• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

שינויי מיסוי - בעקבות מלחמת חרבות ברזל - האם פגיעה רטרואקטיבית אפשרית

• פותח הנושא פותח הנושא nobody
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

nobody

משתמש רגיל
דירוג
85
יש הרבה כתבות על חוקי מיסוי שאולי יעברו, כדי לצמצם את הגירעון שנוצר כתוצאה ממלחמת חרבות ברזל, לא מאמין לכתבות, אבל נשמע כמו צעד אפשרי שיבוצע באמת.
השאלה שלי, האם יש סיכוי שתהיה חקיקה שתחל בצורה רטרו-אקטיבית?
למשל, לשנות מס רווחי הון מ25% ל 30% החל ממחר (אבל באופן שיתפוס על תיקי השקעות קיימים)?
או
פגיעה בהטבה של כספי הפיצויים בפנסיה, כלומר, כך שיהיה עדיף למשוך את כספי הפיצויים כבר עכשיו?
שואל האם היה בעבר תקדים כזה, וכמה סביר שיקרה היום?

בגדול, הבנתי שלכתוב אקסלים ונוסחאות לא באמת משקף את המצב אם החקיקה עשויה להשתנות בצורה שהאקסל לא לוקח בחשבון (במקרה שלי, נוגע לעניין משיכת כספי פיצויים).
זה לא פוסט פוליטי, פשוט מנסה להבין האם אפשר להסיק בסבירות גבוהה על אופן החקיקה בישראל בנוגע למיסוי.

זה לא פוסט פוליטי, פשוט מנסה להבין האם אפשר להסיק בסבירות גבוהה על אופן החקיקה בישראל בנוגע למיסוי.
התשובה הרשמית היא שבמסגרת חקיקה פורמלית, הכל אפשרי.

והתשובה הלא רשמית היא שמעולם לא עבר מיסוי רטרואקטיבי ולכן כנראה (?) שגם לא יעבור.

השאלה שלי, האם יש סיכוי שתהיה חקיקה שתחל בצורה רטרו-אקטיבית?
חוקית אפשרי, מעשית, קשה להאמין שיקרה.

למשל, לשנות מס רווחי הון מ25% ל 30% החל ממחר (אבל באופן שיתפוס על תיקי השקעות קיימים)?
שינוי כזה הוא לא רטרואקטיבי, הוא רטרוספקטיבי.
גם כאן בדרך כלל לא משנים, אבל דווקא בהצעה הנוכחית יש שינוי רטרוספקטיבי אחד, בנושא מס יסף על מס שבח.

בחקיקה הקיימת, עבור דירת מגורים (לאו דווקא יחידה), יש חישוב שבח לינארי, כך שהשבח מחולק והחלק היחסי מלפני 2014 לא ממוסה.
בתיקון המוצע, גם החלק היחסי הזה יכלל בהכנסה החייבת לצורך חישוב מס יסף הוני 2%.

חוקית אפשרי, מעשית, קשה להאמין שיקרה.
מסכים.
אבל מצד שני, להיות אזרח די דומה לשכור דירה.
אתה מקבל שרותים בתמורה למיסים, אין הסכם כתוב או הגדרה של כמה או איך המיסים יכולים להשתנות.
באופן, דומה בשכירות אתה מקבל מקום מגורים בתמורה לתשלום, בעל הדירה יכול להקפיץ את המחיר ב 50% (אלא אם כן חוזה השכירות מגדיר אחרת).
אז בעצם השאלה, מה מונע מהמדינה להיות כמו בעל דירה חמדן שמקפיץ את השכירות באופן חד (לעבוד מדינה קשה יותר מלעבוד דירה).

אז בעצם השאלה, מה מונע מהמדינה להיות כמו בעל דירה חמדן שמקפיץ את השכירות באופן חד (לעבוד מדינה קשה יותר מלעבוד דירה).
"המדינה" זו לא איזה יישות עם רצונות משל עצמה. בסופו של דבר חוקים עוברים בתהליך חקיקה, על ידי אנשים שכלל האזרחים הבוגרים רשאים לבחור מעת לעת.
אם נבחרי הציבור יקבלו החלטות שפוגעות בציבור, הם עשויים להיות מסולקים מתפקידם בבחירות הבאות (שלא להזכיר צעדי מחאה כמו שביתות / חסימות כבישים וכו׳ שמופעלים כדי לסקל חקיקה).

מסכים.
אבל מצד שני, להיות אזרח די דומה לשכור דירה.
אתה מקבל שרותים בתמורה למיסים, אין הסכם כתוב או הגדרה של כמה או איך המיסים יכולים להשתנות.
באופן, דומה בשכירות אתה מקבל מקום מגורים בתמורה לתשלום, בעל הדירה יכול להקפיץ את המחיר ב 50% (אלא אם כן חוזה השכירות מגדיר אחרת).
אתה מדבר על חקיקת מס רטרואקטיבית, כלומר שינוי בתשלום המס אחרי שכבר ארע אירוע המס.
הסבירות של זה היא קלושה, והמקרה היחיד שזכור לי זה אגרת רשות השידור, שהכשירו בדיעבד את הגביה שלה.

זה לא דומה לתיאור שלך, אלא להגיד שאתה גר בשכירות שנתיים, ומשלם בזמן, ואז אחרי שנתיים פתאום בעל הדירה אומר לך, "דמי השכירות היו גבוהים ב־10%, אתה צריך לשלם לי מתחילת השכירות את התוספת הזו".

התשובה הרשמית היא שבמסגרת חקיקה פורמלית, הכל אפשרי.

והתשובה הלא רשמית היא שמעולם לא עבר מיסוי רטרואקטיבי ולכן כנראה (?) שגם לא יעבור.
רטרואקטיבי, נכון.
אבל חוק רטרוספקטיבי כן עבר ואפילו עבר את בג״ץ. ( חקיקה שאינה משנה את המצב החוקי למפרע, אך היא משנה את תוצאותיהן של פעולות שנעשו בעבר, לדוגמא העלאת מס רווח הון על רווחים צבורים מהעבר)

ולכן התשובה לשאלה של פות״ש היא, כן, זה אפשרי ואפילו נעשה בעבר בגלל ש - ״האינטרס הציבורי מצדיק את האישור למפרע״,

בשנת 1992 נזקקה ממשלת ישראל לחוק תשריר. בעקבות פסק דין של בית המשפט העליון, שבו נפסק כי סכום אגרת הרדיו והטלוויזיה שגבתה רשות השידור מתושבי המדינה היה מופרז, בניגוד לחוק, במשך שנים אחדות, נתבקש שרשות השידור תחזיר לציבור את הסכומים המופרזים שגבתה. כדי להימנע מכך, נתקבל בכנסת חוק רשות השידור (אישור תקפן של אגרות רדיו וטלוויזיה), התשנ"ג-1992‏. חוק תשריר זה, שהוצע על ידי הממשלה, נתן תוקף למפרע, משנת 1985 עד שנת 1992, לגובה האגרה כפי שנגבה בפועל. בעקבות זאת, נדרש בג"ץ להכריע בשאלת חוקתיותו של חוק רטרוספקטיבי זה. בית המשפט קבע כי האינטרס הציבורי מצדיק את האישור למפרע של גובה האגרה, כי אם לא כן, הרשות תקרוס. יחד עם זאת, ביטל את ההוראה המאפשרת גביית קנסות על פיגורים

נערך לאחרונה ב:
זה לא דומה לתיאור שלך, אלא להגיד שאתה גר בשכירות שנתיים, ומשלם בזמן, ואז אחרי שנתיים פתאום בעל הדירה אומר לך, "דמי השכירות היו גבוהים ב־10%, אתה צריך לשלם לי מתחילת השכירות את התוספת הזו".
צודק.
אבל אם משנים את גיל הפרישה לפנסיה או את ההטבה על כספי הפיצויים, השינוי הוא עתידי אבל יש אנשים שהתחשבו בחוקים שהיו קיימים בעת הפרישה/מעבר עבודות ואז יש פגיעה שהיא קצת יותר כואבת.
"המדינה" זו לא איזה יישות עם רצונות משל עצמה. בסופו של דבר חוקים עוברים בתהליך חקיקה, על ידי אנשים שכלל האזרחים הבוגרים רשאים לבחור מעת לעת.
אם נבחרי הציבור יקבלו החלטות שפוגעות בציבור, הם עשויים להיות מסולקים מתפקידם בבחירות הבאות (שלא להזכיר צעדי מחאה כמו שביתות / חסימות כבישים וכו׳ שמופעלים כדי לסקל חקיקה).
צודק, אבל יש מלחמה שנמשכת שנה, אז אולי אנשים יגלו הבנה ופחות יפגינו.

אבל אם משנים את גיל הפרישה לפנסיה או את ההטבה על כספי הפיצויים, השינוי הוא עתידי אבל יש אנשים שהתחשבו בחוקים שהיו קיימים בעת הפרישה/מעבר עבודות ואז יש פגיעה שהיא קצת יותר כואבת.
זה רטרוספקטיבי, לא רטרואקטיבי.

חקיקה רטרוספקטיבי כמו שציינתי למעלה אפשרית, והבאתי אפילו דוגמא מחוק ההסדרים המוצע..

וכן אפשרי שיורידו אחוז הפטור על הפנסיה, וזו בהחלט תהיה חקיקה רטרוספקטיבית שתעבור.
אבל כרגע מדברים על ביטול העלאה עתידית בפטור, זו חקיקה אקטיבית, לא רטרוספקטיבית.

רטרואקטיבי, נכון.
אבל חוק רטרוספקטיבי כן עבר ואפילו עבר את בג״ץ. ( חקיקה שאינה משנה את המצב החוקי למפרע, אך היא משנה את תוצאותיהן של פעולות שנעשו בעבר, לדוגמא העלאת מס רווח הון על רווחים מהעבר)
אם יש לי תיק השקעות שהוא ברווח של 50%, כל עוד לא מכרתי אני לא ברווח.
האם אתה מחשיב את זה כתשואה מהעבר?

עריכה (הבנתי):
אם החוק הוא רטרוספקטיבי, אז כן (מיסוי יחול על הרווח), אחרת לא (יהיה מיסוי על הרווח).

נערך לאחרונה ב:
אתה מדבר על חקיקת מס רטרואקטיבית, כלומר שינוי בתשלום המס אחרי שכבר ארע אירוע המס.
הסבירות של זה היא קלושה, והמקרה היחיד שזכור לי זה אגרת רשות השידור, שהכשירו בדיעבד את הגביה שלה.
כמדומני שאפשר להוסיף גם את "מס דירה שלישית" שבג"צ פסל.

כמדומני שאפשר להוסיף גם את "מס דירה שלישית" שבג"צ פסל.
מס דירה שלישית לא נפסל, אלא הוחזר לכנסת לשלב של אחרי קריאה ראשונה.
שם היה מדובר על נהלי עבודה לא תקינים של הכנסת. ולא בדיקה אם מדובר על חקיקה אקטיבית, רטרואקטיבית או רטרוספקטיבית.

אם יש לי תיק השקעות שהוא ברווח של 50%, כל עוד לא מכרתי אני לא ברווח.
האם אתה מחשיב את זה כתשואה מהעבר?
לפי מה שהבנתי,

חוק רטרואקטיבי - ידרוש ממך מס נוסף על רווחים שכבר מומשו - לא היה אף פעם. אפשרי ? הכל אפשרי אבל לא ריאלי, אני לא חושב שזה יעבור בג״ץ.

חוק רטרוספקטיבי - יעלה לך את מס רווח הון על השקעות שלא מימשת ותשלם מס גבוה יותר במימוש. אפשרי ? כן. נעשה פעם ? כן. ריאלי ? לפני שנתיים הייתי אומר לא. היום אני לא מהמר מה הממשלה תעשה.

אלא אם יפגעו בקבוצה קטנה, לא מאד חזקה ושאינה מאד אהודה בכלל הציבור. להם לא יעזרו הבחירות.

יש גם דוגמאות של העלאת התמלוגים למדינה מהפקת גז לעומת רישיונות הקידוח המקוריים (ועדת ששינסקי) ואם אני זוכר נכון אז גם על מפעלי ים המלח שונו התמלוגים שעליהם המדינה חתמה במקור (או לפחות תכננו להעלות).

יש גם דוגמאות של העלאת התמלוגים למדינה מהפקת גז לעומת רישיונות הקידוח המקוריים (ועדת ששינסקי) ואם אני זוכר נכון אז גם על מפעלי ים המלח שונו התמלוגים שעליהם המדינה חתמה במקור (או לפחות תכננו להעלות).
השאלה אם זה בוצע על הכנסות מעתה והלאה, או שמומש גם על הכנסות למפרע?

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
deussex שינויי תנאים בפסגות ? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
איל1 הפרת הסכם קבוצת רכישה 8200 על ידי הפניקס וגלובלנט, והבעיה הכללית של שינויי בעלות בשוק הקרנות תוך הפרת הסכמים עם הלקוחות. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
שניצלוינאי שינויי מחיר מחוץ למסחר לעומת במהלך המסחר שוק ההון 2
hommie טופס 106 - שכיר עם שינויי שכר אוף טופיק 2
T שינויי תפיסה בהשקעות שלי שוק ההון 27
ז השפעת שינויי שערי מטבע חוץ על רווחי\הפסדי הון מיסים 144
א שאלות נושא מיסוי - ירושה מורכבת מכמה חלקים מיסים 6
M מיסוי רווחי הון ללא תושב מיסים 18
ה המלצות הוועדה: השוואת תנאי מיסוי למסחר עצמאי שוק ההון 40
H מיסוי נכס בבעלות שותפים נדל"ן 5
B מיסוי אופציות לא סחירות מיסים 5
א מיסוי השכרת שתי דירות - זוג נשוי מיסים 4
M מיסוי הכנסות מהשכרת דירה נדל"ן 1
Caspian JEPI / JEPQ מיסוי שוק ההון 3
י דיווח מיסוי כבעל מניות בחברה בארה"ב מיסים 7
Z מיסוי אג"ח אמריקאי מול ישראלי מיסים 3
O הקלת מיסוי לא צפויה בתקציב 2025 - השכר הממוצע במשק מיסים 2
ע מיסוי בקרן ישראלית המחזיקה אגח אמריקאי מיסים 7
P זמן בפועל לקבלת שומת מיסוי מקרקעין? נדל"ן 0
T מיסוי של מכירה דיגיטלית מיסים 5
The Big Fundamental עצמאי ואזרח אמריקאי, ששוקל לעבור להיות שכיר משיקולי מיסוי - כדאי? מיסים 1
B עזרה בחישובי מיסוי על אג״ח. שוק ההון 17
A מיסוי ********** ברוקרז שוק ההון 1
A שאלות על מיסוי *********** ברוקרז, ועל אפיקי השקעה שוק ההון 3
D התלבטות בנוגע לעסקת פליפ לנדלן ותכנון מיסוי - דירה שניה נדל"ן 6
S מיסוי רווחי הון - האם השקעה דרך מוסדיים נותנת יתרון מיסוי? שוק ההון 4
T מיסוי מכירת RSU כשכיר לעומת מובטל מיסים 7
מ מיסוי ריאלי - מול נומינלי וחוזי swap מיסים 13
כ מיסוי דיבידנד במניות ישראליות שוק ההון 2
Vit7 מיסוי לפי מדד המחירים לצרכן אל מול שער המטח שוק ההון 50
T ברוקר אמריקאי - חסרונות ויתרונות מבחינת מיסוי שוק ההון 4
א מיסוי קרן כספית - סימולציה של הבנק שוק ההון 21
א IBKR השקעה וחשש מסוגיות מיסוי בעת מוות שוק ההון 28
S מיסוי/דיווח הכנסות חודש דצמבר מיסים 5
מ מיסוי אזרח ישראלי מיסים 16
A מיסוי מכירת אופציות בסטרטאפ מיסים 1
E מיסוי פיקדון של בת 18 מיסים 6
J השקעות סולידיות והשלכות מיסוי שוק ההון 5
T מיסוי על הקעת נדל"ן בארה"ב נדל"ן 1
השכמה מאוחרת מיסוי ישראלי על פעילות עסקית בארה״ב מיסים 0
א שאלת מיסוי ומס ייסף ברווחי הון שוק ההון 24
להשיג - כסף בשקל האם זוג נשוי שחתם על הסכם הפרדה ממונית יכול לקנות דירה על שם כל אחד ללא מיסוי מיסים 15
A ADR: מיסוי דיבידנדים מיסים 8
אוהד יהודה מיסוי ריאלי בניכוי שער מט"ח, זה ניכוי מההפקדה או מכל התשואה? שוק ההון 11
S שאלות מיסוי על קרן אירית צוברת לעומת מחלקת מיסים 8
F שאלה למתקדמים בנושא מיסוי רווח בקרן כספית נקובת $ מיסים 12
M מיסוי שכירות דירה שניה אחרי חתונה נדל"ן 24
מ מיסוי דירה יחידה מיסים 4
J שאלת מיסוי על קניה של מניה זרה שוק ההון 5
ד למכור RSUs לפני או אחרי רילוקיישן - היבטי מיסוי מיסים 15

נושאים דומים

Back
למעלה