• חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

בישול, מטבח - Tricks & Tips

מצאתי את הסיר המאוד שווה הזה של le creuset ברחוב ואני סקרנית לדעת אם יש סיכוי לנקות את הציפוי אמייל שלו (זה חלודה? כתמי אוכל שרוף?). אולי אפילו מישהו שמתמחה בחידוש סירי אמייל? מכירים משהו כזה? עזרו לי להיות אקולוגית! https://ibb.co/CQdzsSv
אם זה ברזל יציקה, אז ניקוי כמו מחבת של ברזל יציקה. זו חברה מאוד ידוע באיכות.
 
מצאתי את הסיר המאוד שווה הזה של le creuset ברחוב ואני סקרנית לדעת אם יש סיכוי לנקות את הציפוי אמייל שלו (זה חלודה? כתמי אוכל שרוף?). אולי אפילו מישהו שמתמחה בחידוש סירי אמייל? מכירים משהו כזה? עזרו לי להיות אקולוגית! https://ibb.co/CQdzsSv

הייתי מתחילה בניקיון מאוד טוב שלו עם מים חמים, סבון וסקוץ' לנירוסטה, קודם כל. אי אפשר בכלל לראות מה מצב הציפוי, אם זה לכלוך רגיל או שהציפוי גמור.
 
מצטרף להמלצה על נירוסטה/פלדת אל-חלד.

יש לי ברזל יצוק (של LODGE) זרוקה אי שם ומחלידה. קשה לתחזוקה, מחלידה, כבדה, בעייתית עם נוזלים חומציים (עגבניות, חומץ וכו'). אלא אם אתה מבשל בה כל יום ללא הפסקה, בעיני מיותר ולא נוח.

לדוגמה המחבת הזאת, שנמצאת כרגע במחיר מבצע. מבחינת העובי היא הכי קרובה למחבת ברזל יצוק.

מצד שני, מחבטות טובות מפלדת אל-חלד פחות כבדות, קלות לתחזוקה וניקוי (ידני או מדיח), לא קפריזיות. פשוט תענוג. מה שכן, יש עקומת למידה איך להשתמש בהן נכון.
אשמח לקבל תמונה של הפלטה.
 
למישהו יש המלצה על מחבת טובה שתהיה כמה שיותר רבגונית, מאלומיניום ולא נירוסטה?
עריכה: ראיתי כאן שאלומיניום לא מומלץ אבל לא הבנתי למה, ממה שאני יודע הוא מוליך בצורה הרבה יותר טובה ושווה מנירוסטה
 
למישהו יש המלצה על מחבת טובה שתהיה כמה שיותר רבגונית, מאלומיניום ולא נירוסטה?
עריכה: ראיתי כאן שאלומיניום לא מומלץ אבל לא הבנתי למה, ממה שאני יודע הוא מוליך בצורה הרבה יותר טובה ושווה מנירוסטה
תלוי בצרכים שלך.
לחביתות - נירוסטה + מעט שמן/חמאה. מחבת נירוסטה מצוינת גם להכנת רטבים. קלה לניקוי ותוכל להוריש לנכדים.
סטייקים - אלומיניום עם פסים בציפוי נון סטיק [לא טפלון כי זה נשחק, נשרט ומתכלה מהר]. יש בציפוי אבן או משהו כזה, וזה מה שיש לי.
בקיצור, מחבת אחת לא מספיקה במטבח, לפחות 2.
יש לי בנוסף לאלו גם מחבת גדולה כמו ווק להקפצות...
 
תלוי בצרכים שלך.
לחביתות - נירוסטה + מעט שמן/חמאה. מחבת נירוסטה מצוינת גם להכנת רטבים. קלה לניקוי ותוכל להוריש לנכדים.
סטייקים - אלומיניום עם פסים בציפוי נון סטיק [לא טפלון כי זה נשחק, נשרט ומתכלה מהר]. יש בציפוי אבן או משהו כזה, וזה מה שיש לי.
בקיצור, מחבת אחת לא מספיקה במטבח, לפחות 2.
יש לי בנוסף לאלו גם מחבת גדולה כמו ווק להקפצות...
לחביתות ושקשוקות אני משתמש במחבת נון סטיק פשוטה.
אני מחפש משהו בלי ציפוי כדי שיחזיק להרבה זמן ושיתאים לפסטות, רטבים, טיגון של ירקות, שמעתי שהבעיה בנירוסטה שהיא לא מעבירה חום בצורה טובה ומתחממת בצורה לא שווה ובגלל זה עדיף אלומיניום, בכל מקרה אם יש לך קישור או המלצות על שם של חברות אני אשמח לשמוע
 
לחביתות ושקשוקות אני משתמש במחבת נון סטיק פשוטה.
אני מחפש משהו בלי ציפוי כדי שיחזיק להרבה זמן ושיתאים לפסטות, רטבים, טיגון של ירקות, שמעתי שהבעיה בנירוסטה שהיא לא מעבירה חום בצורה טובה ומתחממת בצורה לא שווה ובגלל זה עדיף אלומיניום, בכל מקרה אם יש לך קישור או המלצות על שם של חברות אני אשמח לשמוע
לרוב כלי הנירוסטה היום יש תחתית אלומיניום.
 
שמעתי שהבעיה בנירוסטה שהיא לא מעבירה חום בצורה טובה ומתחממת בצורה לא שווה ובגלל זה עדיף אלומיניום
ממי שמעת? זה לא נכון.

חסרונות של אלומיניום הם עמידות פחותה ובעיה עם נוזלים חומציים (יין, הדרים, עגבניות וכו').
 
ממי שמעת? זה לא נכון.

חסרונות של אלומיניום הם עמידות פחותה ובעיה עם נוזלים חומציים (יין, הדרים, עגבניות וכו').
מקריאה באינטרנט והיה נשמע לי הגיוני כי נירוסטה מוליכה חום פחות טוב מאלומיניום, אבל אבל עכשיו מקריאה נוספת אני באמת רואה שהרבה בנויות כמו שאמרת(סנדוויץ')
מה הטווח מחיר שבעינך הגיוני לשלם?
 
קנינו אחת של פוד אפילו בסביבות 150 שקל וממש מרוצים.
 
מה הטווח מחיר שבעינך הגיוני לשלם?
לא מכיר ספציפית אבל זאת מחבת נירוסטה בסיסית עשויה 3 שכבות. עולה 110 ש"ח באיקאה. גם באמזון יש לעתים דילים טובים (הזמנתי משם לפחות 3 מחבתות שונות).

יש יותר עבות, יש יותר דקות, יש מותגים, יש עם כל מיני גימיקים, אבל בסוף למטבח הביתי זה לא קריטי. הייתי מתחיל עם מחבת נירוסטה בסיסית, ואחרי קצת ניסיון איתה מבין מה חשוב לך יותר ומה פחות.
 
תפוחי אדמה.
האם את מרככים אותם במיקרוגל, תנור או בבישול במים?
 
תחליף למנגל בשימוש בגחלים, במיוחד באוירה חורפית
פיוקה
בעצם תבשיל כלשהו בסיר ברזל על גחלים או אש מדורה תלוי גבוה
ניתן להכין, חמין, גולש, אושפלו או בעצם כל דבר עם כל דבר
חשוב לדאוג שהסיר לא חשוף בנקודה מסויימת ליותר מדי חום, לדאוג לבחוש

אני ממליץ על כל בשר חתוך עם עצמות וירקות בסיס למרק, בסוף התבשיל לזרוק אורז או משהו "סופח לחות" אחר
ואז המרק הופך לתבשיל מוצק
היתרונות, (טעם) העשן כמובן, אז רצוי לא לשרוף דלק\בנזין כי הטעם יתפס בתבשיל וחבל
 
פירה, סלט ת"א
אני סתם מבשלת במי מלח אבל אם אתה רוצה תפו"א מבושלים יבשים אז אולי עדיף בתנור עטופים בנייר כסף. אפשרות נוספת היא לאדות אותם מעל המים עם פרח אידוי, או פשוט לייבש היטב לאחר הבישול במים ע"י ניקוז המים והמשך חימום עדין על יבש במשך כמה דקות.
נדמה לי שאם מבשלים תפוחי אדמה בקליפתם במים ומקלפים לאחר הצטננות קלה - הם גם יבשים יחסית.
 
Back
למעלה