• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

בישול, מטבח - Tricks & Tips

• פותח הנושא פותח הנושא yossik
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
  • תגיות תגיות
    בישול
היום במעריב. איזה טיפים נחמדים..

לאוהבי אפיה/צליה ברוטב ברביקיו.
פעם בשבוע אני מכין כנפי עוף או פולקעס בתנור ברוטב BBK.
כדי להעצים את הטעם אני מוסיף לרוטב מספר טיפות של נוזל טעם מעושן. זה טבעי מעצים ועשן.
אזהרה, הטעם מאוד דומיננטי לכן רק מספר טיפות.
משום מה לא בנמצא בסופרים וניתן למצוא בסופרים הרוסיים.
בתאבון.

תיבולים ורטבים לחזה עוף.
לשופרסל יש מגזין של מתכונים. אני מעתיק/משדרג/משנה ונהנה.
היום אני הכנתי חזה עוף בפפריקה וסילאן.
אז אין לי סילאן והחלפתי במייפל. לא היה לי שום כתוש אז החלפתי באבקת שום.
ללקק את האצבעות.

מחבת פסים או פלנצה פסים? יש בכלל הבדל?

אני מתלבט בין שתי האופציות, אני גם מתלבט בין ברזל יצוק לאלומיניום. מקריאה באינטרנט אני מבין שפיזור החום של הברזל הוא עדיף אבל מצד שני לוקח הרבה יותר זמן לחמם אותו. זה בעיקר יהיה לצורך בישול סטייקים(בקר/פרגית/סולומון), יש המלצות?

תלוי במספר המנות שאתה מכין. בפלנצ'ות שאני ראיתי הפסים מעט גבהים מבחבת.
בשנה האחרונה עברתי לתנור בלבד, מניח על רשת והשומן נוזל למגש.
אני גם מתלבט בין ברזל יצוק לאלומיניום
המינוס של מחבת ברזל שהוא מאוד כבד, העפתי אותו מהמטבח. הפלוס שאפשר להתאמן אתו לפיתוח שרירי היד כמו משקולת :lol:

אני מתלבט בין שתי האופציות, אני גם מתלבט בין ברזל יצוק לאלומיניום. מקריאה באינטרנט אני מבין שפיזור החום של הברזל הוא עדיף אבל מצד שני לוקח הרבה יותר זמן לחמם אותו. זה בעיקר יהיה לצורך בישול סטייקים(בקר/פרגית/סולומון), יש המלצות?
דווקא פיזור החום של ברזל הוא מאוד לא אחיד (אם מחממים זמן קצר), אבל קיבול החום שלו גבוה מאוד, ככה שאם מחממים אותו מספיק זמן, הוא ייתן צלייה מעולה, כי הוא לא מתקרר כל כך שניה אחרי שאתה מניח עליו את הבשר (לעומת אלומיניום למשל). אני מניח שאתה יכול למצוא משהו עם ציפוי nonstick וליבת ברזל, אבל זה משהו שמתקלף עם הזמן.
באלומיניום אני משתמש אם אני רוצה להכין רטבים, או דברים כמו חזה עוף שלם עם jus, ואז אני צריך את הצריבה הייחודית שמקבלים ממנו.

אני אישית חסיד גדול של מחבתות ברזל, בגלל שצורם לי מבחינה סביבתית לזרוק מחבתות אחרי שהציפוי מתחיל להיהרס, יש לי אחת קטנה ואחת גדולה. החסרון העיקרי הוא התחזוקה, שצריך לשמן אותן מדי פעם כדי שלא יחלידו, היתרון הוא כמובן שהן מחזיקות לנצח.

אגב, אם אתה הולך על ברזל יצוק, אולי שווה לך לבדוק מחירים של Lodge (מיוצר בארה"ב) באמזון, פעם אחרונה שבדקתי הם נמכרו במחירים סבבה. אני נוטה לחשוד במותגים שמיוצרים בסין ומשווקים בארץ בשמות שונים, לך תדע אם זה באמת ברזל טהור, ולא כולל דברים פחות נחמדים.

נערך לאחרונה ב:
אני מבשל רק לעצמי ונכון להיום המחבת השטוחה שלי 26 ס"מ עושה עבודה לא רעה. אם אבשל סטייק אנטריקוט על מחבת שטוחה או על מחבת עם פסים, אני ארגיש הבדל בטעם? יהיה הבדל בין פלנצה שהפסים שלה גבוהים יותר למחבת עם פסים?
אני חייב לציין שכיום גם על מחבת שטוחה זה יוצא ממש טעים, אבל קראתי באינטרנט שעל פסים זה יקבל טעם יותר של גריל, יותר של על-האש, ואני מתלבט אם זה באמת כזה משמעותי.

@bengi

ממה שאני מכיר, פסים זה לא דבר רצוי בצריבה, כי שטח המגע עם מקור החום קטן יותר, במחבת שטוח אתה אמור לקבל אחלה crust.

מחבתות אלומיניום זה משהו שלאט לאט נכחד מן העולם. זה מזיק בריאותית, נהרס מהר ולא איכותי, בקיצור לא מומלץ.

אם אתה רוצה מחבת טובה ואיכותית לצריבה של סטייקים אני ממליץ על אחת משתי האופציות הבאות:
1. מחבת all clad - מחבת איכותית שתחזיק שנים (תעביר לילדים שלך), מגיעה לטמפרטורות גבוהות מאוד ומפזרת את החום בצורה טובה. החסרון היא שהיא יקרה יותר
2. ברזל יצוק - גם זו מחבת איכותית שתוכל להוריש לנכדים אפילו, בעבודה נכונה הפיזור חום מעולה והיא לא מתקררת ברגע שמניחים עליה סטייק. בדרכ גם די זולה. החסרון הוא שצריך לדעת לעבוד איתה (צריך לעשות לה season( כל הזמן. אפשר לשלם קצת יותר ולקנות ברזל יצוק עם ציפוי ואז זה מפחית את עבודת הseason

אני ממליץ על אופציה 1 כי המחבת הזו יותר ורסטילית, ברזל יצוק זה בעיקר לצריבה ולא לדברים אחרים.

לגבי שאלת הפלאנצה או הפסים, אני מאמין בכלים יותר ורסטיליים שאפשר להכין בהם הרבה דברים שונים. ולא כלי שמכין רק משהו אחד ספציפי

לא מה שחיפשת, אבל לתיאור שלך (סטייק, פרגית, סלמון) הייתי הולכת על מחבת stainless steel איכותית. הרבה יותר כיפית לדברים כאלו, עקומת למידה בינונית...

לא מה שחיפשת, אבל לתיאור שלך (סטייק, פרגית, סלמון) הייתי הולכת על מחבת stainless steel איכותית. הרבה יותר כיפית לדברים כאלו, עקומת למידה בינונית...
מצטרף להמלצה על נירוסטה/פלדת אל-חלד.

יש לי ברזל יצוק (של LODGE) זרוקה אי שם ומחלידה. קשה לתחזוקה, מחלידה, כבדה, בעייתית עם נוזלים חומציים (עגבניות, חומץ וכו'). אלא אם אתה מבשל בה כל יום ללא הפסקה, בעיני מיותר ולא נוח.

לדוגמה המחבת הזאת, שנמצאת כרגע במחיר מבצע. מבחינת העובי היא הכי קרובה למחבת ברזל יצוק.

מצד שני, מחבטות טובות מפלדת אל-חלד פחות כבדות, קלות לתחזוקה וניקוי (ידני או מדיח), לא קפריזיות. פשוט תענוג. מה שכן, יש עקומת למידה איך להשתמש בהן נכון.

לאוהבי האבוקדו,
האם אתם חותכים אותו לאורך או לרוחב?
רוב האנשים חותכים לאורך ושולפים את הגלעין.
מנסיון שלי, כשחוצים אותו לאורך נשאר שטח פנים גדול שמשחיר גם אם שומרים במקרר בשקית
מה שאני עושה זה לחתוך כמו סלמי ואז שטח הפנים של החלק שהולך למקרר מאוד קטן וניתן להסיר את 'השחור' בחיתוך קל.

לאוהבי האבוקדו,
האם אתם חותכים אותו לאורך או לרוחב?
רוב האנשים חותכים לאורך ושולפים את הגלעין.
מנסיון שלי, כשחוצים אותו לאורך נשאר שטח פנים גדול שמשחיר גם אם שומרים במקרר בשקית
מה שאני עושה זה לחתוך כמו סלמי ואז שטח הפנים של החלק שהולך למקרר מאוד קטן וניתן להסיר את 'השחור' בחיתוך קל.
כשאני חותכת אבוקדו לא נשאר שום דבר לשמור במקרר
:>

חותכת לאורך כדי שיהיה קל לשלוף את הגרעין ואז גורפת את כל התוכן עם כף.

כשאני חותכת אבוקדו לא נשאר שום דבר לשמור במקרר
:>

חותכת לאורך כדי שיהיה קל לשלוף את הגרעין ואז גורפת את כל התוכן עם כף.
גם אני בדרך כלל, אבל יש סוג אבוקדו כל-כך גדול שאי אפשר לאכול את כולו בפעם אחת (לפחות אני לא יכולה), אז מצמידה לחצי השני ניילון על החלק החשוף בלי שום טיפת אוויר וזה לרוב מחזיק מעמד ליום הבא.

גם אני בדרך כלל, אבל יש סוג אבוקדו כל-כך גדול שאי אפשר לאכול את כולו בפעם אחת (לפחות אני לא יכולה), אז מצמידה לחצי השני ניילון על החלק החשוף בלי שום טיפת אוויר וזה לרוב מחזיק מעמד ליום הבא.
לחילופין, אם חוצים את האבוקדו לרוחב, במקום להצמיד ניילון נצמד לחצי שנותר אפשר להצמיד חצי לימון / פרוסת לימון - וזה מחזיק מעמד במקרר ללא השחרה גם ליותר מיום.

מצאתי את הסיר המאוד שווה הזה של le creuset ברחוב ואני סקרנית לדעת אם יש סיכוי לנקות את הציפוי אמייל שלו (זה חלודה? כתמי אוכל שרוף?). אולי אפילו מישהו שמתמחה בחידוש סירי אמייל? מכירים משהו כזה? עזרו לי להיות אקולוגית! https://ibb.co/CQdzsSv

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.

נושאים דומים

Back
למעלה