כפי הנראה, פסאודו ליברלים לא מסוגלים להתיחס לטיעונים. גם אם מדובר בטיעון הראשון של אדם בדיון, מיד הם ישליכו את הטיעון על כל המגזר, ללא היכרות וללא ידיעה.
פסאודו ליברלים מעדיפים תמיד לתת ציונים לפרסונה ולאופן הטיעון במקום לטיעונים עצמם. זה פותר אותם מדיונים ומאפשר להם להישאר באמונתם בלי לקבל עליה שום ערעור מבחוץ. זו תופעה קלאסית של קבוצות דתיות.
על דאטפת אטפוך. בסך הכל קיבלת בדיוק מה שאתה עשית. נכנסת לדיון בין שני אנשים אחרים והשלכת את הטיעון שלך על מגזר מדומיין שלם "הליברלים".
אתה מבין, חרדים מתנהגים כילד קטן מצווח. כמיעוט, הם מצפים להשליך את כל הרפש על המבוגר האחראי, הריבון, הרוב, ולא לקבל בחזרה באותו מטבע.
אבל יש איזה שלב שההורה כבר לא מסכים לקבל יחס כזה, או שהוא דורש כבוד כריבון, ומעניש, או שהוא עונה לילד (שכבר אולי אינו כל כך מיעוט\ילד?) באותו מטבע, כמו שמגיע לו.
כאן חשוב לציין כי כל עוד בג''ץ שאינו נבחר על ידי הציבור הוא הכתובת הסופית לכל החלטה, קשה מאוד לייצר הסכמות מכיוון שהן תמיד נתונות לפרשנות/סילוף וכדומה.
אני מבין למה עם הארץ יחשוב כך. אבל אי ידיעת פרטי ההלכה אינה פוטרת מהעבירה. אם אינך מסוגל להתנהל בחברה דמוקרטית מודרנית ולהבין איך היא עובדת - זו הבעיה שלך.
בדמוקרטיה יש הפרדת רשויות, ולא אפשרי שכל רשות תהיה רשות נבחרת, זה פתח לדיקטטורה. וכמובן, בשביל מה יהודי צריך פרשנות, הרי הכל בטקסט. מה, לא?
תעשו את זה עם קלאסה ועם תחכום. כדאי להשתדל שזה יכלול כמה שיותר כינויי גנאי כלפי החרדים, זה בוודאי יועיל לכך שהחרדים יגיעו לצה''ל, הידיעה כי הם כל כך רצויים.
בן אדם וגבר, צריך שתהיה לו תחושת אחריות מינימלית בחיים. עושים דברים כי הם נכונים. אני לא הולך לעבודה כי מישהו מפזר לי שם פרחים, אלא כי צריך וזה נכון.
הנכות שלכם בחיים מתבטאת בכך שצמצמתם את כל הנכון בחיים ללימוד תורה. ללמוד תורה זה נכון וחשוב, זה פשוט לא הדבר היחיד שנכון וחשוב.
וכשמתנוונים, שוכחים את כל האינסטינקטים הבסיסיים, אל תתפלא שגם תורה אתם כבר לא לומדים, אלא מבלים את זמנכם בפורומים.
וכל זאת למה? כי יכול להיות שתגיד שאתה בעצם עובד הייטק מוצלח, ושירתת עשרות שנים, אבל כל עוד אתה תמשיך להגן בתסמונת סטוקהולם על ציבור שברובו לא עושה זאת -
אתה כלי שרת לאותה תרבות אנשים חטאים, שסופה שתביא למיטוט עולם התורה, שלא יוכל להתקיים ללא קמח.