לדעתי הטענה היא שגם אם יש פה עבירות בנייה, ״ברור״ שזו רדיפה אישית ולכן כל המהלך פסול..למשל שאתה חושב שלא היו עבירות בניה ושזו רדיפה אישית?
לדעתי הטענה היא שגם אם יש פה עבירות בנייה, ״ברור״ שזו רדיפה אישית ולכן כל המהלך פסול..למשל שאתה חושב שלא היו עבירות בניה ושזו רדיפה אישית?
ביקשתי לינק ממך מסיבה מסויימת - רציתי שנדון באותו מסמך, היו כמה גירסאות לדבר הזה.אתה מוזמן לקרוא את התיקון שעבר, ולהסביר אם הוא סביר לטעמך או לא, וכך נוכל להתקדם
לפי ההצעה האופוזיציה והקואליציה יוכלו לסגור ביניהן דיל ולשופטים לא תהיה שום זכות הצבעה.אגב זו הבעיה עם "פשרת לוין-סער" על פריטטיות בין הקואליציה לאופוזיציה בועדה לבחירת שופטים - היא תבטל את המנגנון שמחייב פשרות ומעניק זכות ווטו לשופטים הקיימים. תוך זמן קצר יעשו איזה דיל שבו יבחרו שני ימנים קיצוניים ושמאלני קיצוני לבית המשפט, שאין להם ההכשרה והמזג לכהן כשופטים עליונים, ובית המשפט העליון יראה כמו הכנסת.
זה רלוונטי כי אני מבסס פה קיום של קמפיין נגד בית המשפט העליון. אם חברי כנסת מהקואליציה התראיינו וכולם ראו לנכון להאשים את היועמ"ש במוות של תינוקות אז יש גם יש קמפיין. וזה רלוונטי כי אתה מדבר בעצמך על "יש פה ציבור שלם שרוצה רפורמה, האם כדאי להתעלם מהדעות שלו?". להתעלם זה אף פעם לא טוב, אבל אי אפשר לראות את הרצון של הציבור הימני כפי שהוא מתבטא בקמפיין שקרי כרצון העם האותנטי שהדמוקרטיה חייבת לקדם. אני לא מייחס לך דעות של כל הימין, אני עונה לטענה שלך על "ציבור שלם שרוצה רפורמה".אבל אני לא חושב שבג״ץ קשור למות התינוקות, או אשם בכל העולם ואחותו - אז למה זה רלוונטי?
אתה דן איתי, לא עם חברי הקואליציה.
בית המשפט העליון המציא את חופש הביטוי במדינת ישראל. אני לא רואה בזה בעיה, אבל לא הייתי מתנגד להחליף את המנגנון כך שזו תהיה הכנסת שמחוקקת חוק יסוד חופש ביטוי או משהו כזה. אני כן מתנגד לחקיקה לפיה בית המשפט העליון לא רשאי לפסוק לפי חופש הביטוי (כפי שמשתמע מהחוקים של רוטמן) כל עוד אין חוק יסוד חופש הביטוי, כי משמעות השינוי הזה למעשה היא ביטול חופש הביטוי במדינת ישראל. זה היה חלק מהרפורמה. כשאנחנו דנים ברפורמה במציאות, זה באמת מה שהיא היתה עושה. כל הכבוד למוחים נגדה.אבל לבית משפט עליון אין סמכות להמציא זכויות וערכים.
עובדה שלא המציא. זה מתוך הבנה של בג"צ את מגבלותיו ותחושת אחריות, מה שמכונה "מזג שיפוטי". רפורמת לוין רצתה להחליף את השופטים בפוליטיקאים ולהעלים את האלמנט הזה.גם הגבלת כהונה לראש הממשלה זה מעולה. מה דעתך שבג״ץ ימציא גם את זה?
הנהביקשתי לינק ממך מסיבה מסויימת - רציתי שנדון באותו מסמך, היו כמה גירסאות לדבר הזה.
לא לא.בהעדר לינק, ציטוט מכתבה בוואלה: "לפי החוק, שמתבסס על מתווה שגיבשו שר המשפטים יריב לוין ושר החוץ גדעון סער, הוועדה לבחירת שופטים תורכב מ-9 חברים: נשיא בית המשפט העליון ושני שופטים, שני שרים, שני חברי כנסת, ושני עורכי דין שייבחרו על ידי הקואליציה והאופוזיציה, שיחליפו את נציגי לשכת עורכי הדין שישבו בוועדה עד היום."
נראה לי שבדיוק על זה דיברתי כאן:
זה לא נכון.לפי ההצעה האופוזיציה והקואליציה יוכלו לסגור ביניהן דיל ולשופטים לא תהיה שום זכות הצבעה.
1. השלכת מכמה חברי כנסת (בעיקר חרדים לדעתי) על כל הקואליציה. לא הכי הוגן בעולם.זה רלוונטי כי אני מבסס פה קיום של קמפיין נגד בית המשפט העליון. אם חברי כנסת מהקואליציה התראיינו וכולם ראו לנכון להאשים את היועמ"ש במוות של תינוקות אז יש גם יש קמפיין. וזה רלוונטי כי אתה מדבר בעצמך על "יש פה ציבור שלם שרוצה רפורמה, האם כדאי להתעלם מהדעות שלו?". להתעלם זה אף פעם לא טוב, אבל אי אפשר לראות את הרצון של הציבור הימני כפי שהוא מתבטא בקמפיין שקרי כרצון העם האותנטי שהדמוקרטיה חייבת לקדם. אני לא מייחס לך דעות של כל הימין, אני עונה לטענה שלך על "ציבור שלם שרוצה רפורמה".
למה? איך לא מפריע לך שגוף שלטון פועל בלי סמכות?בית המשפט העליון המציא את חופש הביטוי במדינת ישראל. אני לא רואה בזה בעיה,
איפה זה כתוב בדיוק ברפורמה?אבל לא הייתי מתנגד להחליף את המנגנון כך שזו תהיה הכנסת שמחוקקת חוק יסוד חופש ביטוי או משהו כזה. אני כן מתנגד לחקיקה לפיה בית המשפט העליון לא רשאי לפסוק לפי חופש הביטוי (כפי שמשתמע מהחוקים של רוטמן)
לא היא לא.כל עוד אין חוק יסוד חופש הביטוי, כי משמעות השינוי הזה למעשה היא ביטול חופש הביטוי במדינת ישראל. זה היה חלק מהרפורמה. כשאנחנו דנים ברפורמה במציאות, זה באמת מה שהיא היתה עושה. כל הכבוד למוחים נגדה.
זה לא פרוצדורלי, זה מהותי.בהשראת הפוסט הראשי מאת @noam23, להלן דיון קצר בשתי זכויות יסוד במשטר דמוקרטי: הזכות לשיוויון וחופש הביטוי.
ברור שדמוקרטיה בלי שתי זכויות אלה אינה דמוקרטיה; מהי דמוקרטיה שבה אזרח אחד שווה יותר מאזרח אחר, או דמוקרטיה שבה השלטון מכתיב מה הציבור יודע, או דמוקרטיה שבה לא ניתן לדעת מהי דעת הרוב מפני שאסור להגיד אותה? אתם בוודאי שואלים את עצמכם איך מוגנות הזכויות האלה במדינת ישראל. ובכן, התשובה היא שהן לא מוגנות בשום חוק. הן מוגנות בפסיקות בג"צ.
בשנת 1969, הרבה לפני שאהרן ברק כביכול המציא את האקטיביזם השיפוטי, כתב השופט העליון לנדוי על עקרון השיוויון: "אצלנו אין סעיף מפורש כזה, לא בחוקה...
אני יודע שמבחינתך העובדה שחופש הביטוי במדינת ישראל הוא יציר כפיו של בית המשפט העליון זה משהו להצביע עליו ולצעוק "הנה! אמרתי לכם!" משיקול פרוצדורלי של מי אחראי על מה.
שוב, דמגוגיה.העובדה היא שבג"צ מילא תפקיד חשוב מאוד כבר בשנת 1953 (הרבה לפני "המהפכה החוקתית!"), ושאותו תפקיד לא אמור להיות ממולא לפי רפורמת לוין-רוטמן על ידי אף גורם. הימין כל כך מתלהב מהדריסה של בג"צ שזה פשוט לא מעניין אותו. אם אתה מעוניין להגיע לפשרה תצטרך לשאול את השאלה מי אחראי על חופש הביטוי במדינת ישראל וגם לענות עליה (לדוגמה: להעביר יחד פסקת ההתגברות וחוקי יסוד שמעגנים בחוק זכויות כגון חופש הביטוי).
מה בדיוק הטענה פה?עובדה שלא המציא. זה מתוך הבנה של בג"צ את מגבלותיו ותחושת אחריות, מה שמכונה "מזג שיפוטי". רפורמת לוין רצתה להחליף את השופטים בפוליטיקאים ולהעלים את האלמנט הזה.
החשש אינו שהממשלה תפעל שלא בסמכות. החשש הוא שהממשלה תהיה גרועה ומושחתת ושלא יהיה מי שירסן אותה. אני לא מודאג מהפרוצדורה אלא מהאיכות של השלטון כשהוא מנסה לעשות את תפקידו ומההשלכות האיומות של ההדרדרות לשחיתות (שחיתות זה כשהשלטון פועל ממניעים שאינם ניהול מדינת ישראל). כלומר אין פה סימטריה: אתה מודאג מהפרוצדורה, אני מודאג מכך שהשלטון ידרדר ומדינת ישראל לא תשרוד.החשש שלך מהרפורמה הוא חשש תיאורטי מממשלה שתפעל שלא על פי חוק וסמכות.
זה אירוני כי הטקסט שאתה עונה עליו הוא: "העובדה היא שבג"צ מילא תפקיד חשוב מאוד כבר בשנת 1953 (הרבה לפני "המהפכה החוקתית!"), ושאותו תפקיד לא אמור להיות ממולא לפי רפורמת לוין-רוטמן על ידי אף גורם. הימין כל כך מתלהב מהדריסה של בג"צ שזה פשוט לא מעניין אותו. אם אתה מעוניין להגיע לפשרה תצטרך לשאול את השאלה מי אחראי על חופש הביטוי במדינת ישראל וגם לענות עליה (לדוגמה: להעביר יחד פסקת ההתגברות וחוקי יסוד שמעגנים בחוק זכויות כגון חופש הביטוי).". אתה למעשה לא שומע את הטענה, לא מציע חלופה, ובמקום זאת עונה במילה אחת ("דמגוגיה").שוב, דמגוגיה.
אתה מצייר את הימין כחבורה של בבונים שרק רוצים לדרוס את בג״צ, במקום לשמוע את הטענות ולהציע חלופה.
כלומר הניתוח שלי נכון, רק שאתה בעד.רק לגבי בחירת שופט עליון יצטרכו הסכמה רק של הקוא׳ והאופ׳. וזה הגיוני לגמרי בהתחשב בכך שזה תפקיד ציבור מאוד בכיר. ולפתחו מגיעות סוגיות ציבוריות
ובכן, כן. מן הסתם בכנסת הבאה נראה איך הולך הדיל בין האופוזיציה לקואליציה ואם עדיין יהיה אפשר לסמוך על האנשים שנמצאים שם.מה בדיוק הטענה פה?
עד עכשיו הם לא עשו זאת אז תמשיך לסמוך עליהם?
כבר כתבתי, שהבעיה שלי היא לא הפרוצדורה, אלא המהות.כלומר אין פה סימטריה: אתה מודאג מהפרוצדורה, אני מודאג מכך שהשלטון ידרדר ומדינת ישראל לא תשרוד.
לא הבנתי מה הטענה.אתה למעשה לא שומע את הטענה, לא מציע חלופה, ובמקום זאת עונה במילה אחת ("דמגוגיה").
לא. אתה מערבב בין הדעה שלך (הכנסת מושחתת ולא מוצלחת) לבין העובדות.כלומר הניתוח שלי נכון, רק שאתה בעד.
איך זה עונה למה שכתבתי?ובכן, כן. מן הסתם בכנסת הבאה נראה איך הולך הדיל בין האופוזיציה לקואליציה ואם עדיין יהיה אפשר לסמוך על האנשים שנמצאים שם.
ראשית כל, זו פרוצדורה. סמכויות של גופים הן בדיוק פרוצדורה. מה הגופים עושים, זו המהות.עדיין לא הסברת לי איך זה בסדר מבחינתך שגוף שלטוני פועל בלי שהוסמך לכך.
אני באמת לא טוען טענות לוגיות על תאוריה של שלטון, אני טוען טענות מציאותיות על מי ומה הוא צריך לעשות. אני טוען שבמדינת ישראל, הקיימת, לא התאורטית, בית המשפט העליון מחזיק בסמכות להמציא את חופש הביטוי ממש מאז שהיא קמה (אנחנו מדברים על 1953!). להחליט ש-"המהפכה המשפטית" זו הנקודה שבה בית המשפט החליט לקחת לעצמו סמכויות נרחבות זה בפשטות לא נכון.אתה רוצה חופש ביטוי? גם אני!
שהכנסת תעלה את זה ויחוקקו בחוק.
בגלל שהיא לא עשתה את זה עד כה, אז הטענה שלך שהרפורמה בעייתית וזה טוב שבית המשפט מתערב? זו לא טענה לוגית.
אני יודע שמבחינתך העובדה שחופש הביטוי במדינת ישראל הוא יציר כפיו של בית המשפט העליון זה משהו להצביע עליו ולצעוק "הנה! אמרתי לכם!" משיקול פרוצדורלי של מי אחראי על מה. העובדה היא שבג"צ מילא תפקיד חשוב מאוד כבר בשנת 1953 (הרבה לפני "המהפכה החוקתית!"), ושאותו תפקיד לא אמור להיות ממולא לפי רפורמת לוין-רוטמן על ידי אף גורם. הימין כל כך מתלהב מהדריסה של בג"צ שזה פשוט לא מעניין אותו. אם אתה מעוניין להגיע לפשרה תצטרך לשאול את השאלה מי אחראי על חופש הביטוי במדינת ישראל וגם לענות עליה (לדוגמה: להעביר יחד פסקת ההתגברות וחוקי יסוד שמעגנים בחוק זכויות כגון חופש הביטוי).
אז ביררנו את נקודת המחלוקת.ראשית כל, זו פרוצדורה. סמכויות של גופים הן בדיוק פרוצדורה. מה הגופים עושים, זו המהות.
איפה טענתי את זה?אני באמת לא טוען טענות לוגיות על תאוריה של שלטון, אני טוען טענות מציאותיות על מי ומה הוא צריך לעשות. אני טוען שבמדינת ישראל, הקיימת, לא התאורטית, בית המשפט העליון מחזיק בסמכות להמציא את חופש הביטוי ממש מאז שהיא קמה (אנחנו מדברים על 1953!). להחליט ש-"המהפכה המשפטית" זו הנקודה שבה בית המשפט החליט לקחת לעצמו סמכויות נרחבות זה בפשטות לא נכון.
איפה ברפורמה ביטלו את חופש הביטוי?גם אני רוצה שיחוקקו את זה בכנסת, כפי שטענתי כאן:
אני רוצה שאם ישנו את הפרוצדורה, ידאגו גם למהות. המהות פה היא עניינים כמו חופש הביטוי. אבל המהות מהם והלאה. זו הבעיה בעצם. מהות זה השלטון עצמו, וכידוע אותם אנשים ממש שמשקיעים את מלוא מרצם בפרוצדורה הם גם מנהלים גרועים של מדינת ישראל. ציטטתי קודם את עצמו מסביר שהרפורמה המשפטית תבטל את חופש הביטוי במדינת ישראל, משום שהוא קיים כפסיקת בג"צ, ולא תציע חוק תחתיו. זה בדיוק העניין.
אתה מעדיף אנשים לא נבחרים כשהם מקדמים את דעותיך.בבחירה בין שימור כוחו של בג"צ לבין ביטול דה-יורה של חופש הביטוי במדינת ישראל, אני בוחר בשימור כוחו של בג"צ, וכך צריך כל אדם סביר.
אני לא מופתע - מלכתחילה אני טוען שאני מנסה להעלות נושאים לדיון שנוגעים באיכות השלטון - מהותית, והבאתי מספיק דוגמאות כבר - ובתגובה אני מקבל דברים על בג"צ. החיבור שעושים בימין בין הפרוצדורה למהות, כגון האשמת בג"צ בשבעה באוקטובר או את היועמ"ש בתינוקות מתים, הוא שקרי.עבורי, כשגוף שלטוני פועל בלי סמכות, זו כבר בעיה. מהותית, לא טכנית.
ב-1953! חמש שנים אחרי קום המדינה! בג"צ המציא יש מאין את חופש הביטוי. האם זה עניין טכני פעוט?בגדול, עד אהרון ברק בית המשפט התערב בעיקר בעניינים טכניים.
כתבתי כאן:איפה ברפורמה ביטלו את חופש הביטוי?
טוב, זו עוד האשמה מז'אנר "מותר להחזיק בדעות". כביכול אני מעוניין בשופטים בעלי מה שמכונה "מזג שיפוטי" כדי שיכהנו בבית המשפט רק בגלל שהם "בעדי". כידוע אין דבר כזה מקצועיות, יש רק פוליטיקה, ואין דבר כזה שלטון טוב, יש רק בעד המחנה שלי, ואין דבר כזה נימוקים, יש רק פוזיציה. זו ראיה מאוד גועלית של העולם ולמרבה השמחה היא מאפשרת להצדיק כל דבר - הרי כל דבר שאתה רוצה לעשות הוא בעד הצד שלך, ואם מישהו מתנגד לצד שלך, אז הוא מדבר מפוזיציה.אתה מעדיף אנשים לא נבחרים כשהם מקדמים את דעותיך.
מה תאמר כשבבג״ץ יהיו שופטים אחרים?
אם בג"צ היה עושה דברים מופרכים אז בג"צ היה בעייתי. כיום בג"צ לא עושה דברים מופרכים והממשלה כן. לכן הממשלה בעייתית (אפילו שפרוצדורלית הממשלה אמורה להיות התגלמות רצון העם!). יש סיבות טובות לכך שבג"צ לא עושה דברים מופרכים ופירטתי אותן כאן:האם זה בסדר אם בגץ יחליט להוציא לנבצרות את ביבי?
האם זה בסדר אם בגץ יחליט שצריך לבטל את חוק השבות?
מעבר לכך. נניח שבג"צ היה פוסק מחרתיים שיש להוציא להורג את כל הג'ינג'ים (תאורטית זה אפשרי). אז זו היתה בעיה אדירה ומן הסתם היינו מגיעים למשבר חוקתי. אלא שיש סיבות טובות מאוד לכך שבג"צ לא מבצע פעולות כאלה: האנשים שמגיעים לשם ממונים ע"י ועדה עם כמה גורמים שצריכים להגיע להסכמות, וכולם יודעים איך פלוס מינוס צריכים להראות ולהתנהג האנשים שמגיעים לשם, וכך אכן קורה. האנשים שבבית המשפט העליון לא פוסקים פסיקות מופרכות וקיצוניות מפני שאינם אנשים מופרכים וקיצונים. אם המצב הזה ישתנה, יהיה צורך להגביל את בג"צ. להבדיל אם חברי הכנסת והממשלה יהפכו לאנשים נורמליים יותר אז יהיה פחות צורך להגביל אותם. באחריותנו להצביע לאנשים סבירים.
המשפטים שלך לא ברורים, באמת.אני לא מופתע - מלכתחילה אני טוען שאני מנסה להעלות נושאים לדיון שנוגעים באיכות השלטון - מהותית, והבאתי מספיק דוגמאות כבר - ובתגובה אני מקבל דברים על בג"צ. החיבור שעושים בימין בין הפרוצדורה למהות, כגון האשמת בג"צ בשבעה באוקטובר או את היועמ"ש בתינוקות מתים, הוא שקרי.
זו דוגמה חריגה. אתה יכול לעבור על פסיקות בג״ץ מלפני המהפכה החוקתית ולראות שרובן ככולם עוסקות בפסילה מצד הפרוצדורה.ב-1953! חמש שנים אחרי קום המדינה! בג"צ המציא יש מאין את חופש הביטוי. האם זה עניין טכני פעוט?
״היות שחוקי היסוד של מדינת ישראל לא מכירים במפורש בחופש הביטוי ובזכות לשיוויון, הרפורמה המוצעת למעשה מבטלת את הזכות לשיוויון ואת חופש הביטוי במדינת ישראל״כתבתי כאן:
בהשראת הפוסט הראשי מאת @noam23, להלן דיון קצר בשתי זכויות יסוד במשטר דמוקרטי: הזכות לשיוויון וחופש הביטוי.
ברור שדמוקרטיה בלי שתי זכויות אלה אינה דמוקרטיה; מהי דמוקרטיה שבה אזרח אחד שווה יותר מאזרח אחר, או דמוקרטיה שבה השלטון מכתיב מה הציבור יודע, או דמוקרטיה שבה לא ניתן לדעת מהי דעת הרוב מפני שאסור להגיד אותה? אתם בוודאי שואלים את עצמכם איך מוגנות הזכויות האלה במדינת ישראל. ובכן, התשובה היא שהן לא מוגנות בשום חוק. הן מוגנות בפסיקות בג"צ.
בשנת 1969, הרבה לפני שאהרן ברק כביכול המציא את האקטיביזם השיפוטי, כתב השופט העליון לנדוי על עקרון השיוויון: "אצלנו אין סעיף מפורש כזה, לא בחוקה...
יש דבר כזה מקצועיות, ויש דבר כזה שלטון טוב.טוב, זו עוד האשמה מז'אנר "מותר להחזיק בדעות". כביכול אני מעוניין בשופטים בעלי מה שמכונה "מזג שיפוטי" כדי שיכהנו בבית המשפט רק בגלל שהם "בעדי". כידוע אין דבר כזה מקצועיות, יש רק פוליטיקה, ואין דבר כזה שלטון טוב, יש רק בעד המחנה שלי, ואין דבר כזה נימוקים, יש רק פוזיציה. זו ראיה מאוד גועלית של העולם ולמרבה השמחה היא מאפשרת להצדיק כל דבר - הרי כל דבר שאתה רוצה לעשות הוא בעד הצד שלך, ואם מישהו מתנגד לצד שלך, אז הוא מדבר מפוזיציה.
אבל איך נדע אם זה מופרך או לא, הרי זה לא כתוב בחוק.אם בג"צ היה עושה דברים מופרכים אז בג"צ היה בעייתי. כיום בג"צ לא עושה דברים מופרכים והממשלה כן. לכן הממשלה בעייתית (אפילו שפרוצדורלית הממשלה אמורה להיות התגלמות רצון העם!).
לא אמרת פה כלום.יש סיבות טובות לכך שבג"צ לא עושה דברים מופרכים ופירטתי אותן כאן:
הלוואי והיה אחרת.רק איכשהו כל מה שהימין מציע זה ״לא טוב״ או ״לא סביר״
האמנם.לא אמרת פה כלום.
בית המשפט העליון - כך כתוב בחוק - מוסמך "לתת צווים לרשויות המדינה, לרשויות מקומיות, לפקידיהן ולגופים ולאנשים אחרים הממלאים תפקידים ציבוריים על פי דין, לעשות מעשה או להימנע מעשות מעשה במילוי תפקידיהם כדין, ואם נבחרו או נתמנו שלא כדין - להימנע מלפעול". אבל הבחור מפורום הסולידית כותב ש-"אין שום ביסוס חוקי לכך". אנחנו הולכים שוב לריב על משמעות של מילים?בימים אלה ממש בג״ץ עוסק בעתירה לפטר שר, למרות שאין לו שום ביסוס חוקי לכך. זה לא מופרך בעיניך?
זה לא משמעות הכתוב.בית המשפט העליון - כך כתוב בחוק - מוסמך "לתת צווים לרשויות המדינה, לרשויות מקומיות, לפקידיהן ולגופים ולאנשים אחרים הממלאים תפקידים ציבוריים על פי דין, לעשות מעשה או להימנע מעשות מעשה במילוי תפקידיהם כדין, ואם נבחרו או נתמנו שלא כדין - להימנע מלפעול". אבל הבחור מפורום הסולידית כותב ש-"אין שום ביסוס חוקי לכך". אנחנו הולכים שוב לריב על משמעות של מילים?
רשום במפורש:אשמח ללמוד ממך מהי משמעות הכתוב.
ומעבר לכך, שיתכבדו ויביאו ראיות.רשום במפורש:
״לעשות מעשה או להימנע מעשות מעשה במילוי תפקידיהם כדין״
קרי, אם שר מוציא הוראה שלא כדין, בית המשפט מוציא צו ואומר ״לא יקרה״.
אין פה שום משמעות שאומרת שבית המשפט יכול לפטר את השר.
אגב, כדי שבית המשפט יוציא צו ויאמר לשר ״אתה לא יכול לעשות א ב ג״ זה צריך להיות בחוק.
אי אפשר פשוט להחליט שכל מה שהשר עושה זה ״לא כדין״.
קרא את החוק, הוא מעניק לבג"צ סמכויות נרחבות: "(ג) בית המשפט העליון ישב גם כבית משפט גבוה לצדק; בשבתו כאמור ידון בעניינים אשר הוא רואה צורך לתת בהם סעד למען הצדק ואשר אינם בסמכותו של בית משפט או של בית דין אחר."אגב, כדי שבית המשפט יוציא צו ויאמר לשר ״אתה לא יכול לעשות א ב ג״ זה צריך להיות בחוק.
רק בדברים שהחוק הסמיך אותו לכך.בסמכותו של בג"צ מכח החוק להגיד לזרועות השלטון בישראל מה לעשות
זה בדיוק להחזיר דברים לקדמותם.אבל בואו לא נעמיד פנים שמדובר בהחזרת דברים לקדמותם
דבר שאני בעדו ברמה האישית, אבל חמור מאוד ברמת המערכת: הוא יצר ערך שמחייב את המדינה ללא הסכמת העם.באותו אופן שבו ב-1953 בג"צ החליט שהוא יוצר את חופש הביטוי.
דיקטטורה בחסות ידיו הרחמניות (והצודקות!) של בג״צאיך קוראים לגוף שקובע קביעות כאלו?
העם בגרמניה בחר בבחירות בשיטה פרלמנטרית די זהה למה שקיים בישראל בראש ממשלה שהחליט לשלוח את היהודים לתאי הגזים. האם לשיטתך אם מישהו היה מתנגד לשליחת היהודים לתאי הגזים, הוא היה פועל בניגוד להסכמת העם ולכן מעשיו היו חמורים מאוד ברמת המערכת?חמור מאוד ברמת המערכת: הוא יצר ערך שמחייב את המדינה ללא הסכמת העם.
⌄
⌄
⌄
| פותח הנושא | כותרת | פורום | תגובות | תאריך |
|---|---|---|---|---|
| V | פרשת דרכים כלכלית בעקבות זוגיות והקמת משפחה (אשמח להתייחסויות) | יומני מסע אישיים | 41 | |
|
|
פרשת "מוכתר" | פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין | 229 | |
|
|
על פרשת דרכים פיננסית | יומני מסע אישיים | 265 | |
|
|
פרשת דרכים - לאן להמשיך מכאן? | שוק ההון | 9 |