• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

שיפוץ מטבח חסכוני - שאלה לגבי הדבקת אריחים על רצפה קיימת

• פותח הנושא פותח הנושא דניה
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

דניה

משתמש רשום
דירוג
9
שלום לכולם,

יש לי דירה ישנה ואחרי הרבה מאד שנים מתיחות פנים, שדרוגים וגילגולים אין מנוס מלשפץ את המטבח.
במסגרת המבצע הזה אני מעוניינת להדביק אריחים על האריחים הקיימים - משהו פרקטי, לא מחליק, מתנקה בקלות, שלא רואים עליו כל פירור וגם שמתאים לדלתות הארונות.
פרקט לסוגיו לא יתאים.
חשבתי על גרניט פורצלן - וכאן אני פונה לחוכמת ההמונים.
מבין הספקים שיש באיזור המרכז ראיתי במס חנויות אריחים 60*60 בטווחי מחירים של 150-400 ש"ח למ"ר.
בפרפקט ליין ראיתי גם אריחי גרניט פורצלן במחיר של 60-70 ש"ח למ"ר.
כיוון שפער המחירים הוא עצום אני פונה אליכם - ככל שאתם יודעים האם מדובר באותו מוצר?
יש כל מיני תגובות ברשת על שירות לקוחות גרוע - למישהו היתה התנסות אישית עם החברה?
מישהו בתחום ויכול לשפוך אור על העניין?

ובכלל אם למישהו בא לחלוק טיפים שיעזרו לקצץ הוצאות מיותרות בשיפוץ אשמח מאד.

דניה

מנסיון רצפה מודבקת זה לא כיף. חוץ מהצורך לחתוך את הדלתות למטה כי הרצפה מוגבהת - בדרך כלל רצפה ישנה לא ישרה לגמרי ככה שבמשך הזמן חלק מהאריחים המודבקים זזים ואפילו נשברים אם דורכים עליהם חזק. וגם הרובה לא מחזיקה כי אין לה עומק וברווחים בין האריחים חודרים מים מהשטיפות מה שגורם לנמלים ושאר חרקים חוץ מהחוסר אסתטיות.

מנסיון רצפה מודבקת זה לא כיף. חוץ מהצורך לחתוך את הדלתות למטה כי הרצפה מוגבהת - בדרך כלל רצפה ישנה לא ישרה לגמרי ככה שבמשך הזמן חלק מהאריחים המודבקים זזים ואפילו נשברים אם דורכים עליהם חזק. וגם הרובה לא מחזיקה כי אין לה עומק וברווחים בין האריחים חודרים מים מהשטיפות מה שגורם לנמלים ושאר חרקים חוץ מהחוסר אסתטיות.
אצלי מודבק בכל הדירה (גרניט פורצלן) ואין שום דבר מהבעיות שתארת. כנראה תלוי באיכות העבודה.

ובכלל אם למישהו בא לחלוק טיפים שיעזרו לקצץ הוצאות מיותרות בשיפוץ אשמח מאד.
1. תצלם את הקיים, אולי אפשר לשפר.
2. אריחים קונים ב"כוח קרמיקה" נקודה. הזול יותר זה הודי וזה בסדר, הטוב יותר זה ספרדי או איטלקי, ההפרשים לא כאלה גדולים.
3. כיוון שיש לך כבר תשתית אתה יכול ללכת על אריחים ממש גדולים, 120X120 לדוגמא (וגם יותר גדול) רק קח בחשבון שזה מעלה את העלות ביצוע וחייבים רצף ממש טוב.

דעתי: אל תחסוך באיכות של חומר גלם ובטח ובטח שלא באיכות העבודה.

תודה לכל המשיבים! אחזור לעדכן :)

נשמע לי קצת יקר לאריחים בכזה גודל, אבל אנחנו שיפצנו לפני 3 שנים אז אולי דברים השתנו בעקבות המלחמה

אנשים מעדיפים היום אריחים גדולים - נותן תחושה של הגדלת המרחב, פחות חיבורים ברצפה, וגם רוב החנויות הציעו ישר מינימום 80x80 ויותר

באחת החנויות שהיינו (בראשון יש מלא חנויות קרמיקה משומה) היה מוכר נחמד שהציע לנו אריחים 60x60 במחיר ממש זול של 70 ש״ח בערך כי הם לא ב״אופנה״ יותר אז אולי שווה לחפש גם כאלה

מעבר לזה גם עשינו הדבקה וזה מחזיק מעולה, אבל יחד עם שיפוץ כללי בכל הדירה אז הדלתות מראש הותקנו באורך המתאים והיינו צריכים לקצר רק את הדלת של הממד (שזה לא זול) והיא עכשיו גם לא תקנית.. אבל אנחנו אופטימים

ונתקלנו בחיפושים בקבוצה בפייסבוק של נפגעי פרפרקט ליין אז למרות המחיר העדפנו לשמור מרחק

אצלי מודבק בכל הדירה (גרניט פורצלן) ואין שום דבר מהבעיות שתארת. כנראה תלוי באיכות העבודה.
כן, מניסיון, איפה שמודבק איכותי אין בעיה, איפה שהודבק גרוע יש פערים (עבודה לא אחידה שבוצעה ע"י מתלמדים)

הבעיה העיקרית עם הדבקה לדעתי היא הפרשי הגבהים שזה יוצר, היתרון העיקרי הוא חיסכון בעלות העבודה, עולה הרבה פחות לעשות הדבקה כי זה חוסך פירוק של הריצוף הישן, פינוי הריצוף הישן והחלפת השומשום. ומצד שני לרצפים יותר קל לרצף על ריצוף קיים.

שלום חברים,

שוב תודה לכל העונים והמשתפים מניסיונם.
לגבי בחירת כיריים - אנחנו שני אנשים מבוגרים שמבשלים ואוכלים בעיקר בבית.
מה דעתכם לגבי כיריים חשמליות לעומת אינדוקציה? (גז כרגע הוא לא אופציה) האם באמת בשימוש בכיריים אינדוקציה יש חסכון אנרגטי שמצאתם אותו משמעותי? האם זה אתגר למצוא סירים ייעודיים במחירים שפויים?

תודה

שוב תודה לכל העונים והמשתפים מניסיונם.
לגבי בחירת כיריים - אנחנו שני אנשים מבוגרים שמבשלים ואוכלים בעיקר בבית.
מה דעתכם לגבי כיריים חשמליות לעומת אינדוקציה? (גז כרגע הוא לא אופציה) האם באמת בשימוש בכיריים אינדוקציה יש חסכון אנרגטי שמצאתם אותו משמעותי? האם זה אתגר למצוא סירים ייעודיים במחירים שפויים?
רק אינדוקציה אם אי אפשר גז!!!
כמעט כל הסירים היום תומכים בזה, סביר להניע שאפילו הקיימים שלכם.

תודה רבה!
בהמשך לפוסטים קודמים פה אני מתכוונת לקנות את הצבע למטבח בעצמי (צריך שם צבע אקרילי שנשטף בקלות ומתאים למטבחים, לבן).
מישהו מכיר חנות צבעים במחירים טובים באיזור תל אביב?
האם יש באמת הבדלים בין מותגי הצבעים?

מה דעתכם לגבי כיריים חשמליות לעומת אינדוקציה? (גז כרגע הוא לא אופציה)
חשוב לוודא לפני שתשתית החשמל מספיק טובה בשביל לתמוך בזה, כשבונים מחדש לרוב מוסיפים קו נפרד רק בשביל הכירה.

תודה רבה!
בהמשך לפוסטים קודמים פה אני מתכוונת לקנות את הצבע למטבח בעצמי (צריך שם צבע אקרילי שנשטף בקלות ומתאים למטבחים, לבן).
מישהו מכיר חנות צבעים במחירים טובים באיזור תל אביב?
האם יש באמת הבדלים בין מותגי הצבעים?
כן,
יש קבוצות טובות בפייסבוק עם הרבה אנשים שעונים בנושא.

חשוב לוודא לפני שתשתית החשמל מספיק טובה בשביל לתמוך בזה, כשבונים מחדש לרוב מוסיפים קו נפרד רק בשביל הכירה.

כן,
יש קבוצות טובות בפייסבוק עם הרבה אנשים שעונים בנושא.
אוהבת ומעריכה את הפרטיות שלי ולכן שואלת כאן.
אם למישהו/מישהי יש תובנות אשמח ללמוד, בטוחה שגם אחרים יחכימו (מהחלון שלי נראה כרגע שכל המדינה בתנופת בניה).
יחד כשכל איש תורם בתחומים בהם הוא בקיא נוכל כולנו לקבל החלטות כלכליות מושכלות יותר :)

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
M שיפוץ בית חדש: עם אלו בעלי מקצוע לדבר ואיך להתנהל נדל"ן 1
A רטיבות מהשכן בזמן שיפוץ בדירתי נדל"ן 5
L מי ישלם על שיפוץ של מעלית? שוכר או משכיר אוף טופיק 8
ט חשמל בענייני שיפוץ נדל"ן 21
ט שיחה עם הקבלן לקראת שיפוץ נדל"ן 11
עלילה מסלול בדק בית בדירה שעברה שיפוץ נדל"ן 8
Y שיפוץ צפוי בבניין - השערות במה מדובר? נדל"ן 3
ז שיפוץ אסתטי דירה להשקעה נדל"ן 11
פטל ואוכמניות שיפוץ דירה בשלט רחוק אוף טופיק 1
F הוצע לי להשכיר את דירתי ל-3 שנים מעל מחיר שוק, כולל שיפוץ הדירה על חשבונם. יש קאצ'? נדל"ן 1
ב שיפוץ דירה להשקעה נדל"ן 2
S הורדת מחיר שכירות באמצעות תשלום שיפוץ מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 9
Ron.B שיקולים של בעלי דירה בהשכרה- שיפוץ משותף נדל"ן 16
Fitch שיפוץ לטובת השכרה נדל"ן 26
ל שיפוץ והרחבת הבית מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 7
hommie שיפוץ דירה אוף טופיק 12
ס שיפוץ הבית התפתחות אישית 3
D פתיחת סתימה עם פומפה בכיור מטבח כשיש גם ניקוז מדיח כלים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 11
N איך להוכיח שיש עובש בארון מטבח אוף טופיק 16
נ חיפוי לקיר מטבח - עשה זאת בעצמך התפתחות אישית 12
yossik בישול, מטבח - Tricks & Tips אוף טופיק 783
ס מטבח מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 5
unrealx כיריים גז או חשמל - מה יותר חסכוני? צרכנות פיננסית 1
amidar מייבש כביסה - הדבר הכי חסכוני שאי פעם היה לי! (האמנם?) מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 85
C מים בקומקום או פינג'ן על הגז - מה יותר חסכוני? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 29
Y המלצה לרכב חסכוני צרכנות פיננסית 11
G המלצה למזגן חסכוני וזול? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 5

נושאים דומים

Back
למעלה