AsherV
משתמש בכיר
- דירוג
- 634
החוק, למיטב ידיעתי, ותקן אותי אם אני טועה, לא מחייב הקמת ועדת חקירה ממלכתית.מה כולל שלטון החוק? האם הוא כולל, למשל ועדת חקירה ממלכתית ככתוב בחוק ?
החוק, למיטב ידיעתי, ותקן אותי אם אני טועה, לא מחייב הקמת ועדת חקירה ממלכתית.מה כולל שלטון החוק? האם הוא כולל, למשל ועדת חקירה ממלכתית ככתוב בחוק ?
כן החוק לא מחייב.טעיתי.החוק, למיטב ידיעתי, ותקן אותי אם אני טועה, לא מחייב הקמת ועדת חקירה ממלכתית.
דווקא נראית לי דוגמה מייצגת.כן החוק לא מחייב.טעיתי.
בוא נמצא דוגמה אחרת.
לא!התפקיד של בית המשפט היה להגן מעוולות כאלה, לא פלא שמנסים להחריב אותו.
בסדר, הבנו כבר שזו המחלוקת פה. אתה רוצה לתת כוח בלתי מוגבל לכנסת (=הממשלה) כי בית המשפט לא יוכל להתנגד לחקיקה שלה. מכאן הדרך קצרה לעריצות הרוב ואז לדיקטטורה.אחרת אתה לוקח סמכות שלטונית ומפקיע אותה מהעם. וזה כבר לא דמוס קרטוס.
במקום לדוש שוב ושוב ולמשוך את המחלוקת הזו לנצח, תציעו חלופה!התפקיד של בית המשפט היה להגן מעוולות כאלה, לא פלא שמנסים להחריב אותו.
לא, אני רוצה להסדיר את כוחו של בית המשפט, שהיום יש לו כוח בלתי מוגבל - וזה מביא לעריצות המיעוט, דבר מדאיג בהרבה.אתה רוצה לתת כוח בלתי מוגבל לכנסת (=הממשלה) כי בית המשפט לא יוכל להתנגד לחקיקה שלה..
לא זזנו משם.לא מעניין אותם שהם תומכים בשלטון גרוע, הם מרוצים מכך כי זה דמוקרטי. והם באמת צודקים! אמנם המדינה תחרב כי לאט לאט השלטון הנבחר יפזר לחלל האוויר את מה שנשאר מהמצויינות במדינת ישראל, אבל היא באמת תהיה יותר דמוקרטית.
מה ציפית? ראית אי פעם מישהו שמשנה את דעתו הפוליטית? זה כמו להתווכח על דת.שרשור של שנה.
ולא התקדם לשום מקום.
זאת אכן דת. מלמדים אותם מגיל אפס שהם חלק מקבוצה דתית והם חייבים להאמין במה שאנשי הדת אומרים להם. חל איסור חמור על חשיבה עצמאית מחוץ למסגרת של מה שמותר לחשוב. מותר להם להתפלפל רק על שטויות בתוך מסגרת קשיחה. מגיל אפס מלמדים אותם השקפת עולם שקרית והזויה, שנוגדת את העולם הפיזי האמיתי, וכל השקפת העולם שלהם בנויה על סתירות פנימיות. יש התנכלות קשה לכל מי שמראה סימנים של חשיבה עצמאית בתוך הקבוצה.מה ציפית? ראית אי פעם מישהו שמשנה את דעתו הפוליטית? זה כמו להתווכח על דת.
זה לא משמעות הכתוב.
לפי זה, בג״צ יכול להוציא צו ולפטר את ראש הממשלה, כי לפי העדויות הוא ראש ממשלה גרוע ולא כשיר.
מיציתי.
אפשר להמשיך כשתכתוב טענות עם טעם.
רשום במפורש:
״לעשות מעשה או להימנע מעשות מעשה במילוי תפקידיהם כדין״
קרי, אם שר מוציא הוראה שלא כדין, בית המשפט מוציא צו ואומר ״לא יקרה״.
אין פה שום משמעות שאומרת שבית המשפט יכול לפטר את השר.
לא הוא לא.נכון מאוד, הוא יכול. זה בסמכותו, מתוקף חוק יסוד: השפיטה שמעניק לו סמכות רחבה מאוד.
אם לדעתך היא רחבה מדי, תצביע בבחירות הבאות למי שיציע לשנות את החוק ולהגביל את הסמכות הזאת. להמשיך להתווכח על משמעות הסמנטית של מילה לא יביא אותך לשום מקום, כמו שהדיון הזה מוכיח.
הוא לא יכול לפטר את השר, הוא יכול להוציא צו שמורה לראש הממשלה לפטר את השר, אם השר אינו ממלא את חובותיו.
שר הוא לא חבר כנסת ולא דרג נבחר, הוא שכיר שעובד עבור ממשלת ישראל שעובדת עבור מדינת ישראל. אם השכיר מועל בתפקידו, ראש הממשלה צריך לפטר אותו. אם ראש הממשלה, בתורו, מועל בתפקידו ולא מפטר את השר... ובכן, את הנתיב הזה מקהלת ערוץ 14 מכירה היטב.
הם לא.כנראה שכל שופטי בג"ץ, חברי הכנסת וחברי הממשלה לדורותיהם לא יודעים הבנת הנקרא בסיסית, כי הם דווקא חושבים שיש לו.
⌄
⌄
⌄
| פותח הנושא | כותרת | פורום | תגובות | תאריך |
|---|---|---|---|---|
| V | פרשת דרכים כלכלית בעקבות זוגיות והקמת משפחה (אשמח להתייחסויות) | יומני מסע אישיים | 41 | |
|
|
פרשת "מוכתר" | פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין | 229 | |
|
|
על פרשת דרכים פיננסית | יומני מסע אישיים | 263 | |
|
|
פרשת דרכים - לאן להמשיך מכאן? | שוק ההון | 9 |