• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

הבחירות הללו ישנו את חייכם

• פותח הנושא פותח הנושא pseudonym
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
בבקשה:

%D7%90%D7%99%D7%A0%D7%A4%D7%95-%D7%9E%D7%99%D7%A1%D7%99%D7%9D44_haiutj.png

למחקר המלא ראה פה:
מאמין שאכן יש שוני גדול
אך מחקר תלוי במי עורך ודורש אותו
זה קצת מזכיר לי הסקרים שתלוי היכן מתפרסם
ואגב אם אתה באמת מאמין בזה אז תשחק אותה "חרדי"!

כשעושים מחקר מסוג כזה צריך להחליט מה לכלול בכספים שציבור כלשהו מקבל ואיזה כספים לקזז כי ציבור כלשהו לא נהנה מהם
הנחות היסוד האלו קובעות את התוצאה של המחקר והם מוטות לפי השתייכותו של החוקר

מחקר של פורום קהלת הימני, מספיק טוב בשבילך?
דרך אגב זה לא של פורום קהלת.

המסקנה העיקרית מהמחקר הזה היא שלמדינה יש הוצאות על ילדים. לכן משפחות מרובות ילדים לכאורה מסובסדות על ידי מי שיש לו פחות ילדים. ושעניים משלמים פחות מיסים מעשירים. 2 הנקודות האלה קיימות כמעט בכל מדינה. והן גורמות כמעט את כל ההבדל הכלכלי בין חרדים לשאינם חרדים (ולא תמיכות ייחודיות לחרדים).

לא הראו מה ההוצאות וההכנסות של המדינה פר אדם לאורך חייו.

טענו טענה ערכית שחרדים בוחרים בעוני ולכן אולי תמיכה שיוויונית בהם כמו בעניים רגילים לא טובה. אבל זאת טענה מורכבת כי רוב בני האדם לא מנסים למקסם את ההכנסות שלהם כי יש להם עוד רצונות.

לדעתי בחרדים יש פוטנציאל גדול לא ממומש. המעצור העיקרי הוא החשש מהתבוללות. מבחינתם עוד לא נמצאה דרך חיים שמשמרת את היהדות כמו זאת של החרדים (שזאת ביקורת רצינית על הציונות הדתית וגם החילונית שניסו לצור יהודי חדש אבל סטטיסטית פחות מצליחים מהחרדים). לכן הם מפחדים לשנות אותה וכשיש שינוי הוא איטי ומבוקר.

המסקנה העיקרית מהמחקר הזה היא שלמדינה יש הוצאות על ילדים. לכן משפחות מרובות ילדים לכאורה מסובסדות על ידי מי שיש לו פחות ילדים
זה כמו לומר שתל אביב מקבלת יותר מרמת גן..
טענו טענה ערכית שחרדים בוחרים בעוני
חושב שזה שגוי לחלוטין מה כיף בזה? הם {רובם נאבקים על היום יום וממש משועבדים}
אא"כ יש להם בעיה בשוק העבודה {בהתאמה} וזה אני חושב בעיה אמיתית כי מרגישים שרוצים לחלן אותם קיים חוסר אימון חריף=חושבים שכולם נגדם =כל הרעש בתקשורת רק מרחיק אותם יותר
לדעתי בחרדים יש פוטנציאל גדול לא ממומש
נכון בהחלט יש להם מוחות מבריקים ומוסר עבודה גבוה {ואני חושב שגם יושרה פנימית}

אם קשה לך להתמודד עם הטענות שלי זה בסדר אבל בשביל זה לא צריך לצחוק עלי
זה לא עמדה פרטית שלי כך שיש לך בעיה עם ציבור עצום שחושב כך
אגב , זה מאפיין הרבה מאלו שהצהירו שלא ימשיכו להגיב כולם חושבים בדומה לך....
מכיר chat GPT?
אתה יכול להפנות אליו את כל השאלות ואפילו להגיד לו לחפש פה בפורום פוסטים קודמים שלי (ושל אחרים) בהם כנראה כולן כבר נענו. אתה יכול לבקש ממנו להביא מקורות לכל טענה ולהעריך את מידת האמינות של כל מקור.
יש לו הרבה יותר סבלנות ממני והוא לא יצחק עליך.
בהצלחה

מכיר chat GPT?
אתה יכול להפנות אליו את כל השאלות ואפילו להגיד לו לחפש פה בפורום פוסטים קודמים שלי (ושל אחרים) בהם כנראה כולן כבר נענו. אתה יכול לבקש ממנו להביא מקורות לכל טענה ולהעריך את מידת האמינות של כל מקור.
יש לו הרבה יותר סבלנות ממני והוא לא יצחק עליך.
בהצלחה
אתה חותם על התוצאות של מחקר כזה?
כי שוחחתי הרבה עם chat GPT
הבעיה איתו שיש לו הטיה לרצות את מי שמשוחח איתו והיות ולא מדובר במדעים מדוייקים זה אומר שהוא עונה לכל אחד לפי דעתו
לגבי חיפוש בסולידית עשיתי את זה וקראתי את הטענות של שני הצדדים אני מקווה שזה היה מספיק מקיף ביקשתי גם מקורות לכל טענה והתוצאה הייתה הפניה לאנשים שאמרו אותה
יש לי די נסיון עם chat GPT ואני משמש בו המון אבל המגבלות שלו בתחומים לא מדוייקים זה משהו שקשה לפספס
נראה לי שאתה חושב שאני חי בבועה ולא שמעתי מעולם על דעות שונות ממני זה ממש לא הכיוון אני סקרן מספיק כדי לחפש אחר כל דעה מנומקת בתחום שמעניין אותי ומספיק ישר כדי להודות כשהיא נכונה וצודקת
אחרי עיון רציני בנושא הרבה ויכוחים וגם שיטוט ברחבי האינטרנט כולל chat GPT אני די משוכנע ששמעתי את רוב רובם של הטיעונים לכאן ולכאן ולכן אני תמיד מחפש טענה מנומקת שעושה שכל ועוד לא שמעתי עליה עד לרגע זה לא הגעתי לשום טיעון רציני שעוד לא שמעתי עליו
אבל אני לא מתכוון לאתגר את הסבלנות שלך....
ולגבי החשש שיצחקו עלי אין שום בעיה עם זה תצחק בכיף וגם תהנה אני משתדל לא לקחת אישי דברים שנכתבים בפורום
מה שהפריע לי היה הבריחה מתשובה עניינית לטענות שלי

אחרי עיון רציני בנושא הרבה ויכוחים וגם שיטוט ברחבי האינטרנט כולל chat GPT אני די משוכנע ששמעתי את רוב רובם של הטיעונים לכאן ולכאן
אז למה מפריע לך כל כך שמתעלמים מה״טענות״ שלך? אם יש משהו ספציפי שאתה באמת רוצה להבין (ולא לזרוק טענות כלליות שמקפחים אותך), אתה מוזמן לפתוח שרשור ואני מוכן להמר שיהיה מי שיענה.
ולכן אני תמיד מחפש טענה מנומקת שעושה שכל ועוד לא שמעתי עליה עד לרגע זה לא הגעתי לשום טיעון רציני שעוד לא שמעתי עליו
ספוילר - אתה לא תשמע טענה חדשה. הכל כבר נחרש, והשתלטות ממשלות על מערכת המשפט בשם הדמוקרטיה קרתה בלא מעט דיקטטרות.

כי שוחחתי הרבה עם chat GPT
הבעיה איתו שיש לו הטיה לרצות את מי שמשוחח איתו והיות ולא מדובר במדעים מדוייקים זה אומר שהוא עונה לכל אחד לפי דעתו
מוזמן לאתגר אותו להגן על הטענות מהצד השני ותקבל תשובה.

המסקנה העיקרית מהמחקר הזה היא שלמדינה יש הוצאות על ילדים. לכן משפחות מרובות ילדים לכאורה מסובסדות על ידי מי שיש לו פחות ילדים. ושעניים משלמים פחות מיסים מעשירים. 2 הנקודות האלה קיימות כמעט בכל מדינה. והן גורמות כמעט את כל ההבדל הכלכלי בין חרדים לשאינם חרדים (ולא תמיכות ייחודיות לחרדים).

לא הראו מה ההוצאות וההכנסות של המדינה פר אדם לאורך חייו.

טענו טענה ערכית שחרדים בוחרים בעוני ולכן אולי תמיכה שיוויונית בהם כמו בעניים רגילים לא טובה. אבל זאת טענה מורכבת כי רוב בני האדם לא מנסים למקסם את ההכנסות שלהם כי יש להם עוד רצונות.

לדעתי בחרדים יש פוטנציאל גדול לא ממומש. המעצור העיקרי הוא החשש מהתבוללות. מבחינתם עוד לא נמצאה דרך חיים שמשמרת את היהדות כמו זאת של החרדים (שזאת ביקורת רצינית על הציונות הדתית וגם החילונית שניסו לצור יהודי חדש אבל סטטיסטית פחות מצליחים מהחרדים). לכן הם מפחדים לשנות אותה וכשיש שינוי הוא איטי ומבוקר.
זאת המסקנה שניסית למצוא בכוח. המסקנה די פשוטה - חרדים עולים למדינה הרבה יותר מאשר הלא חרדים.
במדינת רווחה, זה לא ערכי לבחור בעוני כשאתה יכול ומסוגל לעבוד. במצב כזה אתה פוגע בחלש. לכן לדעתי צריך להפסיק את מדיניות הרווחה ולא לתמוך בשום פרט. במקום מדיניות רווחה יש להוריד את מס ההכנסה, ככה שכל פרט יוכל (אם יבחר בכך) לעזור לחלשים בחברה. למעשה החרדים ממחישים שבמדינה עם קבוצות כה רבות ושונות מדיניות רווחה לא יכולה להצליח. לדעתי בין השורות אתה מסכים עם זה (״טענה מורכבת כי רוב בני האדם לא מנסים למקסם את ההכנסות שלהם כי יש להם עוד רצונות״)
לגבי הפסקה האחרונה שלך - שם איבדתי אותך לגמרי, ״ההצלחה״ של החרדים תלויה לחלוטין בחילונים ובציונות הדתית שיממנו אותם.

אז למה מפריע לך כל כך שמתעלמים מה״טענות״ שלך? אם יש משהו ספציפי שאתה באמת רוצה להבין (ולא לזרוק טענות כלליות שמקפחים אותך), אתה מוזמן לפתוח שרשור ואני מוכן להמר שיהיה מי שיענה.
אני מצטער אם לא הייתי מובן
ברור שיש לי דעה על העניין אפשר לראות אותה לאורך כל התגובות שלי
מה שאני מחפש הוא לאתגר את עמדתי ולשמוע טענות חדשות שאולי ישנו את דעתי
אני לא חושב שפתיחת שרשור תעזור במקרה כזה כי אתה או מישהו בדומה לך יטען לי שהנושא כבר נלעס מכל הכיוונים או שאני מבלבל את המוח או סתם שאין מושג מהחיים שלי או מהי דמוקרטיה וכן על זה הדרך.....
לצערי מתוך 100 מגיבים 95 לא טוענים טענות ענייניות וגם אלו שמתחילים טוב זה מדרדר מהר מאד לוויכוח עמוס רגשות והתלהמות ללא כל קשר להגיון ולעובדות
ספוילר - אתה לא תשמע טענה חדשה. הכל כבר נחרש, והשתלטות ממשלות על מערכת המשפט בשם הדמוקרטיה קרתה בלא מעט דיקטטרות.
אני חושב שהמקרה אצלנו הוא שונה לגמרי ובכל מקרה אני לא חי בפולין או בהונגריה ולכן לא יכול להגיב על ההכללה הזו
הטענה שלי היא שאצלנו מדובר בכסות בלבד שאיתה משתמשים כלפי הציבור הרחב אבל האמת היא שהמלחמה היא על הצביון החילוני במדינה והחרדה שזה ישתנה והכלים להלחם הם משפטיים אבל אין לזה שום קשר לדמוקרטיה או לליברליות
אני ער לענות הצודקות שממשלה ללא הגבלות בכוחה יכולה לרדוף מיעוטים ולעשוק חירויות אבל מה שקורה היום הוא גרוע הרבה יותר לטעמי בנוסף גם אם בית המשפט הוא המתאים ביותר לתפקיד צריך מקור כוח כלשהו שיסמיך אותו לתפקיד באופן ברור וזה כל עוד אין חוקה אין לו
כל הפלפולים של בגץ למקור הסמכות הם עלבון להגיון הפשוט שכל פעולה שלו דורשת הסמכה בחוק
כל סיבה ולו המוצדקת ביותר צריכה מקור ממנה היא שואבת את כוחה ולא עוזר הצגת ערכים שהוא מאמין בהם כמקור סמכות
מוזמן לאתגר אותו להגן על הטענות מהצד השני ותקבל תשובה.
אתה מתאר לעצמך שעשיתי גם את זה...

זאת המסקנה שניסית למצוא בכוח. המסקנה די פשוטה - חרדים עולים למדינה הרבה יותר מאשר הלא חרדים.
במדינת רווחה, זה לא ערכי לבחור בעוני כשאתה יכול ומסוגל לעבוד. במצב כזה אתה פוגע בחלש. לכן לדעתי צריך להפסיק את מדיניות הרווחה ולא לתמוך בשום פרט. במקום מדיניות רווחה יש להוריד את מס ההכנסה, ככה שכל פרט יוכל (אם יבחר בכך) לעזור לחלשים בחברה. למעשה החרדים ממחישים שבמדינה עם קבוצות כה רבות ושונות מדיניות רווחה לא יכולה להצליח. לדעתי בין השורות אתה מסכים עם זה (״טענה מורכבת כי רוב בני האדם לא מנסים למקסם את ההכנסות שלהם כי יש להם עוד רצונות״)
לגבי הפסקה האחרונה שלך - שם איבדתי אותך לגמרי, ״ההצלחה״ של החרדים תלויה לחלוטין בחילונים ובציונות הדתית שיממנו אותם.
הטענה שלך לגיטימית לגמרי רק שכדי לממש אותה תצטרך לשכנע את הרוב לתמוך בעמדתך
נכון לרגע זה הרוב החליט אחרת ולכן אתה צריך לכבד את זה אלו הם כללי המשחק

נכון לרגע זה הרוב החליט אחרת ולכן אתה צריך לכבד את זה אלו הם כללי המשחק
בראייתך זה סביר שהרוב יבזוז את המיעוט וישלח אותו למות במלחמה בזמן שהוא משתמט.
במצב כזה מה שיקרה זה שאפילו הרוב שלו יגדל, כי המיעוט ימות או יעזוב.

כדי למנוע את זה יש בדמוקרטיה ליברלית מנגנונים שמסייגים את "הרוב קובע". אבל רפורמות מתאימות יכולות לנטרל אותם.

אני מצטער אם לא הייתי מובן
ברור שיש לי דעה על העניין אפשר לראות אותה לאורך כל התגובות שלי
מה שאני מחפש הוא לאתגר את עמדתי ולשמוע טענות חדשות שאולי ישנו את דעתי
אני לא חושב שפתיחת שרשור תעזור במקרה כזה כי אתה או מישהו בדומה לך יטען לי שהנושא כבר נלעס מכל הכיוונים או שאני מבלבל את המוח או סתם שאין מושג מהחיים שלי או מהי דמוקרטיה וכן על זה הדרך.....
לצערי מתוך 100 מגיבים 95 לא טוענים טענות ענייניות וגם אלו שמתחילים טוב זה מדרדר מהר מאד לוויכוח עמוס רגשות והתלהמות ללא כל קשר להגיון ולעובדות
כשאתה מעלה טענה כללית של ״מקפחים אותי״, אתה באמת מצפה שמישהו יתחיל להסביר מאפס מדוע זה לא כך? בפרט כשאתה טוען שאתה קרוב לוודאי מכיר כבר את כל הטיעונים?
אם תעלה טיעון בסגנון של ״מתנגדי הרפורמה טוענים א׳ אבל אני חושב שזה שגוי כי ב׳, מה דעתכם?״, תקבל התייחסות עניינית. בדיוק כשם שאם מישהו יבוא ויזרוק טענה שחיסונים גורמים לאוטיזם, אף אחד לא יתחיל ללמד אותו ביולוגיה מאפס. אם מצד שני הוא יצביע על נקודה מסוימת שלדעתו תומכת בטענה, אנשים ישמחו להסביר את דעתם בעניין.
כל סיבה ולו המוצדקת ביותר צריכה מקור ממנה היא שואבת את כוחה ולא עוזר הצגת ערכים שהוא מאמין בהם כמקור סמכות
מי הסמיך את הכנסת לחוקק חוקים?
אתה מתאר לעצמך שעשיתי גם את זה...
אז אתה מוזמן להעלות את התוצאות ולבקש חוות דעת נוספת.

מדהים שמצד אחד אתה טוען שאתה מכיר את כל הטיעונים, ומצד שני מפגין בורות מוחלטת ומציג טיעונים מגוכחים.

בראייתך זה סביר שהרוב יבזוז את המיעוט וישלח אותו למות במלחמה בזמן שהוא משתמט.
במצב כזה מה שיקרה זה שאפילו הרוב שלו יגדל, כי המיעוט ימות או יעזוב.
הגדרת המציאות לא נכונה הרוב שרובו לא חרדי ( ומתגייס ומשלם מיסים כרגיל) החליט לאפשר את אורח חייו של המיעוט החרדי כולל דחיית גיוס עד שבגץ התערב וביטל את הכרעת הרוב
כנראה שהרוב חושב שתרומתו של המיעוט החרדי מצדיקה לדעתו את המצב הקיים (זה כמובן לא משנה למה הרוב חושב כך בסוף כך החליט הרוב לפי הכללים)
זה יכול להיות מאד מתסכל והרבה דברים שנחקקו מרגיזים אותי אבל אני מכבד את הכרעת הרוב כי החלופות הם גרועות יותר
אגב,
לא צריך להגזים כמות החיילים שמתים במלחמות למזלנו הוא לא גדול כ"כ עד שישפיע על הרוב כמובן שכל אובדן של חייל הוא עולם ומלואו וכאב עצום לכולנו
כדי למנוע את זה יש בדמוקרטיה ליברלית מנגנונים שמסייגים את "הרוב קובע". אבל רפורמות מתאימות יכולות לנטרל אותם.
תוכל לפרט על המנגנונים האלו ומי חוקק אותם?

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
תוכל לפרט על המנגנונים האלו ומי חוקק אותם?
תוכל לפרט איך עובדים חיסונים ואיך יודעים בוודאות שהם לא גורמים לאוטיזם?

השאלה שלך היא שאלה מעולה ל-gpt. תבקש שכחלק מההסבר יספר גם איך היטלר עלה לשלטון בבחירות של הרוב ואיך הוא נטרל את אותם מנגנונים.

נושאים דומים

Back
למעלה