• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מלחמת "שמחת תורה" עם פוטנציאל למלחמת לבנון ה-3

• פותח הנושא פותח הנושא Shnizelia
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
פורסם שהביאו כעשר גופות מעזה בפעולה היום - כלומר לא כל החטופים בחיים, וסביר שהחמאס בכלל לא יודע על כל הגופות שבשטח עזה. כלומר סביר שאין מצב שכל החטופים יחזרו.
אמרו מההתחלה שככל הנראה לא כל החטופים הובאו לעזה בחיים. אני מניח שלא מדגישים את זה כל עוד אין מידע קונקרטי, כדי לא להוסיף לסבל המשפחות.

נערך לאחרונה ב:
בעסקה מהירה
מהירה העסקה הזו כבר לא תהיה
ויש שם ילדים. קטנים. וזקנים.

תחושת הבטחון מתפוררת, מיום ליום.
אנחנו רוצים לקוות שיש אנשים שיודעים מה הם עושים
ואנחנו רק לא יודעים. עדיין.
אבל כרגע אין לנו אפילו רמז.

אבל עובדה שהם כבר שחררו ארבעה שבויים בלי שום הפסקת אש. נכון שיחסית זה מספר קטן אבל זה היה ללא כל תמורה מצידנו (הסיפור ההומניטרי לדעתי היה קורה בכל מקרה).
אני חושב שיש להם אינטרס חזק מאוד לשפר את התדמית שלהם כי ככל שהיא תהיה פחות "דאעש-נאצים" כך הלגיטימציה שלנו להיכנס בהם עד הסוף תרד/תתקצר.
וככל שאני כותב את זה - זה רק מחזק את הרושם שככל שנהיה עוצמתיים ואלימים יותר כלפיהם כך נצליח להציל יותר חיים (גם של שבויים וגם של אזרחי ישראל, בטווח הארוך).

עריכה:
אם אני מנתח את המצב מנקודת מבטם, יש את האופציות הבאות:
1. לחתור לעסקת שבויים בתמורה להפסקת אש+ שחרור האסירים שלהם= האופטימלי מבחינתם, ניצחון מוחץ על ישראל.
2. עסקת שבויים - חטופים תמורת אסירים שלהם בלי התחייבות להפסקת אש - רצוי תוך משיכה מאוד ארוכה של הזמן כדי לשחוק את ישראל ואת הלגיטימציה לפעולה קרקעית. זה אגב תרחיש נוסף בו ניתן להשיג את 2 המטרות. קודם כל לשחרר את כולם ואז להיכנס קרקעית ולהשמיד. למעשה זה יהיה ניצחון גדול של ישראל.
3. ישראל נכנסת לעזה ולא מצליחה במשימתה - למשל נגררת למלחמת התשה אינסופית + הם מחסלים את השבויים = ניצחון עבורם.
4. ישראל נכנסת לעזה ומחסלת אותם ורוב השבויים מוצאים להורג= ניצחון מאוד מר וקשה עבורנו.

ממה שנראה לי - כנראה שהאופציה שהם בונים עליה היא 2, והעובדה ששחררו כבר אסירים בלי תמורה מוכיחה את זה.
עבור ישראל- מה שאמרתי כנראה הכי נכון וטוב - לשחרר כמה שיותר בעסקה מהירה ולקוות לטוב עם השאר שיחולצו כי המחבלים יברחו/חלקם יחולצו על ידי מודיעין טוב או פעולות קומנדו נקודתיות. ואם יגיעו לשלב שבו ברור שהולכים להשיג את מה שרצו (=חמאס בגדול חוסל) ועדיין יש שבויים - ייתכן שיסכימו לעסקה נקודתית כמו שאמרתי של הגליית ההנהגה.

אבל כמובן שאין לי מושג והכל סתם הרהורים...
לא נראה לי שיש תרחיש כלשהו שבו סיכום האירועים ייחשב ניצחון ישראלי. אני מניח שיהיו הרבה יותר ועדות חקירה מאשר שירי ניצחון ויותר מתפטרים בגין המחדל מאשר מנהיגים שהעם ישמח לבחור בהם שוב בעקבות הניצחון במלחמה.
כן יכול להיות שיפור לעומת המצב הנוכחי. זה לא קשה במיוחד.

ביום ראשון הממשלה תאשר בהליך מזורז: למשטרה מותר לירות ירי חי על מפגינים.

רק אם אתה קורא לפורעים שמסכנים חיים של אזרחים וחוסמים מעבר של שיירות צבאיות "מפגינים".

מוכרח לציין שה-echo chamber שיצרתם פה הוא משעשע כי לדעתי אתם אפילו לא מודעים לכך שאתם נמצאים בו.

רק אם אתה קורא לפורעים שמסכנים חיים של אזרחים וחוסמים מעבר של שיירות צבאיות "מפגינים".

מוכרח לציין שה-echo chamber שיצרתם פה הוא משעשע כי לדעתי אתם אפילו לא מודעים לכך שאתם נמצאים בו.
ציטטתי מילה במילה את הכותרת. תפסיק עם ההטרלות שלך.

ראיתי עכשיו חדשות ואני בהלם. אחת הידיעות:
ביום ראשון הממשלה תאשר בהליך מזורז: למשטרה מותר לירות ירי חי על מפגינים.
זה מפחיד. אמרו באילו תנאים ?
ומה עם בית המשפט - גם אם ירצה הוא לא יכול לעשות כלום לפני שיבטל את עילת הסבירות ?

זה מפחיד. אמרו באילו תנאים ?
ומה עם בית המשפט - גם אם ירצה הוא לא יכול לעשות כלום לפני שיבטל את עילת הסבירות ?
אמרו משהו על חסימת צירים, אבל זה לא היה ברור. המשטרה לא בדיוק הפרידה עד עכשיו בין מי שמפגין על מדרכה למי שחוסם ציר. אמרו שהיועמ"שית אישרה את זה וזה צפוי להיות מאושר סופית ביום ראשון. זאת הייתה ידיעה אחת קטנה באמצע המהדורה, שבקושי הוקדשה לה תשומת לב. ככה הם עושים תמיד עם הידיעות החשובות.

לא נראה לי שיש תרחיש כלשהו שבו סיכום האירועים ייחשב ניצחון ישראלי. אני מניח שיהיו הרבה יותר ועדות חקירה מאשר שירי ניצחון ויותר מתפטרים בגין המחדל מאשר מנהיגים שהעם ישמח לבחור בהם שוב בעקבות הניצחון במלחמה.
כן יכול להיות שיפור לעומת המצב הנוכחי. זה לא קשה במיוחד.
אם לחמאס לא יהיה כוח צבאי בעזה - לא מפעלים, לא אמצעי לחימה, לא מפקדים , ונמצא דרך לשמור על כך לאורך זמן - זה יהיה נצחון צבאי לדעתי. במחיר איום ונורא, אבל עדיין ניצחון.

אם לחמאס לא יהיה כוח צבאי בעזה - לא מפעלים, לא אמצעי לחימה, לא מפקדים , ונמצא דרך לשמור על כך לאורך זמן - זה יהיה נצחון צבאי לדעתי. במחיר איום ונורא, אבל עדיין ניצחון.
בפעם הראשונה מאז 1948, נדמה לי, נכבשו ישובים ישראליים ועוד על ידי טרוריסטים בלי טנק או מטוס אחד. כרגע ישראל נטשה את הישובים, כנראה לפרק זמן של שנה לפחות.
בעיני אין מצב לניצחון אחרי כזה ארוע אבל ההיסטוריה תשפוט.

אני לא יודע מה התוכנית של הממשלה למלחמה. ממה שאני רואה עד עכשיו, הנה שתי אפשרויות, שאני יכול לחשוב עליהן, שהם עלולים לשאוף אליהן:
1) עסקה לשחרור חטופים תמורת שחרור מחבלים והפסקת אש, ובהמשך הסכם שלום עם סעודיה. נתניהו יוצג כאיש שלום, וימנה מחליף, שימשיך את דרכו.
2) הימנעות מכניסה קרקעית משמעותית, עסקה חלקית לשחרור חטופים, המשך הפצצות והגבלת כניסת מזון ודלק בשילוב פעולות נוספות בניסיון לעורר זעם אצל ערבים בשטחים ובתוך ישראל. העברת המוקד מעזה ליהודה ושומרון ולתוך ישראל. ניצול מצב החירום להעברת חוקי הדיקטטורה. מה שהם יפספסו כאן, הוא שהאוייבים החיצוניים ינצלו את המצב הזה כדי לתקוף בצורה הרבה יותר גדולה.
שני התרחישים האלה צפויים בהסתברות גבוהה להוביל להשמדתה של מדינת ישראל במוקדם או במאוחר. מי שמוביל אליהם, אם הוא מוביל אליהם, לא מבין את זה וחושב רק על טובתו האישית.
יכול להיות גם משהו אחר, שאני לא חושב עליו.
מקווה מאוד שאני טועה והם באמת יעשו משהו לטובת ישראל.

נערך לאחרונה ב:
ראיון של אלי ציפורי עם אליהו יוסיאן, מומחה לאיראן אשר גדל שם ועלה לארץ בשנת 2003, ישרת ב- 8200 וקיבל פרס ביטחון ישראל, שודר ב"גלי ישראל":
החמאס לא "שולט" בעזה. כל תושבי עזה חושבים חמאס.
גם אם צה"ל ישמיד את כל מוסדות החמאס לא עשינו כלום. צעירי עזה יקימו אותו מחדש.
בגלל התפיסה הליברלית של צמרת צה"ל, לא ניצחנו בשום מלחמה כבר יותר מ – 20 שנה. עם השקפות כאלה צה"ל לא יוכל לנצח.
כדי לנצח אויב אתה חייב להיות יותר אכזר ממנו. את הנאצים ניצח סטאלין ולא המערב, כי סטאלין והסובייטים היו יותר אכזריים מהנאצים.
כדי לנצח בעזה, ישראל היתה חייבת להרוג 50,000 תושבי עזה יום אחרי הטבח המתועב.
בשביל האיראנים, הערבים הם כמו כוס חד פעמית. השתמש וזרוק.
אם נטפל בערביי עזה, יו"ש והחיזבאללה, איראן במעגל השלישי לא תהווה איום עלינו.
אלי ציפורי
מה המטרה של חבורת המרצחים הזה? כרגע, כמו שאתה רואה אותה.
תמלול הראיון:
אליהו יוסיאן
ברמת העיקרון, המטרה זה לא לעכשיו. המשטר האיראני עם השקעות של כמעט 40 שנה הגיע לחצר האחורי של מדינת ישראל. אבל עכשיו יש לו תנועות. פרוקסי. שהם הערבים ותמיד אני אומר, בשביל האיראנים ערבים הם כוס חד פעמי. נהרגים הוא מחליף אותם לכוס חד פעמי אחר. הם הפרוקסי שלו. בשביל לעשות לנו בלאגן על גבולות שלנו. המטרות להראות בסופו של דבר מי הבוס במזרח התיכון, יש להם ראייה אימפריאליסטית שיעית, שרוצים להוכיח הם בעלי בית במזרח התיכון.
אלי ציפורי
אליה. אז אתה אומר שחמאס זה כוס חד פעמי אם אחרי. שהוא יחוסל בעזה.
אליהו יוסיאן
אחד, בשביל איראני ערבי הוא כוס חד פעמי. בתפיסה, האיראנים רואים את הערבים סוג ב', זה דבר ראשון. אתם לא ראיתם אף פעם איראני אחרי המהפכה האיסלאמית שמתפוצץ באוטובוסים. הם מנהלי טרור, הם רואים תמיד את עצמם אדונים שמפעילים את הערבים. בחלק הראשון. בחלק השני, אני אישית לא מאמין שאפשר לחסל את חמאס. אי אפשר. לדעתי לא. ולמה? חמאס זו תפיסת עולם. חמאס הוא לא שולט על עזה אלא עזה חושב חמאס. אני מזכיר לכולם את הדברים ונאומים לצורך הדוגמה של אחמד טיבי. הוא ערבי, שפת אם שלו ערבית הוא נושם חמאס. הוא חושב אחים המוסלמים, והוא אומר שחמאס זה רעיון של עזה. דבר שני אני מוכיח לכם שהעזתים הלכו לבחירות, ובאופן דמוקרטי בחרו בחמאס. דבר שלישי, כל הלוחמים בעזה הם ילדים של עזתים. כל הפקידים של חמאס בעזה הם ילדים או הורים של עזתים. כל המחנכים בבתי ספר שדוגלים בחמאס, הם עזתים. לכן זאת תנועה רעיונית בעזה ולא איזה שלטון או חייזרים שירדו מהירח ועכשיו שולטים ביד ברזל על עזה. עוד נקודה אני רוצה להוסיף תסתכלו על יו"ש ערבי יו"ש. אנחנו כמעט זוכרים 20 שנות את הבחירות ביוש, בתיאום מול אבו מאזן בפתח ובתיאום מול ניצים ובתיאום מול סעודיה וארצות הברית. גילתי כל הנתונים כולנו יודעים, שערבי יו"ש בוחרים בחמאס. ולכן זה מוכיח שחמאס זה לא איזה שלטון אכזרי שאנשים לא רוצים. ובכוח שולטים על ערבים אלא זו תנועה שערבי יו"ש ועזה חושבים ככה. ועכשיו אני שואל, איך אפשר להפיל אותה? אי אפשר, לדעתי, בסופו של דבר אם אנחנו נחסל את כל 40,000 הלוחמים בסופו של דבר אם אנחנו נסגור ונפיל את כל מוסדות חמאס אנחנו צריכים לצאת מעזה. ברגע שאנחנו יוצאים מעזה, הנוער החדש שוב פעם קם ואחרי 5 שנים, 10 שנים הוא הופך להיות שוב פעם חמאס.
אלי ציפורי
כן, אז מה הפתרון לדעתך? זאת אומרת שאין פיתרון.
אליהו יוסיאן
פתרון תלוי בתרבות של מי. אני נותן לך דוגמה קטנה, אם אנחנו זוכרים, רק אני מזכיר צ'צ'ניה. אזור גיאו פוליטי מוסלמי מאוד קיצוני, שבסופו של דבר מרוב הפצצות של רוסיה הם הגיעו למסקנה שלא שווה להם להיות אויב של רוסיה. היום צ'צ'ניה המוסלמית הקיצונית הוא פרוקסי של רוסיה. פרוקסי של פוטין. אנחנו צריכים לשנות תפיסת עולם. בניגוד לדבריו של רמטכ"ל, שראיתי כשדיבר על מוסר ואמר, אנחנו לא רוצים להיות כמוהם, אי אפשר. בשביל לנצח, אני לא אומר להשמיד את עזה, בשביל לנצח אויב אכזר מסוג זה צריך להיות יותר אכזר מהן. אני מזכיר: מי שניצח את היטלר, לא היה העולם המערבי, הנאור, הצרפתי והבריטי. מי שניצח את היטלר בגרמניה הנאצית היה מישהו יותר אכזר ממנו בשם סטלין בברית המועצות, וסובייטים. כדי לנצח את עזתים צריך להיות יותר אכזר מעזתים. אנחנו היינו צריכים רק יום הראשון שראינו שהם עשו את הפשע המתועב הזה להוריד 50,000 מהם. אחרי זה יום למחרת שאנחנו מתחילים לקבור את היקרים שלנו, גם הם היו צריכים להתחיל לקבור את היקרים שלהם. בוא נתחיל בסיפתח שקוראים לזה שעת חסד. יום הראשון היינו צריכים להוריד 50,000 מהם. כמובן, אני לא אומר בתי ספר ובתי חולים וחפים מפשע. אם יש דבר כזה זה בכלל, ואני חולק על זה. אבל מה שכן היינו צריכים להוריד 50,000 מצד השני. אחרי זה נכנסים לדיון.
אלי ציפורי
לנו אליהו אתה יודע, אני מבין את הגישה הזאתי, אבל יש ערכים אחרים בישראל יותר ליברליים.
אליהו יוסיאן
אתם לא תנצחו. אתה אף פעם לא תנצחו.
אלי ציפורי
מה זה אתם? כולנו ביחד, כן.
אליהו יוסיאן
לא אני עליתי ב-2003. אם אתה תסתכל על דברים של יוסף חדד שעושה הסברה בשפה הערבית הוא תמיד, גם כמוני, פתאום אומר אתם. כי אני חושב איראני. הוא חושב ערבי. אני יודע באיזה שכונה אני גר, מה תפיסת עולם שכונה הזאת, איך אני צריך לנצח. גם הוא יודע את זה, כי אנחנו מחומר אחר תפיסה תרבותית אחרת. אני לא מאמין בערכים ליברלים, אני מתעב את הערכים ליברלים. אני דוחה אותם מכל וכל. עכשיו אתה אומר שאנחנו ליברלים, האנחנו הזה אני לא חלק ממנו. כי אני, יליד איראן עד גיל 23. חונכתי באיראן. אני חונכתי על ברכי המהפכה האיסלאמית. נולדתי ב 1980. אני ראיתי מלחמת איראן עיראק במלא אני יודע מי זה האויב האכזר בצד השני. ולכן כשאתה אומר אנחנו ליברלים, אני לא. ההזדהות התרבותית הזאת ביני לבינך לא קיים.
אלי ציפורי
אנחנו לא יכולים אבל להיות, אני מבין את הגישה. אבל אנחנו לא יכול להיות כמוהו. זה מה שהתכוון לדעתי הרמטכל.

ראיון של אלי ציפורי עם אליהו יוסיאן, מומחה לאיראן אשר גדל שם ועלה לארץ בשנת 2003, ישרת ב- 8200 וקיבל פרס ביטחון ישראל, שודר ב"גלי ישראל":
החמאס לא "שולט" בעזה. כל תושבי עזה חושבים חמאס.
גם אם צה"ל ישמיד את כל מוסדות החמאס לא עשינו כלום. צעירי עזה יקימו אותו מחדש.
בגלל התפיסה הליברלית של צמרת צה"ל, לא ניצחנו בשום מלחמה כבר יותר מ – 20 שנה. עם השקפות כאלה צה"ל לא יוכל לנצח.
כדי לנצח אויב אתה חייב להיות יותר אכזר ממנו. את הנאצים ניצח סטאלין ולא המערב, כי סטאלין והסובייטים היו יותר אכזריים מהנאצים.
כדי לנצח בעזה, ישראל היתה חייבת להרוג 50,000 תושבי עזה יום אחרי הטבח המתועב.
בשביל האיראנים, הערבים הם כמו כוס חד פעמית. השתמש וזרוק.
אם נטפל בערביי עזה, יו"ש והחיזבאללה, איראן במעגל השלישי לא תהווה איום עלינו.
אלי ציפורי
מה המטרה של חבורת המרצחים הזה? כרגע, כמו שאתה רואה אותה.
תמלול הראיון:
אליהו יוסיאן
ברמת העיקרון, המטרה זה לא לעכשיו. המשטר האיראני עם השקעות של כמעט 40 שנה הגיע לחצר האחורי של מדינת ישראל. אבל עכשיו יש לו תנועות. פרוקסי. שהם הערבים ותמיד אני אומר, בשביל האיראנים ערבים הם כוס חד פעמי. נהרגים הוא מחליף אותם לכוס חד פעמי אחר. הם הפרוקסי שלו. בשביל לעשות לנו בלאגן על גבולות שלנו. המטרות להראות בסופו של דבר מי הבוס במזרח התיכון, יש להם ראייה אימפריאליסטית שיעית, שרוצים להוכיח הם בעלי בית במזרח התיכון.
אלי ציפורי
אליה. אז אתה אומר שחמאס זה כוס חד פעמי אם אחרי. שהוא יחוסל בעזה.
אליהו יוסיאן
אחד, בשביל איראני ערבי הוא כוס חד פעמי. בתפיסה, האיראנים רואים את הערבים סוג ב', זה דבר ראשון. אתם לא ראיתם אף פעם איראני אחרי המהפכה האיסלאמית שמתפוצץ באוטובוסים. הם מנהלי טרור, הם רואים תמיד את עצמם אדונים שמפעילים את הערבים. בחלק הראשון. בחלק השני, אני אישית לא מאמין שאפשר לחסל את חמאס. אי אפשר. לדעתי לא. ולמה? חמאס זו תפיסת עולם. חמאס הוא לא שולט על עזה אלא עזה חושב חמאס. אני מזכיר לכולם את הדברים ונאומים לצורך הדוגמה של אחמד טיבי. הוא ערבי, שפת אם שלו ערבית הוא נושם חמאס. הוא חושב אחים המוסלמים, והוא אומר שחמאס זה רעיון של עזה. דבר שני אני מוכיח לכם שהעזתים הלכו לבחירות, ובאופן דמוקרטי בחרו בחמאס. דבר שלישי, כל הלוחמים בעזה הם ילדים של עזתים. כל הפקידים של חמאס בעזה הם ילדים או הורים של עזתים. כל המחנכים בבתי ספר שדוגלים בחמאס, הם עזתים. לכן זאת תנועה רעיונית בעזה ולא איזה שלטון או חייזרים שירדו מהירח ועכשיו שולטים ביד ברזל על עזה. עוד נקודה אני רוצה להוסיף תסתכלו על יו"ש ערבי יו"ש. אנחנו כמעט זוכרים 20 שנות את הבחירות ביוש, בתיאום מול אבו מאזן בפתח ובתיאום מול ניצים ובתיאום מול סעודיה וארצות הברית. גילתי כל הנתונים כולנו יודעים, שערבי יו"ש בוחרים בחמאס. ולכן זה מוכיח שחמאס זה לא איזה שלטון אכזרי שאנשים לא רוצים. ובכוח שולטים על ערבים אלא זו תנועה שערבי יו"ש ועזה חושבים ככה. ועכשיו אני שואל, איך אפשר להפיל אותה? אי אפשר, לדעתי, בסופו של דבר אם אנחנו נחסל את כל 40,000 הלוחמים בסופו של דבר אם אנחנו נסגור ונפיל את כל מוסדות חמאס אנחנו צריכים לצאת מעזה. ברגע שאנחנו יוצאים מעזה, הנוער החדש שוב פעם קם ואחרי 5 שנים, 10 שנים הוא הופך להיות שוב פעם חמאס.
אלי ציפורי
כן, אז מה הפתרון לדעתך? זאת אומרת שאין פיתרון.
אליהו יוסיאן
פתרון תלוי בתרבות של מי. אני נותן לך דוגמה קטנה, אם אנחנו זוכרים, רק אני מזכיר צ'צ'ניה. אזור גיאו פוליטי מוסלמי מאוד קיצוני, שבסופו של דבר מרוב הפצצות של רוסיה הם הגיעו למסקנה שלא שווה להם להיות אויב של רוסיה. היום צ'צ'ניה המוסלמית הקיצונית הוא פרוקסי של רוסיה. פרוקסי של פוטין. אנחנו צריכים לשנות תפיסת עולם. בניגוד לדבריו של רמטכ"ל, שראיתי כשדיבר על מוסר ואמר, אנחנו לא רוצים להיות כמוהם, אי אפשר. בשביל לנצח, אני לא אומר להשמיד את עזה, בשביל לנצח אויב אכזר מסוג זה צריך להיות יותר אכזר מהן. אני מזכיר: מי שניצח את היטלר, לא היה העולם המערבי, הנאור, הצרפתי והבריטי. מי שניצח את היטלר בגרמניה הנאצית היה מישהו יותר אכזר ממנו בשם סטלין בברית המועצות, וסובייטים. כדי לנצח את עזתים צריך להיות יותר אכזר מעזתים. אנחנו היינו צריכים רק יום הראשון שראינו שהם עשו את הפשע המתועב הזה להוריד 50,000 מהם. אחרי זה יום למחרת שאנחנו מתחילים לקבור את היקרים שלנו, גם הם היו צריכים להתחיל לקבור את היקרים שלהם. בוא נתחיל בסיפתח שקוראים לזה שעת חסד. יום הראשון היינו צריכים להוריד 50,000 מהם. כמובן, אני לא אומר בתי ספר ובתי חולים וחפים מפשע. אם יש דבר כזה זה בכלל, ואני חולק על זה. אבל מה שכן היינו צריכים להוריד 50,000 מצד השני. אחרי זה נכנסים לדיון.
אלי ציפורי
לנו אליהו אתה יודע, אני מבין את הגישה הזאתי, אבל יש ערכים אחרים בישראל יותר ליברליים.
אליהו יוסיאן
אתם לא תנצחו. אתה אף פעם לא תנצחו.
אלי ציפורי
מה זה אתם? כולנו ביחד, כן.
אליהו יוסיאן
לא אני עליתי ב-2003. אם אתה תסתכל על דברים של יוסף חדד שעושה הסברה בשפה הערבית הוא תמיד, גם כמוני, פתאום אומר אתם. כי אני חושב איראני. הוא חושב ערבי. אני יודע באיזה שכונה אני גר, מה תפיסת עולם שכונה הזאת, איך אני צריך לנצח. גם הוא יודע את זה, כי אנחנו מחומר אחר תפיסה תרבותית אחרת. אני לא מאמין בערכים ליברלים, אני מתעב את הערכים ליברלים. אני דוחה אותם מכל וכל. עכשיו אתה אומר שאנחנו ליברלים, האנחנו הזה אני לא חלק ממנו. כי אני, יליד איראן עד גיל 23. חונכתי באיראן. אני חונכתי על ברכי המהפכה האיסלאמית. נולדתי ב 1980. אני ראיתי מלחמת איראן עיראק במלא אני יודע מי זה האויב האכזר בצד השני. ולכן כשאתה אומר אנחנו ליברלים, אני לא. ההזדהות התרבותית הזאת ביני לבינך לא קיים.
אלי ציפורי
אנחנו לא יכולים אבל להיות, אני מבין את הגישה. אבל אנחנו לא יכול להיות כמוהו. זה מה שהתכוון לדעתי הרמטכל.

יכולת לעצור פה. הבן אדם לא יודע היסטוריה ואין שום משמעות לשטויות שהוא אומר.

לא צריך ללכת עד מלחמת העולם השניה, חומת מגן הוכיח שחד משמעית אפשר להשמיד (או לפחות לשלול כל יכולת מבצעית) תנועות כמו חמאס. הסיבה היחידה שיש היום פעילי חמאס ביו"ש (וגם מהם האיום הנשקף הוא נמוך לאין שיעור מאשר חמאס בעזה) הוא הרש"פ.

למה אני צריך להאמין לשני אמרקנים שכתבו כתבה הזאת?

1. ארה"ב כבשה עירק וחשבה שתתן לעמים שם חופש ודמוקרטיה והכל יהיה בסדר מה עמי איזור קבלו ? דאעש מצד אחד ומיליציות פרו אירניות מצד אחר.
ומה במערב ובמיוחד בארה"ב דברו לפני שכבשו עירק, הם שונאים סדאם חוסיין , הם צמאיים לדמוקרטיה. אם תבדוק כמות הרוגים הם במאות אחוזים יותר מכל התקופה של סדאם חוסיין.

2. ברק חוסיין אובמה הביא למדינות איזור "אביב ערבי" . אמריקאיים לפני זה כתבו שבלוב שונאים קדאפי, במצריים שונאים מוברק ו .... ועוד פעם העיקר לתת לעמי איזור דמוקרטיה מה קבלנו? אחים מוסלמים במצריים וצעד אחד לפני מלחמה חדשה בין מצרים לבין ישראל. כמה הרוגים קבלו בלוב ועוד כמה יקבלו. אם תבדוק כמות הרוגים הם במאות אחוזים יותר מכל התקופה של קדאפי. בלוב הייתה אחד ממערכות הבריאות הטובות בעולם ערבי ובין הטובות בעולם. מה נשאר ממנה? כמה אנשים ישלמו על זה בחייהם .

יש עוד הרבה דוגמאות.

שמעתי איפשהו את התיאוריה הבאה:
המלחמה הזאת נכפתה עלינו ע״י איראן בשביל להחליש את המערב; הנורמליזציה עם סעודיה שהיא אויבת של איראן תביא ליצירת מסדרון מסעודיה עד אסיה (דרכנו ודרך ירדן) וזה משהו שסין, איראן ורוסיה לא יכולות להרשות (הסעודים יושבים על ערימות של נפט שיהיה יותר קל לשנע).
נצחון של ציר הרשע הוא כל דבר שיביא לחתימה של סעודיה עם איראן ולא עם המערב.
לטענתו סעודיה רוצה נורמליזציה עם ישראל רק בגלל שהיא בעלת הצבא החזק ביותר במזרח התיכון שיכול לעמוד מול איראן, זה רק בגלל זה.
אם לא נשמיד את החמאס הסעודים יבינו שישראל לא כזו חזקה כמו שהם חשבו ויבטלו את הנורמליזציה איתנו, משמע נצחון לציר הרשע.
לכן אם מסתכלים על זה מבחינה גאופוליטית ואסטרטגית אסור להתקפל לכל לחץ מצד מצרים והחטופים ולהכריע את חמאס.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
המלחמה הזאת נכפתה עלינו ע״י איראן בשביל להחליש את המערב; הנורמליזציה עם סעודיה שהיא אויבת של איראן תביא ליצירת מסדרון מסעודיה עד אסיה (דרכנו ודרך ירדן) וזה משהו שסין, איראן ורוסיה לא יכולות להרשות (הסעודים יושבים על ערימות של נפט שיהיה יותר קל לשנע).
נצחון של ציר הרשע הוא כל דבר שיביא לחתימה של סעודיה עם איראן ולא עם המערב.
לטענתו סעודיה רוצה נורמליזציה עם ישראל רק בגלל שהיא בעלת הצבא החזק ביותר במזרח התיכון שיכול לעמוד מול איראן, זה רק בגלל זה.
אם לא נשמיד את החמאס הסעודים יבינו שישראל לא כזו חזקה כמו שהם חשבו ויבטלו את הנורמליזציה איתנו, משמע נצחון לציר הרשע.
לכן אם מסתכלים על זה מבחינה גאופוליטית ואסטרטגית אסור להתקפל לכל לחץ מצד מצרים והחטופים ולהכריע את חמאס.
אני מניח שזו הייתה סיבה נוספת לכך שארה"ב הביאה לפה כוח אש שיכול להשמיד את חמאס וחיזבאללה ביחד.
להראות לסעודים מי האח הגדול במזה"ת.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
עלילה מסלול תשלום למשפחתון בזמן מלחמת עם כלביא אוף טופיק 55
ס מלחמת עולם שלישית, ברוכה הבאה פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 70
שבוזי מלחמת הסחר של טראמפ - להמתין או לקנות? שוק ההון 3
N שינויי מיסוי - בעקבות מלחמת חרבות ברזל - האם פגיעה רטרואקטיבית אפשרית אוף טופיק 15
W לקחי מלחמת העולם השנייה והפייסנות המודרנית מול ציר הרשע החדש פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 25
השמח בחלקו מלחמת עולם בעשור הקרוב אוף טופיק 26
ד פיצוי על הפסקת חוזה שכירות - מלחמת חרבות ברזל מיסים 0
TalYaro1 חישוב והשוואת ריביות משכנתא בזמן מלחמת חרבות ברזל. נדל"ן 1
K השפעת מלחמת רוסיה-אוקראינה על הכלכלה העולמית פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 2508
S שאלה בעקבות מלחמת הסחר בין ארה"ב-סין שוק ההון 49
M מלחמת התשה עם פסגות צרכנות פיננסית 14
unrealx מלחמת סחר עם סין שוק ההון 34
123W מלחמת קוריאה של האלף השלישי שוק ההון 110
S לימוד עצמי תורה/ברית חדשה אוף טופיק 8

נושאים דומים

Back
למעלה