מאמין שאכן יש שוני גדולבבקשה:
![]()
למחקר המלא ראה פה:
![]()
אך מחקר תלוי במי עורך ודורש אותו
זה קצת מזכיר לי הסקרים שתלוי היכן מתפרסם
ואגב אם אתה באמת מאמין בזה אז תשחק אותה "חרדי"!
מאמין שאכן יש שוני גדולבבקשה:
![]()
למחקר המלא ראה פה:
![]()
כשעושים מחקר מסוג כזה צריך להחליט מה לכלול בכספים שציבור כלשהו מקבל ואיזה כספים לקזז כי ציבור כלשהו לא נהנה מהםבבקשה:
![]()
מחקר של פורום קהלת הימני, מספיק טוב בשבילך?אך מחקר תלוי במי עורך ודורש אותו
מה פתאום!מחקר של פורום קהלת הימני, מספיק טוב בשבילך?
יחסית פשוט אבל ידרוש ככל הנראה שינוי חד באורח החיים שלךסיפורי סבתא
אני רוצה נתונים איך אני עושה את זה
דרך אגב זה לא של פורום קהלת.מחקר של פורום קהלת הימני, מספיק טוב בשבילך?
אתה ממשיך במסע הפחדות והמצאותיחסית פשוט אבל ידרוש ככל הנראה שינוי חד באורח החיים שלך
זה כמו לומר שתל אביב מקבלת יותר מרמת גן..המסקנה העיקרית מהמחקר הזה היא שלמדינה יש הוצאות על ילדים. לכן משפחות מרובות ילדים לכאורה מסובסדות על ידי מי שיש לו פחות ילדים
חושב שזה שגוי לחלוטין מה כיף בזה? הם {רובם נאבקים על היום יום וממש משועבדים}טענו טענה ערכית שחרדים בוחרים בעוני
נכון בהחלט יש להם מוחות מבריקים ומוסר עבודה גבוה {ואני חושב שגם יושרה פנימית}לדעתי בחרדים יש פוטנציאל גדול לא ממומש
מכיר chat GPT?אם קשה לך להתמודד עם הטענות שלי זה בסדר אבל בשביל זה לא צריך לצחוק עלי
זה לא עמדה פרטית שלי כך שיש לך בעיה עם ציבור עצום שחושב כך
אגב , זה מאפיין הרבה מאלו שהצהירו שלא ימשיכו להגיב כולם חושבים בדומה לך....
אתה חותם על התוצאות של מחקר כזה?מכיר chat GPT?
אתה יכול להפנות אליו את כל השאלות ואפילו להגיד לו לחפש פה בפורום פוסטים קודמים שלי (ושל אחרים) בהם כנראה כולן כבר נענו. אתה יכול לבקש ממנו להביא מקורות לכל טענה ולהעריך את מידת האמינות של כל מקור.
יש לו הרבה יותר סבלנות ממני והוא לא יצחק עליך.
בהצלחה
אז למה מפריע לך כל כך שמתעלמים מה״טענות״ שלך? אם יש משהו ספציפי שאתה באמת רוצה להבין (ולא לזרוק טענות כלליות שמקפחים אותך), אתה מוזמן לפתוח שרשור ואני מוכן להמר שיהיה מי שיענה.אחרי עיון רציני בנושא הרבה ויכוחים וגם שיטוט ברחבי האינטרנט כולל chat GPT אני די משוכנע ששמעתי את רוב רובם של הטיעונים לכאן ולכאן
ספוילר - אתה לא תשמע טענה חדשה. הכל כבר נחרש, והשתלטות ממשלות על מערכת המשפט בשם הדמוקרטיה קרתה בלא מעט דיקטטרות.ולכן אני תמיד מחפש טענה מנומקת שעושה שכל ועוד לא שמעתי עליה עד לרגע זה לא הגעתי לשום טיעון רציני שעוד לא שמעתי עליו
מוזמן לאתגר אותו להגן על הטענות מהצד השני ותקבל תשובה.כי שוחחתי הרבה עם chat GPT
הבעיה איתו שיש לו הטיה לרצות את מי שמשוחח איתו והיות ולא מדובר במדעים מדוייקים זה אומר שהוא עונה לכל אחד לפי דעתו
למה לשקר? הנה המאמר המלא, עמוד 10: לינקדרך אגב זה לא של פורום קהלת.
זאת המסקנה שניסית למצוא בכוח. המסקנה די פשוטה - חרדים עולים למדינה הרבה יותר מאשר הלא חרדים.המסקנה העיקרית מהמחקר הזה היא שלמדינה יש הוצאות על ילדים. לכן משפחות מרובות ילדים לכאורה מסובסדות על ידי מי שיש לו פחות ילדים. ושעניים משלמים פחות מיסים מעשירים. 2 הנקודות האלה קיימות כמעט בכל מדינה. והן גורמות כמעט את כל ההבדל הכלכלי בין חרדים לשאינם חרדים (ולא תמיכות ייחודיות לחרדים).
לא הראו מה ההוצאות וההכנסות של המדינה פר אדם לאורך חייו.
טענו טענה ערכית שחרדים בוחרים בעוני ולכן אולי תמיכה שיוויונית בהם כמו בעניים רגילים לא טובה. אבל זאת טענה מורכבת כי רוב בני האדם לא מנסים למקסם את ההכנסות שלהם כי יש להם עוד רצונות.
לדעתי בחרדים יש פוטנציאל גדול לא ממומש. המעצור העיקרי הוא החשש מהתבוללות. מבחינתם עוד לא נמצאה דרך חיים שמשמרת את היהדות כמו זאת של החרדים (שזאת ביקורת רצינית על הציונות הדתית וגם החילונית שניסו לצור יהודי חדש אבל סטטיסטית פחות מצליחים מהחרדים). לכן הם מפחדים לשנות אותה וכשיש שינוי הוא איטי ומבוקר.
אני מצטער אם לא הייתי מובןאז למה מפריע לך כל כך שמתעלמים מה״טענות״ שלך? אם יש משהו ספציפי שאתה באמת רוצה להבין (ולא לזרוק טענות כלליות שמקפחים אותך), אתה מוזמן לפתוח שרשור ואני מוכן להמר שיהיה מי שיענה.
אני חושב שהמקרה אצלנו הוא שונה לגמרי ובכל מקרה אני לא חי בפולין או בהונגריה ולכן לא יכול להגיב על ההכללה הזוספוילר - אתה לא תשמע טענה חדשה. הכל כבר נחרש, והשתלטות ממשלות על מערכת המשפט בשם הדמוקרטיה קרתה בלא מעט דיקטטרות.
אתה מתאר לעצמך שעשיתי גם את זה...מוזמן לאתגר אותו להגן על הטענות מהצד השני ותקבל תשובה.
הטענה שלך לגיטימית לגמרי רק שכדי לממש אותה תצטרך לשכנע את הרוב לתמוך בעמדתךזאת המסקנה שניסית למצוא בכוח. המסקנה די פשוטה - חרדים עולים למדינה הרבה יותר מאשר הלא חרדים.
במדינת רווחה, זה לא ערכי לבחור בעוני כשאתה יכול ומסוגל לעבוד. במצב כזה אתה פוגע בחלש. לכן לדעתי צריך להפסיק את מדיניות הרווחה ולא לתמוך בשום פרט. במקום מדיניות רווחה יש להוריד את מס ההכנסה, ככה שכל פרט יוכל (אם יבחר בכך) לעזור לחלשים בחברה. למעשה החרדים ממחישים שבמדינה עם קבוצות כה רבות ושונות מדיניות רווחה לא יכולה להצליח. לדעתי בין השורות אתה מסכים עם זה (״טענה מורכבת כי רוב בני האדם לא מנסים למקסם את ההכנסות שלהם כי יש להם עוד רצונות״)
לגבי הפסקה האחרונה שלך - שם איבדתי אותך לגמרי, ״ההצלחה״ של החרדים תלויה לחלוטין בחילונים ובציונות הדתית שיממנו אותם.
הלייק היה על שאר הדבריםלמה לשקר? הנה המאמר המלא, עמוד 10: לינק
@משתמש בלי זהות , @אריקו - ראיתי שעשיתם לייק למה ששלומו כתב, רק מעדכן אתכם שהוא שיקר לכם.
בראייתך זה סביר שהרוב יבזוז את המיעוט וישלח אותו למות במלחמה בזמן שהוא משתמט.נכון לרגע זה הרוב החליט אחרת ולכן אתה צריך לכבד את זה אלו הם כללי המשחק
כשאתה מעלה טענה כללית של ״מקפחים אותי״, אתה באמת מצפה שמישהו יתחיל להסביר מאפס מדוע זה לא כך? בפרט כשאתה טוען שאתה קרוב לוודאי מכיר כבר את כל הטיעונים?אני מצטער אם לא הייתי מובן
ברור שיש לי דעה על העניין אפשר לראות אותה לאורך כל התגובות שלי
מה שאני מחפש הוא לאתגר את עמדתי ולשמוע טענות חדשות שאולי ישנו את דעתי
אני לא חושב שפתיחת שרשור תעזור במקרה כזה כי אתה או מישהו בדומה לך יטען לי שהנושא כבר נלעס מכל הכיוונים או שאני מבלבל את המוח או סתם שאין מושג מהחיים שלי או מהי דמוקרטיה וכן על זה הדרך.....
לצערי מתוך 100 מגיבים 95 לא טוענים טענות ענייניות וגם אלו שמתחילים טוב זה מדרדר מהר מאד לוויכוח עמוס רגשות והתלהמות ללא כל קשר להגיון ולעובדות
מי הסמיך את הכנסת לחוקק חוקים?כל סיבה ולו המוצדקת ביותר צריכה מקור ממנה היא שואבת את כוחה ולא עוזר הצגת ערכים שהוא מאמין בהם כמקור סמכות
אז אתה מוזמן להעלות את התוצאות ולבקש חוות דעת נוספת.אתה מתאר לעצמך שעשיתי גם את זה...
הגדרת המציאות לא נכונה הרוב שרובו לא חרדי ( ומתגייס ומשלם מיסים כרגיל) החליט לאפשר את אורח חייו של המיעוט החרדי כולל דחיית גיוס עד שבגץ התערב וביטל את הכרעת הרובבראייתך זה סביר שהרוב יבזוז את המיעוט וישלח אותו למות במלחמה בזמן שהוא משתמט.
במצב כזה מה שיקרה זה שאפילו הרוב שלו יגדל, כי המיעוט ימות או יעזוב.
תוכל לפרט על המנגנונים האלו ומי חוקק אותם?כדי למנוע את זה יש בדמוקרטיה ליברלית מנגנונים שמסייגים את "הרוב קובע". אבל רפורמות מתאימות יכולות לנטרל אותם.
⌄
⌄
⌄
תוכל לפרט איך עובדים חיסונים ואיך יודעים בוודאות שהם לא גורמים לאוטיזם?תוכל לפרט על המנגנונים האלו ומי חוקק אותם?