לא הייתי ממליצה על רויאל קנין, משווק ומקודם היטב בשוק (בפרט על ידי וטרינארים) כאוכל פרמיום אבל מבחינת המרכיבים אין מה להשוות לאקאנה שהזכרת. אקאנה ואוריג'ן זה לא אוכל זול, אפילו הייתי אומרת היקר ביותר מהקיימים בשוק אבל נראה שאכן הטוב ביותר מבחינת המרכיבים. כל זאת בהנחה והולכים על אוכל יבש שזה נוח אבל מתוך כל האופציות (3 אופציות בסך הכל - ארחיב בהמשך) הכי פחות טוב משתי סיבות מרכזיות: 1 - זה לא טבעי לחיה להיות ניזונה ממזון מיובש. החתול בנוי לטרוף ומשם לקבל גם נוזלים. החתול לא בנוי לשתות מים אלא במצבים קיצוניים ולכן כשהוא ניזון ממזון מיובש הוא תמיד שותה פחות ממה שהוא אמור לשתות כדי לקבל מספיק נוזלים; 2- החתול הוא חיה טורפת, ז"א בנוי לאכול בשר. אי אפשר לייצר אוכל יבש ממרכיבי בשר בלבד ולכן מוסיפים לשם כל מיני זרעים וקטניות ופירות וירקות (כמקשרים כדי ליצור את הגושים) ואלה פחמימות מיותרות זרות לתפריט הטבעית של החיה. על כל פנים, אם הולכים על אוכל יבש צריך לקרוא את המרכיבים. רשימת המרכיבים היא מהגבוה לנמוך מבחינת ריכוז החומר בתוצר, כלומר המרכיבים הראשונים והעיקריים צריכים להיות בשר ומוצריו (גם כאן יש נושא לפוסט בפני עצמו, רוצים להרחיב, קחו את שם המרכיב באנגלית ועשו עליו גוגל), ועדיף שלא יהיו במרכיבים בכלל זרעים מכל סוג מלבד אולי אורז אפשר לסבול במקרים מסוימים וגם זה בספק גדול.
עכשיו, אוכל יבש זאת האופציה השלישית וההכי פחות טובה משלושת האופציות של אוכל לחתולים.
האופציה השנייה - שימורים. יכול להיות פשרה טובה כי ניתן היום למצוא בשוק המקומי המצומצם כמה שימורי אוכל לחתולים שעשויים בשר בלבד, פותר את הבעיה של תוספות מיותרות ואת בעיית הנוזלים והשתייה הבלתי מספקת. בקיצור פותר את בעיות האוכל היבש אבל הבעיה היא המחיר - יקר. צנצנת שימורים איכותיים לחתול עולה בסביבות 12 ש"ח וצריך 1.5-2 ליום לפי גודל החתול...
האופציה השלישית והטובה ביותר גם לחתול ונראה לי גם כלכלית זה raw. זה כרוך בשינוי פרדיגמה/השקעת מאמץ/למידה/גילוי יצירתיות, אבל נראה לי שהאופציה הזו היא גם ברוח מייסדת הפורום - מחייבת ומקדמת עצמאות. הכי טוב להתחיל במיוחד עוד בגיל גורים כי אחר כך אם יתרגלו לאספקה קבועה של צ'יפס לגמול ולהעביר יהיה אתגר בפני עצמו. עקרונות פשוטים: החתול חיה טורפת, ז"א אוכלת בשר לא מעובד. עד כמה לא מעובד? לגמרי לא מעובד - המקרה הקלאסי עכבר או ציפור נאכל מאף עד זנב עם כל העברים הפנימיים והעצמות. כאן הקושי - צריך לתת לא רק בשר אלא עברים פנימיים (לחפש ולהשיג, אחר כך לחשב פרופורציה נכונה ז"א למשל חתיחת כבד במידה ולא היום חצי קילו כבד כי היה במבצע) וצריך גם עצמות (גרונות עוף למשל). בארץ קיימת בעיה בלהשיג מספיק עברים פנימיים מגוונים מכל הסוגים ולגוון בבשרים. חייבים להסתמך בעיקר על עופות ולתסף בדגים קטנים (גם כן לא קונים בסופר). בעיה של בשר כשר (עודפי מלח), עדיף לחפש לא כשרים. אני נותנת קישור ל
אתר ממנו אפשר להתחיל ללמוד את הנושא, אחר כך אפשר לחפש עוד. צריך ללמוד...
גילוי נאות: מאכילה חתול בן שנתיים באוריג'ן ובוכה (ניסיתי להעביר ל-raw, בנתיים נכשלתי, לא אכל גרנות וחייב לאכול עצמות; מתקשה לגלות גישה בלתי מתפשרת של אוכלים פעמיים ביום את מה שנותנים, לומדת עוד את הנושא, הכל תירוצים כמובן)