• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

XIV נמחק

• פותח הנושא פותח הנושא מתכנת
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
אפשר וגם אפשר אם אתה בפוזיציית שורט או בפוזיציה ממונפת וישנו גאפ משמעותי בפתיחה כמו שקרה באותו המקרה (גאפ = פער משמעותי בין מחיר הסגירה הרשמי של יום המסחר הקודם למחיר הפתיחה הרשמי של יום המסחר העוקב תוך התעלמות מהמחירים באפטר ובמקדים).
אני מבין את ההיבט הטכני. התכוונתי מבחינת laws and regulations

אני מבין את ההיבט הטכני. התכוונתי מבחינת laws and regulations
אפשר בהחלט להפסיד יותר ממה שיש לך בחשבון. אבא ואמא (בית ההשקעות) לא יצילו אותך.

הנה אחד מהבלוג של אסף נתן:
http://www.assafnathan.com/2015/11/סיכוני-קצה-בשורטים-דוגמא-מהיום/

בתמצות: הבחור עשה שורט על מניה בשווי 2 דולר בערך, ולאחר סוף המסחר הודיעו שקבוצה קנתה 50% נתח בחברה. במסחר After Hours המניה עלתה 1200% – למרות שאת היום שלמחרת היא סיימה "רק" בפלוס 400%.

לאחר שקראתי את כל מה שהוא כתב ואת החלקים שהדגשתי עבורכם, אני אפילו ממש מרחם עליו, כי הוא שילם 140 אלף דולר "שכר לימוד" (הפסיד את כל החשבון פלוס עוד 100 וקצת אלף דולר) כמו שהוא טוען,

הנה אחד מהבלוג של אסף נתן:
אני מסכים עם הדעה בטוקבקים שם שהסיפור הזה הוא scam (זו לפחות תחושת הבטן שלי מהניסוח) . אבל בלי קשר, הבנתי את הנקודה - מסוכן מאוד להיכנס לשורטים כאלה, גם אם איכשהו אפשר יהיה בסוף להחלץ מהתביעה של הברוקר.

מסוכן מאוד להיכנס לשורטים כאלה
ממליץ מאוד לוודא איך (ומתי) יוצאים, לפני שנכנסים
כמובן שהרצון להרוויח כסף (ומהר) מטשטש במעט החלטות נבונות
באופן אישי, קרו לי מקרים שהנזילו לי חלקים מהתיק בגלל אופציות, למזלי אין צלקות, רק תובנות :)

שואל בשביל חבר :)
האם כל מיני leveraged ETFs כמו UPRO - SPX*3 - גם ימחקו ברגע שתהייה ירידה של (נניח) 40%?
נניח וקניתי את UPRO לאחר ירידה של 30% של SPX, ואז SPX יורד עוד 10%... האם UPRO יימחק?
משהו אומר לי שכן. :(

טעות קריטית.
כמי שהיה ער בשעות האלו וצמוד למערכת TWS בצפיה שוקקת כמו בסרט אימה (אבל לא מושקע בעצמו) עם שילוב של קריאת תגובות בפורום זה וברדיט, הבעיה נוצרה הרבה אחרי 23:15 והמשיכה עד 02:00 שבערך בשעה זו ה-SVXY הגיע ל-10 דולר ליחידה עד שהוא סיים את שעות האפטר ב-02:30 עם מחיר קרוב ל-15 דולר ליחידה (אם חשוב לך מחירים מדוייקים ודקות מדוייקות אז ניתן למשוך אותם ממערכת TWS של אינטראקטיב).

הכתבה שקראת מלאה בטעויות של אדם שלא יודע מה קרה במציאות...

אני חושש שאתה לא מבין את מנגנון המחיקה של XIV. העיקרון הבסיסי שאתה מפספס הוא שהמחיקה נקבעת לפי הערך האינדיקטיבי של התעודה ולא לפי ערך התעודה, והערך האינדיקטיבי היומי מחושב לפי ערך החוזים בשעה 23:15 בדיוק, ובכל מה שקשור למחיקת התעודה, בכלל לא חשוב מה קורה לאחר שעה זו. הבעיה לא נוצרה ולא היתה יכולה להיווצר אחרי 23:15, מהסיבה הפשוטה שכל קרנות השורט מבצעות את האיזונים היומיים שלהן לפני 23:15. המחירים שראית מהתחלת הצניחה ב-23 ולאורך השעות שלאחר מכן בXIV ובSVXY לא שיקפו את השווי האמיתי של התעודות, מכיוון שבלומברג לא חישבו (או חישבו אבל לא הציגו) את הindicative value הנכון של התעודות בהתאם לשווי החוזים עליהן הם מבוססים. חלק מהתביעות הייצוגיות שהוגשו בעקבות הסיפור הוא של אנשים שרכשו XIV וSVXY, בהסתמך על כך שחשבו שהערך הריאלי של התעודות גבוה יותר. בכל מקרה, השלב שבו היה הזינוק העיקרי בחוזים (וזה כאמור בסופו של דבר מה שקובע) והוא גם השלב שבו ניתן תיאורטית היה להגיב הוא בין השעות 23.10-23.15. הפירוט המלא של כל הערכים כפי שהוצגו על ידי בלומברג לאורך כל השעות מופיע בנספחי התביעות הייצוגיות.

אני חושש שאתה לא מבין את מנגנון המחיקה של XIV.
אני חושב שאתה לא מבין שאותו גורו לא נפגע בגלל XIV אלא בגלל אופציות פוט על SVXY שאינן קשורות בכלל למה שקרה ב-XIV.
מחיר SVXY התשנה אחרי 23:15 ולא לפני...

אני חושב שאתה לא מבין שאותו גורו לא נפגע בגלל XIV אלא בגלל אופציות פוט על SVXY שאינן קשורות בכלל למה שקרה ב-XIV.
מחיר SVXY התשנה אחרי 23:15 ולא לפני...
אני יודע לקרוא טוב מאוד. XIV וSVXY היו מבוססים ב-5 בפברואר על אותו מדד SVPXSP, על אותם חוזים, ובאותו מינוף בדיוק. ההבדל העיקרי בין הביצועים של SVXY וXIV באותו יום היה בגלל שמנהלי SVXY ביצעו את האיזון היומי לפני האיזון היומי של XIV. בכל מקרה, כל זה לא משנה דבר - האיזון היומי של הקרנות נעשה לפני 23:15 ותהליך האיזון עצמו הוא זה שהאיץ את הנפילה לקראת 23:15. אני חוזר על כך שמה שקובע לגבי מחיקה הוא הNAV ולא ערך התעודה. אני מציע שתבדוק את מסמכי התביעות הייצוגיות שהוגשו - יש שם פירוט מלא של השינוי בחוזים שהם הבסיס לSVXY (וגם לXIV) לפי שעות. בנוסף אתה מתעלם מזה שהמחירים שבלומברג העבירו לברוקרים לגבי הערכים של הNAV לא היו נכונים.... ראה את הגרף של ערך הNAV של XIV כאן https://twitter.com/polan13/status/960674029840482304
SVXY ביצע את האיזון היומי קצת יותר מוקדם

נערך לאחרונה ב:
נראה לי שמי שהיה לו stop loss שתופס גם ב-AFTER HOURS, היה מצליח למזער את הנזק ב-XIV משמעותית ב-5.2.18.
לדעתי, כורח הכרחי במסחר בתעודות מסוג זה.

אי.בי.אי תובעת את מהמרי האופציות לאחר ההתרסקות
אז עכשיו:
https://www.calcalist.co.il/markets/articles/0,7340,L-3741230,00.html
ארבעה משקיעים, שנדרשים לשלם לבית ההשקעות אי.בי.אי 9 מיליון שקל, תובעים אותו ומאשימים כי עצם עין לגבי התנהלותו של "גורו ההשקעות". זה השקיע כמיופה כוחם באופציות על מדד הפחד VIX וגרם להפסד כולל בהיקף של 45 מיליון שקל

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אז SVXY עבר פעולה הפוכה מ split, (לא יודע איך זה נקרא, אולי union או merge, לא משנה)
בתחילה הופיעה כמות יחידות לא עגולה, לאחר מכן השברים נמכרו בכפיה וללא שקיבלתי הודעה על כך.
הברוקר הישראלי לא עשה את זה כמו שצריך ומחק לי חלק מהיתרה.

נושאים דומים

Back
למעלה