• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

פנטהאוז ב21 מליון שקלים לא קונים ממכירת ספרים

• פותח הנושא פותח הנושא pizzaman
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
מצב
הנושא נעול.
על הסעיף האחרון אני מסכימה, אבל אני לא חושבת שהסולידית התמקדה בהייטקיסטים בכלל.
נראה לי שההבדל המשמעותי בינה לאחרים נובע מתוך העקרון שאדם צריך לקחת אחריות עצמאית על כספו ולכן התקבצו כאן מההתחלה לא מעט אנשים בעלי פרופיל כזה.
האחרים הבינו שרוב האנשים (כולל רוב ההייטקיסטים) צריכים יעוץ וליווי לכל פיפס בחיים שלהם, ובמיוחד הדורות הצעירים.
התכוונתי דווקא לשאר הקבוצות באינטרנט … מסכים לגבי הסולידית .

אמרתי את זה סתם מתוך התבוננות על המודלים העיסקיים שבחרו האנשים השונים שנמצאים בתחום הזה …

זה בעיני קצת חירטוט כל ה disclaimerעם האלו … אני יותר מודד את זה בסוג מוצר שנמכר…
נגיד אם היה מוכר השקעות אלטרנטיביות והיה שם disclaimer באורך עמוד בהתחלה , באמצע ובסוף … הייתי חושב שזה ניצול לרעה של הקהל והפוזיציה שלו …

למכור מעבר לבית השקעות מפוקח בישראל, עם עמלות זניחות(שכנראה ישפרו את מבנה העלויות של רוב המשקיעים , בוודאי החדשים והלא מנוסים )... זה ממש בסדר מבחינתי.
הוא מקבל על זה כסף ? וכנראה שהיה יכול להחליף את זה באיזה מאמר על איך לשפר את התנאים בבנק בקלות ?
בסדר … ממש ממש חפיף בעיני.

הבעיה בעיני בעולם הפיננסי (ובכלל) היא בניית מותג/פרסונה ואז שימוש בה למכירת מוצרים/שירותים שאתה יודע שהם לא באמת טובים לרוב העוקבים שלך.
הבעיה שלי עם הטיעונים האלה היא שהרבה גופים שמשווקים השקעות אלטרנטיביות יגידו אותו דבר - אנחנו מוצרים מוצר פיננסי שעוזר ללקוחות שלנו ומקבלים עמלה על כך שאנחנו עושים טוב. וחלק מהם גם יאמינו לזה.

לתפיסתי שיקול הדעת לא צריך להיות בידי הפרסונה, אלא להתאים להגדרות ולחוקים. החוק להגנת הצרכן אוסר על הטעיה - אם הפרסונה מקבל טובת הנאה ולא מגלה זאת, זה עשוי להיחשב להטעיה מהותית. אבל אינני משפטן.

אני יודע שאתה בעולם השיווק וכנראה רואה פאולים קיצוניים בהרבה. אבל בשבילי לחשוב שאני קורא תוכן אורגני כשהוא למעשה ממומן זאת נורה אדומה.

נערך לאחרונה ב:
זה לא מדוייק. לרוב האנשים זה לא מדוייק.
בהנחה ורצית לכתוב "כמה זה קל".
כשניסיתי השנה להתמקח עבור הורי לא הסכימו לתת להם כלום ושום דבר.

לאנשים עם רמת הכנסה שלך ואישתך, זה קל.
(טפו טפו חמסה חמסה, לא פותח עליכם עין. מה ששלכם שלכם :) ) אבל אתם מיעוט. רוב הציבור לא יקבל משהו קרוב לתנאים שלכם.

אפילו על דמי משמרת לא הסכימו לוותר להורים שלי.
גם אנחנו באנו לבנק, עם הצעה מקבילה מבית השקעות. אפשר לומר הפוך, הם פנו אלינו להשאיר סכום משמעותי. ולמרות הכל, לא השוו תנאים.

אוף טופיק, אבל לדעתי אתה טועה פה. הופעות זה לא סקלבילי, אתה צריך להופיע בעצמך. לעומת זאת הפצה של מוזיקה (ובמיוחד במדיה דיגיטלית) היא בלתי מוגבלת.
סקלבילי ביותר, מצד הקהל. יש סיבה למה מפמפמים הופעות של זמרים (עומר גולן קירל והיד נטויה) שממלאים את נוקיה\הירקון\מדיסון סקוור גרדן, ועושים מזה ספקטקל.
זה לא שפעם לא היו הופעות, אבל היום זה לב העניין, אין כסף משמעותי בהפצה דיגיטלית בסטרימינג - זה המרוויח העיקרי, מלבד מרצ'נדייז ופרזנטורות.

מובן שלמשפיען קורסים זה המרוויח הגדול, כי זה עדיין יותר סקלבילי (שוב, מלבד חסויות), אבל מוזיקאי לא בדיוק עושה קורסים, ואף אחד לא משלם 3000 שקל על החדש של עומר אדם.

נערך לאחרונה ב:
מניין לך כמה באמת עלתה לו הדירה? כמה הוא שם כהון ראשוני? כמה כסף הוא הרוויח מאפיקים אחרים (חוץ מהעמלות על פתיחת חשבונות בברוקרים)? כמה מס הוא משלם?
מה? מי דיבר על הדירה? אתה קורא על מה אתה מגיב?

השאלה שלי האם לקוחות הולכים בעצימת עיניים לבתי השקעות למרות שכיום אפשר לקבל תנאים זהים בבנק, *בגלל* משפיענים.
זה גובל בבלתי אפשרי, בטח ובטח למשקיעים קטנים, הקטנים פשוט לא מעניינים את הבנקים.
הבעיה בעיני בעולם הפיננסי (ובכלל) היא בניית מותג/פרסונה ואז שימוש בה למכירת מוצרים/שירותים שאתה יודע שהם לא באמת טובים לרוב העוקבים שלך.
הכסף מעוור מה לעשות, אתה פשוט לא מבין את היקף העמלות והרווחים פה. הצדיקים בסדום הם מעטים ממש.
מובן שלמשפיען קורסים זה המרוויח הגדול,
כסף קטן יחסית, לא מפה תגיע הישועה.

מה? מי דיבר על הדירה? אתה קורא על מה אתה מגיב?
את מה שכתבת קראתי, לא קראתי בפירוט את מה שאתה הגבת אליו.
בכל מקרה אם התכוונת שהחישוב מתבסס על ה-40 מיליון, אני לא ראיתי שום מקום חוץ מהפוסט של פות״ש שטוען שאלו היו ההכנסות (בטח ובטח ״רק מהפניות״).

את מה שכתבת קראתי, לא קראתי בפירוט את מה שאתה הגבת אליו.
בכל מקרה אם התכוונת שהחישוב מתבסס על ה-40 מיליון, אני לא ראיתי שום מקום חוץ מהפוסט של פות״ש שטוען שאלו היו ההכנסות (בטח ובטח ״רק מהפניות״).
כן, הסתמכתי על מה שהוא כתב. ובכל אופן זה ניסוח לא ברור בכלל:
כמה משפיענים מובילים, כמו תמיר מנדובסקי, דיווחו כי הרוויחו כ-40 מיליון ש"ח מהפניות אלו
בכל אופן גם אם זה עשר מיליון מהפניות, זה עשרות אלפי אנשים שפתחו דרכו, לפי החישוב.

בכל אופן גם אם זה עשר מיליון מהפניות, זה עשרות אלפי אנשים שפתחו דרכו, לפי החישוב.
א. יכול להיות שמהפניות הוא גם קיבל הרבה פחות, נגיד 5 מיליון (או 2.5, כפי שמפורסם שהוא קיבל מ-IBI), ולא סביר שהוא קיבל את המינימום (500) לכל הפניה, אז מספר האנשים הוא כנראה אפילו פחות מעשרות האלפים (20 אלף) שאתה אולי חושב שפתחו דרכו.
ב. גם אם המספר היה 20 אלף, וזה בהחלט מספר מכובד, המרחק ממנו ל-״קרוב למאה אלף״ הוא די גדול, לא?

אין לי מושג מי הבעלים הרשומים או הבעלים בפועל של פלטפורמות ההשקעות האלו ואני מקווה שכרגע לא עומד מאחוריהן אף גורם עוין. השאלה בעתיד אם גורם עוין ישתלט עליהן דרך למשל קניתן דרך איש קש, האם יוכל ליצור תוהו ובוהו בכלכלה ע"י מחיקת חסכונות משקיעים ופעולות דומות?

אין לי מושג מי הבעלים הרשומים או הבעלים בפועל של פלטפורמות ההשקעות האלו ואני מקווה שכרגע לא עומד מאחוריהן אף גורם עוין. השאלה בעתיד אם גורם עוין ישתלט עליהן דרך למשל קניתן דרך איש קש, האם יוכל ליצור תוהו ובוהו בכלכלה ע"י מחיקת חסכונות משקיעים ופעולות דומות?
בדיוק בשביל דברים דימיוניים כאלה יש גופים ממשלתיים וצד ג (גם רגולציה) שמונעים זאת, אם זאת עם מספיק כסף כן אפשר תיאורתית לעשות זאת אבל בשביל מה? להפסיד את כל ההשקעה הזאת?

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
1. בסניף הקיים בבנק הקיים או במעבר לחדש?
2. יש לנו את אותם תנאים בחשבון מאז היינו תפרנים ורעבים ללחם...

אני בדיוק סיימתי סבב בדיקות בבנקים, מי ייתן לי את ההצעה הכי טובה מבחינת מט"ח והתיק הישראלי.
אף אחד מהבנקים המסורתיים לא הסכים לותר על כל עמלות המט"ח ( מזרחי, פועלים, לאומי, דיסקונט). כן הסכימו לוותר על עמלת המרה (אך עם מרווח נאה מהרציף), לא על העברה או קבלה.
ברובם כן הסכימו להשוות תנאים לבתי ההשקעות בתיק הישראלי, אבל נאמר שכל שנה צריך לחדש.

הבנק היחיד שנותן פטור מהכל ( לא צריך לדבר עם אף אחד - זה רשום באתר שלהם) זה וואן זירו. ואגב הם כרגע לא מאפשרים מסחר חופשי בבורסת ת"א, רק קרנות נאמנות.
כלומר אני לא ראיתי שקל (או בכלל אפשרי) לקבל את הפטורים הנ"ל, ואם קיבלת משהו - צריך לחדש כל שנה.

נ.ב. - אני חושב שכל מי שמשלם היום עמלות ויש ביכולתו להכניס 10K לחשבון כל חודש - שיעבור לוואן זירו. לא חושב שיש תנאים כאלה באף בנק בארץ (לקהל הרחב, לא מקרים אנקדוטליים כמו שלך).

מצב
הנושא נעול.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
S התלבטות: השארת ירושה של 1.2 מליון בקרן כספית עד צורך עתידי שוק ההון 5
S חצי מליון בביטוח מנהלים- להעביר למקיפה (עד התקרה)? למשלימה? IRA? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
J עמלת סנט למניה - מליון מניות שוק ההון 5
ט מה עושים עם 2.5 מליון כדי לדאוג לעצמך לעתיד? שוק ההון 10
ד מס רכישה על דירה ראשונה, מתחת ל5 מליון אוף טופיק 1
M ראיתם את הראיון עם זו שזכתה ב7 מליון בלוטו והפסידה הכול? אוף טופיק 102
א מה עושים עם מליון וחצי שקלים בפרישה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 9
H מקבל 10 מליון שח- פמילי אופיס, בית השקעות או PRIVATE BANKING? שוק ההון 140
M האם הפקדה חודשית קטנה עוזרת לתיק של 1.5 מליון שח? שוק ההון 12
ה מליון דולר - והיעד הבא יומני מסע אישיים 55
Q אם היה לכם מליון שקל במזומן עכשיו שוק ההון 25
ז מליון שקלים, מה אתם הייתם עושים? שוק ההון 11
ט השקעה של 2.3 מליון ש"ח, מדירה שתימכר. שוק ההון 31
ס קופת גמל IRA לשכירים עם צבירה של מעל מליון ש"ח צרכנות פיננסית 2