• חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

צעדים ראשונים

למה הכוונה באקדמאית? אני מניח שהכוונה לבעלת תואר שלישי

זאת בהחלט הכוונה. לגבי מה שכתבת - אני מאמינה שאוכל לעבוד תוך כדי בלי לפגום בציונים שלי, אבל כמובן שזה יצטרך לעמוד במבחן המציאות. מלגות מחקר זה עוד קצת רחוק אבל בהחלט משהו שלא לקחתי בחשבון.


1.לדעתי לא כדאי לך לצאת מבית הוריך בשלב הזה. לא יודע אם את מרגישה לחץ לצאת וכמה, אבל כיום חברתית זה מאוד מקובל לנשים לגור אצל ההורים גם עד גיל 30 - אני רק לא ממליץ על זה כי לדעתי לגור בחוץ אלה כישורים שכדאי לרכוש בגיל קצת צעיר יותר. עדיף שתסיימי את התואר בראש שקט.

גם אם הייתה לי אופציה (ואין, כי האוניברסיטה מרוחקת מהבית שלי) - אני רואה סתירה ברורה בין ראש שקט למגורים עם ההורים... :>
 
גם אם הייתה לי אופציה (ואין, כי האוניברסיטה מרוחקת מהבית שלי) - אני רואה סתירה ברורה בין ראש שקט למגורים עם ההורים... :
בטוחה? בכמה שעות מדובר במובני זמן בדרכים ביום?
הבעיה היא שכשתצאי לאויר העולם תוכלי לסמוך רק על עצמך. כמובן שזה מחשל וכל זה, אבל אם תאבדי את העבודה הלך עליך. וגם עבודה תמיד פוגעת בלימודים - בייחוד בשנה א'.
אני נמצא כרגע באותה צומת כמו שלך (המוסד שלי רחוק) אבל אני לא חושב על לצאת מהבית של ההורים לפחות לעוד שנה - למרות שאני ממש משתוקק לזה כבר חחח...
זה זמן יותר מדי volatile בתחילת הלימודים. אני חושב שיותר סביר לקנות רכב קודם כל כדי לקצר את המסע ורק אז לחשוב על מעבר.
 
@AlexNOSAM - טוב, זאת כבר שיחה שאפשר להמשיך באופן פרטי ולא להתיש את כל הפורום בה. בקיצור נמרץ, אפשר לומר שמהבית יצאתי כבר מזמן. ובאופן כללי אני חושבת שלרוב האנשים ייטב לחשל את עצמם ולצאת מהבית, היתרונות עולים על החסרונות.
 
אלכס נראה לי שאתה הולך לגלות שהיא דווקא צודקת.
אין דבר יותר מעצבן מלהחזיק רכב ועוד לנהוג יום יום מרחק רב זה מעצבן, מעייף, מסוכן, מבזבז זמן וגם עולה הרבה כסף, הרבה יותר מדירת שותפים.
 
אני מאמינה שאוכל לעבוד תוך כדי בלי לפגום בציונים שלי
אמנם אני לא בקיא במדעי הרוח, אבל בכל זאת אני חולק עלייך. רוב התלמידים הגרועים שלי עובדים, ורוב הטובים, לא. יכול להיות שיש רק קורלציה ולא קוזציה.
יתרה מכך, האקדמיה תחרותית מאוד, ונעשית תחרותית יותר (בקטע ספורטיבי) ככל שאת עולה בתארים, אם את ומישהי\ו אחרת כשרוניות באותה מידה, את עובדת והייא לא, אזי היא תשקיע יותר ממך, ותעקוף אותך, זה כזה פשוט.

בקשר למלגות, זה לא כזה רחוק...יש מלגות הצטיינו במעמד הקבלה לאונ' (לפי ציון פסיכומטרי), יש מלגות דיקן בכל שנה - כולל בשנה הראשונה. בתואר שני יש מלגות יותר רציניות, חוקרים שמשלמים יותר או פחות וכמובן משרות הוראה נחשקות. והכל הכל פרופורציוני לציונים (ולאחר מכן, לפרסום מאמרים).

בכל אופן עדיף שלא תאמיני לי, אם את רוצה, אני יכול לקשר אותך לדוקטורנטים מצטיינים שמקבלים מלגות יוקרתיות במדעי הרוח, אני בטוח שמי מהם ישמח לתת עיצות פחות ספקולטיביות ממני.
 
אני אוסיף לדברים החכמים שאמר @Sinister אמירה כללית לגבי לימודים באוניברסיטה: ההנחה של הרבה מסיימי תיכון מוצלחים היא שבאוניברסיטה יהיה להם קל או שלא יזדקקו להרבה השקעה, כי בתיכון היה להם קל. במקרים רבים הם מגלים (לפעמים מאוחר מדי) שזה לא כך. אוניברסיטה היא לא תיכון. אני מכירה אנשים שבתיכון לא למדו בכלל חוץ מימים ספורים לפני כל בגרות, וניסו להפעיל את אותה שיטה באוניברסיטה - זה לא עבד להם. אז אני לא מכירה את כל החוגים באוניברסיטה ויכול מאד להיות שחלקם כן מספיק קלים כדי שזה יהיה אפשרי, אבל בתור התחלה, למישהי שהתכנית שלה היא להצטיין ולהתקדם במערכת האקדמית בעתיד, אני מציעה קודם כל להשקיע את המירב ורק אחר כך, אם רואים שאפשר, להשקיע פחות. כדאי גם לזכור שבמדעי הרוח היום יש מעט מאד סטודנטים בכל תואר. זה אומר שיכירו אותך אישית ויראו אם את משקיעה או מחפפת. כשיצטרכו להחליט למי לתת מלגת הצטיינות או משרת הוראה, יקחו את המידע הזה בחשבון.
 
(+ פיקדון שיהיה נזיל רק בעוד 4 שנים)

אולי כבר כתבו זאת לפניי, אין לי כוח לקרוא את כל השרשור, אבל ברגע שאת צריכה את הכסף ללימודים הכסף משתחרר מיד, לא צריך לחכות חמש שנים.
לדעתי 20,000 זה מעט מדי להשקיע. חבל על הזמן...
 
אני אוסיף לדברים החכמים שאמר @Sinister אמירה כללית לגבי לימודים באוניברסיטה: ההנחה של הרבה מסיימי תיכון מוצלחים היא שבאוניברסיטה יהיה להם קל או שלא יזדקקו להרבה השקעה, כי בתיכון היה להם קל.
+100
רוב הסטודנטים שחושבים שהם יכולים להמשיך להתנהל בתואר כמו בתיכון, מוצאים את עצמם מהר מאוד עם צינים באזור הממוצע ומטה, בעיקר למטה.
אישית, מנסיוני, אני חושבת שעבודה במהלך התואר יכולה לקדם הרבה פעמים יותר מאשר הצטיינות בלימודים, אבל זה תלוי בתחום ובמטרות.
בכל מיקרה, חד משמעית, עבודה פוגעת בלימודים. זה חיים אחרים כשאתה מרוכז בדבר אחד או כשמתזזים בין 2 דברים. אין שאלה בכלל שהעבודה גובה מחיר מהלימודים, רק כל אחד צריך לעשות את החישוב מה יקר לו ממה, ולתעדף בהתאם למטרותיו האישיות.
כניראה שמי שרוצה להתקדם באקדמיה ולהמשיך לתארים מתקדמים אכן צריך לבלוט בעיקר בהצטיינות, אבל זה לא התחום שלי אז אני פחות מבינה בזה.

בכל אופן, שיהיה הרבה הצלחה...
 
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
P יומן מסע - צעדים ראשונים יומני מסע אישיים 40
ETF Shark צעדים ראשונים בתחום ה-Data Science: תואר ראשון והתחבטויות התפתחות אישית 9
littleSeal צעדים ראשונים בקניית ניירות ערך פוסטים מאיכות נמוכה 1
R נדלן בחול - צעדים ראשונים נדל"ן 10
M צעדים ראשונים בעולם הנדלן- איפה ומה לקרוא נדל"ן 2
כ צעדים ראשונים במינוף נדל"ן 14
Ron.B צעדים ראשונים בעולם הנדלן- מאפייני נכס רצוי נדל"ן 23
T צעדים ראשונים בבחירת דירת להשקעה נדל"ן 18
R צעדים ראשונים בתיק שוק ההון 24
ח צעדים ראשונים שוק ההון 10
L צעדים ראשונים בתחום - מספר שאלות שוק ההון 6
H צעדים ראשונים יומני מסע אישיים 8
אוריאל א צעדים ראשונים בשיפור הרווחים מהחסכונות שלי שוק ההון 13
גיא88 צעדים ראשונים בעולם ההשקעות שוק ההון 12
מ תיק ראשון - צעדים אחרונים שוק ההון 5
Odysseus צעדים כאינדיבידואל בצל השגת AGI על ידי האנושות אוף טופיק 10
D 2 צעדים מהיעד פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 2
NightStyle צעדים לחסימה(פרסומות), אבטחה, פרטיות(מעקב),מהירות הגלישה ברשת. שתפו! אוף טופיק 34
א תיכנון צעדים פיננסים שוק ההון 19
Myrath צעדים ראשוניים בסיסיים בשוק ההון שוק ההון 85
T הקמת עוסק פטור וצעדים ראשונים התפתחות אישית 5
ס קורסים ראשונים במדעי המחשב התפתחות אישית 30
G ימים ראשונים בעבודה חדשה אוף טופיק 15
adamshalev לשכת תעסוקה ודמי אבטלה - 90 יום ראשונים צרכנות פיננסית 54
R שלבים ראשונים בפתיחת קרן השתלמות IRA שוק ההון 0
Captain Sparo קניית אופניים ראשונים אוף טופיק 13
O פתיחת תיק וצעדים ראשונים שוק ההון 9
yossik אחרונים בדירוג - ראשונים בפרסום שוק ההון 5

נושאים דומים

Back
למעלה