@efrat בלי אלוהים, בבקשה.
כל המחקרים, תצפיות שהתחילו את הרעיון מתבססים על מה אכלו הרבה לפני 6,000 שנה, יותר לפי מה אכלו לפני החקלאות שהתחילה לפני 10,000 או 20,000 שנה (תלוי את מי תשאלי).
אתחיל מהסוף - כולם צריכים 2,000 קלוריות יומיות? נשים וגברים? בטטת כורסא ומפתח גוף?
האם משנה מאיפה באו הקלוריות, איך הוכנסו, או שקלוריה = קלוריה?
יש הבדל בין צום מבחירה, לחוסר רצון לאכול עקב מחלה.
אמשיך עם סייגים - הידע שלי נוטה לעבר המחשבים/הנדסה. בטוח שאם תתחילי להכניס מושגים בביולוגיה "תנצחי" אותי ואני אשתדל להשאר בתחום ה"הדיוטות".
אני בודק על עצמי. ברמה שהילדים אם ירצו מוזמנים לאכול כמוני, אבל אני לא דוחף אותם לאכול שונה.
בחצי שנה האחרונה, המשקל ירד, האנרגיה עלתה.
אני מניח שאת מכירה את המושג "גופי קיטון" - תוצר פירוק שומנים של הגוף לאנרגיה זמינה לגוף/מוח.
המטרה בקטוגנית היא להגיע למצב יציב של 0.5 עד 1.0 גופי קיטון במשך היום ויש מי שמנסה להגיע גם ליותר.
אבל, כמו שציינת - סוכר הרבה יותר קל לפרק ולכן הגוף משתמש בהם ראשון, האינסולין עולה ומאותת לגוף לשמור בצד את השומן, בתאי השומן למטרות של חוסר מזון, אבל בימינו של כל השפע, השומן ממשיך להצטבר. האינסולין מתנדנד וגורם להרגיש רעב כל כמה שעות.
אז מורידים סוכר (פחמימות), מעלים את אחוז השומן ודוחפים את הגוף לפירוק שומן.
אם את חושבת שאני טועה, את מוזמנת להצטרף למועדון.
נ.ב.
יש מי שקורה לזה אוטומטית "אטקינס", יש היום קבוצות של "פליאו", "קטוגנית", "אפס פחמימות"...
אני פשוט מטייל על הסקאלה ומתייחס ל- LCHF.