• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

פנטהאוז ב21 מליון שקלים לא קונים ממכירת ספרים

• פותח הנושא פותח הנושא pizzaman
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
מצב
הנושא נעול.
כמה משפיענים מובילים, כמו תמיר מנדובסקי, דיווחו כי הרוויחו כ-40 מיליון ש"ח מהפניות אלו
מאיפה הבאת את הנתון הזה? בכתבה בכלכליסט כתוב:
לכלכליסט נודע כי תמיר מנדובסקי, מחבר הספר "השקעות לעצלנים" ובעל קורס להשקעות באותו השם, כבר קיבל מבית ההשקעות IBI סכום כולל של 2.5 מיליון שקל עבור לקוחות שפתחו חשבון מסחר והגיעו ל־IBI דרכו בשנתיים—שלוש האחרונות. מנדובסקי לא אישר ולא הכחיש את הדברים.

קראתי את הכתבה אתמול והיו לי מחשבות מעורבות, שמח שפתחו את הפוסט (לאו דווקא לכיוון שהתפתח).

1. מנקודת המבט של החברות, פעילות מצויינת.
2. מנקודת מבט של "המשפיענים", מעולה.
3. מנקודת מבט של לקוח שמקבל תנאים מעולים (ובתכלס יש די קונסולידציה של כל השירותים הללו, ההצעות דומות ממש), מצוין.

עד כאן החלק הטוב. החלק שאותי הפתיע באופן אישי זה גובה הסכום (500-800), חשבתי שהמספרים נמוכים יותר. זה אומר שהמחמ של לקוח מהחברות האלה גבוה בהרבה. בעמלת מכירה של 0.1% לקוח צריך לרכוש קרנות בחצי מליון רק כדי להחזיר את הסכום ששילמו עליו (בפועל סכון גבוה יותר כי העמלה נמוכה יותר). סוכני ביטוח מקבלים פי 5-6 כעמלה חד פעמית על ההעברות של קופות, אז אולי הסכום לא צריך להפתיע.

הדברים הפחות טובים בעיני:

1. אני כבר עשור בערך מקבל מהבנק תנאים דומים לאלו שבבתי ההשקעות. נוח לי בהרבה לרכוש ני"ע דרך חשבון הבנק (שלא נדבר על קרנות כספיות, 2FA וכו). האימוץ הגובר בחשבונות מנוהלים בבתי השקעות גורמים לכך שחלק גדול מהאנשים כלל לא מבינים שאפשר לדבר עם הבנק שלהם ולבקש תנאים טובים יותר - ושירות טוב יותר כתוצאה מכך (אין לי זיקה לאף בנק, למען הסר ספק).

2. הדיסקליימר שנותנים "המשפיענים" לא כולל את גובה הסכום. אי אפשר לצפות שינקבו במספר, מסכים לגבי זה. אבל לדעתי לומר "אני מרוויח אם תצטרפו, כמו חבר מביא חבר" זה דיסקליימר שעוזר לי להבין כמה חזק ניגוד האינטרסים כאן. אם המשפיען מרוויח חמישה שקלים או אלף שקלים, הייתי מצפה לדיסקליימר אחר - או על רגולציה חזקה על אפיליאציה משמעותית במקרה הזה.

3. אני תוהה אם למשפיענים יש יכולת להשפיע על ההטבה שמקבלים. יש היום משפיען שמאפשר לפתוח חשבון בבית השקעות מסוים עם התחייבות לשימוש חינמי לכל החיים (במקום תשלום חודשי של 15 שקלים בדר"כ). אני תוהה אם למשפיענים יש מרחב תמרון מול החברות, מה שהיה מאפשר להם - אילו היו רוצים - לקבל תנאים טובים יותר עבורנו. כמו סוכן פנסיוני שמשיג דמי ניהול טובים יותר בשבילנו תוך כדי שהוא מתפשר על עמלת הסוכן שלו. זה כנראה מאורע נדיר אצל סוכנים פסניונים, אבל מחלק מהמשפיענים (כולל זה שהזכרתי, כמו גם בעלת הבית) הייתי מצפה שזה יקרה. אולי אני תמים.

תעדכן כשיש אחד עם הטבות כאלה ואחרות של משפיענים לבעלי אזרחות אמריקאית. D: \ J

זה אומר שהמחמ של לקוח מהחברות האלה גבוה בהרבה. בעמלת מכירה של 0.1% לקוח צריך לרכוש קרנות בחצי מליון רק כדי להחזיר את הסכום ששילמו עליו
לדעתי ברגע שלקוח חדש יוצר קשר עם החברה אפשר לעניין אותו בקרנות מנוהלות עם דמי ניהול גבוהים, שם הכסף הגדול באמת.

עד כאן החלק הטוב. החלק שאותי הפתיע באופן אישי זה גובה הסכום (500-800), חשבתי שהמספרים נמוכים יותר. זה אומר שהמחמ של לקוח מהחברות האלה גבוה בהרבה. בעמלת מכירה של 0.1% לקוח צריך לרכוש קרנות בחצי מליון רק כדי להחזיר את הסכום ששילמו עליו (בפועל סכון גבוה יותר כי העמלה נמוכה יותר). סוכני ביטוח מקבלים פי 5-6 כעמלה חד פעמית על ההעברות של קופות, אז אולי הסכום לא צריך להפתיע.
בחשבון ממוצע משלמים 15 שח דמי ניהול. תוך 3 שנים זה מחזיר את עלות הידוען לפני הרווחים מהמסחר.
אני כבר עשור בערך מקבל מהבנק תנאים דומים לאלו שבבתי ההשקעות. נוח לי בהרבה לרכוש ני"ע דרך חשבון הבנק (שלא נדבר על קרנות כספיות, 2FA וכו). האימוץ הגובר בחשבונות מנוהלים בבתי השקעות גורמים לכך שחלק גדול מהאנשים כלל לא מבינים שאפשר לדבר עם הבנק שלהם ולבקש תנאים טובים יותר - ושירות טוב יותר כתוצאה מכך (אין לי זיקה לאף בנק, למען הסר ספק).
גם מי שיכול לרוב זה ידרוש ממנו לנג'ס לבנק כל שנה ויש היום בתי השקעות שניתן לקנות קרנות כספיות ללא עמלות.
הדיסקליימר שנותנים "המשפיענים" לא כולל את גובה הסכום. אי אפשר לצפות שינקבו במספר, מסכים לגבי זה. אבל לדעתי לומר "אני מרוויח אם תצטרפו, כמו חבר מביא חבר" זה דיסקליימר שעוזר לי להבין כמה חזק ניגוד האינטרסים כאן. אם המשפיען מרוויח חמישה שקלים או אלף שקלים, הייתי מצפה לדיסקליימר אחר - או על רגולציה חזקה על אפיליאציה משמעותית במקרה הזה.
הגזמת, למה לא כולם? למה שמוכר הטלוויזיות יספר כמה בדיוק הוא מרוויח אם תקנה טלוויזיה, המוסכניק יספר לך כמה הוא מרוויח אם תקנה את השמן שהוא ממליץ או אולי איש הפריסייל בהייטק יספר לחברה שהוא מדגים לה כמה בונוס הוא הולך להרוויח אם יסגרו איתו. בכלל שנלך אם תגים של משכורות ובונוסים.
אני תוהה אם למשפיענים יש יכולת להשפיע על ההטבה שמקבלים. יש היום משפיען שמאפשר לפתוח חשבון בבית השקעות מסוים עם התחייבות לשימוש חינמי לכל החיים (במקום תשלום חודשי של 15 שקלים בדר"כ). אני תוהה אם למשפיענים יש מרחב תמרון מול החברות, מה שהיה מאפשר להם - אילו היו רוצים - לקבל תנאים טובים יותר עבורנו. כמו סוכן פנסיוני שמשיג דמי ניהול טובים יותר בשבילנו תוך כדי שהוא מתפשר על עמלת הסוכן שלו. זה כנראה מאורע נדיר אצל סוכנים פסניונים, אבל מחלק מהמשפיענים (כולל זה שהזכרתי, כמו גם בעלת הבית) הייתי מצפה שזה יקרה. אולי אני תמים
אתה אולי צודק אבל לטעמי בסופו של דבר זה טוב לכולם. הידוענים האלה עוזרים לאנשים שבכל צורה אחרת, קרישי שיווק מכל מיני קרנות הגשמה למינהם ומטומטמים בבנק היו אוכלים אותם לארוחות בוקר. כן 15 שח לא 15 שח, כולם מרוויחים, זה הבוטם ליין לדעתי.

אם 21 מליון (אם לא הרבה יותר) זה הנטו כמה זה הברוטו? כמובן ייתכן שאשתו בזמנה הפנוי עושה ניתוחים פלסטיים לידוענים מהמגזר וזה בכלל מקור הכסף.

בחשבון ממוצע משלמים 15 שח דמי ניהול. תוך 3 שנים זה מחזיר את עלות הידוען לפני הרווחים מהמסחר.
יש לברוקרים עלות תפעולית גבוהה מ0.
למעשה, לקוח עם תיק גדול שרק קונה פעם אחת בחודש etf יהיה לרוב הפסדי לברוקר.

יש לברוקרים עלות תפעולית גבוהה מ0.
למעשה, לקוח עם תיק גדול שרק קונה פעם אחת בחודש etf יהיה לרוב הפסדי לברוקר.
למה אתה חושב כך? חלק גדול מהברוקרים בעולם מסתדרים בלי דמי ניהול חודשיים. בארץ הוא סה"כ נמנע מהם למשך 3 שנים במידה והוא ישלם לידוען ונהנה בשאר השנים.

את מערך המחשוב בכל מקרה ממנים הסוחרים הכבדים, הסוחרים הקטנים הם רווח שולי נקי.

@היום מתה אמא אני מסכים ברמה כזאת או אחרת עם כל מה שכתבת, ובכל מקרה כתבתי מחשבות ולא טענות שאני מוכן לריב עליהן.
תזכור שבית ההשקעות גם נותן הטבות למי שמגיע דרך המשפיען - למשל אם אני לא טועה, בעלת הבית הציעה שנתיים פטור מדמי ניהול. ככה ש"עלות הידוען" גבוה יותר.
גם מי שיכול לרוב זה ידרוש ממנו לנג'ס לבנק כל שנה ויש היום בתי השקעות שניתן לקנות קרנות כספיות ללא עמלות.
אתה מצטט פה את הנרטיב שבתי ההשקעות רוצים שתצטט, וזה חלק מהתרומה של "המשפיענים". נותנים לך את התחושה שצריך לנג'ס לבנק, ושצריך לחדש הטבות.

אני יודע שזה היה ככה בעבר, אבל מנסיוני ונסיון הסובבים אותי זה לא המצב כיום. אפשר במו"מ פשוט לקבע תנאים לחמש שנים ואפילו לעשור בחלק מהבנקים.

זה ממש לא רק קרנות כספיות. 2FA, העברות כספים מחו"ל ולחו"ל, אפשרות לקבל הטבות נוספות כלקוח... אני לא מכיר אדם אחד שהיה מעדיף לנהל חשבון בבית השקעות אם היה מקבל תנאי מסחר זהים בבנק. ואני די בטוח שאנחנו מסכימים על זה. נכון?
הגזמת, למה לא כולם? למה שמוכר הטלוויזיות יספר כמה בדיוק הוא מרוויח אם תקנה טלוויזיה, המוסכניק יספר לך כמה הוא מרוויח אם תקנה את השמן שהוא ממליץ או אולי איש הפריסייל בהייטק יספר לחברה שהוא מדגים לה כמה בונוס הוא הולך להרוויח אם יסגרו איתו. בכלל שנלך אם תגים של משכורות ובונוסים.
100% מהדוגמאות שלך פה לא מתאימות למקרה המתואר.

* מוכר הטלוויזיות מוכר לי טלוויזיה.
* המוסכניק נותן לי שירות בתשלום וזה חלק מהתכולה שאני מקבל ממנו.
* איש הפריסייל מוכר לי מוצר.

מה שיש כאן זה לקוח (אני), ספק (בית ההשקעות), ומתווך (המשפיען האהוב עליך). מן הסתם, חלה חובה גילוי נאות - ולכן המשפיענים מציינים אותה. אינני משפטן, אבל ברור שמעורבים פה החוק להגנת הצרכן וחוק השליחות. חייבים לפרסם כל אינטרס שיכול להשפיע על ההמלצה.

אני שוב מדגיש שמדובר במחשבות שלי, וברור לי איך אנשים שונים רואים דברים באופן שונה.

נערך לאחרונה ב:
אם 21 מליון (אם לא הרבה יותר) זה הנטו כמה זה הברוטו? כמובן ייתכן שאשתו בזמנה הפנוי עושה ניתוחים פלסטיים לידוענים מהמגזר וזה בכלל מקור הכסף.
הצעה עדינה היא לצאת לאנשים אחרים מהכיס.
בכל מקרה בנוגע לשאלה שלך כבר התייחסו הרבה אנשים אבל אם לסכם:
1. אתה לא יודע באמת כמה הוא שילם על הדירה (בניכוי עמלות על היח״צ), או על מבנה התשלומים (כמה זה הון ראשוני, כמה זה תשלומים, וכו׳)
2. אתה לא יודע מה מקורות ההכנסה של בני הזוג (עזרה מהמשפחה? הכנסות של הרופאה? מבנה ההכנסות של העסק שלו? חסכונות ממקומות עבודה קודמים)
3. זה לא באמת יעזור לך אם תדע

לצורך העניין בישראל יש יותר מ-50 מילארדרים ואני לא רואה שאתה מתעניין כל כך באיך כל אחד מהם הרוויח את הכסף שלו או אילו דברים הוא רכש.

ואת הדבר הכי חשוב העברתי להודעה נפרדת. אני מדגיש שאני מרגיש לא בנוח עם השוק בכללותו, לא עם משפיען כזה או אחר (שעושים מה שכל הומו אקונומיקוס היה עושה במקומם).

הנה מה שכתוב בדף של בעלת הבית בהקשר של ההמלצות:

רכישה באמצעות קישורי השותפים הבאים הבאים תניב לי עמלה צנועה.

בעלת הבית נתנה גילוי נאות כפי שמתחייב. מנגד, תגיד לי אתה - האם עמלה של 500-800 שקלים נחשבת בעיניך "עמלה צנועה"?

וזה עוד המקרה הטוב. חיפוש בגוגל של "השקעות לעצלנים פתיחת חשבון מסחר" מוביל לדף, מלא בקישורי affiliate. שם אפילו אין גילוי נאות!

אז כן, אני חושב שיש לנו פה בעיה.

@היום מתה אמא

למה אתה חושב כך? חלק גדול מהברוקרים בעולם מסתדרים בלי דמי ניהול חודשיים. בארץ הוא סה"כ נמנע מהם למשך 3 שנים במידה והוא ישלם לידוען ונהנה בשאר השנים.
יש איזשהו ריתוק הון שהברוקר נדרש להשאיר למסלקת הבורסה. ראיתי איפשהו את המספרים באחד הדוחות של הבורסה לניירות ערך, וזה היה משהו כמו שתיים או שלוש מאיות האחוז בשנה מסך הנכסים שהברוקר מחזיק בבורסה.
אז על מיליון ש"ח אחזקות זה יוצא כ 200-300 ש"ח עלות לברוקר, שזה גדול מדמי המנוי החודשיים.

עמלות מסחר ודמי ניהול הם חלק קטן מאוד ממקורות ההכנסה של פלטפורמות ההשקעות

@היום מתה אמא אני מסכים ברמה כזאת או אחרת עם כל מה שכתבת, ובכל מקרה כתבתי מחשבות ולא טענות שאני מוכן לריב עליהן.

תזכור שבית ההשקעות גם נותן הטבות למי שמגיע דרך המשפיען - למשל אם אני לא טועה, בעלת הבית הציעה שנתיים פטור מדמי ניהול. ככה ש"עלות הידוען" גבוה יותר.

אתה מצטט פה את הנרטיב שבתי ההשקעות רוצים שתצטט, וזה חלק מהתרומה של "המשפיענים". נותנים לך את התחושה שצריך לנג'ס לבנק, ושצריך לחדש הטבות.

אני יודע שזה היה ככה בעבר, אבל מנסיוני ונסיון הסובבים אותי זה לא המצב כיום. אפשר במו"מ פשוט לקבע תנאים לחמש שנים ואפילו לעשור בחלק מהבנקים.

זה ממש לא רק קרנות כספיות. 2FA, העברות כספים מחו"ל ולחו"ל, אפשרות לקבל הטבות נוספות כלקוח... אני לא מכיר אדם אחד שהיה מעדיף לנהל חשבון בבית השקעות אם היה מקבל תנאי מסחר זהים בבנק. ואני די בטוח שאנחנו מסכימים על זה. נכון?

100% מהדוגמאות שלך פה לא מתאימות למקרה המתואר.

* מוכר הטלוויזיות מוכר לי טלוויזיה.
* המוסכניק נותן לי שירות בתשלום וזה חלק מהתכולה שאני מקבל ממנו.
* איש הפריסייל מוכר לי מוצר.

מה שיש כאן זה לקוח (אני), ספק (בית ההשקעות), ומתווך (המשפיען האהוב עליך). מן הסתם, חלה חובה גילוי נאות - ולכן המשפיענים מציינים אותה. אינני משפטן, אבל ברור שמעורבים פה החוק להגנת הצרכן וחוק השליחות. חייבים לפרסם כל אינטרס שיכול להשפיע על ההמלצה.

אני שוב מדגיש שמדובר במחשבות שלי, וברור לי איך אנשים שונים רואים דברים באופן שונה.
כמו שאתה כך גם אני, לא בנפשי להתווכח על הנושא הזה. לא רואה הבדל בין מוכר הלוויזיות שמרוויח על טלוויזיה א x שקלים ועל טלוויזיה ב y שקלים ולכן ממליץ על אחת במקום האחרת , או לצורך הדוגמה, אני לא חושב ש ynet צריכה לדווח כמה היא מרוויחה מתוכן שיווקי, כן נידרש סימון בולט שאכן מדובר על תוכן שיווקי , מכאן אני יודע שזה שיווקי, אני יודע שהוא מרוויח, כמה זה כבר בינו לבין העסק ולי יש שיקול דעת לבחור את מה שהוא מליץ או משהו אחר. יש גבול לפטרנליזם שהמדינה צריכה לאכוף.

נערך לאחרונה ב:
יש איזשהו ריתוק הון שהברוקר נדרש להשאיר למסלקת הבורסה. ראיתי איפשהו את המספרים באחד הדוחות של הבורסה לניירות ערך, וזה היה משהו כמו שתיים או שלוש מאיות האחוז בשנה מסך הנכסים שהברוקר מחזיק בבורסה.
אז על מיליון ש"ח אחזקות זה יוצא כ 200-300 ש"ח עלות לברוקר, שזה גדול מדמי המנוי החודשיים.
האם הריתוק חייב להיות במזומן או שהוא יכול להיות בפק"מ לצורותיו או שצמוד לריבית בנק ישראל? אם השני או השלישי נשמע לי פחות קריטי בהתחשב שזה חלק מהנוסטרו של רוב בתי ההשקעות.

האם הריתוק חייב להיות במזומן או שהוא יכול להיות בפק"מ לצורותיו או שצמוד לריבית בנק ישראל? אם השני או השלישי נשמע לי פחות קריטי בהתחשב שזה חלק מהנוסטרו של רוב בתי ההשקעות.
אני לא יודע לומר.

נראה לי שהתפספסה כתבת המשך, שקשורה לרגולציה על משפיענים בכלל
https://www.calcalist.co.il/market/article/hjevfatbwx?tbref=hp
וציטוטים ממנה:
הגבלה הראשונה של רשות ניירות ערך על משפיענים יוצאת לדרך: הרשות פרסמה נייר עמדה ולפיו משפיענים שמקבלים כסף עבור פרסום וניתוח קרנות נאמנות הם עובדים לכל דבר של מנהל הקרן, ועל כן יש להם אחריות לעמוד בתקנים המחמירים הקיימים כיום של פרסום קרנות נאמנות. זאת על מנת למנוע הפצת דיסאינפורציה על קרנות נאמנות, בעיקר ברשתות החברתיות. מדובר בצעד מקדים, מעין ניסוי כלים, להגבלות שברשות רוצים להחיל על משפיענים בכל סוג של ייעוץ
העבודה עם משפיענים, שמקבלים תגמול על כל פתיחה של חשבון על ידי לקוח שהגיע דרכם, הוא אחד מערוצי הגיוס המשמעותיים של בתי ההשקעות לגיוס אותם לקוחות חדשים. למעשה, מבדיקת כלכליסט מול בכירים בענף עולה כי כיום עד שליש מהחשבונות החדשים שנפתחים בבתי ההשקעות מקורם ב"לידים" שמספקים משפיענים.
בין היתר נרשמה ברשות תלונות רבות של מנהלי קרנות ישראליים על משווקים של קרנות סל איריות, שפרסמו את הקרנות באופן שלא תואם את התקנות לכאורה.
אפשר להבין מי שמתלונן שמזיזים לו את הגבינה, אבל זה מעלה ניחוח קל/כבד מצד הרשות לני"ע עצמה. למה לשתף פעולה עם המתקרבנים?

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אפשר להבין מי שמתלונן שמזיזים לו את הגבינה, אבל זה מעלה ניחוח קל/כבד מצד הרשות לני"ע עצמה. למה לשתף פעולה עם המתקרבנים?
לא הבנתי איך הכתבה קפצה מידועני רשת שמרוויחים כסף מהמלצות על קרנות נאמנות (גם לא זכור לי שנתקלתי כאלו, בדרך כלל בעלי הקבוצות מאוד נזהרים מלהמליץ על מספר נייר ספציפי), ובין כמה רווח עשה כל אחד מהפניות לפתיחת חשבון מסחר.

מצב
הנושא נעול.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
S התלבטות: השארת ירושה של 1.2 מליון בקרן כספית עד צורך עתידי שוק ההון 5
S חצי מליון בביטוח מנהלים- להעביר למקיפה (עד התקרה)? למשלימה? IRA? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
J עמלת סנט למניה - מליון מניות שוק ההון 5
ט מה עושים עם 2.5 מליון כדי לדאוג לעצמך לעתיד? שוק ההון 10
ד מס רכישה על דירה ראשונה, מתחת ל5 מליון אוף טופיק 1
M ראיתם את הראיון עם זו שזכתה ב7 מליון בלוטו והפסידה הכול? אוף טופיק 102
א מה עושים עם מליון וחצי שקלים בפרישה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 9
H מקבל 10 מליון שח- פמילי אופיס, בית השקעות או PRIVATE BANKING? שוק ההון 140
M האם הפקדה חודשית קטנה עוזרת לתיק של 1.5 מליון שח? שוק ההון 12
ה מליון דולר - והיעד הבא יומני מסע אישיים 55
Q אם היה לכם מליון שקל במזומן עכשיו שוק ההון 25
ז מליון שקלים, מה אתם הייתם עושים? שוק ההון 11
ט השקעה של 2.3 מליון ש"ח, מדירה שתימכר. שוק ההון 31
ס קופת גמל IRA לשכירים עם צבירה של מעל מליון ש"ח צרכנות פיננסית 2