• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מלחמת "שמחת תורה" עם פוטנציאל למלחמת לבנון ה-3

• פותח הנושא פותח הנושא Shnizelia
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
או מאינטרסים אידאולוגיים שזרים לך לחלוטין, אבל בעיניהם מועילים למדינה.
נ.ב - אני ראיתי דווקא שבגדול, הכספים הקואלציוניים הוקפאו.
ואם יש חריגות -
א. יש דברים שבעיני קריטיים גם עכשיו (למשל לימוד תורה). זה ויכוח ערכי עמוק, שלא נצליח אפילו להתווכח עליו - כי מנקודת מבט חילונית זה אכן לא קריטי בכלל, ואפילו לא צודק.
ב. אם יש חריגות לדברים שהם לא ערכיים - אני בהחלט חושב שזה חמור מאוד.

+1
בדיוק, רק תיקנתי טיפה את הניסוח... (זה לא עניין של כסף למגזר שלי. אני תומך בקצבאות לאברכים למרות שרוב מוחלט של האברכים, לצערי, לא מהמגזר שלי).
בעקרון אני מסכים איתך. מה שבעיני אחד הוא כסף מגזרי, בעיני האחר הוא שרות ציבורי שהמדינה צריכה לתת, אשר אין חשוב ממנו, ובשביל זה הוא נשלח לכנסת.
הבעיה היא ביישום ובמי שמיישם. חברי כנסת שרמתם המוסרית נמוכה מאד מציגים אינטרסים כספיים צרים כאידיאולוגיה.
כפי שתחת דאגה לכשרות מתברר שמלונות צריכים לממן חדר לשבת לאחיין של המשגיח, וכפי שתחת הכותרת של דאגה לעניים מתברר שדרעי קובע קריטריונים שיסיטו את התקציב בעיקר לחרדים, כך גם העמותות שלכאורה מקדמות לימוד תורה ובפועל הן צינור לכספים והטבות למקורבים.
החרדים לא המציאו את השיטה והויכוח על השאלה אם הם גרועים מאחרים אינו רלוונטי כרגע ורק יוסיף דם רע. אבל שילוב הנסיבות של העמידה של חלק מחברי הכנסת החרדים בראש המהפיכה, ההשתמטות על רקע המלחמה והמצב הכלכלי הקשה שכולנו הולכים אליו, כנראה יביא למיקוד יתר בכספים האלו והתנגדות ציבורית עזה יותר מכרגיל.

נערך לאחרונה ב:
הבעיה היא ביישום ובמי שמיישם.
לא מסכים, לדעתי הבעיה היא גם באידיאולוגיה.
אני מכבד את האידיאולוגיה שלהם ומכבד אותם כבני אדם אבל לדעתי אם משהו לא ישתנה באידיאולוגיה שלהם ו/או בכוח הפוליטי שלהם שמאפשר את יישומה של האידיאולוגיה הנ"ל בעשורים הקרובים זה יהיה סופה של מדינת ישראל.

ו
לא מסכים, לדעתי הבעיה היא גם באידיאולוגיה.
אני מכבד את האידיאולוגיה שלהם ומכבד אותם כבני אדם אבל לדעתי אם משהו לא ישתנה באידיאולוגיה שלהם בעשורים הקרובים זה יהיה סופה של מדינת ישראל.
בעיניך ובעיני זו בעיה. בעיניהם זה נצח ישראל.
אני כתבתי על השיטה, לא מה שנכון בעיני.

השאלה היא מה אנחנו יכולים לעשות נגד הדיקטטורה המשיחית-ביביסטית-חרדית, וזה לא שונה בהרבה מהשאלה מה אזרחי עזה יכולים לעשות נגד החמאס.
אני מבין שצריך להמציא מושג חדש. רדוקטיו אד חמאסיום.
אני מסכים איתך לחלוטין שלכל אחד יש סט ערכים שונה ואי אפשר להצדיק מה "ערכי" ומה לא
לכן אני חושב שהדבר המוסרי ביותר שהמדינה יכולה לעשות הוא לצמצם כלל הניתן את התקציבים מעבר לדברים הקריטיים.

הבעיה שלנו שאנחנו תוקפים את "החרדים" או "המתנחלים" או "השמאלנים" במקום לתקוף את השיטה. בעיניי אין הבדל בין תקציב לישיבה, לתיאטרון, לבית כנסת או לחקלאים בעמק חפר
נכון.
אבל... מה הדברים הקריטיים?
זו גם שאלה ערכית.
אני חושב שלימוד תורה הוא אולטרא קריטי בזמן מלחמה.
בעקרון אני מסכים איתך. מה שבעיני אחד הוא כסף מגזרי, בעיני האחר הוא שרות ציבורי שהמדינה צריכה לתת, אשר אין חשוב ממנו, ובשביל זה הוא נשלח לכנסת.
הבעיה היא ביישום ובמי שמיישם. חברי כנסת שרמתם המוסרית נמוכה מאד מציגים אינטרסים כספיים צרים כאידיאולוגיה.
כפי שתחת דאגה לכשרות מתברר שמלונות צריכים לממן חדר לשבת לאחיין של המשגיח, וכפי שתחת הכותרת של דאגה לעניים מתברר שדרעי קובע קריטריונים שיסיטו את התקציב בעיקר לחרדים, כך גם העמותות שלכאורה מקדמות לימוד תורה ובפועל הן צינור לכספים והטבות למקורבים.
לא מסכים איתך בכל הדוגמאות [לא חושב שכל החכים הם ב"רמה מוסרית נמוכה"]. בטח שיש הכללה. (גם אם היה מקרה שבו המלון היה צריך לממן חדר לאחיין של המשגיח - שזה פסול לחלוטין - זה ממש לא אומר שתמיד זה ככה).
האם יש מקרים שגם בעיני ההתנהלות היא בושה וחרפה? ודאי.

לא מסכים איתך בכל הדוגמאות [לא חושב שכל החכים הם ב"רמה מוסרית נמוכה"]. בטח שיש הכללה. (גם אם היה מקרה שבו המלון היה צריך לממן חדר לאחיין של המשגיח - שזה פסול לחלוטין - זה ממש לא אומר שתמיד זה ככה).
האם יש מקרים שגם בעיני ההתנהלות היא בושה וחרפה? ודאי.
+1.
מיותר להתווכח מה החריג ומה הכלל ועד כמה החריג באמת חריג אז נשאיר את זה כך.

; אבל לדעתי הוא האופצה הכי טובה שיש לנו
שמע אני מקווה שאתבדה אבל מה שקורה פשוט הזוי. כל המדינה בהולד, רמטכ"ל מוציא הודעה אחת, שר ביטחון אחרת, מרגיש פשוט שאין בעל בית שינהל את הדברים. באמת שכולי תקווה שאני טועה ויש יד מכוונת לדברים (ועזוב רגע את הפן האזרחי, מדבר נטו על ניהול המערכה) אבל אנחנו נראים די ליצנים וזה מפחיד לחשוב מה אויבינו מסיקים כרגע.

שמע אני מקווה שאתבדה אבל מה שקורה פשוט הזוי. כל המדינה בהולד, רמטכ"ל מוציא הודעה אחת, שר ביטחון אחרת, מרגיש פשוט שאין בעל בית שינהל את הדברים. באמת שכולי תקווה שאני טועה ויש יד מכוונת לדברים (ועזוב רגע את הפן האזרחי, מדבר נטו על ניהול המערכה) אבל אנחנו נראים די ליצנים וזה מפחיד לחשוב מה אויבינו מסיקים כרגע.
וגם בתחומים נושקים.
חטופה בת 85 עושה מסיבת עיתונאים ומשבחת את תנאי השבי אצל החמאס, לצד ציון החוויה כטראומטית. אין לי כמובן תלונות אליה, אבל כשגל הירש הוא זה שמכין אותה לאירוע, אז הוא נגמר באסון הסברתי.

וגם בתחומים נושקים.
חטופה בת 85 עושה מסיבת עיתונאים ומשבחת את תנאי השבי אצל החמאס, לצד ציון החוויה כטראומטית. אין לי כמובן תלונות אליה, אבל כשגל הירש הוא זה שמכין אותה לאירוע, אז הוא נגמר באסון הסברתי.
לא ברור לי למה בכלל מאשרים להתראיין, פשוט טמטום.

כי מי שמנהל את נושא שחרור החטופים הוא מינוי פוליטי שאינו כשיר לתפקיד והתפקוד בהתאם. כל הפעולות הגלויות שלו עד כה הן בין גרועות לאסון.

כי מי שמנהל את נושא שחרור החטופים הוא מינוי פוליטי שאינו כשיר לתפקיד והתפקוד בהתאם. כל הפעולות הגלויות שלו עד כה הן בין גרועות לאסון.
לא האמנתי למה שאני קורא שגל הירש כותב. מקימים מערך שחרור שבויים. משבח אותם. מה? פעם ראשונה שמתמודדים עם שבויים בארץ? מה אתם עושים? תתחילו לזוז!

לך תדע אולי זה היה הדיל לשחרור שלהן מאחורי הקלעים ולכן אף אחד לא התערב.
כלומר בחרו להקריב קצת את ההסברה בשביל שחרורן.

אפשר לחשוב על עוד תיאוריה - הסברה כלפי פנים שמתייחסים טוב לחטופים בשביל להוריד לחץ מהציבור לפעול במהירות לשחרורם. מוח מעוות, אני יודע...

נראה כמו מפעל ג'ובים.
אני לא אופתע אם הערוץ האמיתי הוא בכלל אחר וחשאי והם מדווחים אך ורק לביבי.

הנה, עכשיו דובר צה"ל פרסם הקלטת שיחה שבאמת צריך להשמיע בעולם כדי שיבינו עם מי יש לנו עסק ומי זה "בלתי מעורבים" שם. זה באמת מזעזע(בהנחה שהתרגום נכון)
ובדיוק לבלתי מעורבים האלו רוצים שנעביר סיוע הומניטרי.
שנעשה הקש בגג.
שבגללם נסכן את חיילינו בלחימה - שח"ו המנוולים האלו לא יפגעו.
וואלה יופי.
ערבית אני לא יודע, אבל זה מספיק דומה לעברית בשביל להבין שהוא מתגאה בעשרה הרוגים. (הוא חוזר כמה פעמים על המילה "עשרה" ועל המילה "קטלית" [או הטיות דומות של המילה הזו])

ובדיוק לבלתי מעורבים האלו רוצים שנעביר סיוע הומניטרי.
שנעשה הקש בגג.
אני אישית הייתי מטפל בהם בשיא הכוח. במלחמת העולם השניה בעלות הברית הפציצו ערים במטרה להרוג את האוכלוסיה. עכשיו כולם שכחו מזה. אנחנו רחוק מאוד משם. מה לעשות אבל שיש לנו ראש ממשלה שסיכל עד עכשיו כל פגיעה בהנהגת האוייב? ככה אי אפשר לנצח. הוא גם החליש את צה"ל לרמה כזאת שיש עלינו מגבלות קשות על הפעלת הכוח, כי אם נפעיל הרבה כוח בחזית אחת, אנחנו עלולים לחטוף מחזית אחרת. כל הזמן מפחידים אותנו עם החיזבאללה, וזה עוד לפני שמדברים על הגרעין האיראני, שאני לא יודע מה מצבו, ולא הייתי סומך שהמודיעין שלנו יודע אחרי ההצלחה שלו בעזה.

ובדיוק לבלתי מעורבים האלו ארה״ב רוצים שנעביר סיוע הומניטרי.
שנעשה הקש בגג.
וואלה יופי.
תיקנתי לך.
אף ישראלי שפוי לא יסכים לסיוע הומניטרי בד ובד שזה מסייע לאויב בעת התמרון הקרקעי (משמע יותר חיילים מתים שלנו ברגע שנכנס)
בתור פרוקסי של ארה״ב אנחנו חייבים לבצע אם הם מספיק מתעקשים, בלעדיהם אנחנו לא שורדים כאן דקה.

אף ישראלי שפוי לא יסכים לסיוע הומניטרי
רק בעמודים הקודמים כאן אמרו שאנחנו צריכים להכניס להם סיוע. (לא אני כתבתי "אף ישראלי שפוי")
בתור פרוקסי של ארה״ב אנחנו חייבים לבצע אם הם מספיק מתעקשים, בלעדיהם אנחנו לא שורדים כאן דקה.
אנחנו לא המדינה ה51 של ארה"ב, מותר לנו לעשות כרצוננו.
איכשהוא לא נראה לי שבגלל שלא נקשיב להם ב100% הם פתאום יתמכו בפרוקסי של אירן.

נערך לאחרונה ב:
אנחנו לא המדינה ה51 של ארה"ב, מותר לנו לעשות כרצוננו.
איכשהוא לא נראה לי שבגלל שלא נקשיב להם ב100% הם פתאום יתמכו בפרוקסי של אירן.
אנחנו לא כפופים להוראות אבל בהחלט חייבים להתחשב בבעל המאה שהפעם שלח לכאן צבא להגנתנו ולהרתעת אויבינו.
דיאלוג פורה בונים בשגרה ואז מפיקים פירות בחירום. ביבי נתן לביידן את כל הסיבות לחשוב שיש לו ממשלה כושלת עוד לפני המלחמה והקללות של השרים כלפי ביידן וממשלו ודאי לא סייעו.
וביידן זה בערך הנשיא הכי טוב לביבי. טראמפ כבר אמר שעליו להתפטר או משהו דומה והמועמדים הדמוקרטים לא יהיו מעריצי ישראל כמו ביידן.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
עלילה מסלול תשלום למשפחתון בזמן מלחמת עם כלביא אוף טופיק 55
ס מלחמת עולם שלישית, ברוכה הבאה פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 70
שבוזי מלחמת הסחר של טראמפ - להמתין או לקנות? שוק ההון 3
N שינויי מיסוי - בעקבות מלחמת חרבות ברזל - האם פגיעה רטרואקטיבית אפשרית אוף טופיק 15
W לקחי מלחמת העולם השנייה והפייסנות המודרנית מול ציר הרשע החדש פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 25
השמח בחלקו מלחמת עולם בעשור הקרוב אוף טופיק 26
ד פיצוי על הפסקת חוזה שכירות - מלחמת חרבות ברזל מיסים 0
TalYaro1 חישוב והשוואת ריביות משכנתא בזמן מלחמת חרבות ברזל. נדל"ן 1
K השפעת מלחמת רוסיה-אוקראינה על הכלכלה העולמית פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 2508
S שאלה בעקבות מלחמת הסחר בין ארה"ב-סין שוק ההון 49
M מלחמת התשה עם פסגות צרכנות פיננסית 14
unrealx מלחמת סחר עם סין שוק ההון 34
123W מלחמת קוריאה של האלף השלישי שוק ההון 110
S לימוד עצמי תורה/ברית חדשה אוף טופיק 8

נושאים דומים

Back
למעלה