• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

הבחירות הללו ישנו את חייכם

• פותח הנושא פותח הנושא pseudonym
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
זה לא עובד ככה, קודם כל לא כולם חזקים באופיים ,
וגם אם הם מאמינים החברה תסחוף אותם למקום שלא רצו להיות בו.
חוץ מזה, חברה משפיעה על כל אחד, גם על החזק ביותר.
זה בדיוק אני, אני חלש אופי, הצבא סחף אותי למקום שלא רציתי להיות בו, שירתתי עם אשכנזים, שמעתי גלגלצ, הכרתי אנשים מערים אחרות ואפילו מצביעים של מר"ץ.
כתבתי בציניות, אבל אתה מבין כמה הטיעון הזה מגוחך נכון?
אם אני אבוא מחר בבבוקר לבקום ואגיד שאני לא רוצה לשרת עם מרוקאים, או עם ביביסטים, או עם אשכנזים, או עם קווקזים יגידו לי ללא גינונים מיוחדים לסתום את הפה ולעלות לאוטובוס. אבל אתה יכול לעשות את זה ולא להתגייס כי אתה מיוחד יותר ממני.
הבנתי, תודה שפקחת את עיניי

אתם צריכים לקרוא באמת את ה4-5 עמודים האחרונים בפורום כדי לראות את התפלספות חסרת הטעם משתי הצדדים.
אפשר להסביר את חוסר השוויון עוד 50 עמודים, אפשר להסביר כמה לדעתכם התורה חשובה וכו' והאם זה סותר שירות עם נשים או לא וכו'.
תכלס, הצבא צריך ידיים לוחמות, תכלס מובן על כולם שהרוב לא יבואו ללא קריאה של הרבנים, אתה יכול להתעצבן שאת הבן שלך אף אחד לא שאל, אתה יכול להתעצבן שחייל עם מצפון שמסרב להיכנס לשטחי יו"ש נשפט, זה פשוט לא יעזור פה.
אם צריך ידיים לוחמות צריך הסכמה של הרבנים, צריך חוק שיעבור בקריאה של 90 חברי כנסת כדי לשמור על לגיטימציה לשנים הקרובות, וצריך חוק שיעבור את מבחן בגץ.
אני חושב שסנקציות כמעט ולא אפקטיביות, הציבור החרדי שונה בגישת מחשבה ממה שאתם חושבים, זה שהורדת קצבאות ילדים בשנות ה2000 הוציא לשוק העבודה זה לא דומה בכלל לעניין הצבא.
לכל מי שתוקף בשני הצדדים, אני חרדי שמכיר את הציבור החרדי לעומק, וכן, אני עושה שירות ביטחוני סופר משמעותי.
אז לעניות דעתי יש לי בהחלט זכות להשמיע את הקול הזה...

אתה מדבר על שילוב של יתושים, אני מדבר על יבוש הביצה. במקום לשלב אנשים עם ראיית עולם אנטי ציונית(וגם אנטי דמוקרטית) אני בעד לצמצם את הציבור הזה ובטח לא לשפוך עליו כסף. לנסות לשלב חרדים בחברה זה כמו לבנות בית חולים מתחת לבור שבגשר במקום לטפל בבור.
זה טוב ויפה, אבל מה זה "בעד לצמצם"? זה ציבור שיולד פי כמה מכל ציבור אחר. מסגרות צבאיות וחינוכיות שיאפשרו לו להשתלב ברעיון הלאומי הישראלי, זה אינטרס של כולם.
ברור שלא לתקצב בטלנות או מוסדות שיוצאים נגד המדינה, במקביל כן לתקצב אלטרנטיבות לשילוב, כי אחרת אתה לא מותיר ברירה.
זה לא עובד ככה, קודם כל לא כולם חזקים באופיים ,
וגם אם הם מאמינים החברה תסחוף אותם למקום שלא רצו להיות בו.
חוץ מזה, חברה משפיעה על כל אחד, גם על החזק ביותר.

נגעת בנקודה מרכזית של השיטה החרדית.
הרעיון הוא, שאם אתה רוצה לשמור על אמונתך ,אתה חייב ליצור לעצמך חברה שמורה,
ולהימנע ככל האפשר להיות בחברה שאינה תואמת לאמונתך.
השיטה הזו, היא תגובה לחילון ההמוני של תקופת ההשכלה.

לגבי נשים, ישנן בעיות נוספות, וכדי להבין אותם צריך להכיר קצת את ההלכה.
הכל מוכר וידוע, ולכן יש מסגרות מותאמות לחרדים. הבעיה היא שזה תמיד לא מספיק.
כל בן 18 מפחד לפני שהוא הולך לצבא, הפתרון של ההנהגה החרדית של "לא משנה איזה מסגרת יקימו אנחנו לא נשתלב", זה רק לטמון את הראש בחול.
תכלס, הצבא צריך ידיים לוחמות, תכלס מובן על כולם שהרוב לא יבואו ללא קריאה של הרבנים
ממש לא, יש שינויים מלמטה. הרבנים לא הכשירו לצאת לעבודה, ועדיין רבבות יצאו כי לא הייתה ברירה. ואז פתאום זה מקבל הכשר בדיעבד בפלג הבניברקי. מי כמוך יודע איך זה עובד.
אם צריך ידיים לוחמות צריך הסכמה של הרבנים, צריך חוק שיעבור בקריאה של 90 חברי כנסת כדי לשמור על לגיטימציה לשנים הקרובות, וצריך חוק שיעבור את מבחן בגץ.
את כל זה ניסינו, אין מה לדבר עם העסקונה, להם זה טוב לשמר את המצב הקיים. רק נטילת תקציבים שתדאג שלא תהיה ברירה אלא שטיפין טיפין אנשים יצאו לשרת.
אני חושב שסנקציות כמעט ולא אפקטיביות, הציבור החרדי שונה בגישת מחשבה ממה שאתם חושבים, זה שהורדת קצבאות ילדים בשנות ה2000 הוציא לשוק העבודה זה לא דומה בכלל לעניין הצבא.
אם אין קמח אין תורה. אתה מדבר על לשלם מחיר תמורת עקרונות, תאמין לי שכולם מבינים את זה. אבל כשאין מה לאכול - כולם מגמישים את העקרונות.
מה שקרה בשנות ה2000 לא רק דומה - אלא אותו דבר. אם פתאום סבסוד מעונות והבטחת הכנסה יותנו בשירות, אחרי כמה שנים של טפטוף לעבר השירות - זה פתאום יוכשר.
אף אחד פה לא מדבר על שירות של שלוש שנים בקרקל עם מדסניקיות. מדובר על מסלולים מותאמים שיאפשרו לחרדים רבים "לסמן וי" כדי להיות זכאים לסבסודים שוב.
ומשם הלאה, לעוד איוש מודיעין, עוד איוש קרבי. אבל צריך להתחיל מאיפשהו.
לכל מי שתוקף בשני הצדדים, אני חרדי שמכיר את הציבור החרדי לעומק, וכן, אני עושה שירות ביטחוני סופר משמעותי.
למה שגרם לך לצאת לשירות בטחוני יש שם אחד - מקלות וגזרים. אם היה אפשר להתקיים כאן מקצבאת ילדים כמו בשנת 2000, וללא מסלולים חרדיים, כנראה היית כוללניק.
אין חבוש מתיר עצמו מבית האסורים. אתם חייבים לתת לכל השאר לעזור לכם, אתם פשוט לא מסוגלים לעשות את השינוי ההכרחי - ייבוש הקצבאות שתחייב שירות - לבד.

אתה מגלה פה אטימות מוחלטת לערכים של ציבור שונה ממך.
לקרוא לזה תינוקי פינוקי .זה אומר שאתה מזלזל בערכים נעלים של ציבור אחר.
אין מה לעשות, כשמקימים מסלול אחר מסלול לחרדים, ותמיד זה לא טוב כי זה לא בדיוק מאה אחוז, כך זה נתפס, פינוק אינסופי.
אני יודע שזו הגישה החרדית הכללית, ההוא אוכל לנדא, ההוא גם ימות ברעב לא יאכל לנדא,
אבל אין מה לעשות, בסוף הרי לוקחים את הכסף, נכון? פתאום לא אכפת על אילו עבירות עברו רשויות המדינה כדי להשיג את הכסף.
אז מותר וראוי שמי שמוכן להקל ולקחת את כסף "המדינע הציויינית", גם יקל וישתלב באיזשהו מסלול צבאי חרדי.
אם לא יקל בזה, לא יוכל להקל בזה, ולא יקבל שקל. כמו נטורי קרתא.

למה שגרם לך לצאת לשירות בטחוני יש שם אחד - מקלות וגזרים. אם היה אפשר להתקיים כאן מקצבאת ילדים כמו בשנת 2000, וללא מסלולים חרדיים, כנראה היית כוללניק
אתה ממש אבל ממש לא בכיוון, לא חסר לי כסף וזה שהלכתי לשירות משמעותי יש סיבות שונות לגמרי.

אבל כשאין מה לאכול - כולם מגמישים את העקרונות.
צבא לא מתקשר לציבור כמשהו שקשור לאוכל.
אם אברך מקבל 1500 שקל (נניח במיר ירושלים, שם יש 5000 אברכים), בכל עבודה הכי פשוטה ולא משכילה הוא יכול להגיע ל8000 שקל נטו, (גם כמוכר 9 שעות בחנות ספרים), זה תוספת של 7500 נטו בחודש.
איך אדוני חושב לשכנע אותו ללכת לשירות צבאי של 32 חודש בשכר של 1500-2000 שקל של חייל בסדיר, (לא מדבר על תשמש שזה תלוי המשכורת האישה וילדים מה שכמעט לא רלוונטי).
תיקח לו ביטוח לאומי, מעונות, לא הגעת הסנקציות שיתחילו לגרום למיינסטרים לצאת לצבא ולא לצאת לעבוד.

זה טוב ויפה, אבל מה זה "בעד לצמצם"? זה ציבור שיולד פי כמה מכל ציבור אחר
עוד מעט גם תגיד לי שלהביא 6.7 ילדים ולהסליל אותם לאותה אידיאולוגיה אנטי ציונית זה מאלוהים. נכון לעכשיו המדינה עושה 2 דברים היא באופן פעיל יוצרת משפכים שמשכפלים את אותה אידיאולוגיה ולא פחות חשוב מספקת מעטפת רחבה של שרותים ציבוריים בחינם ללא שום התניה שבאמת גורמת "לכל תינוק לבא לעולם - כיכרו בידו"".

אתה ממש אבל ממש לא בכיוון, לא חסר לי כסף וזה שהלכתי לשירות משמעותי יש סיבות שונות לגמרי.

צבא לא מתקשר לציבור כמשהו שקשור לאוכל.
אם אברך מקבל 1500 שקל (נניח במיר ירושלים, שם יש 5000 אברכים), בכל עבודה הכי פשוטה ולא משכילה הוא יכול להגיע ל8000 שקל נטו, (גם כמוכר 9 שעות בחנות ספרים), זה תוספת של 7500 נטו בחודש.
איך אדוני חושב לשכנע אותו ללכת לשירות צבאי של 32 חודש בשכר של 1500-2000 שקל של חייל בסדיר, (לא מדבר על תשמש שזה תלוי המשכורת האישה וילדים מה שכמעט לא רלוונטי).
תיקח לו ביטוח לאומי, מעונות, לא הגעת הסנקציות שיתחילו לגרום למיינסטרים לצאת לצבא ולא לצאת לעבוד.
אתה מספר את המובן מאליו כאילו שאנחנו לא מבינים אותו.
אין הבדל בין החרדים לשאר היהודים, אתם לא זן מיוחד.
כמו שהחילוני הולך ומשרת למרות כל מה שהזכרת למעלה
תוך ההבנה שהוא עושה את זה לא עבור עצמו אלא עבור כולם.

ואם החברה החרדית לא יכולה לעמוד בהסכם החובות שלה אז צריך לשלול ממנה את הזכויות.
פשוט מאוד. אם אתם לא עושים המינימום לא תקבלו את המינימום בע"ה.

נערך לאחרונה ב:
אגב עלה לי ראיון ממש טוב.
בואו נוסיף חצי נקודת זכות בתלוש שכר עבור כל מי שסיים שירות בצהל או בשירות האזרחי,
ונקודת זכות למי ששירת בלוחמה.
נקודת הזכות תזקף לכל החיים.

בואו נוסיף חצי נקודת זכות בתלוש שכר עבור כל מי שסיים שירות בצהל או בשירות האזרחי,
בניגוד לאחרים, אני לא חושב שתמריצים כלכליים הם הדבר שיפתור את הבעיה.

שתי סיבות:
1. כנראה שהרבה יבחרו לשלם את הקנס הכספי ולא להסתכן במוות או פציעה בשדה הקרב. ואז אתה חוזר לבעיה של צבא קטן מדי.
2. אפילו מבחינה כלכלית מה שהצעת לא משתלם. אם אני "מוותר" על שרות צבאי ומרוויח עוד 3 שנות שכר, זה יוצא הרבה יותר כסף מאותה חצי נקודת זכות שגבית ממני.

אפילו מבחינה כלכלית מה שהצעת לא משתלם
כצעד יחיד ברור שהוא לא יעזור.
אבל כחלק משורת צעדים, כדוגמת:
- ביטול כל הקצבאות וההנחות מתקציב מהמדינה ללומדי תורה ובמקביל קצבאות ללימוד באוניברסיטה למסימי שירות צבאי.
- העלאת המעמ ל-20% ובמקביל מתן 5 נקודות זיכוי למסימי שירות צבאי ו-5 נקודות נוספות בכל שנה של שירות מילואים פעיל.
- תקצוב בתי ספר באופן יחסי למספר השעות שמלמדים ליבה. בתי ספר שלא מלמדים ליבה לא יקבלו שום תקציב ממשלתי.
- אכיפת עריקות משולבת בין המשטרה לבין המשטרה הצבאית בכל מפגש עם הרשויות.

אפשר לחשוב על עוד שורה של הטבות שיינתנו לתורמים ומשרתים במקום לטפילים.
הצעות כגון זכות הצבעה או אפילו רשיון נהיגה לא יכולים להיות מותנים בתרומה למדינה כי אלה זכויות בסיסיות במדינה דמוקרטית. אבל יש מספיק הטבות שניתן לנתב לתורמים במקום לעלוקות.

כצעד יחיד ברור שהוא לא יעזור.
אבל כחלק משורת צעדים, כדוגמת:
- ביטול כל הקצבאות וההנחות מתקציב מהמדינה ללומדי תורה ובמקביל קצבאות ללימוד באוניברסיטה למסימי שירות צבאי.
- העלאת המעמ ל-20% ובמקביל מתן 5 נקודות זיכוי למסימי שירות צבאי ו-5 נקודות נוספות בכל שנה של שירות מילואים פעיל.
- תקצוב בתי ספר באופן יחסי למספר השעות שמלמדים ליבה. בתי ספר שלא מלמדים ליבה לא יקבלו שום תקציב ממשלתי.
- אכיפת עריקות משולבת בין המשטרה לבין המשטרה הצבאית בכל מפגש עם הרשויות.

אפשר לחשוב על עוד שורה של הטבות שיינתנו לתורמים ומשרתים במקום לטפילים.
הצעות כגון זכות הצבעה או אפילו רשיון נהיגה לא יכולים להיות מותנים בתרומה למדינה כי אלה זכויות בסיסיות במדינה דמוקרטית. אבל יש מספיק הטבות שניתן לנתב לתורמים במקום לעלוקות.
לגבי קיצוץ ההטבות וההנחות, התמיכות הישירות זה אולי 10 מליארד ש"ח. בנוסף, רב ההטבות זה הטבות כלליות למעמד סוציואקונומי נמוך, שכמובן אפשר לנסות לערוך ככה שהם לא יכללו בהם אבל זה יהיה מאתגר במבחן בגץ. בנוסף, זה יפגע בתוצר כנראה (כי הכסף הולך לצריכה מקומית ברובו, מאותה סיבה שמדינה אוהבת למסות את המאיון העליון ולהביא את הכסף למאיון התחתון). למשל, ביטול הטבת המעונות כנראה לא תעבור את מבחן בגץ.

העלאת המעמ ל-20% תפגע בעוד הרבה מאוד אנשים וכנראה גם בתוצר, ותכניס 23 מליארד ש"ח בערך שזה הרבה הרבה יותר ממה שהנקודות זיכוי יוציאו למדינה, מה גם שזה כנראה יפסל בבגץ כנראה בגלל עקרונות שוויון (נניח ערבים, או עבריינים עם תיקים פליליים, או נכים יפנו לבגץ ויסבירו שזה לא הוגן כי לא רצו לגייס אותם וכדומה). (כבר הגישו כל מיני עתירות: https://supremedecisions.court.gov..../720/078/e15&fileName=10078720_e15.txt&type=2 ומסוכמת ב"לפיו פעולה שנועדה לתגמל חיילי מילואים "שהיא סבירה ומידתית לא תחשב הפלייה אסורה"")

אכיפת עריקות סתם תפגע בתקציב המדינה כי אין מספיק מקום בבתי כלא גם ככה ויהיו חסימות כבישים כל יומיים. אין מספיק מקום בבתי כלא אפילו ל-1% מהציבור.

תקצוב בתי ספר באופן יחסי זה כבר משהו שקורה היום. פשוט הרבה מקומות מצהירים כזב. ואם לא יהיה תקצוב ממשלתי אז גם פה זה כנראה יפול בבגץ בגלל חוק חינוך חינם המותאם לאוכלוסיה (כמו שלדוברי ערבית החינוך בערבית ולא בעברית). באופן אירוני, זה אולי יעבור עם פסקת התגברות או רפורמה משפטית.

בסופו של דבר, אני לא חושב שחיתוך תקציבים יועיל למדינה, אלא יעודד פשיעה, בעיות וכל מיני דברים בסגנון. האוכלוסיה החרדית לא תשתנה פתאום בשנה-שנתיים. ואם אתה חושב שאין לה כח פוליטי אז אתה טועה מאוד. החברה החרדית היא מאוד מסוכנת לחברה הכללית, ונניח יכולה לחסום כבישים 24/7 אם תרצה בכך. הפתרונות הנכונים לדעתי הם מאוד מאוד איטיים ויקחו עשורים של אינטגרציה, ולכן אני אישית חושב שאין מה לעשות במקרה הזה.

הבעיה של החברה החרדית בהשתלבות בחברה אף פעם לא היתה הכסף. הציבור החרדי הוא זה שלוחץ על נבחרי הציבור שלו לא להתפשר בנושא גזירת הגיוס. אתה מנסה להסתכל בעיניים חילוניות על הציבור החרדי, וזה מאוד שגוי. כשהם אומרים "נמות ולא נתגייס" הם באמת מתכוונים לזה. זה די דומה לבעיית ההגירה המוסלמית באירופה, זה אוכלוסיה שלא תעבור אינטגרציה כנראה. וכל ניסיון לטפל בזה או שיצטרך להיות אנטי-דמוקרטי או מאוד מאוד איטי וכנראה לא יצליח.

לנושא הפוסט:
לדעתי, הבחירות לא גורליות. ישראל כבר מזמן עברה את הזמן שהיא יכולה לתקן את כל הבעיות שיש לה ונכון להיום לדעתי אין כבר אפשרות לתקן אותם והמדינה עברה את נקודת האל-חזור. במקום להצביע עדיף לחפש מדינות יותר מוצלחות לדעתי ולהתכונן לתהליך ההגירה.

כל הטיעונים שלי חוזרים בסוף לאותו מקום, גם אם קשה לשים לב לכך.
אני שם לזה לב ומכיר את הטיעונים, אני חושב שהם שגויים מהצד האמוני, ולא בגלל שלתורה שבעים פנים אלא מפני שהציבור החרדי חי את תורת הגלות ומקומה לא פה

זה מפליא איך אתה לא מבין כמה זה קריטי לאדם דתי לשמור על ילדיו שישארו גם הם דתיים.
שוב, תבוא בתלונות לבורא עולם. כרגע, בא"י, אנחנו נדרשים לחיות על חרבנו. זו לא תוכנית כבקשתך. לא מתאים לך איך שהצבא עובד? תתגייס ושנה אותו מבפנים.

אתה קורא תיאורים על יהודים אנוסים שהדליקו נרות בסתר לאחר גירוש ספרד והסתכנו במוות בשריפה, יהודיות שטבלו במי קרח בסיביר, או יהודים עקרו שיניים בריאות כדי להתחמק מעבודה בשבת... רחוק מאוד מתינוקי פינוקי שלך.
בגלות. היכן שלא היה לנו צבא.

לדעתי, הבחירות לא גורליות. ישראל כבר מזמן עברה את הזמן שהיא יכולה לתקן את כל הבעיות שיש לה ונכון להיום לדעתי אין כבר אפשרות לתקן אותם והמדינה עברה את נקודת האל-חזור. במקום להצביע עדיף לחפש מדינות יותר מוצלחות לדעתי ולהתכונן לתהליך ההגירה

לדעתי אתה לוקח את התרחיש קיצון הגרוע בספקטרום (הבהחלט האפשרי) בתור האופציה היחידה.

החרדים עם אפס מנועי סחיטה לא פוליטיים כלפי שאר האוכלוסייה, רק להפגין ולהפריע זה מעצבן אבל לא באמת נחשב, תשאל את הימנים של ההתנתקות והערבים של 2000 איך זה הלך עבורם, אי אפשר לגייס בכוח, אבל גם אי אפשר למנוע מכל צעירי המגזר להיות, על כל המשתמע, בסטטוס עריקים בכוח.

הציבור כועס ומתוסכל, את החברי כנסת הנערצים לשעבר הוא שונא, וגם קולות עולים שגדולי ישראל והאדמורים הנוכחיים, שמתקשים להסכים מי בראש או לפחות לדבר נורמלי אחד עם השני, שגו בניהול משבר הגיוס ובכלל היה צריך מלכתחילה להיות כמו נטורי קרתא/עץ/לייבל/שיסכימו לגייס מכסות של שבבניקים ויעזבו את הבן יקיר מחברון ופוניבז'/משהו אחר.

ומהבחינה הכלכלית, לא הייתי מזלזל בכלל בהורדה של 10 מליארד שח, בדיוק לפני שבועיים כל בנות הסמינרים שיגעו את כל כדור הארץ ואשתו בשביל התרמה לקרן עולם התורה, ברמה שביטלו לימודים ליומיים והצוות הפעיל לחץ פסיכי על הבנות באיסוף, וכל זה בשביל כמה עשרות מליונים לפני עלויות קמפיין במקרה הטוב, כשהקרן מהקמתה לפני יותר משנתיים לא הגיעה עדיין למליארד שח.

ישפיע מאוד אם מורידים את כל ההטבות הישירות והחצי ישירות (כמו תקציבי המשרד לעייני משהו חרדים), מעונות וצהרונים, פלוס מחירי דירות, פלוס דור שלם של בנות שרק רוצות לעבוד בהייטק לממן בית של תורה, אבל בלי תואר, ומשבר הג'וניורים מכה בהם עוד יותר ממה שמכה במי שסיים תואר נורמלי.

כשבמקביל הרב לייבל ושות' מייצרים אקטיבית אלטרנטיבה שפויה וממלכתית לכל אורך ורוחב חייו של החרדי והחרדית שתמיד פחדו לא לעמוד בתלם בגלל המוסדות. כולל ממ"חים, תנועת נוער, קהילות, תיכונים וישיבות הסדר שהולכות ומתמלאות על אפם וחמתם של הקנאים (תרתי משמע) ולמרות הממשל העוין הנוכחי.

קשה לחזות לאן כל זה יילך ויתגלגל, אבל יש סיכוי לא רע שבלי יכולת סחטנות פוליטית לשפוך אקסטרא כסף על הבעיות הנ"ל זה יילך לכיוון חיובי, זה לא שיהיה פה גן עדן בטעות, אבל נסבל ומשתפר לאורך זמן, כמובן גם ייתכן להפך.

לדעתי הלא מוכחת, הבחירות דווקא גורליות מאוד.

אני שם לזה לב ומכיר את הטיעונים, אני חושב שהם שגויים מהצד האמוני, ולא בגלל שלתורה שבעים פנים אלא מפני שהציבור החרדי חי את תורת הגלות ומקומה לא פה
שים לב מה אתה אומר: אני חושב שהם שגויים
עם כל הכבוד לדעתך, ישנם דעות אחרות של אנשים אחרים חכמים ויודעים לפחות כמוך, והם חושבים אחרת לגמרי
ההתנשאות הזאת, לקבוע לכל אדם דתי, מה נכון ומה לא נכון ,היא הבעיה.
בכל מקרה , אם אתה לא יודע , התפישה החרדית היא שאנחנו בגלות. אז כן , מתאימה מאד תורת הגלות.
שוב, תבוא בתלונות לבורא עולם. כרגע, בא"י, אנחנו נדרשים לחיות על חרבנו. זו לא תוכנית כבקשתך. לא מתאים לך איך שהצבא עובד? תתגייס ושנה אותו מבפנים.
זה ברור שאנחנו נדרשים לחיות על חרבנו , וברור הצורך בצבא , אין ספק בכך.
אבל במצב הקיים, בו החילוניות היא השולטת בצבא ובכלל במדינה, אין הרבה ברירות .
השירות בצבא , לעת עתה הוא מסוכן בצורה בלתי רגילה לרוחניות של כל משרת , אני מניח שאתה מכיר את הבעיה הזו.
מה שאתה מציע , להכנס ולשנות מבפנים, זה חרב פיפיות , סביר להניח שהרבה יושפעו יותר ממה שישפיעו.
ובהתחשב בצורה בה בנוי הצבא כמערכת חינוכית ולא רק לחימה נטו
התוצאה תהיה הפוכה: איבוד עשרות אחוזים ללא השפעה ממשית על הצבא
ולכן, אין ברירה, אלא להימנע משירות בצבא.
מה יקרה ביום בו האווירה בצבא תהיה שונה, הסיכון יהיה מועט וסביר?
אז יגיע הזמן לחרדים להשתלב בצבא
ולכל אלו שלא מאמינים וחושבים שהכל תירוצים, אני ממליץ להכיר קצת יותר את החרדים לעומק.
אולי אז יבינו , שכציבור , אין שום כוונות רעות של ניצול וחיים על חשבון אחרים, אלא עקרונות ואידאולוגיה סדורה.
בגלות. היכן שלא היה לנו צבא.
כאמור, הגישה היא שאנחנו עדיין בגלות אפילו שהיא בין יהודים.
זכותך לחלוק על כך אבל ישנו ציבור ענק שחושב אחרת

מה יקרה ביום בו האווירה בצבא תהיה שונה, הסיכון יהיה מועט וסביר?
אז יגיע הזמן לחרדים להשתלב בצבא
להגיד על החשמונאים שהסיכון שם הוא "לא מועט וסביר" ולכן שאף שבבניק לא ילך לשם, זה קצת הזוי.

לכל אלו שלא מאמינים וחושבים שהכל תירוצים, אני ממליץ להכיר קצת יותר את החרדים לעומק.
ברור שזה תירוצים, אחרת פשוט היו אומרים אם א' ב' וג' יקרו אנחנו באים, כולם ממתינים לשמוע מה התנאים.

אין שום הסכמה בין החרדים אפילו על כזה דבר, יותר מזה, על ההסכמה שכן הייתה בזמן הרב שך שנכתבה ביתד שחור על גבי עיתון, שמי שלא לומד ולא מתגייס יש לו דין רודף, נעלמה לה, והיום נמות ולא נתגייס פופולארי יותר מר' דב לנדא.

בתכלס מבחינת החרדים אחרי כך כך הרבה שנים ושני דורות בלי גיוס של אף אחד, זה פשוט הפסיק להיות הבעיה שלהם, זה הבעיה של "המדינה" וזהו.

ברור שזה תירוצים, אחרת פשוט היו אומרים אם א' ב' וג' יקרו אנחנו באים, כולם ממתינים לשמוע מה התנאים.
אתה לא מבין שאם אתה בצבא והשליטה היא של המפקד והכוח בידו אז לא יעזרו כל התנאים?
אתה לא חי במדינה ורואה איך אירוע לגברים הופך מיידית להדרת נשים?
אין אימון במי ששולט במדינה בפועל , והוא קנה את חוסר האימון הזה ביושר.
חוץ מזה,
אתה באמת חושב שציבור שלם החליט סתם להיות נצלן ולחיות על חשבון אחרים סתם כי זה כיף?
זה ממש לא מתאים לציבור שמקדש חסד ונתינה לזולת עם אין ספור ארגוני חסד( לכולם, לא רק לחרדים)
אתה פשוט מדבר כמו אחד שמכיר את הציבור החרדי דרך המסך או העתון
על ההסכמה שכן הייתה בזמן הרב שך שנכתבה ביתד שחור על גבי עיתון, שמי שלא לומד ולא מתגייס יש לו דין רודף, נעלמה לה
אתה לא מדייק, זה לא מה שאמר הרב שך
הוא אמר שמי שלא לומד ומשתמש בדיחוי של תורתו אומנותו יש לו דין רודף.
בסוף אין שום הבדל עקרוני בעניין בין הרב שך להרב לנדא שניהם מסכימים לעמדה שהצבא מסוכן רוחנית
להגיד על החשמונאים שהסיכון שם הוא "לא מועט וסביר" ולכן שאף שבבניק לא ילך לשם, זה קצת הזוי.
הבעיה היא , לא מסגרת כזאת או אחרת, אלא חוסר האימון ברשויות הצבא ובבגץ.
חוץ מזה, שבבניק ילך גם בלי הוראה מהרבנים כי הוא מזמן לא מקשיב להם...

אתה לא מבין שאם אתה בצבא והשליטה היא של המפקד והכוח בידו אז לא יעזרו כל התנאים?
אין לדבר סוף, בחשמונאים הפיקוד מהמח"ט ומטה יותר מאמין בדת מבחור ישיבה ממוצע, ושואפים שהסגל כולו יהיה חרדי בלבד. ועדיין זה לא טוב משום מה.

ואגב, מי ששירת בצבא בעשור האחרון, יודע כמה שבנושאי דת הכוח ממש לא בידו של המפקד, אין לך מושג עד כמה לא.

באמת חושב שציבור שלם החליט סתם להיות נצלן ולחיות על חשבון אחרים סתם כי זה כיף?
זה ממש לא מתאים לציבור שמקדש חסד ונתינה לזולת עם אין ספור ארגוני חסד( לכולם, לא רק לחרדים)
אתה פשוט מדבר כמו אחד שמכיר את הציבור החרדי דרך המסך או העתון
אתה מערבב בין אינדיבידואלים לתרבות קבוצתית.

כקבוצה? כאלה נצלנים שאפילו לא מבינים ומפנימים כמה חיים על חשבון עמל של אחרים.

ואף אחד לא עושה את זה כי "כיף" פשוט התגלגלו לחיות ככה וזה מה שמכירים, כמו אמונה בדתות בכללית, נולדים לסיטואציה, זה לא שמישהו חושב שחרדי ממוצע הוא איש רע ומרושע. ברור שלא.

הוא אמר שמי שלא לומד ומשתמש בדיחוי של תורתו אומנותו יש לו דין רודף.
נו באמת, כל המערכת ישיבות לנושרים שעובדים "חצי יום" בנויה בדיוק על זה

חוץ מזה, שבבניק ילך גם בלי הוראה מהרבנים כי הוא מזמן לא מקשיב להם...
זה ברור, אבל זה לא מה שהקבוצה, הוריו, ורבותיו רוצים רוצה שהוא יעשה, ומוכנים להוריד בשבילו את השמיים העיקר שלא יילך.

אין לדבר סוף, בחשמונאים הפיקוד מהמח"ט ומטה יותר מאמין בדת מבחור ישיבה ממוצע, ושואפים שהסגל כולו יהיה חרדי בלבד. ועדיין זה לא טוב משום מה.

ואגב, מי ששירת בצבא בעשור האחרון, יודע כמה שבנושאי דת הכוח ממש לא בידו של המפקד, אין לך מושג עד כמה לא.
גם הרמטכ"ל מאמין בדת יותר מבחור ישיבה? הוא לא יכול להחליף את המח"ט ברגע , לא?
חוץ מזה, התעלמת מעיקר העניין:
אתה לא חי במדינה ורואה איך אירוע לגברים הופך מיידית להדרת נשים?
אין אימון במי ששולט במדינה בפועל , והוא קנה את חוסר האימון הזה ביושר.
מי שרוצה חרדים בצבא מגיע להסכמות עם הרבנים
לא מקים מסגרות מעל הראש שלהם כדי למשוך חרדים שהכל בסדר
ההתנגדות לחוק הגיוס האחרון היא הדוגמה הכי טובה
יכולת להגיע לחוק שהחכים החרדים יצביעו עליו ויתמכו בו
נכון, בעיניך הוא לא מושלם, אבל הוא הולך כברת דרך בשינוי המצב .
והכי חשוב הוא בתמיכת הרבנים
מה היו התגובות : "על אחד לא נוותר כולם יתגייסו"
אבל מה לעשות בלי להכיר בלומדי התורה ולתת להם הסדר חוקי
לא יהיה שום חוק בהסכמת הרבנים, והמצב לא ישתנה.
המינימום ליצר אימון הוא להסדיר את מעמד לומדי התורה
כך אתה מראה שאין לך עניין להלחם סתם בחרדים ולהרוס את הישיבות.
אם אתה שואף לגייס את כולם, אתה מכריז מלחמה על כל הציבור,
ואז הסיכוי לשיתוף פעולה יורד לאפס

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.

נושאים דומים

Back
למעלה