@היום מתה אמא אני מסכים ברמה כזאת או אחרת עם כל מה שכתבת, ובכל מקרה כתבתי מחשבות ולא טענות שאני מוכן לריב עליהן.
תזכור שבית ההשקעות גם נותן הטבות למי שמגיע דרך המשפיען - למשל אם אני לא טועה, בעלת הבית הציעה שנתיים פטור מדמי ניהול. ככה ש"עלות הידוען" גבוה יותר.
אתה מצטט פה את הנרטיב שבתי ההשקעות רוצים שתצטט, וזה חלק מהתרומה של "המשפיענים". נותנים לך את התחושה שצריך לנג'ס לבנק, ושצריך לחדש הטבות.
אני יודע שזה היה ככה בעבר, אבל מנסיוני ונסיון הסובבים אותי זה לא המצב כיום. אפשר במו"מ פשוט לקבע תנאים לחמש שנים ואפילו לעשור בחלק מהבנקים.
זה ממש לא רק קרנות כספיות. 2FA, העברות כספים מחו"ל ולחו"ל, אפשרות לקבל הטבות נוספות כלקוח... אני לא מכיר אדם אחד שהיה מעדיף לנהל חשבון בבית השקעות אם היה מקבל תנאי מסחר זהים בבנק. ואני די בטוח שאנחנו מסכימים על זה. נכון?
100% מהדוגמאות שלך פה לא מתאימות למקרה המתואר.
* מוכר הטלוויזיות מוכר לי טלוויזיה.
* המוסכניק נותן לי שירות בתשלום וזה חלק מהתכולה שאני מקבל ממנו.
* איש הפריסייל מוכר לי מוצר.
מה שיש כאן זה לקוח (אני), ספק (בית ההשקעות), ומתווך (המשפיען האהוב עליך). מן הסתם, חלה
חובה גילוי נאות - ולכן המשפיענים מציינים אותה. אינני משפטן, אבל ברור שמעורבים פה החוק להגנת הצרכן וחוק השליחות. חייבים לפרסם כל אינטרס שיכול להשפיע על ההמלצה.
אני שוב מדגיש שמדובר במחשבות שלי, וברור לי איך אנשים שונים רואים דברים באופן שונה.