ראיון של אלי ציפורי עם אליהו יוסיאן, מומחה לאיראן אשר גדל שם ועלה לארץ בשנת 2003, ישרת ב- 8200 וקיבל פרס ביטחון ישראל, שודר ב"גלי ישראל":
החמאס לא "שולט" בעזה. כל תושבי עזה חושבים חמאס.
גם אם צה"ל ישמיד את כל מוסדות החמאס לא עשינו כלום. צעירי עזה יקימו אותו מחדש.
בגלל התפיסה הליברלית של צמרת צה"ל, לא ניצחנו בשום מלחמה כבר יותר מ – 20 שנה. עם השקפות כאלה צה"ל לא יוכל לנצח.
כדי לנצח אויב אתה חייב להיות יותר אכזר ממנו. את הנאצים ניצח סטאלין ולא המערב, כי סטאלין והסובייטים היו יותר אכזריים מהנאצים.
כדי לנצח בעזה, ישראל היתה חייבת להרוג 50,000 תושבי עזה יום אחרי הטבח המתועב.
בשביל האיראנים, הערבים הם כמו כוס חד פעמית. השתמש וזרוק.
אם נטפל בערביי עזה, יו"ש והחיזבאללה, איראן במעגל השלישי לא תהווה איום עלינו.
אלי ציפורי
מה המטרה של חבורת המרצחים הזה? כרגע, כמו שאתה רואה אותה.
תמלול הראיון:
אליהו יוסיאן
ברמת העיקרון, המטרה זה לא לעכשיו. המשטר האיראני עם השקעות של כמעט 40 שנה הגיע לחצר האחורי של מדינת ישראל. אבל עכשיו יש לו תנועות. פרוקסי. שהם הערבים ותמיד אני אומר, בשביל האיראנים ערבים הם כוס חד פעמי. נהרגים הוא מחליף אותם לכוס חד פעמי אחר. הם הפרוקסי שלו. בשביל לעשות לנו בלאגן על גבולות שלנו. המטרות להראות בסופו של דבר מי הבוס במזרח התיכון, יש להם ראייה אימפריאליסטית שיעית, שרוצים להוכיח הם בעלי בית במזרח התיכון.
אלי ציפורי
אליה. אז אתה אומר שחמאס זה כוס חד פעמי אם אחרי. שהוא יחוסל בעזה.
אליהו יוסיאן
אחד, בשביל איראני ערבי הוא כוס חד פעמי. בתפיסה, האיראנים רואים את הערבים סוג ב', זה דבר ראשון. אתם לא ראיתם אף פעם איראני אחרי המהפכה האיסלאמית שמתפוצץ באוטובוסים. הם מנהלי טרור, הם רואים תמיד את עצמם אדונים שמפעילים את הערבים. בחלק הראשון. בחלק השני, אני אישית לא מאמין שאפשר לחסל את חמאס. אי אפשר. לדעתי לא. ולמה? חמאס זו תפיסת עולם. חמאס הוא לא שולט על עזה אלא עזה חושב חמאס. אני מזכיר לכולם את הדברים ונאומים לצורך הדוגמה של אחמד טיבי. הוא ערבי, שפת אם שלו ערבית הוא נושם חמאס. הוא חושב אחים המוסלמים, והוא אומר שחמאס זה רעיון של עזה. דבר שני אני מוכיח לכם שהעזתים הלכו לבחירות, ובאופן דמוקרטי בחרו בחמאס. דבר שלישי, כל הלוחמים בעזה הם ילדים של עזתים. כל הפקידים של חמאס בעזה הם ילדים או הורים של עזתים. כל המחנכים בבתי ספר שדוגלים בחמאס, הם עזתים. לכן זאת תנועה רעיונית בעזה ולא איזה שלטון או חייזרים שירדו מהירח ועכשיו שולטים ביד ברזל על עזה. עוד נקודה אני רוצה להוסיף תסתכלו על יו"ש ערבי יו"ש. אנחנו כמעט זוכרים 20 שנות את הבחירות ביוש, בתיאום מול אבו מאזן בפתח ובתיאום מול ניצים ובתיאום מול סעודיה וארצות הברית. גילתי כל הנתונים כולנו יודעים, שערבי יו"ש בוחרים בחמאס. ולכן זה מוכיח שחמאס זה לא איזה שלטון אכזרי שאנשים לא רוצים. ובכוח שולטים על ערבים אלא זו תנועה שערבי יו"ש ועזה חושבים ככה. ועכשיו אני שואל, איך אפשר להפיל אותה? אי אפשר, לדעתי, בסופו של דבר אם אנחנו נחסל את כל 40,000 הלוחמים בסופו של דבר אם אנחנו נסגור ונפיל את כל מוסדות חמאס אנחנו צריכים לצאת מעזה. ברגע שאנחנו יוצאים מעזה, הנוער החדש שוב פעם קם ואחרי 5 שנים, 10 שנים הוא הופך להיות שוב פעם חמאס.
אלי ציפורי
כן, אז מה הפתרון לדעתך? זאת אומרת שאין פיתרון.
אליהו יוסיאן
פתרון תלוי בתרבות של מי. אני נותן לך דוגמה קטנה, אם אנחנו זוכרים, רק אני מזכיר צ'צ'ניה. אזור גיאו פוליטי מוסלמי מאוד קיצוני, שבסופו של דבר מרוב הפצצות של רוסיה הם הגיעו למסקנה שלא שווה להם להיות אויב של רוסיה. היום צ'צ'ניה המוסלמית הקיצונית הוא פרוקסי של רוסיה. פרוקסי של פוטין. אנחנו צריכים לשנות תפיסת עולם. בניגוד לדבריו של רמטכ"ל, שראיתי כשדיבר על מוסר ואמר, אנחנו לא רוצים להיות כמוהם, אי אפשר. בשביל לנצח, אני לא אומר להשמיד את עזה, בשביל לנצח אויב אכזר מסוג זה צריך להיות יותר אכזר מהן. אני מזכיר: מי שניצח את היטלר, לא היה העולם המערבי, הנאור, הצרפתי והבריטי. מי שניצח את היטלר בגרמניה הנאצית היה מישהו יותר אכזר ממנו בשם סטלין בברית המועצות, וסובייטים. כדי לנצח את עזתים צריך להיות יותר אכזר מעזתים. אנחנו היינו צריכים רק יום הראשון שראינו שהם עשו את הפשע המתועב הזה להוריד 50,000 מהם. אחרי זה יום למחרת שאנחנו מתחילים לקבור את היקרים שלנו, גם הם היו צריכים להתחיל לקבור את היקרים שלהם. בוא נתחיל בסיפתח שקוראים לזה שעת חסד. יום הראשון היינו צריכים להוריד 50,000 מהם. כמובן, אני לא אומר בתי ספר ובתי חולים וחפים מפשע. אם יש דבר כזה זה בכלל, ואני חולק על זה. אבל מה שכן היינו צריכים להוריד 50,000 מצד השני. אחרי זה נכנסים לדיון.
אלי ציפורי
לנו אליהו אתה יודע, אני מבין את הגישה הזאתי, אבל יש ערכים אחרים בישראל יותר ליברליים.
אליהו יוסיאן
אתם לא תנצחו. אתה אף פעם לא תנצחו.
אלי ציפורי
מה זה אתם? כולנו ביחד, כן.
אליהו יוסיאן
לא אני עליתי ב-2003. אם אתה תסתכל על דברים של יוסף חדד שעושה הסברה בשפה הערבית הוא תמיד, גם כמוני, פתאום אומר אתם. כי אני חושב איראני. הוא חושב ערבי. אני יודע באיזה שכונה אני גר, מה תפיסת עולם שכונה הזאת, איך אני צריך לנצח. גם הוא יודע את זה, כי אנחנו מחומר אחר תפיסה תרבותית אחרת. אני לא מאמין בערכים ליברלים, אני מתעב את הערכים ליברלים. אני דוחה אותם מכל וכל. עכשיו אתה אומר שאנחנו ליברלים, האנחנו הזה אני לא חלק ממנו. כי אני, יליד איראן עד גיל 23. חונכתי באיראן. אני חונכתי על ברכי המהפכה האיסלאמית. נולדתי ב 1980. אני ראיתי מלחמת איראן עיראק במלא אני יודע מי זה האויב האכזר בצד השני. ולכן כשאתה אומר אנחנו ליברלים, אני לא. ההזדהות התרבותית הזאת ביני לבינך לא קיים.
אלי ציפורי
אנחנו לא יכולים אבל להיות, אני מבין את הגישה. אבל אנחנו לא יכול להיות כמוהו. זה מה שהתכוון לדעתי הרמטכל.