לדעתי, הכישלון ברובו היה צבאי ושל השב"כ .הטקסט שלה נכתב ב- 2015.
לא שמת לב שהשנים האחרונות היו חריגות? הכל זה באמת אותו דבר עבורך? גם לתושבי העוטף הכל היה אותו דבר?
ואני לחלוטין לא מסיר מהאחריות של הממשלה הזו היא טיפחה את המדיניות ההרסנית הזו.
לדעתי, הכישלון ברובו היה צבאי ושל השב"כ .הטקסט שלה נכתב ב- 2015.
לא שמת לב שהשנים האחרונות היו חריגות? הכל זה באמת אותו דבר עבורך? גם לתושבי העוטף הכל היה אותו דבר?
כשהממשלה עובדת בשביל האזרחים, ניתן לצפות מהם שיעשו את חלקם וידאגו לעצמם.בעבר הסכמתי עם האמירות של מרגרט תאצ'ר בהקשר הזה, היום כבר לא, לפחות בכל הקשור לישראל באופן מיוחד וחריג.
אני חושב שהשורה הזאת מעט מפספסת מעומק הקרחון מתחת לפני המים. אם מאזינים לקורסים אקדמים וקוראים ספרים על כלכלת ישראל, נראה לי שמבינים מהר מאוד שכל ההתפתחות של הכלכלה (וכנראה גם החברה) כאן הייתה דיי מעוותת. שלא נדבר על אזכורים בספרים של המייסדים, כמו "המרד" של בגין, שבהם מוזכרים מפעם לפעם נציגים מעצמות זרות מלווים מאורעות כמו אלטלנה.בישראל כבר הרבה שנים הממשלה עובדת נגד האזרחים ודואגת בעיקר למקורבים ולכן הגיוני שלא שלא תסכים עם אמירות שמטילות את האחריות על האזרח.
אז אתה בהחלט מסכים איתי שסדר העדיפויות השתנה ובמצב כזה אין מה לצפות לשינוי לטובה בנושא הכלכליהטקסט באותו בלוג מתמקד באספקט הכלכלי/צרכני. אני חושב שמאז הבנו שיש נושאים חשובים יותר.
בנושאים אלה, בהחלט משנה למי אתה מצביע, כפי שנוכחנו בשנים האחרונות.
1. אין בעיה זכותך לרצות את זה אבל זה אומר שעכשיו הנושא הכלכלי הוא מספר 2 או 3 וזה אומר שהוא לא יטופלאיפה הסתירה? ואם נניח לרגע למחקרים שקושרים בין מוסדות דמוקרטים לרווחה כלכלית (וקיומן של מדינות לא דמוקרטיות ועשירות לא סותר את המחקרים האלו)
1. אני לא רוצה לחיות במדינה שהיא לא דמוקרטיה ליברלית בלי קשר לרמת השגשוג שלה.
2. לישראל אין סיכוי להיות מדינה משגשגת אם חלק הולך וגדל מהאוכלוסיה שלה מקבל יותר כסף בקצבאות ושירותים מאשר שהוא נותן בתשלומי מיסים. תוצאות הבחירות ישפיעו בצורה דרמטית על הסיכויים של הבעיה הזו לקבל פתרון, בלי קשר לצורת המשטר.
במבחן התוצאה המיידי לא ראיתי הרעה משמעותית כלכלית בשנים האחרונות למרות כל מה שכתבת מי שרוצה לעזוב מוזמן יהיו לו מחליפים ונסתדר בלעדיו מדינת ישראל עברה הרבה משברים וצלחה את כולם לא נראה לי שעכשיו זה שונהזה שיש מדינות כאלה זה לא רלוונטי. הזהות הלאומית כמדינה יהודית הביאה לפה הרבה אנשים מוכשרים, האופי הדמוקרטי-ליברלי בשילוב עם סולידריות חברתית זה מה שעיצב את כל תחומי החיים הקריטיים פה ובפרט את העוצמה הכלכלית והצבאית והחוסן הלאומי. והחשש מהעדר עתידי של אחד ממרכיבי ההצלחה האלה דוחף אנשים עם תרומה משמעותית לכלכלה ולתחומים קריטיים נוספים לשקול חישוב מסלול מחדש אם לא מעבר לזה.
בצד האופטימי אני מקווה ששני המשברים הללו, משבר הגיוס וההפיכה המשפטית, הציפו בצורה מספיק ברורה את הצורך בתשתית חוקתית מסודרת וידחפו להסדרה של האופן שבו אנחנו מבררים סוגיות חוקתיות.
מה יש ב"טרור היהודי" ביו"ש שכל כך מעצבן אותך זה פשיעה פלילית כמו בהרבה איזורים אחרים במדינה והנזק ממנה הרבה יותר קטן מאשר האלימות במגזר הערבי או תופעת הפרוטקשן שגם הם לא מטופלות כהוגן ומזיקות הרבה יותר?הטרור היהודי ביו"ש שלא מטופל ע"י הרשויות עושה לי קצר במוח. לא מצליח לראות את עצמי חלק ממדינה שמאפשרת ואף מעודדת את התופעה הזאת.
במידה פחותה מעט, אבל דבר נוסף שמטריד אותי באופן מאוד עמוק הוא הטיפוח של אוכלוסיה נבערת שיונקת את לשד עצמותיה של המדינה ומתנהגת באדנות של גזע עליון כלפי כל שאר האוכלוסיה שמחזיקה את המדינה בכוחותיה האחרונים.
לא יודע איך ליישב את הגועל שאני חש כלפי שתי הבעיות האלה, ולכן מקוה מאוד לשינוי, מה שהופך את הבחירות האלה לגורליות מבחינתי.
היה שיפור כלכלי. כן החוב גדל (עדיין הגודל שלו סביר בהשוואה עולמית) ונצטרך לשלם אותו בעתיד.במבחן התוצאה המיידי לא ראיתי הרעה משמעותית כלכלית בשנים האחרונות למרות כל מה שכתבת מי שרוצה לעזוב מוזמן יהיו לו מחליפים ונסתדר בלעדיו מדינת ישראל עברה הרבה משברים וצלחה את כולם לא נראה לי שעכשיו זה שונה
הרבה מהחששות הללו מקורם באנשים שרוצים להפחיד ובכך להשפיע על אנשים שמאמינים במהלכי הממשלה לחשוש מתוצאות השינוי הצודק והחשוב זה מצטרף לאיום בסרבנות ובהוצאת הכספים מישראל
אז אתה בהחלט מסכים איתי שסדר העדיפויות השתנה ובמצב כזה אין מה לצפות לשינוי לטובה בנושא הכלכליהטקסט באותו בלוג מתמקד באספקט הכלכלי/צרכני. אני חושב שמאז הבנו שיש נושאים חשובים יותר.
בנושאים אלה, בהחלט משנה למי אתה מצביע, כפי שנוכחנו בשנים האחרונות.
1. אין בעיה זכותך לרצות את זה אבל זה אומר שעכשיו הנושא הכלכלי הוא מספר 2 או 3 וזה אומר שהוא לא יטופלאיפה הסתירה? ואם נניח לרגע למחקרים שקושרים בין מוסדות דמוקרטים לרווחה כלכלית (וקיומן של מדינות לא דמוקרטיות ועשירות לא סותר את המחקרים האלו)
1. אני לא רוצה לחיות במדינה שהיא לא דמוקרטיה ליברלית בלי קשר לרמת השגשוג שלה.
2. לישראל אין סיכוי להיות מדינה משגשגת אם חלק הולך וגדל מהאוכלוסיה שלה מקבל יותר כסף בקצבאות ושירותים מאשר שהוא נותן בתשלומי מיסים. תוצאות הבחירות ישפיעו בצורה דרמטית על הסיכויים של הבעיה הזו לקבל פתרון, בלי קשר לצורת המשטר.
גזענות. גם מצד היודונאצים וגם מצד הצבא והמשטרה שאמורים לשמור על החוק.מה יש ב"טרור היהודי" ביו"ש שכל כך מעצבן אותך
טרור זה לא פשיעה פלילית. זו גזענות.זה פשיעה פלילית כמו בהרבה איזורים אחרים במדינה
מי שיקרא את כל הפוסט ולא ייתפס רק לכותרת (שמן הסתם נועדה להיות קצרה ומושכת),מנסים לשווק לנו אותם כבחירות הגורליות ביותר, מבחינתי זה עוד מאותו הדבר.
מסכים עם רוב הדברים שאמרה כאן הסולידית.
אני לא יודע כמה ספרי שואה קראת אבל ההתנהגות של מי שאתה מכנה "יהודונאצים" רחוקה שנות אור מהנאציםגזענות. גם מצד היודונאצים וגם מצד הצבא והמשטרה שאמורים לשמור על החוק.
טרור זה לא פשיעה פלילית. זו גזענות.
בגדול, אזרחים שגרים במשטר טוטליטרי הם במצב גרוע, אתה נתון לחסדי המפלגה, ועל כל פעולה לא נכונה אתה יכול להיענש בלי הליך נאות.אפשר לדעת מאיפה אתה מסיק את המסקנה הזאת
כשהמורה לתנ"ך בתיכון דיברה איתנו על "חטא אבות" חשבתי שזה רעיון מטומטם, אבל היום בבגרותי הבנתי שגם אני משלם על חטא אבותיי, ואם הייתי ממשיך את המעגל של קריירה-זוגיות-ילדים-משכנתא למעשה גם אני הייתי תורם לחטא הקדום ומגלגל את כל מה שלא עובד טוב הלאה לדור הבא.אחר כך למדתי לקצת יותר לעומק את ספר יחזקאל ואז הבנתי שבגלות אחרי החורבן היה צריך להתגלות הצד האינדבדואלי של התורה: האדם אחראי על עצמו לא משנה מה חטאו אבותיו ועמו, ואפילו כלפי עצמו הוא חופשי בכל רגע לשנות את דרך חייו והשינוי הזה גם משנה רטרואקטיבי את עברו.
בדיוק, ואז נשאלת השאלה מדוע כל אחד מאיתנו צריך להרגיש מחוייב לאחרים במצב כזה.גם משהו שהבנתי במילואים בתחילת המלחמה, שביום יום רוב האנשים מתנהלים מספיק טוב כמו במשל הנמר שרודף אחרי אנשים שלא צריך לרוץ מהר יותר מהנמר אלא רק יותר מהר מהאדם הכי איטי.
בעבר גם אני חשבתי שלא מספיק להיות בישראל ממוצע, ואז הבנתי דקות מסויימת בהקשר הזה. יש הרבה מאוד ישראלים מאושרים שהסתדרו והם פחות מהממוצע מבחינת כישורים. מה שחשוב זה להנות ממשתנים דטרמיניסטים שעובדים לטובתך (ולעתים דופקים אחרים). אם אתה "הבן של" זה עובד לטובתך, אם אתה שייך לסקטור או קבוצה זו או אחרת באוכלוסיה שנהנית מיתרונות היסטוריים כמו קירבה למערכות ולפקידות השלטון, ריכוזיות וכדומה. אם ההורים שלך היו פקידי שלטון בכירים לשעבר ומעורים בכל הזיגזגים הרגולטורים ויש להם חברים שגם עבדו בגופים שונים בעבר ויכולים לעזור בעת הצורך. אם נדפקת בגדול אבל נולדת עם אייקיו 130+, או שאתה לא גאון במיוחד אבל נולדת בעיר או יישוב חזקים, או שאתה פוץ של ממש אבל מוחצן, עם ביטחון עצמי, ולא שם פס על אחרים (לאחרים יש בעיות שלא מאפשרות להם לנהוג כך כשזה נדרש בהמון סיטואציות בחיים).. דברים מהסוג הזה לא מבטיחים שום דבר כמובן, אבל הבדלים לא הוגנים מהסוג הזה, בינך לבין אחרים, לעתים קרובות מהווה "תעודת ביטוח" מפני נפילה בין הכיסאות שהיא מאוד נפוצה בארץ (כי המדינה ממש מחוללת את הנפילות הללו באופן פעיל לדעתי).אבל באמת ברמה הלאומית לא מספיק להיות ממוצע
זה מזכיר את המצב בישראל כיום של אזרח שלא שייך לקבוצה ששופטי בג"ץ או היועצים המשפטיים אוהדים במיוחד זכויותיו יכולות להישלל בקלות בפלפולים ונימוקים שונים ולרוע המזל הם לא נבחרים ולכן אין דרך להדיח אותם בבחירותבגדול, אזרחים שגרים במשטר טוטליטרי הם במצב גרוע, אתה נתון לחסדי המפלגה, ועל כל פעולה לא נכונה אתה יכול להיענש בלי הליך נאות.
זה מזכיר את המצב בישראל כיום של אזרח שלא שייך לקבוצה ששופטי בג"ץ או היועצים המשפטיים אוהדים במיוחד זכויותיו יכולות להישלל בקלות בפלפולים ונימוקים שונים ולרוע המזל הם לא נבחרים ולכן אין דרך להדיח אותם בבחירות
מה שאני למדתי ב-7 באוקטובר הוא שאי אפשר להידבר עם פונדמנטליסטים דתיים. מבית ומחוץ.אני לא יודע כמה ספרי שואה קראת אבל ההתנהגות של מי שאתה מכנה "יהודונאצים" רחוקה שנות אור מהנאצים
אלימות גזענית היא דבר שכיח ונפוץ בכל העולם זה לא חדש ולא ייחודי ליהודים
הנאציזם הוא משהו אחר ייחודי במטרותיו ואכזריותו כל נסיון לדמות משהו אליו הוא זילות השואה וזילות פשעי הנאצים
אני לא אכנס פה לויכוח על ההגדרה מהו טרור והאם זה נכנס בהגדרה טרור כי טרור זה סיסמה שלא אומרת כלום
מה שחשוב הוא שיש להבדיל בין אלימות מסיבות שונות ובניהם גזענות שזה פשעים פליליים לבין מעשים שמטרתם פגיעה בישראל כמדינה וכקולקטיב לא סתם בכל מדינה החומרה של עבירת הבגידה היא עליונה
לא יודע איך אתה מגדיר פונדמנטליסטים מה שבטוח שאתה מכליל הכללה גסה את מי שבעיניך הוא "פונדמנטליסט דתי"מה שאני למדתי ב-7 באוקטובר הוא שאי אפשר להידבר עם פונדמנטליסטים דתיים. מבית ומחוץ.
בעיה.
התלבטתי אם להגיב, כי ברור לי שלא אשכנע אותךזה מזכיר את המצב בישראל כיום של אזרח שלא שייך לקבוצה ששופטי בג"ץ או היועצים המשפטיים אוהדים במיוחד זכויותיו יכולות להישלל בקלות בפלפולים ונימוקים שונים ולרוע המזל הם לא נבחרים ולכן אין דרך להדיח אותם בבחירות
הבחירה של השם אינה כדי להסתיר את זהותי אבל היה נחמד אם מגיבים יתמקדו בדעות שלי ולא ביהתלבטתי אם להגיב, כי ברור לי שלא אשכנע אותך
(אתה לא כל כך בלי זהות כמו שאתה חושב, למשל פוסטים כאלו מסגירים את הזהות די בקלות...).
בכל זאת אגיב באופן חד פעמי (בלי להתווכח אח"כ),
רק כדי שלפחות תדע שאנשים ממגזרים אחרים לא מחפשים לרדוף אותך ו"לשלול את זכויותיך",
אלא מחפשים את מה שטוב להם ולמדינה כולה.
1. אותם שופטים שאכן אינם נבחרי ציבור - פועלים לפי החוקים שהכנסת קבעה.
אם אותו אזרח שהזכרת פועל בניגוד לחוקי הכנסת (נניח חוק שירות ביטחון), השופטים מחויבים לפסוק לפי החוק,
ולא משנה עד כמה השרים או אפילו ראש הממשלה ירצו אחרת.
הממשלה היא הזרוע המבצעת, אבל הסמכות לחוקק נתונה בידי הכנסת בלבד.
2. ה"זכויות" שרוצים לשלול מהאזרחים שהזכרת הן זכויות היתר, שבאות על חשבון אחרים.
אני בטוח שגם לאבד זכויות יתר זה כואב,
בדיוק כמו שבעל אחוזה בדרום ארה"ב הרגיש כשלקחו לו את "הזכויות" על העבדים שלו,
או כמו שאציל הרגיש כשלקחו לו את "זכויות" האריסות של פשוטי העם שהיו משועבדים לו פיננסית (ובמקרים רבים - גם מעבר לזה, למשל זכויות חתונה ועוד).
העצה היחידה שאני יכול לתת לאדם בעל זכויות יתר שאיבד חלק מהן (ועומד כנראה לאבד את השאר),
היא לנסות להתחבר ולהרגיש מה עובר על אותם אנשים שסבלו מאותן זכויות יתר,
וכך אולי להרגיש שהסבל הפרטי של האציל/אדון שעכשיו הוא כמו כולם - משרת גם מטרה גדולה וטובה יותר.
בנוסף, אם זכויות היתר אינן בנות קיימא,
אז "לתלוש את הפלסטר" ולהפוך במהירות יחסית לאזרח כמו כולם, עשוי להיות קל יותר מאשר לגלגל את הבעיה הלאה עד שהמדינה תתמוטט.
ושוב, ברור לי שלא תשתכנע (מעט מאוד בעלי עבדים / אצילים שחררו מרצונם הטוב את העבדים / הצמיתים ועוד הרגישו טוב כשעשו זאת),
אבל מקווה שלפחות תוכל להבין שהכוונה של רשויות החוק אינה אישית נגדך, אלא למען טובת אחרים (ולטווח ארוך - גם למען טובתך, כאזרח כאן במדינה).
⌄
⌄
⌄
החיים באמת לא התחילו ולא מסתיימים בנו. אבל כמו שגילית יש לאדם יכולת לתקן ולתת לו רק לעצמו עתיד טוב יותר אלא גם לילדיו, ואף לתת פשר מחודש למעשה אבותיו ולתקן גם אותו.כשהמורה לתנ"ך בתיכון דיברה איתנו על "חטא אבות" חשבתי שזה רעיון מטומטם, אבל היום בבגרותי הבנתי שגם אני משלם על חטא אבותיי, ואם הייתי ממשיך את המעגל של קריירה-זוגיות-ילדים-משכנתא למעשה גם אני הייתי תורם לחטא הקדום ומגלגל את כל מה שלא עובד טוב הלאה לדור הבא.