תודה על ההתייחסות המעמיקה, כן כתבתי שאין לי זמן לרענן את הבדיקה הסטטסטית. עם זאת תופעת סוף החודש כן נבדקה באינספור מאמרים אקדמיים עם ניתוחים אלו. אני לקחתי את הסדרה הארוכה ורציתי לבדוק באמת.
וכבר ציינו בפניי את הנושא הזה, של כניסה יומית, חודשית ומה העלויות.
בגלל זה ציינתי שבמיצוע ניתן להתייחס לגורמים כאלה. אם לאדם טכניקה של מיצוע חודשי או רבעוני, עדיף שייבחר להכנס לפני ה26 לחודש ובתחילת רבעון אחרון וראשון ישים את מירב כספו.
כמו שוודאי אתה יודע, אתה תנסה לתזמן את היציאה שלך לכביש בזמנים שאינם עמוסים, או נאמר והיית קונה בשוק מחנה יהודה, היית מנצל לקנות את הסחורה בסוף שישי כשמוכרים אותה ברצפה, אם היית בארמן היית יודע שלקראת סוף הלילה עם ששכרותם של האנשים מירב הכספים נעשים בשעתיים האחרונות, מלון יהיה ריק בחודשי החורף הקרים, אנשים במערב יתאבדו בימי שני, בשעות הצהריים התפוקה תפוקת העבדים יורדת.
כמו כל התנהגות אנושית גם הכלכלה השוק- מושפע מתזמון-הבורסה תהיה עם מחזורים נמוכים בחגים, אנשים שנוטים לקבל כספים ממהרים להוציאם.
כך ששוב תפעת סוף חודש יכולה להיות מסברת על ידי השכר שמתקבל בארהב ב25 וזו התקופה שהפנסיות מזרימות כספים.
יש לי במחשב מחקרים על הTOM אבל הנה בחיפוש אקראי מיטב האוניברסטאות חקרו את התופעה
מצרפת מחקר נהיר וגם קישר לחיפוש פשוט בגוגל
אז שוב כדי אם משתמשים בתזמון זה בנושא של מיצוע, זה יכול להיות אפקטיבי, העלויות הן אותן עלויות. הבעיה היא ונראה לי שכותבים על כך שהתופעה קיימת אך היא זזה, בגלל שהמון משתמשים בשיטה. אני מצרפת קישור למחקר שהוא ידידותי ופורסם ב Journal of Business & Economics Research – June וכן לשלל מאמרים שעולים בחיפוש פשוט.
https://drive.google.com/file/d/1baxe2KWMVJEfjKajjwz0tf73aGqENN7a/view?usp=sharing
מהמסקנות
We find that the results for the Early TOM period of day -4 to +2 are all statistically significantly different
from zeros and none of the results for the traditional TOM period of day -1 to +4 are. The average daily return
during our Early TOM period is 0.1079 percent while the average daily return for the respective remaining days of
-0.2
-0.1
0
0.1
0.2
0.3
0.4
-10 -9 -8 -7 -6 -5 -4 -3 -2 -1 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Daily Return (%)
Trading Day of the Month
Journal of Business & Economics Research – June 2013 Volume 11, Number 6
272 Copyright by author(s) Creative Commons License CC-BY 2013 The Clute Institute
the month is -0.0689 percent. This represents a daily return difference of 0.1767 percent, or an annualized compound
return difference of approximately 56 percent between the average return during the Early TOM period and the
ROM
We also find that the average daily return during day -4 to -2 is positive and statistically significantly
different from zero, from the remaining days of the month, and from the monthly average
https://www.google.com/search?q=tur...7j35i39j0l4.9486j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8