• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

אם הבורסה תמיד תעלה בטווח הארוך

• פותח הנושא פותח הנושא Edgar
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Edgar

משתמש סולידי
דירוג
11
למה אנשים משקיעים במדדים מחקים כמו הסנופי, הקיוס, VOO, VTI וכו׳ אם יש את אותם מדדים רק שהם ממונפים פי 2-3?
למה נגיד לא להשקיע במדדים מחקים ממונפים של הסנופי SSO=200%, UPRO=300%?
אני מבין שהדמי ניהול מאד גבוהים יחסית (0.9%-1%), אבל בכל זאת אין מה להשוות לתשואות המטורפות.
נגיד הSSO ב5 שנים עשה 251%
וUPRO עשה 390%.
ורק בשביל ההשוואה הסנופי עשה 100% ב5 שנים האלה.
אם אנשים כלכך מאמינים במדדים מחקים כמו שציינתי למעלה לטווח הארוך (עשורים קדימה), למה לא פשוט לשים את הכסף על מדדים ממונפים?

תזכור שיש מינופים בהם הכסף יכול להימחק (כמובן שזה תלוי בשיטת המינוף של הקרן, אבל ננסה לחשוב על זה באופן עקרוני).
למשל, מינוף של פי 3.

נניח שהמינוף יומי.

ביום מסויים, המדד שלך יורד ב- 35%.
מה קרה לכסף?
נמחק. הגעת לאפס. Game Over.

למה אנשים משקיעים במדדים מחקים כמו הסנופי, הקיוס, VOO, VTI וכו׳ אם יש את אותם מדדים רק שהם ממונפים פי 2-3?
למה נגיד לא להשקיע במדדים מחקים ממונפים של הסנופי SSO=200%, UPRO=300%?
אני מבין שהדמי ניהול מאד גבוהים יחסית (0.9%-1%), אבל בכל זאת אין מה להשוות לתשואות המטורפות.
נגיד הSSO ב5 שנים עשה 251%
וUPRO עשה 390%.
ורק בשביל ההשוואה הסנופי עשה 100% ב5 שנים האלה.
אם אנשים כלכך מאמינים במדדים מחקים כמו שציינתי למעלה לטווח הארוך (עשורים קדימה), למה לא פשוט לשים את הכסף על מדדים ממונפים?

מהרבה סיבות.

דיון בנושא,

מהרבה סיבות.

דיון בנושא,
תודה

תזכור שיש מינופים בהם הכסף יכול להימחק (כמובן שזה תלוי בשיטת המינוף של הקרן, אבל ננסה לחשוב על זה באופן עקרוני).
למשל, מינוף של פי 3.

נניח שהמינוף יומי.

ביום מסויים, המדד שלך יורד ב- 35%.
מה קרה לכסף?
נמחק. הגעת לאפס. Game Over.
זה הכל יחסי, איך הכסף שלי ימחק?
אם אני שם 10,000₪ והמדד ירד ב80% ביום אחד, ישאר לי 2000₪.
אם הוא ירד עוד 80 אחוז יום אחרי זה, יישאר לי 400₪.

אם אני שם 10,000₪ והמדד ירד ב80% ביום אחד, ישאר לי 2000₪.
אם הוא ירד עוד 80 אחוז יום אחרי זה, יישאר לי 400₪.
מה שתיארת מתאים למקרה שאתה לא ממונף.

אם אתה ממונף פי 3, ירידה של פיפס יותר מ- 100/3 אחוזים - והכל נמחק. אתה על 0.
אין יותר עליות או ירידות. אפס.

נראה שלא הבנת איך מינוף עובד.
אם שמת 100 שח בקרן ממונפת פי 3 והמדד ירד ב10% ביום אתה נשארת עם 70 ש"ח בסוף היום.
אם המדד ירד ב 30% ביום נשארת עם 10 ש"ח בסוף היום (מתוך ה 100 המקוריים שלך).
אם המדד יורד ב 33.3% ומעלה אתה נשאר עם 0 עגול.

נראה שלא הבנת איך מינוף עובד.
אם שמת 100 שח בקרן ממונפת פי 3 והמדד ירד ב10% ביום אתה נשארת עם 70 ש"ח בסוף היום.
אם המדד ירד ב 30% ביום נשארת עם 10 ש"ח בסוף היום (מתוך ה 100 המקוריים שלך).
אם המדד יורד ב 33.3% ומעלה אתה נשאר עם 0 עגול.
זה לא מתאפס כל יום?

זה לא מתאפס כל יום?
בחלק מהקרנות המינוף מתאפס כל יום. ההשקעה שלך לא אמורה להתאפס כל יום
ואם יש נפילה של מעל33% ביום אז ההשקעה שלך מתאפסת

לא ניתן למחוק את ההשקעה בתעודות סל הממונפות הללו, כי כמו שאמרו הם ממונפות יומי.
בנוסף יש מנתקי זרם שמפסיקים מסחר בבורסה הרבה לפני (למעט אולי פלאש קראש שקורה במכה אחת).

לא ניתן למחוק את ההשקעה בתעודות סל הממונפות הללו, כי כמו שאמרו הם ממונפות יומי.
בנוסף יש מנתקי זרם שמפסיקים מסחר בבורסה
אם מנתקי הזרם "הרגיעו את הרוחות" ואחר כך (גם אם מחוץ למסחר או למחרת) המחיר חוזר לירידה של פחות מ-33%, אז התעודה לא תמחק.
אחרת, נראה לי שהיא בהחלט תמחק. אי אפשר לאפס את המינוף היומי בלי לסחור (לסגור פוזיציה, לגלגל וכדומה) בנגזרים, והנגזרים ישקפו את מחיר השוק גם אם המסחר עצר (או, אם הנגזרים גם הם לא נסחרים, הפוזיציה תמשיך עד לחידוש המסחר).

שים לב לגרף של UPRO:
מי שקנה את התועדה בסוף שנת 2019 או ממש לפני המפולת של 2020 שילם עליה כמעט 80 דולר.
תוך חודש היא צללה ל-20 - כלומר הפסד של 75%.
לקח לה שנה לחזור לרמת מחיר של תחילת 2020 - לעומת 5 חודשים בלבד ב SP500 עצמו.

המשמעות של מינוף: כשהשוק עולה - אתה מרוויח יפה, אבל כשהשוק יורד - אתה מפסיד יותר כסף וצולל מהר יותר מהשוק, ולוקח לך יותר זמן להתעושש.

1621869704855.png

אם מנתקי הזרם "הרגיעו את הרוחות" ואחר כך (גם אם מחוץ למסחר או למחרת) המחיר חוזר לירידה של פחות מ-33%, אז התעודה לא תמחק.
אחרת, נראה לי שהיא בהחלט תמחק. אי אפשר לאפס את המינוף היומי בלי לסחור (לסגור פוזיציה, לגלגל וכדומה) בנגזרים, והנגזרים ישקפו את מחיר השוק גם אם המסחר עצר (או, אם הנגזרים גם הם לא נסחרים, הפוזיציה תמשיך עד לחידוש המסחר).

המסחר נפסק עד ליום המסחר הבא אחרי ירידה יומית של 20%.
עריכה: למען הסר ספק, המסחר נפסק בכל הבורסה ולא רק ב500 מניות של הsp500 או 100 של נאסד"ק 100, בנוסף הcme מתואמים אחד לאחד עם אותם מנתקי זרם ומפסיקים את כל המסחר בחוזים בהתאמה.

נערך לאחרונה ב:
נניח המדד על 100 ברגע הקנייה, והקרן עם מינוף פי 3, ירידה של 10% ביום הראשון ועלייה של 12% ביום השני.
אחרי היום הראשון המדד על 90 והקרן על 70.
אחרי היום השני המדד על 100.8 והקרן על 95.2, כלומר המדד עלה והממונפת הפסידה.
מספיק מספר ימים כאלו כדי להוריד מאוד את התשואה של הממונפת.

המסחר נפסק עד ליום המסחר הבא
נכון, ו...?
מה יקרה למחרת? הממונפת לא תוכל לאפס מינוף יומי כל עוד המדד לא נסחר, ולא כשהמדד נסחר בירידה של יותר מ-33% (גם אם זה כשהמסחר התחדש רק למחרת), ותמחק.

נכון, ו...?
מה יקרה למחרת? הממונפת לא תוכל לאפס מינוף יומי כל עוד המדד לא נסחר, ולא כשהמדד נסחר בירידה של יותר מ-33% (גם אם זה כשהמסחר התחדש רק למחרת), ותמחק.
ואיך זה בדיוק יקרה?
ברגע שהמדד ירד 20% המסחר נפסק.
בשביל להגיע ל33%, ביום למחרת איך שהמסחר (בחוזים לא במניות) מתחיל, הוא צריך במכה אחת לרדת ב16.25% (או בקיצור להיפתח במינוס 16.25% לפחות) לפני שהם מאפסים את המינוף היומי שלהם. עכשיו אני יספר לך סוד, לא היה בכל ההיסטוריה אפילו משהו שקרוב לזה.
וזה בהנחה שלאור האירועים הם לא יסגרו את המינוף לפני סיום מסחר ושאין להם דרך לסגור מינוף מחוץ לשעות מסחר (otc וכו' מותר בכל השעות גם כשהבורסה סגורה, לא יודע אם רלוונטי על חוזים).
לא אומר שזה לא אפשרי, אבל הסבירות לזה היא פשוט ~0.

וזה בהנחה שלאור האירועים הם לא יסגרו את המינוף לפני סיום מסחר
זו תהיה חריגה ממדיניות ההשקעה שלהם.
הרבה יותר סביר שהם פשוט יסגרו את התעודה (בהתאם לתקנון), כך שלא תהיה מחיקה מוחלטת, אבל זה לא בגלל מנתקי זרם אלא סתם בגלל סגירת התעודה.
שאין להם דרך לסגור מינוף מחוץ לשעות מסחר
זה מה שניסיתי לטעון, בעיקר - זה לא משנה. גם אם יהיה מסחר בנגזרים, המחיר שלהם יהיה לפי מחיר המדד. אם היצע המדד (כפי שמשתקף בנגזרים) הוא במחיר שנמוך ב-33%, אז זה שהופעל מנתק זרם לא ישנה. הפוזיציה נמחקה, גם מחוץ לשעות המסחר.
מנתק זרם יעזור רק אם הוא יגרום לשוק "להתחרט" (זו המטרה שלו), אבל זה לחלוטין לא בהכרח יקרה. אם הירידה של 33% היא מוצדקת, מנתקי זרם לא ישנו את זה, רק ידחו.

זו תהיה חריגה ממדיניות ההשקעה שלהם.
הרבה יותר סביר שהם פשוט יסגרו את התעודה (בהתאם לתקנון), כך שלא תהיה מחיקה מוחלטת, אבל זה לא בגלל מנתקי זרם אלא סתם בגלל סגירת התעודה.

זה מה שניסיתי לטעון, בעיקר - זה לא משנה. גם אם יהיה מסחר בנגזרים, המחיר שלהם יהיה לפי מחיר המדד. אם היצע המדד (כפי שמשתקף בנגזרים) הוא במחיר שנמוך ב-33%, אז זה שהופעל מנתק זרם לא ישנה. הפוזיציה נמחקה, גם מחוץ לשעות המסחר.
מנתק זרם יעזור רק אם הוא יגרום לשוק "להתחרט" (זו המטרה שלו), אבל זה לחלוטין לא בהכרח יקרה. אם הירידה של 33% היא מוצדקת, מנתקי זרם לא ישנו את זה, רק ידחו.
מותר להם לחרוג ממדיניות ההשקעה, ראינו את זה בהרבה תעודות ממונפות במהלך המשבר, uso/tvix ועוד.
אני מבין מה אתה אומר, אני פשוט לא רואה את זה קורה בשום צורה או דרך.
המסחר המוקדם בחוזים יכול אולי תיאורתית לרדת בעוד 16% יום אחרי שהופעל מנתק זרם של -20%.
זה פשוט לא יקרה במכה, לא יקרה כ"שער פתיחה".
זה יכול לקרות, אבל אחרי הרבה מאוד עסקאות שיורידו את המחיר מX לX-16%.
ההרבה מאוד עסקאות האלה יכללו כבר גם את הסגירת מינוף של התעודות האלה.
וזה שוב בהנחה שהם סוגרים הכל בשוק ולא מחוץ לשוק כמו שמוסדיים נוהגים לעשות.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
Gari איך ירי לדרום או מבצע\מלחמה ישפיע אם בכלל על הבורסה\שוק ההון? שוק ההון 12
פשוט יותר אם הסולידית משנה אסטרטגיה, אז דיבידנדים זה טוב ? שוק ההון 139
וולפסון דירה בירושה של ההורים והתלבטות אם לרכוש חלק ממנה נדל"ן 6
א ההבדלים (אם בכלל) בין מותגי מזגנים שונים בקטגוריית מזגן עילי 1 כ"ס צרכנות פיננסית 28
N השקעה דרך IB - כשלוקחים בחשבון המרת מט"ח, איך אני יודע אם אני מורווח או מופסד (שקלית)? שוק ההון 8
ג תכף חייל משוחרר, מתלבט אם "מגזים" בפינוקים יומני מסע אישיים 11
K אזרח אמריקאי לא מדווח ל-IRS עם כמה שנים של PFIC, מתלבט אם לעבור לIB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 25
S אם אירלנד היא מקלט מס, ויום אחד המצב יתוקן, מה יקרה לקרנות המומלצות בבלוג? פוסטים מאיכות נמוכה 6
I איך אני יודע אם להורים יש מספיק כסף לפנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
D מתלבט אם למכור את חלקי בירושה נדל"ן 2
P הסולידית ברשימת "אנשי תקשורת ורשתות" (אם כי לא לחיוב) אוף טופיק 0
M מתלבט אם להשקיע בנדלן או לסגור את המשכנתא נדל"ן 5
D התלבטות אם למכור RSUs שוק ההון 1
S האם אני חייב להגיש דוח אם יש לי חשבון באינטראקטיב ולא הרווחתי מיסים 16
L הגעתי למצב שבו אני מתלבט אם להפריש כספים לתיק מנוהל אישית שוק ההון 5
Z אם מתחרטים יום אחרי על מכירה של מנייה שהוחזקה שנים שוק ההון 4
סול מה יקרה אם השקל ימחק? שוק ההון 26
G אם היו לי הפסדים גדולים שנה שעברה, אבל בשנה הזאת הרווחתי קצת - אני צריך לשלם מס כרגיל? מיסים 3
P מתלבט אם להשאיר בבנק או להעביר לאינטראקטיב שוק ההון 43
א האם רווח והפסד הון מתקזז גם אם זה ריאלי ונומינלי ? שוק ההון 7
E אם אני קונה מחקה מדד - 1159250 בבנק או בבית השקעות זה אותה תשואה בדיוק או שיש סטיות? שוק ההון 4
A מה קורה אם הסוכן הבורסאי שלך קורס? שוק ההון 1
O התלבטות אם להשאיר דירה שניה או למכור נדל"ן 10
B אם קניתי דירה כרווק, מה המיסוי עליה כשאמכור אחרי חתונה? נדל"ן 4
F מתלבט אם לקנות דירה חדשה 20/80 ולקוות לטוב נדל"ן 51
C כמה משכנתא לקחת אם רוצים לפרוש מוקדם נדל"ן 24
N האם יש צורך בהגשת דו״ח אם אין חבות מס? מיסים 16
S תוהה אם: לשדרג נכס,לקנות נכס נוסף להשקעה או להשקיע בשון ההון נדל"ן 7
S האם יש כאן אנשים שמפקידים לקופת גמל ולא לקרן פנסיה משלימה? אם כן - אשמח לשמוע למה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 69
D התלבטות אם להמשיך להחזיק דירה שנייה. נדל"ן 23
ע אם לא השקעות אלטרנטיביות מה כן? השקעות אלטרנטיביות 12
נ ומה אם מאדים כחול? משל על אשמתו של המנהיג פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 13
T איך בודקים אם לאזור מסויים יש ביקוש של שכירות? נדל"ן 3
A מה יקרה אם מחירי הדירות יקרסו? שוק ההון 44
N יש צורך בהמרת מט"ח אם הכוח קנייה שלי בדולרים מתעדכן אוטומטית בהתאם לסכום השקלי שקיים בחשבון? שוק ההון 0
N יש לי חשבון באינטרקטיב ארהב. מה קורה אם הברוקר קורס? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
ב אם בלאקרוק תפסיק את מכירת הקרנות שלה בארץ? שוק ההון 9
de dud איך אפשר לדעת אם נפלתי קורבן פישינג אוף טופיק 16
ט חבר שואל אם להשקיע בקורס אג"ח שוק ההון 7
F מחירי הדיור - האם הם יירדו? אם כן מתי? נדל"ן 2
I הסברתי לבן שלי שזה יעלה לו חצי אם הוא ייערך לזה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 11
D קניית דירה בהתניה של המוכר, שימכור הדירה אם לא ישלם מיסים . אשמח לטיפים, וממה להזהר. נדל"ן 246
ס האם ללמוד חשבונאות גם אם לא ארצה להיות רואה חשבון התפתחות אישית 3
ל איך בודקים אם יש החרגות או הצהרת בריאות בקרן פנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
Sp0 אם אני מחזיק מק"מ עד תאריך הפירעון אז אני יכול להתעלם מעליות\ירידות? שוק ההון 3
D קניית דירה שהיא לא בית משותף, אלא מושע, מגורים או השקעה לעתיד בפינוי בינוי, אם יהיה נדל"ן 27
L איך העלאת הריבית תוריד את מחירי הדיור- אם כבר תעלה אותם בסופו של דבר נדל"ן 610
C אם הייתם מהגרים למדינה עם 0% מס רווחי הון האם הייתם משנים את תמהיל ואופי תיק ההשקעות שלכם? מיסים 8
O Boxabl, מישהו בדק אם ניתן לייבא לישראל? נדל"ן 2
א אם קונים מק"מ ומחכים עד הסוף, האם צריך לשלם עמלת מכירה ? שוק ההון 3

נושאים דומים

Back
למעלה