רגילההיית ממליץ על סכין שף רגילה או על סנטוקו?
רגילההיית ממליץ על סכין שף רגילה או על סנטוקו?
אם אתה גם ככה מקפיא, עדיף לקנות מזון קפוא. יותר טרי, כי הוא מבלה פחות זמן על מדף, ומוקפא מהר יותר ממה שאפשרי במקפיא ביתי.טרי ולא קפוא/מופשר
תלוי מה.אם אתה גם ככה מקפיא, עדיף לקנות מזון קפוא. יותר טרי, כי הוא מבלה פחות זמן על מדף, ומוקפא מהר יותר ממה שאפשרי במקפיא ביתי.
במקרה הזה, נראה לי שעדיף לפצל את התקציב ל-2 סכינים, אחת טובה, שתשמור לסלטים, ועוד אחת זולה וקטנה יותר לעוף, כי נראה לי שחבל להקהות סכין לסלט על עצמות של עוף. ככה לפחות אני עבדתי (אוכל פחות בשר כיום) כשהייתי מפרק ומנקה עופות שלמים.95% מהעבודה תהיה לצורך קיצוץ ירקות וניקיון של עוף.
גם בירקות, מה שלא להקפאה נקטף קצת לפני שהוא בשל, אבל מה שלהקפאה נקטף בשיא.תלוי מה.
נתחים של בקר שכתוב עליהם במפורש מה הם מכילים (ובעיקר מה לא) ומאיפה הגיעו - זה מצוין. אני יכולה לבחור כך בשר מדרום אמריקה שכמעט בוודאות חי במרעה.
בשר טחון עדיף טרי. כשמטגנים בשר טחון קפוא, מגלים כמה מים הוכנסו לשם ומתבאסים שזה הופך מטיגון לבישול.
עופות - בזה אתה ממש צודק. המהירות שהעוף מוכנס להקפאה עמוקה במפעל היא לא ברת השוואה לטיולים שהעוף הטרי מבלה בדרכים עד שהוא מגיע למקפיא שלך.
נתקלתי כבר באפונה ושעועית מוקפאים זקנים וסיביים. כלומר הרבה מעבר לבשלות הראשונה. גם בשימורי תירס נתקלתי בזה.אבל מה שלהקפאה נקטף בשיא.
חשוב באמת לקנות מותגים איכותיים. מהניסיון שלי, רמי לוי איכות פח וסנפרוסט הכי איכותי, אבל לא ניסיתי את המותג הצרפתי החדש - נראה לי הזוי לייבא ירקות קפואים.נתקלתי כבר באפונה ושעועית מוקפאים זקנים וסיביים. כלומר הרבה מעבר לבשלות הראשונה. גם בשימורי תירס נתקלתי בזה.
מציע לנסות.אבל לא ניסיתי את המותג הצרפתי החדש - נראה לי הזוי לייבא ירקות קפואים.
היית ממליץ על סכין שף רגילה או על סנטוקו?
kitchenmaster.co.il
גם אני מתחילה בטיגון כמוך, אבל לא מוסיפה סוכר ולא מגיעה לקירמול.אז איך מעשירים אותו?
כן, אלף ואחת וריאציות - איש.ה ,איש.ה וטעמו...גם אני מתחילה בטיגון כמוך, אבל לא מוסיפה סוכר ולא מגיעה לקירמול.
תודה על הרעיון,אז איך מעשירים אותו?
הפתרון הוא טיגון מקדים של הירקות בשמן או חמאה. אני מעדיף לטגן בחמאה ואם בשמן אז בשמן זית.
מטגנים על אש נמוכה ומוסיפים טיפלה של סוכר כדי להעצים את אפקט הקרמול וההשחמה.
אם עושים בתנור, אפשר גם להשתמש במדחום דיגטלי (40 ש"ח באיקאה). מדיום הוא טווח טמפרטורות, לכן עם מדחום אפשר להגיע למצב שעל חלקי הדג הם בטווח של מדיום.מה הבעיה? יש חלק דק ויש חלק עבה ואם בכוונכם להכין לדרגת מדיום אז החלק הדק יתייבש והחלק העבה יהיה רר..
אני משכיבה אותם בקופסה ארוכה עם 2-3 ס"מ מים בקרקעית. אם הגבעולים והעלים ארוכים מדי אז חותכת את החלק של העלים ומשכיבה לצד הגבעולים.איך אתם שומרים על טריות גבעולי סלרי במקרר - עם העלים או בלי העלים?
@בת העמק
⌄
⌄
⌄
זה העלה לי זכרון מהילדות בקיבוץ.האמא הפולניה שלי קוראת לזה גרגלה'
פעם היו מוכרים כך גם בטיב טעם אבל לפני כמה שנים הם הפסיקו לחתוך בסניף ומקבלים הכל ארוז מהסניף הראשי אז אין גבות.השתמשתי בגב עוף.