• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

אסטרטגיות תזמון אקטיבי ואוטומטי של XIV

• פותח הנושא פותח הנושא adamshalev
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

adamshalev

מודרטור
דירוג
23,116
אני רוצה להציג סקירה של מקבץ אסטרטגיות אקטיביות לתזמון של XIV מבוססות סיגנלים אוטומטיים (כלומר ללא שיפוט סובייקטיבי).
המקבץ כמעט כולו מבוסס על סקירה מסודרת שנעשתה בבלוג volatilitymadesimple.com שבתורו סקר מקבץ אסטרטגיות משלל בלוגרים בתחום.
עברתי על כל אחת מהאסטרטגיות שנסקרו שם וניסיתי לשחזר אותן 1:1 ברטרולייזר. ברובן קיבלתי תוצאות כמעט זהות למה שפורסם בבלוג, בחלקן קרובות אבל לא בדיוק, ובמספר בודד של אסטרטגיות אין תוצאה כי האסטרטגיה מתבססת על מכניקה שלא נתמכת עדיין ברטרולייזר. חלק מהפערים בתוצאות נובעים מחוסר פירוט על טווח התאריכים המדוייק שנסקר, וחלק ממקורות מידע שונים על הני"ע ומקורות המידע שנעשה בהם שימוש באסטרטגיות.

הסקירה והקישורים להרצות ברטרולייזר נמצאים כאן.

כדי להשוות לתוצאות בבלוג VMS, כל אחת מההרצות מסתיימת בתאריך שבו הסקירה פורסמה. אפשר להסיר את מגבלת תאריך הסיום ולראות איך כל אסטרטגיה התנהגה מאז שפורסמה ועד היום.
אגלה לכם כבר עכשיו - שכמעט ללא יוצא דופן, ביצועי האסטרטגיות אחרי תאריך הפרסום שלהן היו הרבה פחות טובים מאשר עד תאריך הפרסום שלהן, ולרוב לא יותר טובים מאשר Buy & Hold על XIV ולפעמים אף הרבה פחות טוב מ-XIV.
זה לא מפתיע במיוחד, שכן בחלק מהאסטרטגיות מי שפרסם אותה כתב במפורש שהיא עברה hyper-optimization, ובחלק אחר סביר מאד להניח שהן נבחרו על בסיס survivorship bias.
לכן לאלו מבין הקוראים שיכנסו לקישורים ויריצו ויראו תוצאות של 40%, 60%, 80% ואף 100% תשואה שנתית - הזהרו מאד לבל ינצנץ לכם בעיניים. אלו תוצאות overfit בטירוף, ולא רק שלא סביר שיתנו ביצועים דומים בעתיד, הן אף לא נתנו ביצועים דומים מאז שפורסמו ועד היום.

אז למה בכל זאת זה טוב?
הסקירה הנ"ל הייתה השלב הראשון שעשיתי במטרה לבחון את האפשרות להחשף ל-XIV דרך אסטרטגיה ממוכנת אקטיבית, שמשפרת תשואה ומקטינה סיכון יחסית ל-buy & hold. אחרי שסקרתי את רוב החומר שפורסם בנושא התחלתי לבחון את העקביות וה-viability של האסטרטגיות הנ"ל ולהרכיב אסטרטגיות משלי שיהיו יותר יציבות ועקביות ובתקווה יתנו תוצאות טובות גם בעתיד, ולא רק בעבר.
היום אני כבר מושקע אקטיבית בשתי ווריאציות של אסטרטגיה אחת כזאת.
אחרי לא מעט חשיבה והתייעצות בנושא הבנתי שזאת תהיה טעות מרה לפרסם את האסטרטגיה הספציפית שאני אישית עוקב אחריה (גם לא בפרטי), שכן הסיכוי לאובדן כסף רב הוא עצום (רק לפני כמה ימים האסטרטגיה מימשה הפסד של 18% ביום אחד ואז ישבה בצד בזמן ההתאוששות) ואין לי כל רצון או כוונה להיות אחראי להפסד של אחרים.
מה שכן, למי שבאמת מעוניין ללמוד ולחקור את התחום - הסקירה הנ"ל נותנת לכם את כל הכלים לעשות זאת, ובפרט כמו תמיד אני ממליץ למי שמתעניין ב-XIV לקרוא את המאמר של טוני קופר Easy Volatility Investing (שהשם לא יטעה - זה לא קל, וזה לא מאמר רדוד - זה המאמר המעמיק והטוב ביותר בנושא Volatility).

אשמח לשמוע מחשבות, ולמי שמתעמק באסטרטגיות הנ"ל לדון בפרטים.

כמובן - שכל זה למטרת השכלה בלבד, ואני בפירוש ומבפורש לא ממליץ לאף אחד להשקיע בשום דבר מהדברים הללו, הם מסוכנים יותר מאש במיכל דלק, ליד בלון גז במפעל זיקוקים.

נערך לאחרונה ב:
אני מתחיל להתעמק בפרטים של האסטרטגיות האלה, כרגע כל ה"ידע" (או גיבוב עובדות, כפי שהוא כרגע) שלי מגיע מהבלוג on-vix.
אבל יש משהו שתמיד מפריע לי, והוא הסיפור מאחורי האסטרטגיה. אם יש אסטרטגיה שבאמת עובדת, מאיפה ה"כסף על הרצפה" הזה?

את הרעיון מאחורי קניית XIV אני עוד יכול להבין, מוכרים ביטוח נגד קריסה של השוק, בתקווה ביוקר. אבל כל האסטרטגיות היותר מורכבות מוזרות בעיני. מי מפסיד כדי שאתה תרוויח? ולמה שאסטרטגיות טכניות, שנכשלו במניות, יעבדו על הVIX?

יש הרבה מניות אבל רק וויקס אחד (אם לא כוללים מדדי תנודתיות אחרים ופחות פופולריים), וגם הוא סחיר רק מ2004. זה הופך כל backtest לדי לא משמעותי, וכמה אסטרטגיות נראות כאילו כל היתרון שלהן על XIV נובע מתזמון של משבר 2008. המוצר עצמו מורכב למדי וקשה להבנה, ואין איך לראות איך הוא מתנהג בפועל. כרגע זה נשמע כמו חתיכת קרן צבי.

האתר עצמו נראה די רציני, כוללים עלויות בחישובים שלהם וכאלה. גם העיצוב לא רע, גם אם לא מאוד ידידותי למובייל.

מהבלוג on-vix
מכיר וקראתי. הוא נחמד, ונח שבשפה העברית, אבל לא ממליץ להסתמך רק עליו. תתחיל מלקרוא את המאמר שקישרתי אליו, ותחזור לקרוא אותו שוב פעם באינטרוולים של שבוע\שבועיים\חודש. כל פעם תלמד משהו חדש.
את הרעיון מאחורי קניית XIV אני עוד יכול להבין, מוכרים ביטוח נגד קריסה של השוק, בתקווה ביוקר
נכון. רוב הזמן לפחות, כאשר החוזים על וויקס בקונטנגו.
מי מפסיד כדי שאתה תרוויח?
אין ספור סוחרים שמתזמנים את ה-VIX ונגזרותיו ללא הרף.
ולמה שאסטרטגיות טכניות, שנכשלו במניות, יעבדו על הVIX?
למה החלטת שאסטרטגיות טכניות נכשלו במניות? ולמה צריך להיות קשר בין האחד לשני? או שמשהו עובד או שלא, האם דבר אחר עובד לא קשור לעניין.
הוא סחיר רק מ2004. זה הופך כל backtest לדי לא משמעותי
זאת אכן בעיה, אבל היה את המזל שמשבר 2008 נכלל בתקופה הזאת, כך שהרבה אסטרטגיות פנומניות לכאורה נבדקות בטבילת אש. היה גם משבר ב-2011 וממש לא מזמן ב-2015 (XIV ירד מעל 70%).
וכמה אסטרטגיות נראות כאילו כל היתרון שלהן על XIV נובע מתזמון של משבר 2008
זאת נק' סופר חשובה - המון אסטרטגיות מציגות CAGR מדהים שנובע מפוזיציית לונג על VIX (למשל VXX) במשך רוב תקופת המשבר. התרומה של זה לתשואה היא כל כך עצומה שאפילו אם האסטרטגיה פישלה מאז ועד היום עדיין התשואה נראית טובה. זאת טעות מרה בעיני לבחון אסטרטגיות לפי CAGR ובמקום זה אני בוחן תמיד ביצועיים יחסיים ל-XIV לאורך זמן. אם אסטרטגיה הייתה פנומנלית ב-2008 אני לא מייחס לזה חשיבות רבה כי אני מניח שלא נראה עוד משבר דומה ל-2008 אי פעם בקרוב, אבל אני כן מניח שיהיו משברים קטנים ושלל תקופות אחרות. יותר חשוב לי איך אסטרטגיה התנהגה בין המשברים מאשר ב2008 או 2011.
המוצר עצמו מורכב למדי וקשה להבנה, ואין איך לראות איך הוא מתנהג בפועל
למה אתה מתכוון? יש המון מידע עשיר זמין. ולהבין את המוצרים זה אולי קשה, אבל לא בלתי נשגב, זה לא יותר מאלגברה.
כרגע זה נשמע כמו חתיכת קרן צבי.
יש מצב שכן. אני פועל תחת ההנחה שלא, ועושה את המכסימום כדי לנהל סיכונים.
האתר עצמו נראה די רציני, כוללים עלויות בחישובים שלהם וכאלה. גם העיצוב לא רע, גם אם לא מאוד ידידותי למובייל.
איזה אתר?

תזמון אקטיבי ואוטומטי של XIV
סליחה אם אני זולג מעט לכיוון טכני, כיצד אתה מיישם את האטסטרטגיה ברמה הפרקטית? כתבת בוט שמתחבר לחשבון מסחר ומבצע את הפעולות ב-Spark/IB?
(רק לפני כמה ימים האסטרטגיה מימשה הפסד של 18% ביום אחד ואז ישבה בצד בזמן ההתאוששות)
האם מדובר על עוד מקרה קצה שלא חשבת עליו וכעת אתה משפר את האלגוריתם של האסטרטגיה?
אגלה לכם כבר עכשיו - שכמעט ללא יוצא דופן, ביצועי האסטרטגיות אחרי תאריך הפרסום שלהן היו הרבה פחות טובים מאשר עד תאריך הפרסום שלהן, ולרוב לא יותר טובים מאשר Buy & Hold על XIV ולפעמים אף הרבה פחות טוב מ-XIV.
זה לא מפתיע במיוחד, שכן בחלק מהאסטרטגיות מי שפרסם אותה כתב במפורש שהיא עברה hyper-optimization, ובחלק אחר סביר מאד להניח שהן נבחרו על בסיס survivorship bias.
.........
זאת תהיה טעות מרה לפרסם את האסטרטגיה הספציפית שאני אישית עוקב אחריה (גם לא בפרטי), שכן הסיכוי לאובדן כסף רב הוא עצום (רק לפני כמה ימים האסטרטגיה מימשה הפסד של 18% ביום אחד ואז ישבה בצד בזמן ההתאוששות) ואין לי כל רצון או כוונה להיות אחראי להפסד של אחרים.
ביצועי האסטרטגיות אחרי תאריך הפרסום נחותות לא בגלל עצם החשיפה שלהן? כלומר מעבר להסתייגות של מניעת הפסד מאחרים, עצם פרסום האסטרטגיה עלול גם לפגוע בך כמו שקרה עם כל מיני נוסחאות ערך ואחרות, לא?!

סליחה אם אני זולג מעט לכיוון טכני, כיצד אתה מיישם את האטסטרטגיה ברמה הפרקטית? כתבת בוט שמתחבר לחשבון מסחר ומבצע את הפעולות ב-Spark/IB?
אין עדיין שום דבר אוטומטי. בודק בערב את סטטוס הסיגנלים ופועל ידנית בהתאם. אוטומטציה בסיסית זה לשלוח התראה למייל אבל אין לי כוונה לחווט פעולות לממשק של אף ברוקר.

האם מדובר על עוד מקרה קצה שלא חשבת עליו וכעת אתה משפר את האלגוריתם של האסטרטגיה?
מדובר בטעות בביצוע ובתרחיש שהאסטרטגיה לא מכסה. היא לא חסינה לנפילות, אלא הצפי הוא לרווח בתוחלת.

ביצועי האסטרטגיות אחרי תאריך הפרסום נחותות לא בגלל עצם החשיפה שלהן? כלומר מעבר להסתייגות של מניעת הפסד מאחרים, עצם פרסום האסטרטגיה עלול גם לפגוע בך כמו שקרה עם כל מיני נוסחאות ערך ואחרות, לא?!
בספק זה שוק של מיליארדים, אסטרטגיה אחת שפורסמה בבלוג לא תניע מספיק כסף בשביל לשנות את השוק אבל לא חסר סיבות אחרות למה אסטרטגיה תפסיק לעבוד. טוני קופר מפרט אותן יפה במאמר שלו אז אשאיר לקורא המתעניין לקרוא שם.
לגבי האסטרטגיה שלי - עם כל הכבוד לכולנו, לא נראה לי שלפורום הסולידית בעברית בישראל יש אימפקט על כמות מזומנים שתזיז שוק כה גדול. וויקס ונגזרותיו זה לא המצאה מאתמול, זה קיים מ1993.

זו אחת הבעיות שלי עם האסטרטגיות האלו שעובדות עם יחסים ונגזרות. הן לא אומרות לך הרבה על אנומאליות בVIX כמו זו שהייתה, ומתעלמות מהתנאים והקונטקסט שהשוק נמצא בו. בשבילי VIX מתחת ל10 בתקופה של חוסר וודאות היה סימן ללכת לונג על וולאטיליטי(או למכור SVXY/XIV ולהחזיק מזומן, או לקנות פוטס על SVXY).

@pugs לונג על וולטיליטי זאת פוזיציה עם תוחלת שלילית דו ספרתית. שורט על וויקס ב10 זאת לא בהכרח פוזיציה רעה כי הפרימיום של קונטנגו הוא עצום. בסוף זאת שאלה של כמה זמן הוויקס ישאר ברמה נתונה ובקונטנגו נתון לפני שהוא יתפרץ למעלה. אין הבדל מהותי בין שורט על וויקס ב10 לבין לונג על וויקס ב10. שני המשקיעים מנסים לתזמן את התפרצות הוויקס, והאחד משלם פרימיום לשני.
מעניין אם אתה עכשיו בלונג על וויקס זה אומר שאתה משלם לי פרמיה :)

כמובן, אבל אני אומר שכדאי לשים לב לקונטקסט. אני אנסח את זה ככה, שורט עלUVXY/VXX בתקופה שטראמפ מכהן כנשיא ארה״ב(ועוד בזמן שיש חשדות כבדים נגדו על שיתוף מידע מסווג עם רוסיה) וכשVIX עומד על מתחת ל10 זו החלטה עם סיכון עצום, שהופכת אותה ללא כדאית לפי דעתי באף אסטרטגיה. כרגע אני לא בלונג על וויקס אבל עשיתי רווח נאה עם פוט על SVXY כשVIX זינק למעלה לפני כמה שבועות.

ד״א, מבחינת סיכונים המצב היה: לונג על ויקס - הפסד קבוע ואיטי עם סיכוי משמעותי לזינוק למעלה, לעומת לונג על xiv - רווח קבוע ואיטי עם סיכון משמעותי לנפילה. כמובן שבתוחלת הגישה השנייה מנצחת, אבל מבחינת סיכונים אני חושב שבאופן חד פעמי הראשונה הייתה עדיפה(ובאמת בסוף היא הייתה).

נערך לאחרונה ב:
שורט ישיר על VXX ודומיו בייחוד בתקופה הנוכחית נראה לי כמו רולטה רוסית. גרף התשואה עלול להזכיר את זה של LTCM. אולי זה ילך טוב, אבל זה יכול להיגמר גם רע מאוד. גובה ההפסד לא מוגבל. XIV הוא הרבה יותר בטוח כי הוא לא יכול לרדת מתחת לאפס. עדיין צריך לזכור שיש סיכוי לא קטן בכלל לאבד 90% מההשקעה תוך חודש(או כמה ימים) והתשואה הצפויה תלויה בהסתברות שאתם צופים לאירוע כזה. קשה לי לראות דרך אובייקטיבית כלשהי להעריך את ההסתברות הזאת. לא חסרות אבל סיבות בכלכלה העולמית לכך שזה יקרה.

מכירה בחסר של TVIX נראית כמו כסף על הרצפה. רק תרימו וזה שלכם. תסתכלו על הגרף וזה פשוט מדהים. לא יאמן שיש דבר כזה. אם תחשבו אבל יותר לעומק על מה אתם מוכרים, תראו שזה ממש לא המצב וזאת ההשקעה הכי מסוכנת שאפשר להעלות על הדעת. זאת דוגמה מדהימה לאיך בדיקת ביצועי עבר יכולה לתת תוצאה מאוד ברורה ומובהקת ועדיין לא להיות שווה כלום. דוגמה טובה לכך מהעבר היא LTCM.

@Leo1
אני לא מחבב שורטים, וכל האסטרטגיות וויקס שלי מבוססות רק לונג על XIV או קאש. לא פוסל לונג על VXX אם התזמון עובד טוב אבל גם לא אוהב להחזיק נכסים עם תוחלת כל כך שלילית.

הסיכוי לאבד 90% מההשקעה בחודש שריר וקיים ואני לא יכול להדגיש אותו מספיק. ההפסד הגיע ל94% במשבר 2008 והגיע למעל 70% ב-2015.
מנגד - הסיכוי להרוויח תשואות הזויות לחלוטין הוא גם שריר וקיים (פעם אחרונה שבדקתי ה-IRR שלי על האחזקה הקטנה בSXVY היה כ200%).

האתגר הוא ניהול סיכונים.
LTCM כשלו בניהול סיכונים כי הם התירו לעצמם להתמנף בלי גבול על בסיס מודלים ששיערכו מה תהיה הקריסה המכסימלית האפשרית. כשהמציאות התבדתה להם בפנים כך גם כל ההשקעות.
ניהול הסיכונים שלי הוא:
- הגבלה של פלחי הוולטיליטי מסך התיק.
- שילוב עם נכס הגנתי מאד - ZROZ.
- הכרה בכך שכל דולר שמוקצה לאחזקה ב XIV הוא דולר רולטה רוסית. ההתייחסות אליו וההקצאה שלו היא בהתאם.

לפני שמישהו יתפתה בטעות להשקעות בתנודתיות על סמך פוסטים לא מדוייקים (בלשון המעטה), אני ממליץ לכולם לקרוא את התשקיף תמיד.
לא אכנס לפרטים, אבל XIV נמחק לאפס במקרה של עלייה תוך יומית של 80% במדד הבסיס spvxsp. ההסתברות לכך, במיוחד בערכי vix נמוכים, אינה זניחה. אזכיר שVIX הוא חישוב אחוזים של אחוזים. אזכיר עוד שXIV הוא נגזרת מדרגה שישית!!! (ראשונה s&p, שנייה אופציות על s&p, שלישית VIX, רביעית חוזים עתידיים על vix, חמישית spvxsp, שישית xiv)

לא סתם נכתב בתשקיף של xiv, ואני מצטט:
"In almost any potential scenario the closing indicative value (as defined below) of your ETNs is likely to be close to zero after 20 years and we do not intend or expect any investor to hold the ETNs from inception to maturity"

ובהמשך:
the ETNs may not be a suitable investment for you if:
"you seek an investment with a longer duration than a daily basis"

בניגוד לXIV שיכול לרדת ל-0 ביום אחד ובוודאות ירד ל-0 ביום כלשהו בעתיד הקרוב או הרחוק, סכנה כזו אינה קיימת בVXX. הבעיה בVXX הוא שהוא יורד ל-0 בטווח הארוך.

בקיצור - הייתי נזהר מאוד מאוד מאוד משני המוצרים, כפי שadamshalev ציין קודם

אזכיר עוד שXIV הוא נגזרת מדרגה שישית!!! (ראשונה s&p, שנייה אופציות על s&p, שלישית VIX, רביעית חוזים עתידיים על vix, חמישית spvxsp, שישית xiv)
כאן אתה מזכיר לי איך סופרים בצבא שבעה יתרונות שהם לכל היותר שניים.

ספירה תקינה:
0. נכס הבסיס (לא נגזרת)
1. אופציות
2. חוזים על תנודתיות מגולמת באופציות
כל קרן שעוקבת אחרי מדד הVIX או היפוכו, הינה נגזרת מסדר שני.
מפחיד מספיק. לא צריך להפוך פיל לדינוזאור.

תודה על הדגשת הסיכונים @contangoking , ולמרות שאני בוחר להשקיע טווח ארוך, אני מסכים עם מה שכתבת והדגש על הסיכונים לא יכל להיות יותר אקוטי.

עם זאת, כמה הערות:
- אם כתבתי משהו לא מדוייק אשמח לשמוע מה בדיוק, גם לטובת מניעת טעויות מצידי וגם בשביל הקוראים.
- להגיד שה-ETPs (שזה ETFs ו-ETNs) על VIX אינם מתאימים לאחזקה של מעל יום זה רחוק ממדוייק. ה-ETPs הם מעטפת לחוזים, ואת החוזים כמו ה-ETPs ראוי להחזיק לפי המטרה שהם משמשים. בתשקיף זה רשום בשביל כסת"ח ובפרט כיוון שמדובר במכשיר עם איפוס יומי של מינוף, והאזהרה הנ"ל קיימת בכל ETP עם מינוף שמתאפס יומית.
- רק להבהיר - XIV מגיב בד"כ בכ-50% מהתנועה היומית של VIX עקב החשיפה לחוזים, פלוס תנועה של אחוזים בודדים בגלל ה-roll yield (שאפשר להתעלם ממנו לצורך הדיון). כיוון ש-XIV הוא שורט מאופס יומית על החוזים, בשביל שהוא ימחק קליל ה-VIX צריך לקפוץ בכ-200% בתנועה יומית בודדת, כלומר לעלות משיעור של כ-10 עכשיו ל-40. למרות שזה לא בלתי אפשרי, זה מאד לא סביר. מעבר לכך, ל-XIV יש trading kill-switch שעוצר את המסחר אם הערך של התעודה יורד ב-80% ביום אחד. עדיין אפשרי למחוק את כל השווי של התעודה ל-0 ביום אחד, אך צריך לשים את הסיכוי הזה בפרופורציה הנכונה.
עריכה:
- לגבי מחיקה של XIV לעומת אי מחיקה של שורט על VXX. המחיקה של XIV במקרה של זינוק 200% ב-VIX מגן על המשקיע מלהכנס לחוב שלא לא תכנן לו. לעומת זאת בשורט עירום על VXX המשקיע יכול להכנס לשווי נכסים שלילי שהוא לא בנה עליו. אם משקיע מחזיק XIV ונמחק לחלוטין, ומחליט בכל זאת להכנס שוב לפוזיציה של שורט (כי VIX נמצא על 40) הוא יכול פשוט לעשות שורט ישיר על חוזה או לקנות קרן אחרת. כל ההבדל בין שתי החלופות זה ה-stop האוטומטי. ללונג על XIV יש יתרון מהותי שהוא מאזן יומית את המינוף, לעומת שורט על VXX שבו המינוף משתנה יומית עם התנועות של VXX ועל המשקיע לאזן את יחס המינוף לבד.

נערך לאחרונה ב:
כאן אתה מזכיר לי איך סופרים בצבא שבעה יתרונות שהם לכל היותר שניים.

ספירה תקינה:
0. נכס הבסיס (לא נגזרת)
1. אופציות
2. חוזים על תנודתיות מגולמת באופציות
כל קרן שעוקבת אחרי מדד הVIX או היפוכו, הינה נגזרת מסדר שני.
מפחיד מספיק. לא צריך להפוך פיל לדינוזאור.

עצם העובדה שהתייחסת ל"קרן שעוקבת אחרי מדד הVIX"', מראה שאין לך היכרות אפילו עם הבסיס של המסחר בתנודתיות, עד כדי כך שאתה לא מבין שVIX איננו סחיר בכלל.

לא התכוונתי לקיים פה דיון או לבוא ללמד מישהו איך סוחרים בתנודתיות, רק להזהיר מפני הסכנה העצומה הטמונה במסחר בכלים האלו למי שלא מבין את הנושא המורכב על בוריו. לכן חשוב לי להזהיר מפוסטים חסרי אחריות.

עצם העובדה שהתייחסת ל"קרן שעוקבת אחרי מדד הVIX"', מראה שאין לך היכרות אפילו עם הבסיס של המסחר בתנודתיות, עד כדי כך שאתה לא מבין שVIX איננו סחיר בכלל.
ברצינות?!

האם אתה מבין שלפי הספירה שלך, כל החזקה של VOO היא נגזרת מסוכנת מסדר רביעי?

אני מתאר לעצמי שבחוסר דיוק הוא התכוון שאי אפשר באמת לעשות לונג לVIX עצמו, אלא למדד על חוזים עתידיים עליו בחודשיים הקרובים. אני מנחש שזה כבר ידוע לכל מי שהגיב.

אני מתאר לעצמי שבחוסר דיוק הוא התכוון שאי אפשר באמת לעשות לונג לVIX עצמו, אלא למדד על חוזים עתידיים עליו בחודשיים הקרובים. אני מנחש שזה כבר ידוע לכל מי שהגיב.
זה נהוג להגיד שמשקיע לונג\שורט על וויקס מבלי להתייחס לאופן הביצוע בפועל. זה לא אומר שמי שכותב את זה לא יודע על מה הוא מדבר. בואו ננסה לשמור על דיון בנושא ולא ad hominem.

תודה על הדגשת הסיכונים @contangoking , ולמרות שאני בוחר להשקיע טווח ארוך, אני מסכים עם מה שכתבת והדגש על הסיכונים לא יכל להיות יותר אקוטי.

עם זאת, כמה הערות:
- אם כתבתי משהו לא מדוייק אשמח לשמוע מה בדיוק, גם לטובת מניעת טעויות מצידי וגם בשביל הקוראים.
- להגיד שה-ETPs (שזה ETFs ו-ETNs) על VIX אינם מתאימים לאחזקה של מעל יום זה רחוק ממדוייק. ה-ETPs הם מעטפת לחוזים, ואת החוזים כמו ה-ETPs ראוי להחזיק לפי המטרה שהם משמשים. בתשקיף זה רשום בשביל כסת"ח ובפרט כיוון שמדובר במכשיר עם איפוס יומי של מינוף, והאזהרה הנ"ל קיימת בכל ETP עם מינוף שמתאפס יומית.
- רק להבהיר - XIV מגיב בד"כ בכ-50% מהתנועה היומית של VIX עקב החשיפה לחוזים, פלוס תנועה של אחוזים בודדים בגלל ה-roll yield (שאפשר להתעלם ממנו לצורך הדיון). כיוון ש-XIV הוא שורט מאופס יומית על החוזים, בשביל שהוא ימחק קליל ה-VIX צריך לקפוץ בכ-200% בתנועה יומית בודדת, כלומר לעלות משיעור של כ-10 עכשיו ל-40. למרות שזה לא בלתי אפשרי, זה מאד לא סביר. מעבר לכך, ל-XIV יש trading kill-switch שעוצר את המסחר אם הערך של התעודה יורד ב-80% ביום אחד. עדיין אפשרי למחוק את כל השווי של התעודה ל-0 ביום אחד, אך צריך לשים את הסיכוי הזה בפרופורציה הנכונה.
- לגבי מחיקה של XIV לעומת אי מחיקה של שורט על VXX. המחיקה של XIV במקרה של זינוק 200% ב-VIX מגן על המשקיע מלהכנס לחוב שלא לא תכנן לו. לעומת זאת בשורט עירום על VXX המשקיע יכול להכנס לשווי נכסים שלילי שהוא לא בנה עליו. אם משקיע מחזיק XIV ונמחק לחלוטין, ומחליט בכל זאת להכנס שוב לפוזיציה של שורט (כי VIX נמצא על 40) הוא יכול פשוט לעשות שורט ישיר על חוזה או לקנות קרן אחרת. כל ההבדל בין שתי החלופות זה ה-stop האוטומטי. ללונג על XIV יש יתרון מהותי שהוא מאזן יומית את המינוף, לעומת שורט על VXX שבו המינוף משתנה יומית עם התנועות של VXX ועל המשקיע לאזן את יחס המינוף לבד.

אני לא מתכוון לעבור על ההודעות של כולם ולעשות תיקונים, רק להזהיר את התמימים.
הKILL של XIV לא קשור לזינוק בVIX אלא בחוזים עליו. דבר שני, התנודה הבעייתית היא לא יומית אלא תוך-יומית. זה הבדל מהותי מאוד.
אני חולק לחלוטין על ההנחה שלך בדבר חוסר סבירות של זינוק של 200% בVIX, מעבר לעובדה שכאמור גודל הזינוק בVIX שנדרש הוא הרבה פחות מ-200% כדי להביא לזינוק בחוזים
בנוסף, לא כתבתי שום דבר על אי מחיקה של שורט על VXX. שורט על VXX לא פחות מסוכן.

זו ההודעה האחרונה שלי בנושא הזה.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
זו ההודעה האחרונה שלי בנושא הזה.
אתה גם לא חייב לגלוש בפורום, או להשתמש באינטרנט. לא ברור לי מה כל כך חורה לך להשתתף בדיון שבו בבירור יש לך מה לתרום?
o_o

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
D השוואה של אסטרטגיות שוק ההון 4
ד אסטרטגיות לונג אגרסיביות בסנופי שוק ההון 44
deussex אסטרטגיות השקעות חדשות ומשתנות שוק ההון 12
K אסטרטגיות השקעה שוק ההון 8
Octopus השוואת אסטרטגיות השקעה - עם/בלי רכישת דירה (+ גיליון סימולציות) שוק ההון 12
P אסטרטגיות מימוש כספים בזמן ירידות? שוק ההון 15
F אסטרטגיות השקעה בנדל"ן עם מימון נדל"ן 1
adamshalev אסטרטגיות Tactical Asset Allocation שוק ההון 43
F תזמון מכירת RSU לטובת מיקסום דמי לידה מיסים 15
D תזמון השוק. שוק ההון 28
א תזמון לקיחת משכנתא בפרויקט "דירה בהנחה" נדל"ן 15
D תזמון מעבר למסלול מחקה מדד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 20
ש תזמון שוק מתי כמה ואיך שוק ההון 43
E תזמון מכירת נכסים מבחינת מיסוי - דירה בירושה נדל"ן 2
B תזמון חשבונאי להחלפת השקעה. נדל"ן 9
שושן צחור תזמון מכירת rsu ו espp שוק ההון 27
Lamur תזמון בקשה להחזר מס מיסים 4
J תזמון פאסיבי שוק ההון 2
מנימליסט תזמון השוק ? קווים לדמותה שוק ההון 14
B גרין קארד לבן זוג - תזמון מועד ההגירה אוף טופיק 3
א תזמון מכירה של נייר מגודר מט"ח שוק ההון 14
ז תזמון השוק + מינוף (בפועל: הפקדה חודשית ורכישה בעזרת פקודת LIMIT, מינוף בIB) שוק ההון 10
S תזמון השוק שוק ההון 17
C תזמון הפקדה כל חודש שוק ההון 15
מ לגבי עניין התשואה, ו"תזמון" שוק ההון 12
S תזמון שוק - התלבטות קשה שוק ההון 8
דור דורים תזמון/איזון מבוסס שיעור ריבית – ההשקעה של יוסי שוק ההון 0
S ״תזמון״ מעבר לברוקר זר לפני סוף השנה? צרכנות פיננסית 10
twister תזמון כניסה לשוק על פי הגישה הסולידית שוק ההון 46
E מכירה של קרנות הסל לטובת בלאק רוק + תזמון קנייה שוק ההון 4
א תזמון המרת דולרים צרכנות פיננסית 13
amidar תזמון שוק\בנק: השקעה בחיסכון פפר או שוק ההון? שוק ההון 15
ולנטין תזמון טוב ? שוק ההון 1
R תזמון השוק - השקעה בשוק ׳קורס׳ שוק ההון 58
דור דורים תזמון/אסטרטגיה למינימום של מלכודות מס שוק ההון 19
י תזמון מניות - העלאת ריבית שוק ההון 9
B תזמון התפטרות, דמי אבטלה וחופשה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 2
Mamaof השקעה במט"ח דרך אפיק מגודר+לא מגודר (תזמון שוק) שוק ההון 8
V תזמון מכירת RSU שוק ההון 35
M האם חישוב "כדאיות רכישת דירה" בהתאם לעלויות הדירה מול עלות השכירות זה לא בעצם תזמון שוק? נדל"ן 23
פ תזמון שווקים ושינוי הקצאה מנייתית בעולם שוק ההון 29
Y רפורמת המדדים בת"א - תזמון החלפת קרן שוק ההון 3
G תזמון קניה/מכירה שוק ההון 3
doc29 תזמון שוק - אולי בכל זאת? שוק ההון 62
E שוב, תזמון שוק האם אפשרי שוק ההון 12
מ תזמון שוק ו- Shiller P/E שוק ההון 3
סתןלי ת'כסף תזמון רכישת מניה וחלוקת דיבידנד שוק ההון 44
ס תזמון שוק - מחקרים אקדמיים אחרונים שוק ההון 9
yanosh34 תזמון יצירת מגן מס שוק ההון 20
H האם תזמון שוק הוא תמיד מילה גסה? שוק ההון 13

נושאים דומים

Back