• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

פנטהאוז ב21 מליון שקלים לא קונים ממכירת ספרים

• פותח הנושא פותח הנושא pizzaman
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
מצב
הנושא נעול.
לא הבנתי איך הכתבה קפצה מידועני רשת שמרוויחים כסף מהמלצות על קרנות נאמנות (גם לא זכור לי שנתקלתי כאלו, בדרך כלל בעלי הקבוצות מאוד נזהרים מלהמליץ על מספר נייר ספציפי), ובין כמה רווח עשה כל אחד מהפניות לפתיחת חשבון מסחר.
התלונות היו על המלצות לקרנות איריות על פני הישראליות :)
לגבי שיתופי פעולה בין המשפיענים לברוקרים - טענת הרשות היא שזה הופך אותם לבעלי עניין ולכן נדרש פירסום (כמפורט בכתבה) מצד הברוקרים בדוחותיהם.

לא הבנתי איך הכתבה קפצה מידועני רשת שמרוויחים כסף מהמלצות על קרנות נאמנות (גם לא זכור לי שנתקלתי כאלו, בדרך כלל בעלי הקבוצות מאוד נזהרים מלהמליץ על מספר נייר ספציפי), ובין כמה רווח עשה כל אחד מהפניות לפתיחת חשבון מסחר.
יכול להיות שיש "משפיענים" שמקבלים "דמי הפצה" מקרנות מסויימות?

אני חייב להגיד שאני לא מבין על מה "הכעס" כאן...קנאה?

בסופו של דבר, הוא, בניגוד להרבה משפיענים אחרים, מנסה לעזור לאנשים להתחיל להשקיע בצורה שהיא "אופטימלית" לפי רוב באי הפורום ....ועושה מזה כסף...מה רע?
הוא זיהה נישה רחבה מאד ותפר לה פתרונות שעוזרים לה בעלות "סימלית"(ביחס לערך המתקבל).

הוא:

1. בנה מותג.
2. השקיע בתוכן נגיש.
3. למד לפרסם באינטרנט בצורה טובה ותוך כדי יצירת ROI טוב.
4. הבין את הכאבים השונים של אלו הרוצים לשפר את מצבם הכלכלי...ותפר לכל אחד מהם פתרון ...קורס פרונטלי, ליווי אישי, ספר וכו...
5. מצא דרכים נוספות לעשות מונטיזיצה לקהל שלו...(תגמול עבור הפניות לפתיחת חשבונות מסחר...)

מה רע? אם כבר זה מראה מה כל אחד בפורום הזה, במידה והיה רוצה והיו לו את היכולות...(כי את הידע כנראה שלרובכם יש) היה יכול להקים...ולגלגל מיליונים.

הרבה אנשים בתחום הפיננסי דוחפים לאנשים דברים בעייתים מאד...כמו השקעות מפוקפקות מכל מיני סוגים...ותמיר, עם המותג שלו, לפי דעתי היה יכול לעשות את אותו הדבר...אבל ,לפי מיטב ידיעתי,עד היום בחר שלא לדחוף השקעות מסוכנות לקהל שלו(ורווחיות מאד עבורו...)....

ד"א, ברמה העיסקית, הסולידית כמובן שיכלה למנף את המותג שלה ולבנות ביזנס מרשים מאד...אבל בחרה שלא.(כמה אנשים היו מוכנים לשלם על ליווי אישי של הסולידית בבניית תיק? על קורס "הסולידית" להשקעות?)

התלונות היו על המלצות לקרנות איריות על פני הישראליות
כלומר איישרז ואינבסקו משלמים כסף לכאורה לבעלי הקבוצות?

טענת הרשות היא שזה הופך אותם לבעלי עניין ולכן נדרש פירסום (כמפורט בכתבה) מצד הברוקרים בדוחותיהם.
את מי זה מעניין?

יכול להיות שיש "משפיענים" שמקבלים "דמי הפצה" מקרנות מסויימות?
לגבי הקרנות הזרות - אני מתקשה להאמין.
לגבי הקרנות הישראליות, אולי, אבל אני לא מכיר אף "ידוען רשת" שממליץ עליהן. נתקלת כאלו?

אז על מה כל הרעש מצד רשות שוק ההון?
השמועה אומרת שהמנפיקים הישראלים מלכלכים בפני הרשות על המנפיקים הזרים שהם משלמים לנו כסף או טובות הנאה כאלה ואחרות ושלא תבין אותי לא נכון, אני ממש בעד אבל עד היום יוק.

אני חייב להגיד שאני לא מבין על מה "הכעס" כאן...קנאה?
לחלוטין קנאה.
הבנאדם מקבל הייט ברשתות כאילו הוא הונה מישהו בעצם קניית הדירה, וזה למרות שהוא מקפיד לציין שאת רוב הכסף הוא לא עשה מהשקעה פאסיבית
ד"א, ברמה העיסקית, הסולידית כמובן שיכלה למנף את המותג שלה ולבנות ביזנס מרשים מאד...אבל בחרה שלא.(כמה אנשים היו מוכנים לשלם על ליווי אישי של הסולידית בבניית תיק? על קורס "הסולידית" להשקעות?)
אני חושב שזה היה מחייב אותה לוותר על האנונימיות, מחיר שכנראה היא לא היתה מוכנה לשלם(אף אחד לא הבטיח לתמיר שהעסק שלו יאפשר לו לקנות בית ב21 מיליון כשהוא הקים אותו)

שאשתו בזמנה הפנוי עושה ניתוחים פלסטיים לידוענים מהמגזר וזה בכלל מקור הכסף
אישתו רופאת ילדים בהתמחות. אז לא זה לא מקור הכסף

הוא מפרסם גילוי נאות שהוא מקבל תגמול אם מצטרפים לבית ההשקעות דרכו והוא מפרסם המון תוכן חינמי ויש לו פודקסאט מעניין. מי שרוצה קונה את הקורסים ואת הספר ולוחץ על הלינק ומי שלא לא. לא מרגישה שיש פה מזימה נגדי הלקוחה הפוטנציאלית.

דוקא אהבתי שהוא לקח את הגישה הבדרך כלל מזלזלת של הפורום ״את חושבת שאם מישהו היה יודע לעשות כסף בשוק ההון הוא היה מבזבז את הזמן ומוכר לך קורס ב6000 שקלים או שוכב על איזה אי שותה מיץ קוקוס״. ודווקא הוא ההוכחה שאפשר לעשות את שניהם. גם למכור קורס / קורסים / בתי השקעות וגם ללגום מיץ קוקוס בפנטהוז. שאפו.

אני מעריכה מאד את העבודה שתמיר עשה. הוא התחיל מפודקאסט. הוא התמיד בפרסום תכנים. נכון, ניתן למצוא את התכנים במקומות אחרים אבל הוא פנה ובכן, לעצלנים או חששנים. הוא עבד בעקביות, שם את הרגליים בבוץ, פתח קורסים למי שמעוניין, בלי הבטחות לעושר גדול וכו'.
יש אנשים שצריכים איתם אדם נוסף כדי לבצע השקעה. אחדים צריכים מלווה להשקעות מורכבות ומסובכות בנגזרים אחרים, בשביל ללכת לבנק ולהעביר תיק השקעות.
אם הוא צבר הון כתוצאה מהעבודה הקשה שלו, שאפו.
ואם הוא הגיע לרגע שבו מבחינתו, הזמן להנות ממהון הזה, גם שאפו. בסוף הכסף הוא לא מטרה בפני עצמה.

דוקא אהבתי שהוא לקח את הגישה הבדרך כלל מזלזלת של הפורום ״את חושבת שאם מישהו היה יודע לעשות כסף בשוק ההון הוא היה מבזבז את הזמן ומוכר לך קורס ב6000 שקלים או שוכב על איזה אי שותה מיץ קוקוס״. ודווקא הוא ההוכחה שאפשר לעשות את שניהם. גם למכור קורס / קורסים / בתי השקעות וגם ללגום מיץ קוקוס בפנטהוז. שאפו.
בדיוק להפך, הוא לא עשה את הכסף בשוק ההון, אלא בשיווק.
אם מישהו היה יודע לעשות כסף בשוק ההון באופן עקבי, הוא לא היה מגלגל מליונים אלא מיליארדים.

הוא מפרסם גילוי נאות שהוא מקבל תגמול אם מצטרפים לבית ההשקעות דרכו
בדף שלו שאליו הגעתי כשחיפשתי בגוגל, לא ראיתי גילוי נאות.

דוקא אהבתי שהוא לקח את הגישה הבדרך כלל מזלזלת של הפורום ״את חושבת שאם מישהו היה יודע לעשות כסף בשוק ההון הוא היה מבזבז את הזמן ומוכר לך קורס ב6000 שקלים או שוכב על איזה אי שותה מיץ קוקוס״.
הקורסים והאמרות שאת מתייחסת אליהם מסבירים כיצד לנצח את השוק. הקורס שלו לא עוסק בדרכים לנצח את השוק, אלא באיך להשיג את תשואת השוק.

השמועה אומרת שהמנפיקים הישראלים מלכלכים בפני הרשות על המנפיקים הזרים שהם משלמים לנו כסף או טובות הנאה כאלה ואחרות ושלא תבין אותי לא נכון, אני ממש בעד אבל עד היום יוק.
שמעתי שהחל מ15.12 אינבסקו נותנת לידועני רשת הנחה של 99% במחיר ליחידה.

אני יודע שזה היה ככה בעבר, אבל מנסיוני ונסיון הסובבים אותי זה לא המצב כיום. אפשר במו"מ פשוט לקבע תנאים לחמש שנים ואפילו לעשור בחלק מהבנקים.

זה ממש לא רק קרנות כספיות. 2FA, העברות כספים מחו"ל ולחו"ל, אפשרות לקבל הטבות נוספות כלקוח... אני לא מכיר אדם אחד שהיה מעדיף לנהל חשבון בבית השקעות אם היה מקבל תנאי מסחר זהים בבנק. ואני די בטוח שאנחנו מסכימים על זה. נכון?

עד שבתי ההשקעות נכנסו למשחק והתחילו להתחרות ברצינות, הבנקים בישראל בכלל לא ששו לנהל מו"מ או לתת תנאים טובים, וגם לא ליידע את האוכלוסייה הכללית שאפשר לקבל תנאים טובים יותר. גם היתה משמעותית פחות אוריינות פיננסית לפני הקורונה והטיקטוק ב-2020, כך שכל הציטוט למעלה הוא נושא חדש מאוד של 5 השנים האחרונות גג.
אפילו היום, יש אינספור עמלות בחשבונות העו"ש, המערכות מסחר של הבנקים מיושנות להחריד ובנויות לתחמן אותך (לדוגמא, הוראות קנייה במט"ח בשפה לא ברורה למשתמש ואז אנשים נכנסים לחובה ומשלמים עמלות כי הם לא המירו שקלים לדולרים או יורו לפני הקנייה), דוחפים כל מיני עמלות הזויות בחשבונות מסחר כמו עמלת קסטודיאן (בניגוד לחשבונות ברוקר בחו"ל ובית מסחר מסוימים בארץ) וכל שנה צריך לנהל מחדש שיחות עם נציגי הבנק ולרדוף אחריהם במקום שזה יהיה הבייסליין. למי יש כוח לזה?

בשנים האחרונות, משפיענים ברשתות החברתיות בישראל השפיעו משמעותית על נוף ההשקעות, על ידי השפעה ישירה על הדרך שבה משקיעים חדשים נכנסים לשוק. המשפיענים עובדים עם פלטפורמות השקעות כמו IBI Smart, מיטב-דש, ו-Excellence Trade על מנת לקדם גישה נוחה ודמי ניהול נמוכים בהשוואה לבנקים המסורתיים. כתוצאה מכך, בתי ההשקעות הגדילו את נתח השוק שלהם, אף על פי שהבנקים עדיין מנהלים את רוב חשבונות ההשקעות. בשנת 2024, 45% מהחשבונות החדשים נפתחו מחוץ למערכת הבנקאית, דבר שמעיד על שינוי מהיר בשוק.

המשפיענים מקבלים תשלום כספי על כל לקוח שפותח חשבון דרך ההפניה שלהם, עם עמלות שנעות בין 500 ל-800 ש"ח לכל חשבון. כמה משפיענים מובילים, כמו תמיר מנדובסקי, דיווחו כי הרוויחו כ-40 מיליון ש"ח מהפניות אלו, תוך ניצול התוכן החינוכי שלהם והמוניטין האישי. קהילות כמו "השקעות לעצלנים" ובלוגים פיננסים כמו "הסולידית" גם משחקות תפקיד מרכזי בהרחבת טווח ההגעה של הפלטפורמות, תוך חשיפת מידע לגבי פיצוייהם.

הטרנד האיץ כאשר בתי ההשקעות גילו כי גיוס דרך משפיענים זול ויעיל יותר מפרסום מסורתי. משפיענים לא רק שמביאים לקוחות חדשים, אלא גם מעודדים מעורבות ארוכה יותר, מה שמגדיל את שימור החשבונות. פלטפורמות ההשקעות חוו צמיחה משמעותית הן במספר המשתמשים והן בביצועים הפיננסיים, כאשר המשפיענים משמשים כמנוע צמיחה מרכזי באסטרטגיית העסקים שלהם.
בכל הכבוד, אף "סופר" לא מתעשר ממכירת ספרים. כמו שאף "מוזיקאי" לא מתעשר ממכירת דיסקים.
זה אנכרוניסטי לחשוב ש"סופר מרוויח ממכירת ספרים", "בנקאי מרוויח מעמלות בנק".
הרווח בשנים האחרונות בעיקר, ואולי תמיד היה, במרצ'נדייז ובחוויה הנלווית. מוזיקאי מוכר הופעות, והוא גם פרזנטור. מה הבעיה?

חישוב פשוט מראה שאם מדובר על עמלה של 500, מדובר על קרוב למאה אלף אנשים שפתחו חשבון דרך הלינק שלו.
אם כן, זה מספר עצום, מאחל לכל משפיען שיגרום לכל כך הרבה אנשים לדאוג לעתיד שלהם. אף אחד לא מכריח לפתוח מהלינק שלו.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
יפה. העניין הוא ששרלטני הקורסים בד"כ מוכרים כל מיני הכפלות, מסחר יומי, אופציות "ללא סיכון", ומימקוינז - אז ההנחה היא שאם אתה יכול להכפיל ולשלש את הכסף ככה בקלות,
מה אתה מתאמץ בלמכור קורסים?
מי שמוכר קורסים על השקעה בקרנות מדד אף פעם לא טוען לרווחי עתק, וממילא זה עושר שנבנה לאט והוא עצמו לא יכול היה "להשתמש בשיטה שלו עצמו" כדי לא למכור קורסים.

מצב
הנושא נעול.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
S התלבטות: השארת ירושה של 1.2 מליון בקרן כספית עד צורך עתידי שוק ההון 5
S חצי מליון בביטוח מנהלים- להעביר למקיפה (עד התקרה)? למשלימה? IRA? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
J עמלת סנט למניה - מליון מניות שוק ההון 5
ט מה עושים עם 2.5 מליון כדי לדאוג לעצמך לעתיד? שוק ההון 10
ד מס רכישה על דירה ראשונה, מתחת ל5 מליון אוף טופיק 1
M ראיתם את הראיון עם זו שזכתה ב7 מליון בלוטו והפסידה הכול? אוף טופיק 102
א מה עושים עם מליון וחצי שקלים בפרישה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 9
H מקבל 10 מליון שח- פמילי אופיס, בית השקעות או PRIVATE BANKING? שוק ההון 140
M האם הפקדה חודשית קטנה עוזרת לתיק של 1.5 מליון שח? שוק ההון 12
ה מליון דולר - והיעד הבא יומני מסע אישיים 55
Q אם היה לכם מליון שקל במזומן עכשיו שוק ההון 25
ז מליון שקלים, מה אתם הייתם עושים? שוק ההון 11
ט השקעה של 2.3 מליון ש"ח, מדירה שתימכר. שוק ההון 31
ס קופת גמל IRA לשכירים עם צבירה של מעל מליון ש"ח צרכנות פיננסית 2