אין להם שום אינטרס לעשות את זה, אלא אם כן השחרור מותנה בהפסקת אש.
אבל עובדה שהם כבר שחררו ארבעה שבויים בלי שום הפסקת אש. נכון שיחסית זה מספר קטן אבל זה היה ללא כל תמורה מצידנו (הסיפור ההומניטרי לדעתי היה קורה בכל מקרה).
אני חושב שיש להם אינטרס חזק מאוד לשפר את התדמית שלהם כי ככל שהיא תהיה פחות "דאעש-נאצים" כך הלגיטימציה שלנו להיכנס בהם עד הסוף תרד/תתקצר.
וככל שאני כותב את זה - זה רק מחזק את הרושם שככל שנהיה עוצמתיים ואלימים יותר כלפיהם כך נצליח להציל יותר חיים (גם של שבויים וגם של אזרחי ישראל, בטווח הארוך).
עריכה:
אם אני מנתח את המצב מנקודת מבטם, יש את האופציות הבאות:
1. לחתור לעסקת שבויים בתמורה להפסקת אש+ שחרור האסירים שלהם= האופטימלי מבחינתם, ניצחון מוחץ על ישראל.
2. עסקת שבויים - חטופים תמורת אסירים שלהם בלי התחייבות להפסקת אש - רצוי תוך משיכה מאוד ארוכה של הזמן כדי לשחוק את ישראל ואת הלגיטימציה לפעולה קרקעית.
זה אגב תרחיש נוסף בו ניתן להשיג את 2 המטרות. קודם כל לשחרר את כולם ואז להיכנס קרקעית ולהשמיד. למעשה זה יהיה ניצחון גדול של ישראל.
3. ישראל נכנסת לעזה ולא מצליחה במשימתה - למשל נגררת למלחמת התשה אינסופית + הם מחסלים את השבויים = ניצחון עבורם.
4. ישראל נכנסת לעזה ומחסלת אותם ורוב השבויים מוצאים להורג= ניצחון מאוד מר וקשה עבורנו.
ממה שנראה לי - כנראה שהאופציה שהם בונים עליה היא 2, והעובדה ששחררו כבר אסירים בלי תמורה מוכיחה את זה.
עבור ישראל- מה שאמרתי כנראה הכי נכון וטוב - לשחרר כמה שיותר בעסקה מהירה ולקוות לטוב עם השאר שיחולצו כי המחבלים יברחו/חלקם יחולצו על ידי מודיעין טוב או פעולות קומנדו נקודתיות. ואם יגיעו לשלב שבו ברור שהולכים להשיג את מה שרצו (=חמאס בגדול חוסל) ועדיין יש שבויים - ייתכן שיסכימו לעסקה נקודתית כמו שאמרתי של הגליית ההנהגה.
אבל כמובן שאין לי מושג והכל סתם הרהורים...