• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

הבחירות הללו ישנו את חייכם

• פותח הנושא פותח הנושא pseudonym
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
מה שאני למדתי ב-7 באוקטובר הוא שאי אפשר להידבר עם פונדמנטליסטים דתיים. מבית ומחוץ.
בעיה.
אולי זאת הערה לשונית אבל פונדמנטליזם הוא חזרה ליסודות הדת המקוריים והצמדות לדרכי מייסדי הדת והתנערות מהפרשנויות המאוחרות. זה רעיון מאוד לא מקובל ביהדות ב2000 שנה האחרונות. גם הפשט בתנ"ך לא מקבל אותו כי מפורט בו חטאים גם של המנהיגים והנביאים הגדולים ביותר (בניגוד לתיאור של הנביאים הנוצרי והמוסלמי בתור מושלמים ללא חטאים).

כן קיימת ביהדות זרם שדוגל בשמרנות כאסטרטגיית השרדות עיקרית בזמן חירום. אבל הם לא קראו למהפכה של שיבה אל היסודות אלא לשימור המצב הקיים.

אולי זאת הערה לשונית אבל פונדמנטליזם הוא חזרה ליסודות הדת המקוריים והצמדות לדרכי מייסדי הדת והתנערות מהפרשנויות המאוחרות. זה רעיון מאוד לא מקובל ביהדות ב2000 שנה האחרונות. גם הפשט בתנ"ך לא מקבל אותו כי מפורט בו חטאים גם של המנהיגים והנביאים הגדולים ביותר (בניגוד לתיאור של הנביאים הנוצרי והמוסלמי בתור מושלמים ללא חטאים).

כן קיימת ביהדות זרם שדוגל בשמרנות כאסטרטגיית השרדות עיקרית בזמן חירום. אבל הם לא קראו למהפכה של שיבה אל היסודות אלא לשימור המצב הקיים.
זה נכון מילולית אבל מחמיץ את העיקר. פונדמנטליזם מעניק למאמין את הבעלות על האמת המוחלטת והיחידה לגבי מה שהדת אמורה להיות (הדת המקורית) ומתוך זה גם סמכות מיוחדת שאי אפשר להתווכח איתה לגבי מה כולם אמורים לעשות. מאחר ומדובר באמת דתית מוחלטת הפונדמנטליסט מרגיש שהוא ממש חייב לכפות אותה על המתנגדים, ולעתים קרובות כל האמצעים כשרים. אין אפשרות לשכנע אותו או להתפשר איתו. בכל מקום שיהיה לו כוח פוליטי הוא ישתמש בו לשליטה ולדיכוי של רעיונות אחרים ושל המחזיקים בהם.

ורק הערה על נושא השרשור המקורי.
השאלה היא, גם בפרקטיבה מ 2015, מה חשוב ייתר, הבחירות הכלכליות האישיות ובחירות באורח חיים, או הבחירות הפוליטיות (בקלפי).

לא בטוח שהסולידית של 2026 מאמצת באופן מלא את הגרסה של עצמה מ 2015. אבל עדיין יש הגיון ברעיון הכללי. מי שהקפיד לבחור להגן על עצמו ועל משפחתו מבחינה כלכלית ויצר יציבות, הגדיל את הסיכויים שלו לצלוח את התקופה הזו בלי לקרוס כלכלית או נפשית.

אבל מאחר ולמדינה יש השפעה די גדולה כרגע על איכות החיים, הבחירות הפוליטיות נעשו כן מאוד חשובות. למי שרוצים להמשיך לחיות כאן...

זה נכון מילולית אבל מחמיץ את העיקר. פונדמנטליזם מעניק למאמין את הבעלות על האמת המוחלטת והיחידה לגבי מה שהדת אמורה להיות (הדת המקורית) ומתוך זה גם סמכות מיוחדת שאי אפשר להתווכח איתה לגבי מה כולם אמורים לעשות. מאחר ומדובר באמת דתית מוחלטת הפונדמנטליסט מרגיש שהוא ממש חייב לכפות אותה על המתנגדים, ולעתים קרובות כל האמצעים כשרים. אין אפשרות לשכנע אותו או להתפשר איתו. בכל מקום שיהיה לו כוח פוליטי הוא ישתמש בו לשליטה ולדיכוי של רעיונות אחרים ושל המחזיקים בהם.
אם נקח את ההגדרה שלך וננסה לבדוק למי היא ממש מתאימה נגלה שמאמיני ה"ערכים הדמוקרטיים" הם אלו שמאמינים בצורה מוחלטת בדעתם בצורה שמזכירה אמונה דתית רק ללא צורך במקור אלוקי כלשהו
הם בטוחים שהערכים בהם הם מאמינים הם אמת מוחלטת שכל מי שמערער עליה הוא "חשוך" "לא מבין מהי דמוקרטיה" ועוד
יותר מזה הם אפילו לא מוכנים להתווכח ולהוכיח את צדקת דרכם הם מפחדים אפילו לשמוע דעה השונה במעט מדעתם הדרך היחידה היא להילחם בכל הכוח למגר את הדעה המסוכנת

יצא לי לדבר הרבה עם אנשים מסוג זה והדבר הכי בולט גם כשהם מתווכחים איתך הוא שהם מדברים בסיסמאות ולא מוכנים לרדת לפרטים הם ממש מפחדים שמא חס ושלום הם ישתכנעו ולכן לא נותנים לעצמם להקשיב לצד השני
אדגיש שאני לא מתכוון לכל מי שתומך או מתנגד לרפורמה/מהפכה- משפטית/משטרית אלא רק לאלו שמתאימים להגדרה שכתבת

אם נקח את ההגדרה שלך וננסה לבדוק למי היא ממש מתאימה נגלה שמאמיני ה"ערכים הדמוקרטיים" הם אלו שמאמינים בצורה מוחלטת בדעתם בצורה שמזכירה אמונה דתית רק ללא צורך במקור אלוקי כלשהו
הם בטוחים שהערכים בהם הם מאמינים הם אמת מוחלטת שכל מי שמערער עליה הוא "חשוך" "לא מבין מהי דמוקרטיה" ועוד
יותר מזה הם אפילו לא מוכנים להתווכח ולהוכיח את צדקת דרכם הם מפחדים אפילו לשמוע דעה השונה במעט מדעתם הדרך היחידה היא להילחם בכל הכוח למגר את הדעה המסוכנת
שכחת להזכיר שיש גם את אלו שלא מוכנים לשמוע שהארץ שטוחה ושחיסונים גורמים לאוטיזם.
בשלב מסוים כבר מבינים מי רוצה להקשיב ומי לא, ושאין טעם להשקיע אנרגיה במי שלא.

שכחת להזכיר שיש גם את אלו שלא מוכנים לשמוע שהארץ שטוחה ושחיסונים גורמים לאוטיזם.
בשלב מסוים כבר מבינים מי רוצה להקשיב ומי לא, ושאין טעם להשקיע אנרגיה במי שלא.
לא הבנתי מה התכוונת
אתה רוצה לומר שהאמונות הללו ודאיות וברורות כמו שברור שהארץ לא שטוחה?

אנשים שמדברים בסיסמאות זה לא פונדמנטליזם. זה סתם שטחיות. בכלל, פונדמנטליזם זה לא תכונה אישית של אנשים ספציפיים.
זה תיאור של עקרון עבודה מארגן של אידאולוגיה, ובלתי אפשרי להכיל אותו על האידאולוגיה של הדמוקרטיה הליברלית שמבחינה מבנית מקדמת פשרות פוליטיות דרך שיחה והסכמה, מבחינה עקרונית מאמינה בזכויות של יחידים וקבוצות להגדיר לעצמם באופן חופשי מנעד רחב של אורחות חיים ואמונות.

אנשים שמדברים בסיסמאות זה לא פונדמנטליזם. זה סתם שטחיות. בכלל, פונדמנטליזם זה לא תכונה אישית של אנשים ספציפיים.
זה תיאור של עקרון עבודה מארגן של אידאולוגיה, ובלתי אפשרי להכיל אותו על האידאולוגיה של הדמוקרטיה הליברלית שמבחינה מבנית מקדמת פשרות פוליטיות דרך שיחה והסכמה, מבחינה עקרונית מאמינה בזכויות של יחידים וקבוצות להגדיר לעצמם באופן חופשי מנעד רחב של אורחות חיים ואמונות.
שיח בין תרבותי הוא מאתגר. קשה להפתח לתרבות אחרת כי תרבות היא מערכת המוסכמות הטריוואליות של קבוצה. בייחוד למישהו שמשתייך לתת תרבות של התרבות השולטת העולמית קשה להבין תרבות שלא מקבלת כל מיני מוסכמות. היום התרבות השולטת מתפרסת על כל העולם ורוב בני האדם חיים בוורסיות שונות שלה. היהדות מאז ומעולם הייתה תרבות שלא מתמזגת לתוך התרבות השולטת. היא למעשה גם התרבות היחידה שהצליחה בכך. היא תמיד התמודדה עם התרבות השולטת בין בהתגוננות ובין בתרגום ובין בהשפעה. וגם היו לה עיסוקים שלא קשורים לתרבות השולטת.
אני חושב שגם היום החברה היהודית צריכה להמשיך את ההתמודדות הזאת.

אולי לא הבנת אותי אני כתבתי שלהגדיר קבוצה כלשהי כפונדמנטליסטית זה סיסמה שלא אומרת כלום
אז ככה שאני לא נותן לשום קבוצה את התווית הזו או כל סיסמה אחרת
הטענה שלי הייתה שהרבה ממי שמייצג בישראל את ערכי הדמוקרטיה הליברלית היום מתנהגים הפוך ממה שמצופה מליברלים הם מקובעים בדעתם ולא מוכנים אפילו לשמוע את הצד שכנגד ועושים הכל כדי להשתיק דעות אחרות זה מאד מזכיר התנהלות של דתיים קיצוניים שלא מוכנים לשמוע אפילו על דעה שונה משלהם
יכול להיות שבמקומות אחרים בעולם זה שונה לגמרי והדמוקרטיה הליברלית ומי שמייצג אותה אכן קשובים ומכבדים דעות וגישות שונות מהם אני מתרשם ממה שאני מכיר כאן בארץ
אני מאמין שאם אתה משוכנע בצדקת דרכך אתה יודע להסביר את זה טוב ולהתמודד יפה עם דעות שונות בעניין
המסקנה שלי היא שלא מדובר בליברלים אמיתיים אלא על אנשים שחרדים משינוי בכיוון אליו הולכת המדינה שאינו מוצא חן בעיניהם
במלחמה נגד השינוי הזה כל הדרכים כשרות גם משהו שהוא הכי רחוק מדמוקרטיה ומליברליות

מבחינה עקרונית מאמינה בזכויות של יחידים וקבוצות להגדיר לעצמם באופן חופשי מנעד רחב של אורחות חיים ואמונות.
כלומר, מאמינה שאין משמעות אמיתית לשאלה של אורח חיים ואמונה, ומשווה אותם לשאלות העדפה קולינריות.
ובקיצור, משתתפת במשחק תוך אמונה כי כל שאר האמונות אין בהן ממש.

אני מאמין שאם אתה משוכנע בצדקת דרכך אתה יודע להסביר את זה טוב ולהתמודד יפה עם דעות שונות בעניין
בהחלט, אבל הדברים כבר נטחנו עד דק. אין טעם לנהל את אותו דיון שוב ושוב מחדש. ניהלתי בחיי עשרות דיונים עם אנשים שמאמינים שכדור הארץ הוא בן 5000 שנה ושנח בנה תיבה והעלה אליה חיות זוגות-זוגות. אתה חושב שמישהו מהצד השני השתכנע? אולי רק כאלו שישבו על הגדר וצפו מהצד.
הזמן של רוב האנשים מוגבל, ובוחרים להשקיע אותו בדברים יותר מועילים.
המסקנה שלי היא שלא מדובר בליברלים אמיתיים אלא על אנשים שחרדים משינוי בכיוון אליו הולכת המדינה שאינו מוצא חן בעיניהם
כשאין לוגיקה בסיסית, אין הרבה טעם לנהל דיון. ליברל אמיתי לא יכול להיות חרד מכך שהמדינה בה הוא גר הולכת בכיוון של תיאוקרטיה דתית חשוכה?

לישראל אין סיכוי להיות מדינה משגשגת אם חלק הולך וגדל מהאוכלוסיה שלה מקבל יותר כסף בקצבאות ושירותים מאשר שהוא נותן בתשלומי מיסים.
מוסיף את הפרוטקשן המטורף
אי גביית מיסים מספקת בציבור הערבי
הוצאות ביטחון מטורפות עקב ציבור מסוים בארץ
כל אלו עולים בהרבה על הנ"ל
לא כל הבעיות של המדינה שלנו קשורים לציבור החרדי=למרות שחלק כן

בהחלט, אבל הדברים כבר נטחנו עד דק. אין טעם לנהל את אותו דיון שוב ושוב מחדש. ניהלתי בחיי עשרות דיונים עם אנשים שמאמינים שכדור הארץ הוא בן 5000 שנה ושנח בנה תיבה והעלה אליה חיות זוגות-זוגות. אתה חושב שמישהו מהצד השני השתכנע? אולי רק כאלו שישבו על הגדר וצפו מהצד.
הזמן של רוב האנשים מוגבל, ובוחרים להשקיע אותו בדברים יותר מועילים.

כשאין לוגיקה בסיסית, אין הרבה טעם לנהל דיון. ליברל אמיתי לא יכול להיות חרד מכך שהמדינה בה הוא גר הולכת בכיוון של תיאוקרטיה דתית חשוכה?
זה בדיוק הנקודה בגלל הפחד מפני "תיאוקרטיה דתית חשוכה" אנשים מוכנים לעשות הכל ולדרוס כל את הכללים
אני לא קובע לאף אחד ממה לפחד אבל פחד לא יכול להיות תירוץ לעשות עוולות ולהפר את כללי המשחק הדמוקרטי
אתה לא יכול בשם הפחדים שלך (אני לא מדבר באופן אישי כמובן) לרמוס את כל הזכויות של האחר שמתנהג לפי הכללים ומכבד אותם

יכול להיות שאתה צודק והמדינה הולכת לכיוון של "תאוקרטיה דתית חשוכה" כהגדרתך וזה סוף העולם מבחינתך אבל כל עוד הכל מתנהל לפי הכללים אין לך שום זכות להפר אותם כשיתחילו לשלול זכויות אז תלחם
מה שקורה בפועל הוא שבשם הפחד אתם רומסים את הזכויות הבסיסיות של ציבורים שלמים ומתעלמים מהאמונות והדעות שלהם שזה הדבר הכי יקר להם
יתרה מכך רוב הציבור (לפי תוצאות הבחירות האחרונות) באמצעות הכנסת החליט שורה של החלטות שניסו לממש את השקפת עולמם לגבי ניהול המדינה מה שקרה ב4 שנים הללו הייתה דריסה מוחלטת של הרבה מההחלטות האלו בטענות שונות ומשונות
מישהו פה המציא כללי משחק נוספים וכופה אותם על הרוב הדמוקרטי זה שחלק מהכללים הללו הומצאו לפני 30 שנה לא הופך אותם לצודקים ולגיטימיים
אני יודע מה אתה תענה הכללים הללו הם בליבת הדמוקרטיה הם לא צריכים להיות כתובים והם ברורים לכל מי שיודע מהי דמוקרטיה ליברלית אז זהו שלא הם ממש לא ברורים ולכל מדינה דמוקרטית יש את הנוסחה שלה כפי שקבע העם ע"י נבחריו
חוץ מזה גם הכללים הצודקים ביותר אם הם מתפרשנים ע"י מספר מצומצם של אנשים עם אנג'דה הופכים למימוש עמדתם האישית ולא שמירה על כללי הדמוקרטיה

הטרור היהודי ביו"ש שלא מטופל ע"י הרשויות עושה לי קצר במוח. לא מצליח לראות את עצמי חלק ממדינה שמאפשרת ואף מעודדת את התופעה הזאת.

במידה פחותה מעט, אבל דבר נוסף שמטריד אותי באופן מאוד עמוק הוא הטיפוח של אוכלוסיה נבערת שיונקת את לשד עצמותיה של המדינה ומתנהגת באדנות של גזע עליון כלפי כל שאר האוכלוסיה שמחזיקה את המדינה בכוחותיה האחרונים.

לא יודע איך ליישב את הגועל שאני חש כלפי שתי הבעיות האלה, ולכן מקוה מאוד לשינוי, מה שהופך את הבחירות האלה לגורליות מבחינתי.
בעיית הטרור הערבי עולה למדינה עשרות מונים על הטרור היהודי=למה זה לא עולה לך?
כל יישוב באיזור מסוים צריך למגן למה? בגלל הטרור היהודי?
אתה יודע כמה זה עולה למדינה?
פרוטקשן?
העלמות מס בציבור הערבי =כל יומיים מתפרסם כתבה על פשיטה של רשות המיסים
גביית חובות בציבור הזה=כמה כתבות מתפרסמות?
טיפול בנשק ובסמים בציבור הזה כמה עולה?
בקיצור כל אחד בוחר מה מפריע לו=פוליטיקה במיטבה!!!

בישראל כבר הרבה שנים הממשלה עובדת נגד האזרחים ודואגת בעיקר למקורבים ולכן הגיוני שלא שלא תסכים עם אמירות שמטילות את האחריות על האזרח.
מתי אתה חושב שחל שינוי?
מקור?!

זה בדיוק הנקודה בגלל הפחד מפני "תיאוקרטיה דתית חשוכה" אנשים מוכנים לעשות הכל ולדרוס כל את הכללים
אני לא קובע לאף אחד ממה לפחד אבל פחד לא יכול להיות תירוץ לעשות עוולות ולהפר את כללי המשחק הדמוקרטי
אתה לא יכול בשם הפחדים שלך (אני לא מדבר באופן אישי כמובן) לרמוס את כל הזכויות של האחר שמתנהג לפי הכללים ומכבד אותם
אתה עושה פארודיה על עצמך?
אני סיימתי להגיב פה (באיחור ניכר).

לישראל אין סיכוי להיות מדינה משגשגת אם חלק הולך וגדל מהאוכלוסיה שלה מקבל יותר כסף בקצבאות ושירותים מאשר שהוא נותן בתשלומי מיסים
מעוניין להצטרף לאוכלוסיה הזו
תוכל לתת לי פרטים ?

מעוניין להצטרף לאוכלוסיה הזו
תוכל לתת לי פרטים ?
בבקשה:

%D7%90%D7%99%D7%A0%D7%A4%D7%95-%D7%9E%D7%99%D7%A1%D7%99%D7%9D44_haiutj.png

למחקר המלא ראה פה:

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אתה עושה פארודיה על עצמך?
אני סיימתי להגיב פה (באיחור ניכר).
אם קשה לך להתמודד עם הטענות שלי זה בסדר אבל בשביל זה לא צריך לצחוק עלי
זה לא עמדה פרטית שלי כך שיש לך בעיה עם ציבור עצום שחושב כך
אגב , זה מאפיין הרבה מאלו שהצהירו שלא ימשיכו להגיב כולם חושבים בדומה לך....

נושאים דומים

Back
למעלה