• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

XIV נמחק

• פותח הנושא פותח הנושא מתכנת
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
אז איזה לקח אפשר ללמוד? אם הסנופי נופל דרסטית מי שמחזיק קרן מחקה שלו עלול להתבע כי הקרן עובדת ע"י חוזים עתידיים?

לא.
לפי הכתבה שקראתי הם כתבו ומכרו אופציות קול על VIX .
לא מדובר בקניית XIV פשוטה.

זה לא נכון, זה נעשה בAFTER HOURS.
מארג/ין לא מחושב באפטר ולכן המנגנון לא פועל במהלך האפטר.

המארג'ין מחושב רק בשעות המסחר הסדירות ולכן בסגירה הכל היה תקין ובפתיחה בוצע מארג'ין קול עם כל הנזק המדובר.

אז צריך לשאול למה לא מחשבים בטחונות בaftrer\pre, נשמע לי כמו פאק רציני אצל הברוקר.

מארג/ין לא מחושב באפטר ולכן המנגנון לא פועל במהלך האפטר.
אז צריך לשאול למה לא מחשבים בטחונות בaftrer\pre, נשמע לי כמו פאק רציני אצל הברוקר.
זה בדיוק מהות הבעיה ובגלל זה זה קרה, גם הברוקר בחו"ל לא חישב MARGIN והוא בכלל לא עבד בשעות האלה וגם הברוקר הישראלי לא.
מעניין אם בIB מחשבים MARGIN גם אחרי שעות המסחר.

ובפתיחה בוצע מארג'ין קול עם כל הנזק המדובר.
סליחה על השאלה הקשורה בערך -
פעם נהגתי להאמין שבשורט הרווח מוגבל וההפסד יכול להיות אינסופי (די ההפך מלונג)
ואז שכנעו אותי פה שגם בשורט ההפסד סופי - עד הבטחונות
ועכשיו אני רואה שבעצם זה לא נכון?
או שב"רוב" המקרים זה נכון ופעם ב- 20 שנה קורה משהו אחר?

נתון לויכוח ובדיוק בגלל זה זה הולך למשפט. ל2 הצדדים טענות לא רעות.

לפי כתב התביעה הם מכרו אופציות פוט על SVXY במטרה לשמור את הפרמיות.
אין מסחר באופציות בפרי/אפטר ולכן אין על בסיס מה לחשב מארג'ין.
כל מנגנון המארג'ין מעולם לא עבד בפרי/אפטר ומעולם לא הוגדר לעבוד בשעות הללו אלא רק בשעות המסחר הרגילות.
אם יפעילו אותו בשעות הלא רגילות אז הוא יהיה כלי מניפולטיבי שיגרום נזקים אדירים לכל מי שמשקיע בצורה ממונפת... אין סיכוי שזה יקרה.

מכירת אופציות זו פעולת שורט ממונפת.
מה שדפק אותם חזק זה לא השורט עצמו אלא המינוף.

איך אתה רוצה שהם יסגרו פוזיציית שורט באופציות באפטר אם אין מסחר באופציות באפטר?
אמרתי בחלק מהמקרים, במקרה הזה יכלו לגדר את הפוזיציה בעזרת נכס הבסיס שכן נסחר בAH, ברור לי שזה כבר דורש מערכות ניהול סיכונים שלא חושב שקיימות עדיין.

הוא תמיד יכל לקנות אופציה זולה יותר לכיסוי, ואז גם לא היה margin call וגם לא היה חוב כזה.

אבל זה היה פוגע בתשואה לטווח רחוק.

רוב מה שנכתב בתגובות האחרונות כאן בשרשור לא נכון.
אני מסתמך על הכתבות בלבד. נרשם שם בבירור שהחשיפה נוצרה בגלל כתיבת אופציות put רחוק מחוץ לכסף על SVXY, בלי הגנות.
האסטרטגיה הזו ליצור תזרים הכנסות קבוע לא היתה משהו חסר כל הגיון, בהתחשב בכך שאירוע מהסוג הזה לא קרה מעולם. ייתכן בהחלט שמי שתכנן את האסטרטגיה חשב שתהיה לו אפשרות לסגור פוזיציה, או שהנזק לא יהיה כל כך גדול.
הבעיה בעצם נוצרה לחלוטין מכיוון אחר.
בניגוד למה שנכתב כאן, כל הבעיה נוצרה בשעות שבין 23:10-23:15 שעון ישראל, שבהן נרשם הזינוק המשמעותי ביותר בחוזים על הVIX, שעל פיהם מחושב ערך SVXY. בדקות אלו עדיין יש מסחר באופציות על SVXY, ולכן ניתן היה תיאורטית לבצע פעולות הגנה כלשהן, אלא שהתנועה היתה כל כך מהירה, שספק אם מנהל תיקים אנושי יכול היה להספיק להבין מה קורה ולהגיב בהתאם.
הבעיה הגדולה הרבה יותר מזה היתה שאמנם החוזים שעל פיהם מחושב הערך של SVXY קפצו, אבל הערך התיאורטי של SVXY, כפי שהוא מחושב ומופץ על ידי בלומברג לכל החברות והברוקרים על בסיס חוזי הVIX לא עודכן באופן שוטף, ולא צנח כפי שהיה אמור לצנוח בהתאם לזינוק בחוזים.
נוצר לפיכך מצב שבו ערך הSVXY התיאורטי שהוצג לכל העולם לא תאם לערך החוזים. לא ברור של מי האחריות לעניין הזה, אבל כבר הוגשו כמה תביעות יצוגיות בארצות הברית לגבי זה. גם אם מנהל התיקים במקרה של אי.בי.אי היה עירני לחלוטין למה שהתרחש ב-5 הדקות הבעייתיות, לא בטוח בכלל שהיו לו את הנתונים שהיו מאפשרים לקבל החלטה.
מכל מקום - הלקח הכי חשוב הוא לא לזלזל בסיכוני הקצה, ולא ליצור חשיפות בלתי מגודרות בשורט, גם לגבי אירועים שלא קרו מעולם בעבר.

כל הבעיה נוצרה בשעות שבין 23:10-23:15 שעון ישראל
טעות קריטית.
כמי שהיה ער בשעות האלו וצמוד למערכת TWS בצפיה שוקקת כמו בסרט אימה (אבל לא מושקע בעצמו) עם שילוב של קריאת תגובות בפורום זה וברדיט, הבעיה נוצרה הרבה אחרי 23:15 והמשיכה עד 02:00 שבערך בשעה זו ה-SVXY הגיע ל-10 דולר ליחידה עד שהוא סיים את שעות האפטר ב-02:30 עם מחיר קרוב ל-15 דולר ליחידה (אם חשוב לך מחירים מדוייקים ודקות מדוייקות אז ניתן למשוך אותם ממערכת TWS של אינטראקטיב).

הכתבה שקראת מלאה בטעויות של אדם שלא יודע מה קרה במציאות...

טעות קריטית.
כמי שהיה ער בשעות האלו וצמוד למערכת TWS בצפיה שוקקת כמו בסרט אימה (אבל לא מושקע בעצמו) עם שילוב של קריאת תגובות בפורום זה וברדיט, הבעיה נוצרה הרבה אחרי 23:15 והמשיכה עד 02:00 שבערך בשעה זו ה-SVXY הגיע ל-10 דולר ליחידה עד שהוא סיים את שעות האפטר ב-02:30 עם מחיר קרוב ל-15 דולר ליחידה (אם חשוב לך מחירים מדוייקים ודקות מדוייקות אז ניתן למשוך אותם ממערכת TWS של אינטראקטיב).

הכתבה שקראת מלאה בטעויות של אדם שלא יודע מה קרה במציאות...
+1
מצטרף, גם אני צפיתי בTWS בעיניים משתאות בשעות הנ"ל.

סליחה על השאלה הקשורה בערך -
פעם נהגתי להאמין שבשורט הרווח מוגבל וההפסד יכול להיות אינסופי (די ההפך מלונג)
זה בכלל לא טיעון לכלום. לא נגד / בעד שורט ולא נגד אופציות.

זה בכלל לא טיעון לכלום. לא נגד / בעד שורט ולא נגד אופציות.
בסדר, אני רוצה להבין אם בשורט ההפסד שלי יכול להיות חסום.
עקרונית הברוקר אמור להוציא אותי מהפוזיציה כשהיא מתקרבת לבטחונות. אבל מה אם בשעות שאין מסחר נודע שהחברה מצאה תרופה לסרטן והמנייה שלה קופצת פי 100 בתחילת המסחר של היום הבא?

עקרונית הברוקר אמור להוציא אותי מהפוזיציה כשהיא מתקרבת לבטחונות. אבל מה אם בשעות שאין מסחר נודע שהחברה מצאה תרופה לסרטן והמנייה שלה קופצת פי 100 בתחילת המסחר של היום הבא?
ממה שאני זוכר, והתעניינתי בזה לפני הרבה שנים, אי אפשר להפסיד יותר כסף ממה שיש לך בחשבון..

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
בשורט אתה יכול להפסיד תיאורטית סכום אינסופי בשל גאפ כלפי מעלה בפתיחה.
במקרה של מי שרכש את XIV/SVXY כמו אדם שליו ומתכנת הם לא ביצעו שורט אמתי אלא נכנסו לפוזיציית לונג על נייר שהוא בעצמו היה חשוף לשורט.
עקב כך הסיכון שלהם היה מוגבל לשווי הניירות שהם רכשו ולא יכל להיות מעבר לכך ללא תלות בגאפ בפתיחה כמו שקרה בחמישי לפברואר.

במקרה של "הגורו שמחק את עצמו וחבריו" הוא מכר ביטוח ממונף מפני ירידות על נכס שיכל לרדת ל-0 (קרדיט סוויס הצהירו מפורשות בכתב בולט וכמה פעמים בפרוספקטוס של XIV שהם מצפים שבמהלך ה-20 השנים מאז הקמתו ישנה סבירות שקרובה לאחד שהנייר יימחק במהלך יום מסחר בודד כך שהטענה "לא חשבתי שזה יקרה" מראה על בורות וחוסר מחקר מקדים של אותו "גורו").
ממה שאני זוכר, והתעניינתי בזה לפני הרבה שנים, אי אפשר להפסיד יותר כסף ממה שיש לך בחשבון..
אפשר וגם אפשר אם אתה בפוזיציית שורט או בפוזיציה ממונפת וישנו גאפ משמעותי בפתיחה כמו שקרה באותו המקרה (גאפ = פער משמעותי בין מחיר הסגירה הרשמי של יום המסחר הקודם למחיר הפתיחה הרשמי של יום המסחר העוקב תוך התעלמות מהמחירים באפטר ובמקדים).

נושאים דומים

Back
למעלה