• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.

פגישה עם סוכן בעבודה חדשה איך להתכונן

סולידיצעיר

משתמש סולידי
דירוג
5
התחלתי עבודה חדשה לפני כמה שבועות. אני סטודנט שלא עבד בשום עבודה בעבר ברצף כזה שאיפשר הפרשה לפנסיה. כלומר אין לי קרן פנסיה עדיין.
השבוע אני עתיד להפגש עם סוכן שקשור לחברה, מאמין שהוא יתן לי הנחות בגלל שהחברה גדולה מאוד (בין לאומית) אבל אני לא יודע איך להתכונן לפגישה הזאת.

אני מעוניין להשקיע את קרן ההשתלמות שלי במניות ולא בצורה סולידית, קראתי וחשבתי על השקעה בקרן מחקה מדד S&P500 (גם חלק עיקרי מהתיק ההשקעות שלו מושקע בה)
1. אם הוא לא יציע לי תנאים טובים (דמי ניהול נמוכים) אז איך אוכל לבחור השקעה בקרן השתלמות לא דרך הסוכן?
2. מה העלות הסבירה של דמי ניהול שאוכל להגיע אליהם בהתמקחות איתו?
3. אם אין לי קרן פנסיה עדיין, רק עוד שישה חודשים אוכל להתעסק עם זה או שאפשרי כבר מעכשיו להתעסק עם זה ושהחברה תפריש לי עוד חצי שנה?

1. אם הוא לא יציע לי תנאים טובים (דמי ניהול נמוכים) אז איך אוכל לבחור השקעה בקרן השתלמות לא דרך הסוכן?
אתה יכול לפתוח את הקרן דרך הסוכן המתפתל מטעם המעסיק, דרך סוכן שיעבוד עבורך או בהצטרפות עצמאית דרך החברות השונות.

2. מה העלות הסבירה של דמי ניהול שאוכל להגיע אליהם בהתמקחות איתו?
אין לך באמת כושר מיקוח בפני עצמך כשיש לך צבירה של 0 ש"ח.
דמי ניהול שתקבל יהיו כנראה סביב 0.6-0.7% (אם כי לארגונים גדולים יש לפעמים הטבות מול בתי השקעות מסויימים).

אם אין לי קרן פנסיה עדיין, רק עוד שישה חודשים אוכל להתעסק עם זה או שאפשרי כבר מעכשיו להתעסק עם זה ושהחברה תפריש לי עוד חצי שנה?
יש חברות שנותנות קרן פנסיה מהחודש הראשון גם כשאינן חייבות בכך. אם זה לא המקרה, כנראה לאחר חצי תוכל לפתוח קרן.

אתה יכול לפתוח את הקרן דרך הסוכן המתפתל מטעם המעסיק, דרך סוכן שיעבוד עבורך או בהצטרפות עצמאית דרך החברות השונות.
אם אני רוצה להצטרף עצמאית דרך בית השקעות. אני צריך לדבר איתם או עם המעסיק?
פשוט להגיד לסוכן מטעם המעסיק שאני לא מעוניין להפקיד דרכו? בהכרח יש לי את האפשרות הזאת?
אין לך באמת כושר מיקוח בפני עצמך כשיש לך צבירה של 0 ש"ח.
דמי ניהול שתקבל יהיו כנראה סביב 0.6-0.7% (אם כי לארגונים גדולים יש לפעמים הטבות מול בתי השקעות מסויימים).
0.7% זה מלא
אין דרך להוריד את זה? זה לא תלוי משכורת?
אם אני עתיד להרוויח הרבה, הוא לא ירצה לבוא לקראתי?
יש חברות שנותנות קרן פנסיה מהחודש הראשון גם כשאינן חייבות בכך. אם זה לא המקרה, כנראה לאחר חצי תוכל לפתוח קרן.
את הידע הזה אני אמור לקבל מהמעסיק או מהסוכן?
זה לא צוין בחוזה

אם אני רוצה להצטרף עצמאית דרך בית השקעות. אני צריך לדבר איתם או עם המעסיק?
פשוט להגיד לסוכן מטעם המעסיק שאני לא מעוניין להפקיד דרכו? בהכרח יש לי את האפשרות הזאת?
סוגרים מול בית השקעות והם שולחים לך טפסים שאתה מעביר למעסיק.
בפועל ההפקדה כנראה עדיין תהיה דרך הסוכנות המתפעלת, אבל הם פשוט לא הסוכנים שלך מול הקרן.
0.7% זה מלא
אין דרך להוריד את זה? זה לא תלוי משכורת?
אם אני עתיד להרוויח הרבה, הוא לא ירצה לבוא לקראתי?
דמי ניהול בקרן השתלמות זה כאחוז מהצבירה. לכן כל עוד הצבירה נמוכה, אין להם אינטרס לתת לך הנחה - וזה כנראה יהיה לא פחות מ0.55%. ככל שתצבור יותר, בעתיד יהיה לך כח מיקוח.
את הידע הזה אני אמור לקבל מהמעסיק או מהסוכן?
אחד מהם ייתן לך את המידע.

להתכונן לשיחה זה לדעת איזה מכשיר פנסיוני אתה מעוניין להפקיד אליו ואיזה מסלול

כשאתה פועל מול סוכן מטעם העבודה כנראה שאין מקום למיקוח (לפחות מהחוויה שלי). הסוכן מהעבודה עובד מטעם אחת החברות אבל יכול לתת לך הצעות עם דמי ניהול שונים לכל החברות אבל כנראה שינסה לשווק יותר את זאת שהוא עובד בה (אל תדאג הוא יציין זאת כגילוי נאות).
בעתיד אם תרצה להתמקח פשוט תחפש סוכן אחר באופן פרטי (דרך חברים/ מועדון כמו הייטקזון) ותבקש הצעה ותראה אם הסוכן הנוכחי יכול להתחרות בה אם היא טובה.

כמו שאמר מעלי, ממוצע בקרן השתלמות זה 0.6-0.7 אבל אני לא מסכים עם זה שבגלל שאין צבירה אז הם יהיו גבוהים, אני קיבלתי דמי ניהול 0.4 לקופה ריקה ואחרי שעברתי מקום עבודה אפילו ירד ל0.35 , הכל תלוי בהסדר שלהם. קל בחשבון ש0.7 אחוז יצא לך אולי 130 שקל בשנה אז לא צריך להשתגע על ההתחלה, בהמשך כשתהיה צבירה אז יותר קריטי לטפל בזה

בקרן פנסיה כל דבר מתחת לדמי ניהול של קופה בררת מחדל זה אחלה. כשאין צבירה הייתי שוקל לבחור דמי ניהול מהפקדה כמה שיותר נמוכים (הממוצע 1.5%) אפילו על חשבון דמי ניהול מצבירה. אם הסוכן טוב הוא יראה לך באקסל את החישוב כמה תשלם בשנה או שתחשב לבד אחכ זה לא מסובך.

נקודה נוספת ששווה לציין אם אתה רווק אז אפשר לבקש לא לשלם על ביטוח שארים, זה תקף לשנתיים נראה לי וצריך לבקש לבטל כל פעם מחדש כי הבררת מחדל היא לשלם

השבוע אני עתיד להפגש עם סוכן שקשור לחברה, מאמין שהוא יתן לי הנחות בגלל שהחברה גדולה מאוד (בין לאומית) אבל אני לא יודע איך להתכונן לפגישה הזאת.
הזכרת לי נשכחות. כשהבן שלי השתחרר מהקבע, הוא עבר לעבוד בחברה בטחונית ענקית ונשלח כמובן להיפגש עם סוכנת ביטוח מהסוכנות שעובדת עם החברה.
למזלו, הוא חשב שזה כדאי להתייעץ איתי לפני כן.
סוכן הביטוח שתיפגש איתו לא חושב עליך אלא על הפרנסה שלו. והפרנסה שלו תלויה בחברות הביטוח שאיתם הוא עובד (סוכנות ביטוח עובדת עם כמה חברות ביטוח). הוא כנראה יציע לך את המסלול שהכי משתלם לו - מה שחברות הביטוח רוצות שהוא ידחוף לעובדים. הן כנראה גם יאפשרו לו לתת הנחות עד גובה מסוים בדמי הניהול וזהו.
אני מעוניין להשקיע את קרן ההשתלמות שלי
לא זכור לי שסוכן ביטוח משווק קרנות השתלמות אבל אולי דברים השתנו במהלך השנים.

אני קיבלתי דמי ניהול 0.4 לקופה ריקה
בעבר היה קל יותר להשיג מספרים כאלו ללא צבירה. כיום זה מאוד קשה, אלא אם אתה שייך לארגון ענק שהשיג הטבות לעובדים מול חברה כזו או אחרת. לחילופין, יש בית השקעות קטן אחד שכן מציע דמי ניהול נמוכים במיוחד, אבל ממליץ לקרוא היטב את הביקורות עליו ברחבי המרשתת לפני שבוחרים להצטרף אליו.

כבר ממזמן סוכני הביטוח משווקים גם קרנות השתלמות, ואפילו מוצרים כמו קופת גמל להשקעה, שאין בה שום רכיב ביטוחי.

תכתוב פה מה הציעו לך, אולי אפשר לשפר.

סוגרים מול בית השקעות והם שולחים לך טפסים שאתה מעביר למעסיק.
בפועל ההפקדה כנראה עדיין תהיה דרך הסוכנות המתפעלת, אבל הם פשוט לא הסוכנים שלך מול הקרן.

דמי ניהול בקרן השתלמות זה כאחוז מהצבירה. לכן כל עוד הצבירה נמוכה, אין להם אינטרס לתת לך הנחה - וזה כנראה יהיה לא פחות מ0.55%. ככל שתצבור יותר, בעתיד יהיה לך כח מיקוח.

אחד מהם ייתן לך את המידע.
להתכונן לשיחה זה לדעת איזה מכשיר פנסיוני אתה מעוניין להפקיד אליו ואיזה מסלול

כשאתה פועל מול סוכן מטעם העבודה כנראה שאין מקום למיקוח (לפחות מהחוויה שלי). הסוכן מהעבודה עובד מטעם אחת החברות אבל יכול לתת לך הצעות עם דמי ניהול שונים לכל החברות אבל כנראה שינסה לשווק יותר את זאת שהוא עובד בה (אל תדאג הוא יציין זאת כגילוי נאות).
בעתיד אם תרצה להתמקח פשוט תחפש סוכן אחר באופן פרטי (דרך חברים/ מועדון כמו הייטקזון) ותבקש הצעה ותראה אם הסוכן הנוכחי יכול להתחרות בה אם היא טובה.

כמו שאמר מעלי, ממוצע בקרן השתלמות זה 0.6-0.7 אבל אני לא מסכים עם זה שבגלל שאין צבירה אז הם יהיו גבוהים, אני קיבלתי דמי ניהול 0.4 לקופה ריקה ואחרי שעברתי מקום עבודה אפילו ירד ל0.35 , הכל תלוי בהסדר שלהם. קל בחשבון ש0.7 אחוז יצא לך אולי 130 שקל בשנה אז לא צריך להשתגע על ההתחלה, בהמשך כשתהיה צבירה אז יותר קריטי לטפל בזה

בקרן פנסיה כל דבר מתחת לדמי ניהול של קופה בררת מחדל זה אחלה. כשאין צבירה הייתי שוקל לבחור דמי ניהול מהפקדה כמה שיותר נמוכים (הממוצע 1.5%) אפילו על חשבון דמי ניהול מצבירה. אם הסוכן טוב הוא יראה לך באקסל את החישוב כמה תשלם בשנה או שתחשב לבד אחכ זה לא מסובך.

נקודה נוספת ששווה לציין אם אתה רווק אז אפשר לבקש לא לשלם על ביטוח שארים, זה תקף לשנתיים נראה לי וצריך לבקש לבטל כל פעם מחדש כי הבררת מחדל היא לשלם
תוכלו לחדד את עניין תשלום דמי צבירה ותשלום דמי ניהול?
דמי צבירה משלמים כל שנה? משלמים על הרווח?
איך זה מתקשר לדמי ניהול?

הזכרת לי נשכחות. כשהבן שלי השתחרר מהקבע, הוא עבר לעבוד בחברה בטחונית ענקית ונשלח כמובן להיפגש עם סוכנת ביטוח מהסוכנות שעובדת עם החברה.
למזלו, הוא חשב שזה כדאי להתייעץ איתי לפני כן.
סוכן הביטוח שתיפגש איתו לא חושב עליך אלא על הפרנסה שלו. והפרנסה שלו תלויה בחברות הביטוח שאיתם הוא עובד (סוכנות ביטוח עובדת עם כמה חברות ביטוח). הוא כנראה יציע לך את המסלול שהכי משתלם לו - מה שחברות הביטוח רוצות שהוא ידחוף לעובדים. הן כנראה גם יאפשרו לו לתת הנחות עד גובה מסוים בדמי הניהול וזהו.

בחברה בה אני עובד זה משולב. בכל מקרה את הביטוח כבר עשיתי.
אני אתעסק איתו בקרן ההשתלמות ואשאל על הפנסיה אם החברה כבר מפקידה לי מהיום הראשון.
תכתוב פה מה הציעו לך, אולי אפשר לשפר.
כשאקבל את ההצעה :)

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ס התייעצות לאחר פגישה עם סוכן מטעם העבודה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
G הכנה לפני פגישה עם סוכן פנסיה עבור קרוב משפחה צרכנות פיננסית 1
T פגישה עם סוכן פנסיוני (תמורה) - מה לשאול? שוק ההון 0
ישראלי מצוי פגישה עם הבנק - בנק דיסקונט צרכנות פיננסית 4
V פגישה ראשונה עם קבלן לטובת בניית בית פרטי נדל"ן 51
יוזר משכנתא - האם פגישה עם הבנק שורפת יועץ משכנתאות? נדל"ן 29
V עושה סדר בפנסיה (והאם יש איך להתכונן לקראת פגישה עם יועץ פנסיוני?) - התייעצות. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
O אחרי פגישה עם יועץ פנסיוני עלתה אפשרות להשקעה בפוליסות פיננסית, דעתכם שוק ההון 51
דאניל פגישה ראשונה עם בנק לצורך השוואות תנאי משכנתא נדל"ן 20
B רו"ח שלא מצריך פגישה פרונטלית. יש חיה כזו? צרכנות פיננסית 3
פ לפני פגישה עם יועץ פנסיוני במקום העבודה מה כדאי לשאול שוק ההון 4
ע פגישה בקואנטום שוק ההון 47
D סוכן ביטוח מטעם העבודה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
ה שוקל לעשות הסבת קריירה למתכנן פיננסי + סוכן ביטוח פנסיוני, כמה רווחית יכולה להיות קריירה כזו? יזמות והגדלת הכנסות 58
L האם ויתור על סוכן פנסיוני - השתלמות וגמל - יכול להוריד דמי ניהול פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
K סוכן ישיר מול סוכנות הסדר - תיאום דמי ניהול? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ה פתיחת קרן השתלמות ללא סוכן פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
O לימודי סוכן ביטוח/משווק פנסיוני התפתחות אישית 6
א האם יש קייס, נגד סוכן ביטוח? צרכנות פיננסית 4
I מישהו מכיר סוכן של בית השקעות מומלץ? פוסטים מאיכות נמוכה 0
ז אחרי שיחה עם סוכן: שאלות ותחושות צרכנות פיננסית 9
deussex תהליך חיפוש דיירים וחתימה על חוזה - לבד או דרך סוכן נדל"ן + עו"ד נדל"ן 27
ה סוכן ביטוח פנסיוני ונדלני התפתחות אישית 0
T סוכן למעבר ל IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
O בחירת סוכן פנסיוני פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
ה קרן השתלמות ללא סוכן פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
ה האם חברות הביטוח נמנעות מעבודה ישירות מול לקוחות עם סוכן? צרכנות פיננסית 12
ו טופס "סוכן זר" בהקשר לפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
deussex החלפת סוכן ביטוח בביטוח מבנה נדל"ן 6
א קרן השתלמות/פנסיה/גמל דרך סוכן או לבד? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
W טעות של סוכן צרכנות פיננסית 8
G סוכן: "גוף שסוגר את הפעילות לא רלוונטי ההבטחות שלו" פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
B מעסיק שדורש לעבוד דרך סוכן פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
Trevor סוכן פנסיוני לשכיר צרכנות פיננסית 3
MJJF התנהלות באמצעות סוכן פנסיוני לעומת התנהלות ישירה צרכנות פיננסית 3
א אחריות סוכן פנסיוני על תקלה בהפקדות צרכנות פיננסית 4
A זקוק לעזרה לאחר ישיבה עם סוכן פנסיוני צרכנות פיננסית 17
M בחירת קרן פנסיה ועבודה דרך סוכן צרכנות פיננסית 20
M עוזב מקום עבודה גדול עם סוכן ביטוח ותנאים טובים למקום עבודה קטן-איך לשמר תנאים? צרכנות פיננסית 20
totoguy סתירה בין דמי ניהול שהובטחו ע"י סוכן לאלו שנגבו בפועל צרכנות פיננסית 4
לא חשוב שמות השלכות להתנהלות עצמאית מול חברת הפנסיה ללא סוכן מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 31
Res Cogitans בקשת מעסיק מעובד לשלם עבור שירותי סליקה של סוכן צרכנות פיננסית 0
Nimrod האם סוכן ביטוח יכול לטעון שבאפשרותו לבחור עם איזה גוף לעבוד ובאיזה תנאים? צרכנות פיננסית 23
oz1987 סוכן ביטוח ויועץ פנסיוני שוק ההון 16
א ענייני פנסיה והתקשרות עם קרן פנסיה שלא דרך סוכן צרכנות פיננסית 8
M להיות או לא להיות סוכן של עצמך בפנסיה צרכנות פיננסית 8
ג סוכן ביטוח מומלץ? צרכנות פיננסית 2
tomer111 מה ההשלכות של פרישה בגיל 60 ומדוע אני לא מצליח לשכנע את סוכן הביטוח לשנות את גיל הפרישה לזה? אוף טופיק 3
oz1987 עובר סוכן ביטוח צרכנות פיננסית 74
Nimrod למה לממן סוכן? צרכנות פיננסית 7

נושאים דומים

Back
למעלה