממש את זה.
כל הסיפור קצת מבאס כי זו הסיבה הכי מפגרת לוותר בגללה על הפלח.

אני בטוח שאייל גולדשטיין הוא תותח על בהשקעות בניגזרים. חבל שלא כתב בפורום שלנו על איך עושים ים של כסף בשוק ההון מהר ובדרך אלגנטית. אולי היינו ממליצים לו לקרא את הספר של טאלב על ברבורים שחורים.
מה שבטוח זה שבתי ההשקעות שוברים עכשיו את הראש איך לא ליפול לבור כמו שנפלו IBI.

נערך לאחרונה ב:
נמרוד שי אכל אותה ממש חזק
https://images1.calcalist.co.il/PicServer3/2018/04/03/807910/1NL.jpg
1NL.jpg

אתה חושב? נראה לי כולם ברשימה היו מעדיפים להיות נמרוד שי עכשיו.
הם לפחות היו קצת על הגל והרוויחו קצת כסף. הוא רק נכנס ונפל אחרי חודש.
נראה לי הוא לא ישקיע שוב בזמן הקרוב.

הם לפחות היו קצת על הגל והרוויחו קצת כסף. הוא רק נכנס ונפל אחרי חודש.
נראה לי הוא לא ישקיע שוב בזמן הקרוב.
כן... אני בטוח שמרינה גופמן מבסוטית שהיא הרוויחה 150% ומשכה 175k ועכשיו היא מופסדת (על הנייר, כרגע IBI הם אלה שמופסדים) מעל 5 מיליון ש"ח

• אהבתי
Reactions: Leo
אני לא מבין על מה תובעים אותם..
אמור להיות מרג'ין קול..
הברוקר לא סגר להם את הפוזיציות ולא מכר להם את כל התיק כמו שהיה אמור לקרות באופן אוטומטי מהרגע שאין ביטחונות יותר אז איך הם באים אליהם בטענות??
מה עוד שגם ככה סיכוי טוב שאין לאנשים האלה כסף להחזיר (לפחות לחלקם, מניח שלא כולם מיליונרים שם).

אמור להיות מרג'ין קול..
הברוקר לא סגר להם את הפוזיציות ולא מכר להם את כל התיק כמו שהיה אמור לקרות באופן אוטומטי מהרגע שאין ביטחונות יותר אז איך הם באים אליהם בטענות??
מה עוד שגם ככה סיכוי טוב שאין לאנשים האלה כסף להחזיר (לפחות לחלקם, מניח שלא כולם מיליונרים שם).
בסוף יסגרו על חצי
החוב הוא שלהם, הברוקר פישל כשלא סגר פוזיציה מדובר בדיני נזיקין ולכן לא צריך להוכיח נזק מעל לכל ספק סביר ,

אמור להיות מרג'ין קול..
מצב החשבון שלהם היה תקין בסוף המסחר וכל הנזק נגרם בגאפ בפתיחה.
מנגנון המארג'ין לא מגן ולא יכול להגן על גאפ.
זה הסיכון שהם לקחו בלי להבין מה הם עושים, כואב הלב אבל זו אחריות שלהם ולא של IBI.

הברוקר לא סגר להם את הפוזיציות ולא מכר להם את כל התיק כמו שהיה אמור לקרות באופן אוטומטי
זה קרה באופן אוטומטי בפתיחת המסחר אבל הנזק כבר נעשה כך שזה לא עזר להם בכלל.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אז איזה לקח אפשר ללמוד? אם הסנופי נופל דרסטית מי שמחזיק קרן מחקה שלו עלול להתבע כי הקרן עובדת ע"י חוזים עתידיים?

נושאים דומים

Back
למעלה