• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

האם יש טעם להתכונן לנחיתה הקשה?

• פותח הנושא פותח הנושא בוקר_טוב
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
אם בידי נייר שקלי מחקה s&p של חברת איישרס, עצם זה שהוא בברוקר בארץ (פסגות), יש סכנה אפשרית שהכסף "יינעל"?
אני לא יודע באמת איך זה עובד... הכסף בפועל אצל הברוקר או אצל איישרס?

מניח שלגבי ניירות ישראליים שמונפקים בחברה ישראלית (סתם לדוגמא, נייר של הראל) הדין עלול להיות שונה?

אם בידי נייר שקלי מחקה s&p של חברת איישרס, עצם זה שהוא בברוקר בארץ (פסגות), יש סכנה אפשרית שהכסף "יינעל"?
תלוי באיזה תרחיש.
תמיד אפשר למצוא תרחיש בו יש סיכון.
אני לא יודע באמת איך זה עובד... הכסף בפועל אצל הברוקר או אצל איישרס?
הכסף הוא אצל הבנאדם שממנו קנית את הנייר. לא אצל הברוקר ולא אצל איישרז.
לך יש עכשיו נייר שמייצג חלק מהבעלות בקרן של איישרז.
גם לאיישרז עצמה אין "כסף". מה שיש להם זה ניירות שמייצגים חלק מהבעלות בכל מיני חברות אחרות, במקרה של קרן על הS&P500 מדובר במניות של חברות במדד הזה.
הדין עלול להיות שונה?
שוב, תלוי בתרחיש.
ברוב התרחישים כנראה שהדין יהיה זהה. אבל תמיד אפשר למצוא תרחיש קיצון שבו הדין יהיה שונה.

להוציא כסף והשקעות פיננסיות לחו"ל (ארה"ב) ולהוציא כרטיסי אשראי אמריקניים (לא חובה, אבל כך קל יותר לעבוד ביום-יום עם מזומן בחו"ל ויש לכך עוד יתרונות. ראה שרשור כבד בנושא)
אנשים מעבירים כסף לחו"ל מאז ימי המהפיכה המשטרית במידה זו אחרת. במקרה קיצוני יתכן שיהיה "גל" גדול של העברות לחו"ל ואז אולי, בבחינת נבואה שמגשימה את עצמה, נזכה לחזור אחורה בזמן (שנות ה-90) ולחוות שוב הגבלות על העברת מט"ח לחו"ל. אין לי אפשרות להעריך את ההסתברות של תסריט כזה, וגם לא כל אלו שטוענים שמדובר במקרה חריג על גבול האי- היתכנות. אני חושב שזהו תסריט שיכול לקרות. אני אישית עובד כך בשנה האחרונה.

אנשים מעבירים כסף לחו"ל מאז ימי המהפיכה המשטרית במידה זו אחרת.
עוד הרבה הרבה לפניה.
נכון שיש כמה שרק התעוררו במהפיכה ועוד כמה שרק התעוררו במלחמה וכו', אבל יש המון אנשים שעושים את זה כבר הרבה מאוד שנים לפני.

המרה למט"ח והשקעה בחו"ל היא אחת הדרכים להתמודד עם אינפלציה - אם חוסמים את זה, כמות החלופות היא מאוד מוגבלת,
למה ? הצמדה למדד על ידי אג״ח צמוד של מדינת ישראל היא דרך דיי בטוחה להתגבר על אינפלציה.

איך השקעה בדולר מגנה בפני האינפלציה בישראל ? כלומר היא בטוח מגינה על חלק מהאינפלציה אבל איך היא מגינה על כולה ?

בנוגע לשני המחסור בשירותים ומוצרים הוא מקור החשש
לפי תנאי הייסוד לך, כלומר הישארות בארץ. אין לך שום דרך להגן בפני שירותים שלא יהיו זמינים בארץ.

למה ? הצמדה למדד על ידי אג״ח צמוד של מדינת ישראל היא דרך דיי בטוחה להתגבר על אינפלציה.

איך השקעה בדולר מגנה בפני האינפלציה בישראל ? כלומר היא בטוח מגינה על חלק מהאינפלציה אבל איך היא מגינה על כולה ?
אג״ח צמוד - רלוונטי רק אם האינפלציה שמיוצגת על ידי המדד היא האינפלציה בפועל, לדעתי האינפלציה היא יותר גבוהה ממה שמשתקף במדד,
ואני מעדיף להצמיד להשקעה דולרית גם אם אין קורלציה ישירה לאינפלציה בארץ מכוון שחלק גדול מהמוצרים שאנחנו קונים מיובאים מחו"ל אז מאמין שזה יגן עלי יותר.

בהנחה והאינפלציה המורגשת היא זו שמדווחת על ידי המדד
איכשהו זה לא מה שקורה פה בשנים האחרונות
השקעה במניות ככלל אמורה לגדר אותך היטב מהאינפלציה
כי העלייה במחירים תשתקף בריווחי החברות ודרך זה בכסף שלך
אולי חוץ מהחלק בעליית המחירים שנובע מעליית מיסים

השקעה במניות ככלל אמורה לגדר אותך היטב מהאינפלציה
כי העלייה במחירים תשתקף בריווחי החברות ודרך זה בכסף שלך
אולי חוץ מהחלק בעליית המחירים שנובע מעליית מיסים
זה נכון בזמנים רגילים, אבל האם זה נכון גם במצבים שפות״ש רוצה להגן עליהם ? כלומר בעיות שלא נובעות מכלכלה טהורה אלא השפעה של המצב הפוליטי הספציפי בישראל על הכלכלה בישראל.

זה נכון בזמנים רגילים, אבל האם זה נכון גם במצבים שפות״ש רוצה להגן עליהם ? כלומר בעיות שלא נובעות מכלכלה טהורה אלא השפעה של המצב הפוליטי הספציפי בישראל על הכלכלה בישראל.
בוא נשאל מאיזה מצבים אתה רוצה להגן
1. אני חושב שתהיה עליית מחירים גבוהה מאוד בארץ (קרי אינפלציה), ולכן מחפש מכשיר שמגדר מפני איפלציה
פה המניות באות לידי ביטוי
2. אני חושב שתהייה הדרדרות בשירותים שמדינת ישראל מציעה ולכן אצטרך לצרוך חלק מהשירותים באופן פרטי.
כל עוד אתה חי במדינת ישראל - רק (1)לצבור אוכל / מים / אנרגיה ו(2)לדאוג שיהיה לך את הכסף הדרוש* (ואולי גם ביטוחים?) כדי להתמודד עם מצבים שאתה עלול להגיע אליהם

*אולי במזומן, מזומן מט"חי וביטקוין

עוד אילו סיכונים כלכליים יכולים לקרות במדינה במצבה של ישראל?
זו כבר שאלה פתוחה - במובן הכלכלי יש סיכונים כמו עליית מיסים גדולה (קפריסין למשל החרימה חסכונות בבנקים לאנשים ברגע קשה, סוג קשה של מס)

האמת שזו שאלה שהדהדה לי בראש ונראה לי מקום טוב להציף אותה.

איך מתנהלים בזמן היפר אינפלציה כמו שהייתה בשנות 70-80? מההורים רק שמעתי סיפורים בסגנון שקנו לחם בבוקר כי בערב לא בטוח שיכלו להרשות לעצמם.

האם הממשלה מכבדת אגח צמוד מדד, גם כשהאינפלציה היא מאות אחוזים ?
איך מתנהלים בשוטף כשהמשכורת בשקלים וכל יום הערך של הכסף משתנv
מעולם לא ארע בישראל מצב שבו קנית לחם בבוקר כי בערב לא יכולת להרשות לעצמך.
בזמן שהאינפלציה הייתה גבוהה (מעל ל-100% שנתי) שילמו משכורות כמה פעמים בחודש.
היה ניתן לחסוך אז כסף. פשוט השקעת את הכסף באג"ח צמודי מדד או בחסכונות צמודי מדד. היו אז תנאים טובים. היית מקבל מדד + 5% שנתי ואפילו גם מדד + 6% שנתי. כך שאנשים לא איבדו את כספם.
האינפלציה בשיאה הגיעה ל-400% בשנת 1984 (או 1985) והיה חודש שבו היא הגיעה ל-30%.
במצב הזה החליטה הממשלה לעשות תהליך של הקפאת מחירים וזה הצליח. האינפלציה ירדה ל-15% - 20% לשנה.
הממשלה עמדה בכל התחייבויותיה הכספיות לגבי אג"ח וחסכונות צמודי מדד.
יותר מזה: באותה תקופה הבנקים הריצו את מניותיהם ומניות אלו הגיעו למחירים אסטרונומיים. אז בזמן מסוים החלו אנשים למכור אותן ולא היה לבנקים כסף לקנות את המניות האלו. המניות האלו עמדו בפני התרסקות מוחלטת. הממשלה התערבה ועצרה את המסחר והפכה את המניות האלו לאג"ח ממשלתי צמוד דולר. כלומר היא התחייבה לשלם למחזיקי המניות האלו את מחירי מניותיהם (עם איזה קיזוז קטן) למרות שאלו היו במקור מניות ולא אג"ח ממשלתי.

אבל כל זה היה לפני 40 שנה.
לא בטוח שכך תתנהג הממשלה כיום.
היו בעבר ממשלות בעולם שלא עמדו בהתחיבויותיהם. יותר מכך היו ממשלות שנתנו הלוואות לא צמודות לטייקונים (שקנו בהם רכוש יקר) ואח"כ גרמו לאינפלציה שחיסלה את ההלוואות של הטייקונים ואת החסכונות של ההמונים.
היו גם מקרים של אינפלציה הרבה יותר קטסטרופלית מאשר בישראל. למשל בגרמניה אחרי מלחמת העולם השניה. האנשים קיבלו כל יום משכורת ובאמצע היום הפסיקו את עבודתם כדי לערוך קניות (אם הקניות היו נידחות ביום, המחירים היו עולים בטרוף).
בשנות השמונים חששתי שישראל יכולה להגיע למצב כזה ומיהרתי לקנות דירה עם הלוואות.

ואו סוף סוף מישהו מפרט, תודה רבה @arn
האם יש כאלו שניצלו את ההזדמנות להחזיק אגח צמוד +5 למשך 10-20 שנה גם אחרי שהאינפלציה נגמרה? או שהכל היה מיועד לטווח קצר?

אני מסכים שלא בטוח שהממשלה תתנהל אותו דבר, אפילו כמעט בטוח שלא.. אבל בכל זאת לדעתי אפשר ללמוד מהתקופה ההיא למקרה שזה יחזור

איך מתנהלים בזמן היפר אינפלציה כמו שהייתה בשנות 70-80? מההורים רק שמעתי סיפורים בסגנון שקנו לחם בבוקר כי בערב לא בטוח שיכלו להרשות לעצמם.
קצת הגזימו. בשיאה האינפלציה הגיעה ל 25% - 30% לחודש. לקח 7 - 10 ימים לפחות עד שהרגשת ירידה בערך הכסף.
מה שעשו בעבודה שלי: שילמו משכורת 3 פעמים בחודש. פעם אחת זה אפילו היה מקדמה בתחילת החודש.
יתכן שמה שאתה מספר נכון לגרמניה בתחילת שנות ה 20. לפי מה ששמעתי כל יום קבלו שכר ובאמצע היום גם יצאו לקניות.
האם הממשלה מכבדת אגח צמוד מדד, גם כשהאינפלציה היא מאות אחוזים ?
אז היא כיבדה. המצב היה אפילו טוב יותר באג"ח אלו שכן התשואה על אג"ח ממשלתי אז הייתה 5% + מדד.
איך מתנהלים בשוטף כשהמשכורת בשקלים וכל יום הערך של הכסף משתנה?
זה לא קרה בישראל. בשיא האינפלציה היית צריך לחכות 7 - 10 ימים עד שתרגיש ממש ירידה בערך הכסף. מה שעשיתי זה לקנות מהר (תוך כמה ימים לכל היותר) את מה שדרוש לי ולהשקיע את היתר באג"ח ממשלתי צמוד מדד.

קצת הגזימו
מה שאירוני הוא שהגבת לשרשור מלפני שנתיים ורבע כשהבורסה בישראל הייתה בשפל. אני דווקא העברתי אז 90% מההשקעות שלי לישראל ועשיתי רווח משמעותי. לפני שנה החזרתי את זה לבערך 50%.

דרך אגב עכשיו ראיתי כתבה על סוחרים איראנים בשוק שמתקשים לתמחר את הסחורות כי עליית המחירים התוך יומית לא זניחה.

עריכה- לא שמתי לב שהשרשור מלפני שנתיים..

עוד אילו סיכונים כלכליים יכולים לקרות במדינה במצבה של ישראל?

3. העלאת מיסים
4. הגבלות על תנועות הון והמרת מט"ח
5. הגבלות על סחר בין לאומי של ישראל
6. משבר מטבע
נוסף לכל אלו אולי הגדלת הוצאות בגלל ירידה באיכות השירות הציבורי- הוצאות על חינוך ורפואה פרטית למשל..

לדעתי כל עוד יש לך הכנסה בשקלים, בטח כשיש נדלן בארץ, אתה 'מכוסה' בגזרת הלונג על ישראל. כדי לאזן- תלוי ברמת סיכון שאתה מעוניין אבל מדד מניות עולמי או אג"ח וכספיות במטבע חוץ אמור לתת לך את הצד השני של הגנה מפני היחלשות ישראל, ובאופן כללי יצמצם את הטיית הביתיות.

לא המלצה

נערך לאחרונה ב:
שימו לב מה קורה
כל התחזיות השחורות שהיו לפני שנתיים לכולם והיה צריך לגדר בפניהם לא התממשו
מסקנה שלי קצת אופטיות לא תזיק

מה שאירוני הוא שהגבת לשרשור מלפני שנתיים ורבע כשהבורסה בישראל הייתה בשפל. אני דווקא העברתי אז 90% מההשקעות שלי לישראל ועשיתי רווח משמעותי. לפני שנה החזרתי את זה לבערך 50%.
מה זה אומר בפועל? מכרת את כל התיק שלך ושילמת מס רווחי הון? ואז עוד פעם? אתה ״מתזמן״ לאורך זמן? בדקת מה היה קורה לו היית משקיע כל פעם במדד רחב אחד שאתה מאמין בו במקום? אני מאמין שצריך תמיד להשוות לבנצ׳מרק (אפשר לקרוא לו sp500). אני לדוגמה באקסל שלי משווה כל השקעה למה היה קורה לו הייתי משקיע בsp500 ואז משווה irr
לדעתי אם ניקח 50 ״שלומו״ ונסתכל על התיק שלהם לאורך 30 שנה, רובם יפסידו לבנצ׳מרק. יכול להיות שאתה יודע טוב יותר, השאלות אם זה יכול להיות עקבי, מה המשמעות של לטעות בגדול אפילו פעם אחת, וכמה זה באמת משתלם כשמתחשבים בזמן ובמיסים שזה לוקח

מה זה אומר בפועל?
רוב התיק הפרטי שלי מומש בשנים האלה בשביל לקנות בית. את השינויים ביצעתי בעיקר בפנסיה ובהשתלמות בלי מס ועמלות. בתיק הפרטי אני כמעט תמיד פועל בשיטת קנה והחזק. הקנייה היא בדרך כלל מפוזרת. באמצע 2024 כן קניתי יותר מניות ישראליות ואגח ארוך.

לא ממליץ לתזמן. זה בדרך כלל לרוב האנשים גורם לתשואות חסר עוד בלי קשר למיסוי ועמלות.

מה זה אומר בפועל? מכרת את כל התיק שלך ושילמת מס רווחי הון? ואז עוד פעם? אתה ״מתזמן״ לאורך זמן? בדקת מה היה קורה לו היית משקיע כל פעם במדד רחב אחד שאתה מאמין בו במקום? אני מאמין שצריך תמיד להשוות לבנצ׳מרק (אפשר לקרוא לו sp500). אני לדוגמה באקסל שלי משווה כל השקעה למה היה קורה לו הייתי משקיע בsp500 ואז משווה irr
ועוד לא אמרת את הדבר הכי בסיסי - הטיית השרידות. אם ההימור על ישראל באותה תקופה לא היה עולה יפה, סביר להניח שלא היינו רואים עכשיו בפורום הודעות על הימורים כושלים.
אם בכלל היה עוד פורום בתנאים האלה.

למעשה זכור לי רק משתמש פורום אחד שדיווח על הפסדים שלו במסחר אקטיבי, כל השאר הם איכשהו משקיעי על ברמת באפט לפחות.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
לא ממליץ לתזמן. זה בדרך כלל לרוב האנשים גורם לתשואות חסר עוד בלי קשר למיסוי ועמלות.
משמע כי לך לא.
תוכל לשתף אותנו בתזמון העכשווי שלך?
אני גם יכול לספר כי קניתי אנבידיה בשנת 2000 אם אני רוצה להרשים.
(לא עשיתי את זה)

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
A האם יש טעם לגוון את החלק הסולידי של התיק: שוק ההון 42
מ האם יש טעם לשלם את הארנונה בפעם אחת מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 10
I יש טעם להחזיק כרטיס אשראי בנקאי ? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 46
M האם יש טעם לקחת עורך דין ברכישת דירה מקבלן נדל"ן 18
א יש עוד טעם להשקיע את החלק הכי סולידי בתיק בקרנות של אג"ח ממשלתי? שוק ההון 45
epk האם יש טעם/תועלת בשמירה על חשבון בנק בחו"ל (אירופה)? צרכנות פיננסית 21
S פיזור סיכונים - האם יש טעם לפזר את תיק ההשקעות בבתי השקעות שונים? שוק ההון 4
T האם יש טעם עדיין להחזיק באג"ח שוק ההון 4
sigler05 האם יש טעם לעבור מסלול בפנסיה? צרכנות פיננסית 13
the_newbie האם יש טעם לפצל את תיק ההשקעות ? שוק ההון 10
Sesquiterpene האם יש טעם בגיוון "בלתי פוסק" של התיק? שוק ההון 20
א לקראת קבלת מפתח מקבלן, לאיזה הוצאות להתכונן ? נדל"ן 12
I מפתח תוכנה: איך להתכונן לראיון עבודה עם 4 שנות ניסיון התפתחות אישית 9
F איך סטודנט צעיר צריך להתכונן למהפכת ה ai אוף טופיק 2
ס פגישה עם סוכן בעבודה חדשה איך להתכונן פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
D לעת זיקנה - איך להתכונן ללא מתוכנן? צרכנות פיננסית 6
P ראיון עבודה ראשון בצ'קפוינט יום שני איך להתכונן? התפתחות אישית 1
V עושה סדר בפנסיה (והאם יש איך להתכונן לקראת פגישה עם יועץ פנסיוני?) - התייעצות. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
ע האם יהיה סגר שלישי? אם כן, כיצד ניתן להתכונן אליו? אוף טופיק 32
amidar הכנות לקראת חל"ת - איך להתכונן כלכלית לתקופה ללא הכנסה. צרכנות פיננסית 7

נושאים דומים

Back
למעלה