• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מלחמת "שמחת תורה" עם פוטנציאל למלחמת לבנון ה-3

• פותח הנושא פותח הנושא Shnizelia
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
אני מניח שזו הייתה סיבה נוספת לכך שארה"ב הביאה לפה כוח אש שיכול להשמיד את חמאס וחיזבאללה ביחד.
להראות לסעודים מי האח הגדול במזה"ת.
ברור, חיזבאללה לא באמת יכול לנצח אותנו…יכול לשבש פה משמעותית את החיים אבל ממש לא לכבוש אותנו.
לטווח הרחוק, אם אנחנו רוצים שהנכדים שלנו יחיו בישראל חייבים להשמיד את החמאס ולעשות נורמליזציה עם סעודיה.

שמעתי איפשהו את התיאוריה הבאה:
המלחמה הזאת נכפתה עלינו ע״י איראן בשביל להחליש את המערב; הנורמליזציה עם סעודיה שהיא אויבת של איראן תביא ליצירת מסדרון מסעודיה עד אסיה (דרכנו ודרך ירדן) וזה משהו שסין, איראן ורוסיה לא יכולות להרשות (הסעודים יושבים על ערימות של נפט שיהיה יותר קל לשנע).
נצחון של ציר הרשע הוא כל דבר שיביא לחתימה של סעודיה עם איראן ולא עם המערב.
לטענתו סעודיה רוצה נורמליזציה עם ישראל רק בגלל שהיא בעלת הצבא החזק ביותר במזרח התיכון שיכול לעמוד מול איראן, זה רק בגלל זה.
אם לא נשמיד את החמאס הסעודים יבינו שישראל לא כזו חזקה כמו שהם חשבו ויבטלו את הנורמליזציה איתנו, משמע נצחון לציר הרשע.
לכן אם מסתכלים על זה מבחינה גאופוליטית ואסטרטגית אסור להתקפל לכל לחץ מצד מצרים והחטופים ולהכריע את חמאס.
אני חושש שזאת תמונה חלקית מאוד, שמפספת הרבה ממה שקורה מתחת לפני השטח, אבל זה רק השערות. נהיה יותר חכמים אולי כשנראה איך המצב הנוכחי יתפתח.

אני חושש שזאת תמונה חלקית מאוד, שמפספת הרבה ממה שקורה מתחת לפני השטח, אבל זה רק השערות. נהיה יותר חכמים אולי כשנראה איך המצב הנוכחי יתפתח.
אף אחד לא יודע על מה באמת mbh ביידן וביבי מדברים בבית הלבן.
אבל זאת נראית תאוריה די קרובה למציאות, למה החותים האלה ניסו לתקוף פה? הסלמה משמעותית…

אני לא חושב שחמאס יצא לפעולה כזאת משמעותית ללא משהו גדול מאחורה, היה להם ערימות של כסף קטארי, אשרות כניסה לעבוד בארץ, המנהיגים שלהם חיים כמו מלכים בבתי מלון 7 כוכבים בקטר ובתים פרטיים עם בריכה על חוף עזה.
אבל רק הזמן יגיד…כרגע הכל אלו סתם השערות כמו שאמרת.

אף אחד לא יודע על מה באמת mbh ביידן וביבי מדברים בבית הלבן.
אבל זאת נראית תאוריה די קרובה למציאות, למה החותים האלה ניסו לתקוף פה? הסלמה משמעותית…

אני לא חושב שחמאס יצא לפעולה כזאת משמעותית ללא משהו גדול מאחורה, היה להם ערימות של כסף קטארי, אשרות כניסה לעבוד בארץ, המנהיגים שלהם חיים כמו מלכים בבתי מלון 7 כוכבים בקטר ובתים פרטיים עם בריכה על חוף עזה.
אבל רק הזמן יגיד…כרגע הכל אלו סתם השערות כמו שאמרת.
אני לגמרי מסכים עם הטענה המרכזית שסיבה מרכזית למה שקרה היא שאיראן רוצה למנוע את הסכם השלום עם סעודיה. לגבי שאר חלקי הפאזל, ייתכן שהדברים קצת שונים. אני לא חושב שכזה משנה לסעודיה אם ננצח את חמאס או לא. ויש עוד דברים.

חבר מועצת קרית מוצקין נחקר בחשד להמרדה
"המשטרה ייחסה לו חשדות בעבירות של המרדה, של פרסום תעמולה תבוסתנית בכוונה לגרום לבהלה בציבור ולערער את רוח חיילי ישראל ותושביה בעמידתם בפני האויב, ושל פרסום ידיעות כוזבות העלולות לגרום לפחד ובהלה."
ניסיתי להבין מה יש בסרטון שעליו הוא נחקר שזה המרדה, והדבר היחיד שמצאתי זה ביקורת קלה על ראש העיר. זה כמו שיחקרו חבר כנסת מהאופוזיציה בחשד להמרדה על זה שהוא מתח ביקורת קלה על ראש הממשלה. פספסתי פה משהו?

עצם שמעמידים תנאים מראה שמתחילה לחלחל ההבנה שלא הולכים לנהל מלחמה אורבנית סטייל מוסול. אנחנו ביום 17 למלחמה. בוא, כמה ימים אפשר עוד למרוח את זה? 400 אלף במילואים. המשק מושבת. חיילים מתחילים להתעייף. בוא, איפה ה-end game כאן? אתה הולך לכבוש 2.1 מיליון בני אדם ולעבור בית - בית בשביל לטהר את החמאס?
לא רלוונטי מה שהוא מבטיח

אם כל החטופים יחזרו אפשר יהיה לקחת את ההסכם ולנגב איתו אתה יודע מה

ישראל לא צריכה לכבד שום הסכם עם אירגון נאצי ברברי רצחני

נבטיח מה שצריך אחרי שהם יתנו את שלהם נעשה מה שאנחנו רוצים

ישראל לא צריכה לכבד שום הסכם עם אירגון נאצי ברברי רצחני
מן הסתם כל הסכם יהיה מגובה בערבויות בינלאומיות, והפרתו תוביל לסנקציות על ישראל (גם ככה מצב הכלכלה לא משהו, אם לא שמת לב).

אני לא מבין איך אפשר לדבר בכלל על שחרור אסירים תמורת חטופים אזרחים. זו ממש התרת דמם של אזרחים ישראלים שיהפכו לקלף מיקוח שקל להשיג.

חבר מועצת קרית מוצקין נחקר בחשד להמרדה
"המשטרה ייחסה לו חשדות בעבירות של המרדה, של פרסום תעמולה תבוסתנית בכוונה לגרום לבהלה בציבור ולערער את רוח חיילי ישראל ותושביה בעמידתם בפני האויב, ושל פרסום ידיעות כוזבות העלולות לגרום לפחד ובהלה."
ניסיתי להבין מה יש בסרטון שעליו הוא נחקר שזה המרדה, והדבר היחיד שמצאתי זה ביקורת קלה על ראש העיר. זה כמו שיחקרו חבר כנסת מהאופוזיציה בחשד להמרדה על זה שהוא מתח ביקורת קלה על ראש הממשלה. פספסתי פה משהו?
כאן כתוב ״אמרו לי שצורי ומקורביו מתעצבנים״. צורי היה ראש מועצת קירית מוצקין, הוא היה המועמד היחיד, מהליכוד, אבל הוא הושעה ביוני 2023 בחשד לשלל עברות.

נערך לאחרונה ב:
זה אגב תרחיש נוסף בו ניתן להשיג את 2 המטרות. קודם כל לשחרר את כולם ואז להיכנס קרקעית ולהשמיד. למעשה זה יהיה ניצחון גדול של ישראל
לדברי שאול מופז וישראל זיו - זו הדרך הנכונה.

אני לא מבין איך אפשר לדבר בכלל על שחרור אסירים תמורת חטופים אזרחים. זו ממש התרת דמם של אזרחים ישראלים שיהפכו לקלף מיקוח שקל להשיג.
זה היו צריכים להבין לפני ששיחררו את שליט

בעיני יש הבדל עצום שישראל צריכה לעמוד עליו, בין חייל עם נשק בתוך טנק לבין אישה שנחטפת עם בנה מביתם.
אם אתה מוכן לשלם אז ההבדל העצום הוא במחיר.

בעיני יש הבדל עצום שישראל צריכה לעמוד עליו, בין חייל עם נשק בתוך טנק לבין אישה שנחטפת עם בנה מביתם.
בכל מקרה אני מבין מה אתה אומר,אבל עצם זה שניהלו מומ על שבוי גם אם הוא חייל יצרו את המוטיבציה לחטוף מטרות רגישות יותר בדמות אזרחים. הם לא צריכים לשלם את המחיר. צריך לאפס את המצב (אם זה אפשרי) להחזיר את כולם ואחרי זה לשבת ברצינות ולגבש כללים מכאן ולהבא

בכל מקרה אני מבין מה אתה אומר,אבל עצם זה שניהלו מומ על שבוי גם אם הוא חייל יצרו את המוטיבציה לחטוף מטרות רגישות יותר בדמות אזרחים. הם לא צריכים לשלם את המחיר. צריך לאפס את המצב (אם זה אפשרי) להחזיר את כולם ואחרי זה לשבת ברצינות ולגבש כללים מכאן ולהבא
אמרו את זה אחרי כל עסקה, כולל עסקת שליט, זה מעולם לא קרה.

בעיני לגיטימי לנהל מו"מ על שבוי, ובנפרד אפשר לדון על שאלת המחיר.
חילופי שבויים הם דבר מקובל מאז ומעולם ובעיני זה סביר גם אצלנו על אף שמחבלים כלואים בארץ אינם שבויים מבחינה פורמלית.
כשהייתי חייל עם נשק והסתובבתי במחנות פליטים לא חשבתי שחטיפה היא איום פחות לגיטימי מפגיעה פיזית. לא באתי לשם לחלק פרחים, וגם גלעד שליט לא.
אזרחים חטופים זה סיפור אחר.

לגבי עצות למלחמה נראה שכאן בשרשור יודעים יותר טוב איך לנהל אותה (:

לי יש עצה את מה להאשים בפרוץ המלחמה,

כדי להתנער מהאחראיות הממשלה התחילה במחקר היסטורי על כל תהליך שבאשמתו נגרם המחדל שלא קשור אליה

ההתנתקות - (עזבו את זה שבביבי תמך בהתנתקות) לולא ההתנתקות היה כנראה טבח ביושבי גוש קטיף לחלופין בגלל הכח להחזיק אותם חמאס היו מגיעים עד אשדוד ובאר שבע כשגוש קטיף נצורה שבוע.

הסכם אוסלו - פה שכחו את החלופה של ממשל אזרחי של אנשים ששונאים אותך ומורדים בך, 6 שנות האינתפאדה היו קשות ברצועה .

השלום עם מצרים - אולי יכולנו להכריח אותם לקבל את הרצועה.
מלחמת העצמאות מבצע קדש - אכן גולני אשמים שלא כבשו את הרצועה. ושלא הזיזו תתושבים במבצע קדש.

אך האשמים האמיתיים הם

וועדת החקירה של הממשלה תמליץ להדיח אותם מכל תפקיד ביצועי ולהגיש כתב אישום על בגידה ורצח נגד כל המעורבים.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
עלילה מסלול תשלום למשפחתון בזמן מלחמת עם כלביא אוף טופיק 55
ס מלחמת עולם שלישית, ברוכה הבאה פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 70
שבוזי מלחמת הסחר של טראמפ - להמתין או לקנות? שוק ההון 3
N שינויי מיסוי - בעקבות מלחמת חרבות ברזל - האם פגיעה רטרואקטיבית אפשרית אוף טופיק 15
W לקחי מלחמת העולם השנייה והפייסנות המודרנית מול ציר הרשע החדש פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 25
השמח בחלקו מלחמת עולם בעשור הקרוב אוף טופיק 26
ד פיצוי על הפסקת חוזה שכירות - מלחמת חרבות ברזל מיסים 0
TalYaro1 חישוב והשוואת ריביות משכנתא בזמן מלחמת חרבות ברזל. נדל"ן 1
K השפעת מלחמת רוסיה-אוקראינה על הכלכלה העולמית פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 2508
S שאלה בעקבות מלחמת הסחר בין ארה"ב-סין שוק ההון 49
M מלחמת התשה עם פסגות צרכנות פיננסית 14
unrealx מלחמת סחר עם סין שוק ההון 34
123W מלחמת קוריאה של האלף השלישי שוק ההון 110
S לימוד עצמי תורה/ברית חדשה אוף טופיק 8

נושאים דומים

Back
למעלה