• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

טעויות שעשינו ובתקווה שלא נעשה - יומן מסע אל הלא מוגדר.

עדכון רבעוני.

עדיין מחפשים דירה להשקעה.
החלטנו ללכת עם מלווה משקיעים. התהליך בעיצומו, ואני מרגיש אופטימי מהבחינה הזו.
מה שלא מרגיש אופטימי זה שלאחרונה יש לא מעט כתבות והפחדות על כך שיש בועה בנדלן בארץ ושאוטוטו הכל מתפוצץ.
לא יודע אם זה נכון או לא, ומה תהיה ההשלכה של זה על דירות יד שנייה (שם אנו מחפשים את ההשקעה), אך משתדל לא לסטות ממה שהגדרנו לנו בהתחלה - במידה ונמצא עיסקה שאנחנו חושבים שהיא טובה (לא מחפשים מציאות מיוחדות או בוננזה מטורפת, עיסקה במחיר שוק +- עם צפי עלייה בעתיד, שתיתן אחיזה בשוק הנדלן בארץ), נלך על זה.

ברבעון האחרונה מניית המעסיק עלתה לא מעט, כך שנפדו RSU שהגיעו למחיר המטרה יחסית להענקה (כך שהמס המשקולל הוא כ30%).

אין חדש בגזרת האלטרנטיבי.

הון:
השקעות רעילות - 1.5M.
תיק ממוסה - 4.4M.
כספית - 2.85M.
ק"ה - 0.65M.
פנסיות - 2.2M.
RSU, ברוטו - 7.2M.

הכנסות (נטו):
עבודה - 50K.
הכנסות דיבידנד מהRSU - כ11K.
הכנסות מהשקעות רעילות - 5K.

הוצאות - כ21K.

תודה למי שקרא.

עדכון רבעוני - וסיכום שנתי.

בהסתכלות שנה אחורה, בהון הכולל היתה עלייה - זה בעיקר תודות לעליית המניה, מניות נוספות שהשתחררו במהלך השנה, ומשכורות. אפיקי ההשקעה כרגע לא מניבים תשואות מרשימות, או בכלל, וזה בסדר מבחינתנו כי לא זקוקים לכסף הזה בעתיד הנראה לעין.

הדירה שהיתה, נמכרה יחסית מהר(סד"ג של חודש), ואנחנו עדיין מחפשים דירה להשקעה.
אנחנו עם מלווה משקיעים כ5 חודשים, במהלכם לא נמצאה עסקה שעונה על הקריטריונים שהגדרנו בתחילת הדרך (תקציב, סגנון, איזור).
מקווה שמשהו כן יצוץ, מבחינתנו לא השתנה דבר.
אגב בזמן הזה השוק להשקעה עומד קפוא, מחירים לא זזים ממה שאני רואה, וכמות העסקאות אפסית.
רואים באופן ברור מעסקאות ברשות המיסים - באיזורים המיועדים להשקעה, בקושי יש עסקאות, ממש בודדות על פני חצי שנה.
באיזורים שהם באופן מובהק למגורים - יש הרבה יותר עסקאות.

בנושא הפרישה - אני כאמור מחכה עם זה, אך הזוגה מפסיקה לעבוד באופן רשמי, יש תאריך סופי עם מקום העבודה, מתישהו ברבעון הקרוב.
ההכנסות החודשיות אמורות לרדת ב כ25%, אך זה לא משהו שאמור להשפיע יותר מדי. אנחנו תוהים אם מגיעים לה דמי אבטלה, כמה, לא חקרנו עדיין לעומק, מניח שכשנתקרב ליעד נבדוק יותר - אף אחד מאיתנו לא ביקש/פדה דמי אבטלה בעבר.
השאלה המוסרית פה האם זה לא תחמון של המערכת.. הרי בפועל אנחנו לא צריכים את זה, ולא ברור לי איך נרגיש בסיטואציה הזו.
את תוכנית הפוסט-פרישה שלה היא כבר מוציאה לפועל, ואני רק מקווה שהיא תהיה מרוצה מהשינוי, כי בעבודה היא לא נהנתה, והרגישה שזו מלאכה מייגעת עבורה.

תיק ההשקעות ממשיך לקבל כספים מדי פעם, התיק מוחזק באקסלנס ברובו ובIB בחלקו הקטן, את הנפילות שהיו באפריל ניצלתי למינוף מאוד קטן בIB, רק כדי לחוות את המנגנון ולהשתפשף.
העלות זולה מאוד בהשוואה לארץ - כ5% ריבית, והקלות בה ניתן לבצע הדהימה אותי, לוחצים על כפתור ונגמר. בארץ צריך למלא מסמכים, אישורים, המסגרת מוגבלת, והעלות יקרה בערך ב 50%.

באלטרנטיבי, הכספים עדיין תקועים.
התיק האלטרנטיבי עדיין מחזיק שלושה ניירות בשווי של כ200K ש"ח, אחת זו קרן מונטרו בשווי של כ90K ש"ח, אני ממתין שמישהו כבר ייתן אישור על ההפסד כך שאוכל לקזז אותו כנגד תשלומי הדיבידנדים, והשניים האחרים אמורים להיפדות מתישהו. לא ברור מתי ומה יהיה ערך הפדיון.
קרן החוב הפסיקה לשלם ריבית עקב קשיי נזילות, נאמר שעד אמצע 2025 הקרן תתחיל לחזור בתשלומים - לא קרה. אנחנו מקווים שמתישהו הכסף יחזור, אך לא בונים על זה.
קרן הנדלן גם הפסיקה את תשלומי השכירות, עקב קשיי נזילות, והכספים שנמצאים בה אמורים לחזור במהלך 2027. לא בונים על זה.
השקעת הנדלן באירופה ממשיכה לשלם שכירות בצורה מדוייקת, כל רבעון. כמובן שזה לא אומר כלום, ונק' היציאה שם לפי החוזה היא רק עוד כ5 שנים.. גם פה, לא בונים על זה.

הון:
השקעות רעילות - 1.4M.
תיק ממוסה - 4.9M.
כספית - 2.6M.
ק"ה - 0.62M.
פנסיות - 2.2M.
RSU, ברוטו - 7.3M.

הכנסות (נטו):
עבודה - 50K.
הכנסות מהשקעות רעילות - 2K.

הוצאות - כ22K.

תודה למי שקרא.

אנחנו תוהים אם מגיעים לה דמי אבטלה, כמה, לא חקרנו עדיין לעומק, מניח שכשנתקרב ליעד נבדוק יותר - אף אחד מאיתנו לא ביקש/פדה דמי אבטלה בעבר.
השאלה המוסרית פה האם זה לא תחמון של המערכת.. הרי בפועל אנחנו לא צריכים את זה, ולא ברור לי איך נרגיש בסיטואציה הזו.
אם אין לה מכתב פיטורים, היא זכאית לקבל החל מ 90 יום לאחר סיום העבודה (אחרת, מיידי). לא תחמון, הכל חוקי ומקובל. בהצלחה רבה!

בהסתכלות שנה אחורה, בהון הכולל היתה עלייה - זה בעיקר תודות לעליית המניה, מניות נוספות שהשתחררו במהלך השנה, ומשכורות. אפיקי ההשקעה כרגע לא מניבים תשואות מרשימות, או בכלל, וזה בסדר מבחינתנו כי לא זקוקים לכסף הזה בעתיד הנראה לעין.

אנחנו עם מלווה משקיעים כ5 חודשים, במהלכם לא נמצאה עסקה שעונה על הקריטריונים שהגדרנו בתחילת הדרך (תקציב, סגנון, איזור).
אגב בזמן הזה השוק להשקעה עומד קפוא, מחירים לא זזים ממה שאני רואה, וכמות העסקאות אפסית.
רואים באופן ברור מעסקאות ברשות המיסים - באיזורים המיועדים להשקעה, בקושי יש עסקאות, ממש בודדות על פני חצי שנה.

בנושא הפרישה - אני כאמור מחכה עם זה, אך הזוגה מפסיקה לעבוד באופן רשמי, יש תאריך סופי עם מקום העבודה, מתישהו ברבעון הקרוב.
ההכנסות החודשיות אמורות לרדת ב כ25%, אך זה לא משהו שאמור להשפיע יותר מדי. אנחנו תוהים אם מגיעים לה דמי אבטלה, כמה, לא חקרנו עדיין לעומק, מניח שכשנתקרב ליעד נבדוק יותר - אף אחד מאיתנו לא ביקש/פדה דמי אבטלה בעבר.
את תוכנית הפוסט-פרישה שלה היא כבר מוציאה לפועל, ואני רק מקווה שהיא תהיה מרוצה מהשינוי, כי בעבודה היא לא נהנתה, והרגישה שזו מלאכה מייגעת עבורה.

תיק ההשקעות ממשיך לקבל כספים מדי פעם, התיק מוחזק באקסלנס ברובו ובIB בחלקו הקטן, את הנפילות שהיו באפריל ניצלתי למינוף מאוד קטן בIB, רק כדי לחוות את המנגנון ולהשתפשף.
העלות זולה מאוד בהשוואה לארץ - כ5% ריבית, והקלות בה ניתן לבצע הדהימה אותי, לוחצים על כפתור ונגמר. בארץ צריך למלא מסמכים, אישורים, המסגרת מוגבלת, והעלות יקרה בערך ב 50%.

התיק האלטרנטיבי עדיין מחזיק שלושה ניירות בשווי של כ200K ש"ח, אחת זו קרן מונטרו בשווי של כ90K ש"ח, אני ממתין שמישהו כבר ייתן אישור על ההפסד כך שאוכל לקזז אותו כנגד תשלומי הדיבידנדים, והשניים האחרים אמורים להיפדות מתישהו. לא ברור מתי ומה יהיה ערך הפדיון.
קרן החוב הפסיקה לשלם ריבית עקב קשיי נזילות, נאמר שעד אמצע 2025 הקרן תתחיל לחזור בתשלומים - לא קרה. אנחנו מקווים שמתישהו הכסף יחזור, אך לא בונים על זה.
קרן הנדלן גם הפסיקה את תשלומי השכירות, עקב קשיי נזילות, והכספים שנמצאים בה אמורים לחזור במהלך 2027. לא בונים על זה.
השקעת הנדלן באירופה ממשיכה לשלם שכירות בצורה מדוייקת, כל רבעון. כמובן שזה לא אומר כלום, ונק' היציאה שם לפי החוזה היא רק עוד כ5 שנים.. גם פה, לא בונים על זה.

הון:
השקעות רעילות - 1.4M.
תיק ממוסה - 4.9M.
כספית - 2.6M.
ק"ה - 0.62M.
פנסיות - 2.2M.
RSU, ברוטו - 7.3M.

הכנסות (נטו):
עבודה - 50K.

הוצאות - כ22K.

תודה למי שקרא.

הדרך שלכם מרשימה ומעוררת השראה.

יכול לשתף מהם הקריטריונים לנכס הנדל"ני שאתם מחפשים ומהי ההתרשמות שלכם מהליווי עד כה?

הון:
השקעות רעילות - 1.4M.
תיק ממוסה - 4.9M.
כספית - 2.6M.
ק"ה - 0.62M.
פנסיות - 2.2M.
RSU, ברוטו - 7.3M.

הכנסות (נטו):
עבודה - 50K.

הוצאות - כ22K.

תודה למי שקרא.
תודה על העדכון!

שאלה: האם הזוגה לא מתכננת לחזור לעבוד כלל? או שהתוכנית היא שתחזור בהמשך?

בגלל שגם במצב הזה אתם מסיימים את החודש עם פלוס גדול, כנראה שהשיקול של הכנסות מעבודתה לא מקבל משקל גדול מידי. הרי כשאתה תפרוש, כן תצטרכו למשוך מההון...

אגב, מאז פתיחת הפוסט עברה שנה, וההון שלך גדל מ 14.5 (כולל הכספים מהדירה) ל 19, כמעט 33% אחוז - מרשים ביחס לעובדה שמדובר בכל תשואה על *כל* ההון.

יכול לשתף מהם הקריטריונים לנכס הנדל"ני שאתם מחפשים ומהי ההתרשמות שלכם מהליווי עד כה?

אנחנו הגדרנו תקציב (2.5M, לא כולל תיווך/ליווי ,עו"ד שמאי ושאר ירקות) ואיזור (מרכז - ת"א וסביבתה), אופי הנכס נבחר ע"י המלווה - דירה עם צפי לפינוי בינוי.
בחרנו במי שבחרנו מתוך רצון שתהיה לנו זהות אינטרסים, וכרגע נראה שזה מה שבאמת קורה. התחלנו לראות דירות בנווה שרת, מאוד אהבנו את השכונה אך לא מצאנו שום דבר שנכנס בתקציב, גם אחרי שהגמשנו אותו לכיוון 2.65 ( כאמור, אהבנו מאוד את האיזור והשכונה).
לאחר מכן ראינו דירת שיכון בתל אביב(לי אישית הזכירה פחון מימי המעברות), לא זוכר כבר את שם השכונה, אבל גם באיזור הצפוני מזרחי, עם צפי פינוי בינוי מתחת ל10 שנים, אך גם שם התקציב היה הרבה מעבר למה שהוגדר -3M, ומעבר לזה באופן אישי לא הרגשתי בנח להיות בעל דירה כה רעועה - ולכן אופציה זו נזנחה די מהר ולא היה תהליך כלשהו עם המוכרים.
לאחר מכן היתה איזו דירה בר"ג שעלתה בחכה של המלווה, אך המוכר שם מרח אותנו במשך שבועות ובסופו של דבר החליט לא למכור.
ועכשיו מחכים שוב.
האם הזוגה לא מתכננת לחזור לעבוד כלל? או שהתוכנית היא שתחזור בהמשך?

שנינו מבינים שהכיוון שהיא בחרה בו משול ל0 הכנסה, ולכן לא בונים על זה. יש שם פוטנציאל מאוד קטן, קטנטן, זעיר, סד"ג של ניוטרון, להתפוצצות מטורפת שתביא עושר רב, אך כאמור - כנראה שלמלא לוטו יהיה בעל סיכוי גדול יותר - ולכן פרקטית מתייחסים לזה כאילו תהיה 0 הכנסה.

הרי כשאתה תפרוש, כן תצטרכו למשוך מההון...

כאשר אני אפרוש צפי הכנסה מדיבידנדים הוא כ17K ש"ח חודשי (עקב RSU שעדיין לא הפשירו+ עלייה עקבית בתשלומי הדיבידנד מצד החברה - על פני תקופה הגדולה מ10 שנים), וביחד עם מכירת RSU בכמות קטנה(כ8K ש"ח חודשי), אנחנו צופים להכנסה של כ25K ש"ח נטו - ובמקביל ירידה בהוצאות כיוון שגן פרטי שעולה כיום 3.5K ש"ח אמור להסתיים עד אז. כלומר אמורים להיות בסדר.

אגב, מאז פתיחת הפוסט עברה שנה, וההון שלך גדל מ 14.5 (כולל הכספים מהדירה) ל 19, כמעט 33% אחוז - מרשים ביחס לעובדה שמדובר בכל תשואה על *כל* ההון.
מזל בלבד ולא אסטרטגיה, המניה בקלות היתה יכולה ללכת בכיוון ההפוך ולחתוך את ההון לכיוון ה10M.

כן, אבל.
שער הדולר הוא גורם מהותי על גובה התקבולים בש"ח, ולכן יכולה להיות סטייה מעלה או מטה. אבל זה יחסית זניח, ובמקס' נמכור יותר מניות.
כמובן שיכול להיות שהחברה תשנה את מדיניותה בנוגע לדיבינדים - החל מנושא העלאת הדיבידנד ועד לחלוקתו בכלל. גם במקרה זה - פשוט נמכור יותר מניות.

אגב, לא ברור לי איך דמי אבטלה נחשבים מבחינת מס הכנסה. האם כשהזוגה תפרוש ותקבל אבטלה - זה ייחשב כהכנסה לכל דבר? ועלינו להתחשה בכך בהקשר של פדיון הRSU שלה?

ע- ג'מיני טוען שנחשב.

נערך לאחרונה ב:
יפה מאוד!
אז אם אני מבינה נכון החברה מחלקת כ- 2.5%?

אגב, לא ברור לי איך דמי אבטלה נחשבים מבחינת מס הכנסה. האם כשהזוגה תפרוש ותקבל אבטלה - זה ייחשב כהכנסה לכל דבר? ועלינו להתחשה בכך בהקשר של פדיון הRSU שלה?
להבנתי כן.

אנחנו הגדרנו תקציב (2.5M, לא כולל תיווך/ליווי ,עו"ד שמאי ושאר ירקות) ואיזור (מרכז - ת"א וסביבתה), אופי הנכס נבחר ע"י המלווה - דירה עם צפי לפינוי בינוי.
בחרנו במי שבחרנו מתוך רצון שתהיה לנו זהות אינטרסים, וכרגע נראה שזה מה שבאמת קורה. התחלנו לראות דירות בנווה שרת, מאוד אהבנו את השכונה אך לא מצאנו שום דבר שנכנס בתקציב, גם אחרי שהגמשנו אותו לכיוון 2.65 ( כאמור, אהבנו מאוד את האיזור והשכונה).
לאחר מכן ראינו דירת שיכון בתל אביב(לי אישית הזכירה פחון מימי המעברות), לא זוכר כבר את שם השכונה, אבל גם באיזור הצפוני מזרחי, עם צפי פינוי בינוי מתחת ל10 שנים, אך גם שם התקציב היה הרבה מעבר למה שהוגדר -3M, ומעבר לזה באופן אישי לא הרגשתי בנח להיות בעל דירה כה רעועה - ולכן אופציה זו נזנחה די מהר ולא היה תהליך כלשהו עם המוכרים.
לאחר מכן היתה איזו דירה בר"ג שעלתה בחכה של המלווה, אך המוכר שם מרח אותנו במשך שבועות ובסופו של דבר החליט לא למכור.
ועכשיו מחכים שוב.
פינוי בינוי מתחמי או מגרשי?

מסלול רשויות או מיסוי ?

איזה שלב הוא האופטימלי מבחינתכם?

איך יצרתם זהות אינטרסים עם המלווה?

איך אתם מנתחים מספרית עסקה עם כל כך הרבה נעלמים (זהות ואיכות היזם, שת"פ דיירים, לו"ז לביצוע, גישת העירייה) ?

איזה שלב הוא האופטימלי מבחינתכם?
אנחנו מעוניינים בגדול בהשקעה של עד עשור, זה גוזר את האופציות הרלוונטיות.

איך יצרתם זהות אינטרסים עם המלווה?

אנחנו היחידים שמשלמים + קראנו את הבלוג שלה פה באתר שמתאר את מחשבותיה ב10 שנים האחרונות... לנו זה הספיק.

לגבי שאר השאלות - פנה אליה ישירות - @הנועזת

שנינו מבינים שהכיוון שהיא בחרה בו משול ל0 הכנסה, ולכן לא בונים על זה. יש שם פוטנציאל מאוד קטן, קטנטן, זעיר, סד"ג של ניוטרון, להתפוצצות מטורפת שתביא עושר רב, אך כאמור - כנראה שלמלא לוטו יהיה בעל סיכוי גדול יותר - ולכן פרקטית מתייחסים לזה כאילו תהיה 0 הכנסה.
אם היא יכולה לבנות עשייה שמדליקה אותה - זה כל מה שצריך :)
כאשר אני אפרוש צפי הכנסה מדיבידנדים הוא כ17K ש"ח חודשי (עקב RSU שעדיין לא הפשירו+ עלייה עקבית בתשלומי הדיבידנד מצד החברה - על פני תקופה הגדולה מ10 שנים), וביחד עם מכירת RSU בכמות קטנה(כ8K ש"ח חודשי), אנחנו צופים להכנסה של כ25K ש"ח נטו - ובמקביל ירידה בהוצאות כיוון שגן פרטי שעולה כיום 3.5K ש"ח אמור להסתיים עד אז. כלומר אמורים להיות בסדר.
אדיר. השאלה הפסיכולוגית: האם אתה מרגיש בנוח להמשיך ולהחזיק RSU במנייה בודדת? אמנם המנייה משלמת דיבידנד ומייתרת את הצורך למכור יחידות, אבל זאת עדיין מנייה בודדת על כל המשתמע מכך. לי קשה לדמיין את המצב הזה (אצלנו ה RSU הם בסדר של 20% מההון העצמי), אבל יש פה חברים בפורום שהעדיפו למכור את כלל ה RSU ולקנות מחקי מדד במקום.

רק מתעניין בדעתך, לא טוען שפעולה זו או אחרת היא הנכונה
מזל בלבד ולא אסטרטגיה, המניה בקלות היתה יכולה ללכת בכיוון ההפוך ולחתוך את ההון לכיוון ה10M.
כשהתחלת התיק הממוסה היה 1.58, היום 4.9. אני מניח שחלק מזה נובע מהחסכון החודשי, אבל זאת בדיוק הנקודה - זאת אסטרטגיה. ומזל כמובן לא מזיק...

האם אתה מרגיש בנוח להמשיך ולהחזיק RSU במנייה בודדת?

כרגע, כן. כמובן שזה יכול להשתנות.
אנחנו נשענים פסיכולוגית על העובדה שהמניות שוות כ40% מההון הכולל - ושגם אם מחר המנייה היתה יורדת ל0, בתיאוריה - היינו מתנהלים בדיוק אותו דבר, כי ה60% הנותרים מאפשרים זאת.
כמובן הכל תיאורטי, לא עמדנו למבחן הזה במציאות, והאם עדיין נחזיק באותו קו מחשבה אם וכאשר תרחיש שכזה יתממש? מקווה שכן.

השאלה הפסיכולוגית: האם אתה מרגיש בנוח להמשיך ולהחזיק RSU במנייה בודדת? אמנם המנייה משלמת דיבידנד ומייתרת את הצורך למכור יחידות, אבל זאת עדיין מנייה בודדת על כל המשתמע מכך. לי קשה לדמיין את המצב הזה (אצלנו ה RSU הם בסדר של 20% מההון העצמי)
כרגע, כן. כמובן שזה יכול להשתנות.
אנחנו נשענים פסיכולוגית על העובדה שהמניות שוות כ40% מההון הכולל - ושגם אם מחר המנייה היתה יורדת ל0, בתיאוריה - היינו מתנהלים בדיוק אותו דבר, כי ה60% הנותרים מאפשרים זאת.
מצד אחד אני מאוד מתחברת למה שאתה כותב כי גם אצלנו, למרות שהסכום במניה הבודדת הוא עצום, אנחנו מרגישים בנוח להשאיר את זה ככה בינתיים.
אצלנו, גם כאשר נפרוש לא נשתמש בכספים שנמצאים שם, והסכומים הללו לא מיועדים לפרישה (בגדול מיועד להורשה ביד חמה).
האם אצלכם, גם בפרישה לא יהיה שום שינוי בתוכניות שלכם, אם המניה תחתך בחדות (עד כדי התאדות)?

שואלת כי למשל אנחנו הגענו למסקנה שאנחנו מעוניינים לעזור לילדים בסכום מסוים (שגדל כל הזמן :>) ולכן מוודאים שבנוסף לעצמאות הכלכלית שלנו, גם סכום הבסיס הזה מושקע במדדים רחבים ולא במניה בודדת. בגלל זה, לאחר שעדכנו את הסכום הבסיסי הזה, גם ניצלנו את המצב בשנה שעברה שבה מס היסף עדיין לא עלה ומכרנו עוד סכום שעבר למדדים רחבים.

אנחנו מעוניינים בגדול בהשקעה של עד עשור, זה גוזר את האופציות הרלוונטיות.

אנחנו היחידים שמשלמים + קראנו את הבלוג שלה פה באתר שמתאר את מחשבותיה ב10 שנים האחרונות... לנו זה הספיק.
משלם יחיד לא מייצר זהות אינטרסים

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
האם אצלכם, גם בפרישה לא יהיה שום שינוי בתוכניות שלכם, אם המניה תחתך בחדות (עד כדי התאדות)?
בתיאוריה, כן.
התכנון בגדול הוא לפדות כך שנגיע למדרגת מס של 30% - השנה לדוג' היה מענק שבעקבות עליית המחיר הגיע לממוצע מס של 30% - והוא נפדה ועבר לתיק.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
algo.il תהליך תביעה בביטוח בריאות פרטי - טיפים ומאילו טעויות להימנע? צרכנות פיננסית 2
P שומת מס הכנסה עם טעויות, אחרי כמה גרסאות מהם. לוותר? מיסים 3
S טעויות בחישובי מס של ESOP על RSU? מיסים 25
S איך מצמצמים טעויות יקרות כשנכנסים לשכירות בלחץ זמן? נדל"ן 39
ת רוצה להשקיע חכם אחרי המון טעויות בדרך שוק ההון 7
E טעויות כלכליות במלחמה? שוק ההון 44
stamEhad זכייה במחיר למשתכן - אז עשיתי סימולציות. מנסה כעת להבין מה הצעדים הבאים ומשתדל לא לעשות טעויות יקרות נדל"ן 33
D טעויות שנעשו בשיוך הפקדות בשנת 2020 בקרן פנסיה שניידתי, יש מה לעשות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
י מיטב דש - טעויות חישוב? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
W טעויות של מתחיל בהגשה מקוונת של הדו"ח השנתי, כיצד מתקנים? מיסים 5
ב טעויות של מתחילים? עד כמה תיק מנוהל זה דבר גרוע? שוק ההון 20
Adrian דיון | האם עשיתם טעויות בעולם העסקים? אם כן, מהן? שוק ההון 1
J טעויות של מתחילים שוק ההון 33
נ טעויות רישום שגוי באורדרנט / ספרק / FMR צרכנות פיננסית 5
ה טעויות עקיבה ענקיות שוק ההון 4
משקיע מתחיל תיק ההשקעות להורי- גרסה 3 ובתקווה סופית שוק ההון 68

נושאים דומים

Back
למעלה