גרהם
משתמש בכיר
- דירוג
- 29,427
כשיש מאות חטופים במחילות החמאס גם חוק עונש מינימום שנתיים לטרוריסטים לא יכול לעבור. אבל מה לא עושים בשביל כותרת.
כשיש מאות חטופים במחילות החמאס גם חוק עונש מינימום שנתיים לטרוריסטים לא יכול לעבור. אבל מה לא עושים בשביל כותרת.
מה דעתך על זה?והנה עוד יוזמה של השר הגיבור ישראל כץ: להטיל עונש מוות על המחבלים השבויים.
הם לא יתמכו באיראן, אבל הם לא ישלחו ספינות ולא יקנו לך צעצועים חדשים שיודעים לעוף.רק בעמודים הקודמים כאן אמרו שאנחנו צריכים להכניס להם סיוע. (לא אני כתבתי "אף ישראלי שפוי")
אנחנו לא המדינה ה51 של ארה"ב, מותר לנו לעשות כרצוננו.
איכשהוא לא נראה לי שבגלל שלא נקשיב להם ב100% הם פתאום יתמכו בפרוקסי של אירן.
ברור שלא.
שהוא קשקשן, אבל פחות מזיק מחברי הליכוד האחרים.מה דעתך על זה?
האם זה באמת כזה מפריע להם ? הם יודעים שיש סיכוי גבוה שימותו, וגם מגיעים לגן עדן וכו...שהוא קשקשן, אבל פחות מזיק מחברי הליכוד האחרים.
אה, התכוונת לדעתי על עונש המוות? פותר את הבעיה אבל מעשי כמו טרנספר.
א. באופן כללי - ארה"ב לא עוזרת לישראל מאהבת ישראל. (גם אם פה ושם יש אנשי ממשל שאוהבים את ישראל - כמו דיוויד פרידמן למשל).הם לא יתמכו באיראן, אבל הם לא ישלחו ספינות ולא יקנו לך צעצועים חדשים שיודעים לעוף.
נכון.א. באופן כללי - ארה"ב לא עוזרת לישראל מאהבת ישראל. (גם אם פה ושם יש אנשי ממשל שאוהבים את ישראל - כמו דיוויד פרידמן למשל).
יש לה אינטרסים פה, לפחות כמו לנו. אחרת היא לא הייתה משקיעה בנו כל כך הרבה.
ב. כל הנ"ל רק יותר נכון במצב הנוכחי שזו מלחמת פרוקסי, שלארה"ב חשוב שהפרוקסי שלה ינצח.
לאור כל זה, אנחנו צריכים להבין שהם לא כל כך מהר ינטשו אותנו.
זה לא אומר שאפשר לעשות הכל; אבל זה בהחלט אומר שאנחנו לא חייבים להקשיב ב100%.
עולם הזויסבתא בת 85, שכל הדוברים של הממשלה האשימו אותה בפיגוע הסברתי, עשתה לישראל הסברה יותר טובה מכל הדוברים הרשמיים האלה עם התקציבים האדירים שלהם, שרק גורמים לנו נזק.
![]()
![]()
"מחווה של שלום, מול פני הרשע": יוכבד ליפשיץ על שערי העיתונים בבריטניה
עדותה המטלטלת של האישה בת ה-85, שחזרה מהשבי במנהרות חמאס ברצועת עזה, זכתה לכותרות ראשיות בממלכה - שבניגוד להנחה הרווחת אתמול, דווקא שירתו את ההסברה הישראליתwww.ynet.co.il
אני אומר יותר מזה שלפעמים אין ברירה ואז אין מה לעשות... במקרה של אין ברירה, תאורטית, מצידי להשתמש בפצצה גרעינית גם אם זה יגרום לכל העולם להתייצב נגדנו. כי אם זו הברירה היחידה לשרוד... אז זה מה שעושים.נכון.
אנשים מדברים על לעשות טרנספר (לאן בדיוק) או להרוג אזרחים ללא הבחנה (לא שיש לי בעיה עם זה).
אותו דבר מצור מלא שיגרום לאנשים למות מצמא, רעב או מגפה.
זה לא ישים במבחן המציאות וארה״ב לא תאפשר את זה.
אבל בגדול אני מסכים איתך, אם יש פעולות שחייבים לעשות כדי לשרוד כאן אז אין מה להקשיב יותר מדי.
לא סתם נתניהו לקח יועצים אישיים ודחף אותם לכל מקום.חשבתי שזה ייקח קצת יותר זמן עד שינסו למנף את האסון.
תרשה לי לחלוק עליך בזה, (וסליחה שאני קופץ לדיון באמצע...)נכון.
אבל... מה הדברים הקריטיים?
זו גם שאלה ערכית.
אני חושב שלימוד תורה הוא אולטרא קריטי בזמן מלחמה.
הממשלה נבחרה כדי לקדם את הערכים שבוחריה מאמינים בהם...תרשה לי לחלוק עליך בזה, (וסליחה שאני קופץ לדיון באמצע...)
אני אמנם גם חושב כמוך לגבי לימוד תורה, ולא רק בזמן מלחמה,
אבל אם אנו מאמצים נוסחה של צמצום תמיכת וסבסוד המדינה בתרבות/בידור/ספורט/השכלה שאיננה פרודוקטיבית לכלכלה,
אין אפשרות שכל אחד מה יאמר מה קריטי וערכי בשבילו ובעיניו, כי אם כן לא עשינו כלום,
אלא הנוסחה צריכה להיות שעל המדינה לתמוך רק בדברים שכולם מסכימים עליהם שהם קריטיים (או אפי' לא), ולא בדברים שנויים במחלוקת.
מהיכרותי, אני חושב שזה גם יתקבל במידה ניכרת של תמיכה בציבור החרדי, שחלק גדול מהטיעון שלו (בלי להיכנס אם הטענה צודקת או לא) היא שהמדינה גם מממנת דברים אחרים שהוא לא נהנה מהם/או שאינם חשובים וערכיים בעיניו.
אבל באמת הדיון הזה לא כ''כ מתאים למצב עכשיו...
למרבה אסוננוהממשלה נבחרה כדי לקדם את הערכים שבוחריה מאמינים בהם...
אמת, בין השאר כמובן.הממשלה נבחרה כדי לקדם את הערכים שבוחריה מאמינים בהם...
יש דברים שבעיני קריטיים גם עכשיו (למשל לימוד תורה)
מעבר לנקודות אחרות שהועלו בתגובות,אני חושב שלימוד תורה הוא אולטרא קריטי בזמן מלחמה.
⌄
⌄
⌄
מתקן את התיקון - המחלוקת הנוכחית, בזמן המלחמה, היא אפילו לא על המימון ועל המנעות הציבור הזה מכל תרומה למדינה, אלה על הגדלתם של המימון וההשתמטות - בזמן המלחמה, ובניצול ציני דוחה של הצורך לתמוך בנפגעים ובלוחמים.המחלוקת הציבורית (והתמיכה הממשלתית שהתייחסת אליה בתגובה) אינה על "לימוד תורה",
אלא על "לימוד תורה שפוטר כל מי שרוצה מחובות כמו צבא, ומזכה בתמיכה כלכלית מטעם המדינה".
אלו סוגיות שונות לחלוטין.