• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מלחמת "שמחת תורה" עם פוטנציאל למלחמת לבנון ה-3

• פותח הנושא פותח הנושא Shnizelia
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
הרבה דברים קורים מאחורי הקלעים. אתה רואה ששוחררו 4 חטופות, זה לא מטוב לבו של חמאס. אתה לא מצפה שהכל ינוהל בתקשורת.
הממשל השחית כמעט כל חלקה טובה בהתנהלותו, אבל זה לא אומר שאין גם דברים שמתנהלים טוב - ברור שיש מו"מ מול חמאס. ברור שחיל האוויר תוקף. ברור שיש מגע עם ביידן.

ואם לא? מה התרחיש שאתה מדמיין? דווקא הביביסטים הקשים הכי תאבי נקם בחמאס.
שחרור החטופות כמעט בוודאות לא קשור לישראל ולא במקרה ארבעתן אמריקאיות.

שחרור החטופות כמעט בוודאות לא קשור לישראל ולא במקרה ארבעתן אמריקאיות.
נאמר ש2 הראשונות נעשה מול ארה"ב, ו2 החדשות לא. בכל מקרה, מגוחך לסבור שאין לנו איזשהו תיאום בדבר או שלא נתנו כלום בתמורה.
מזכיר שהממשל האמריקאי מפעיל מערך לחצים משומן מאוד, שמתווך הלוך ותווך בין המצרים לבינינו לחמאס (החל ממעבר פליטים לרפיח, כלה בעיכוב פתיחת רפיח לסיוע).
יש עדיין אנשים מוכשרים שעושים את תפקידם מאחורי הקלעים.

אני לחלוטין בעד הסנטימנט שהממשלה וביבי בראשה חייבים לדבר לציבור דברי אמת. בראש ובראשונה - להגיד טעינו. אבל לחשוב שהכל אנחנו נשמע באופן גלוי? זה לא רציני.

יש עדיין אנשים מוכשרים שעושים את תפקידם מאחורי הקלעים.
כן כן. כמו אותם אנשי צללים שמעורים בצמרת ארגוני הטרור ויודעים מה הם חושבים עוד לפני שהמחשבה הגיעה לתודעתם. אני מאמין בעיקר למה שאני רואה וכרגע מי שאחראי מטעם ישראל על נושא השבויים הוא מינוי פוליטי חסר ניסיון בתחום, אז כנראה הנושא מטופל בחובבנות כמו השאר. מזל שיש אמריקאים בתמונה.
לא פוסל שאם יש הזדמנות אולי מנצלים אותה, אבל לא קרוב אפילו למה שמדינה כמו ישראל יכולה לרתום לנושא.

כן כן. כמו אותם אנשי צללים שמעורים בצמרת ארגוני הטרור ויודעים מה הם חושבים עוד לפני שהמחשבה הגיעה לתודעתם. אני מאמין בעיקר למה שאני רואה וכרגע מי שאחראי מטעם ישראל על נושא השבויים הוא מינוי פוליטי חסר ניסיון בתחום, אז כנראה הנושא מטופל בחובבנות כמו השאר. מזל שיש אמריקאים בתמונה.
לא פוסל שאם יש הזדמנות אולי מנצלים אותה, אבל לא קרוב אפילו למה שמדינה כמו ישראל יכולה לרתום לנושא.
קשה לקבל אי וודאות. זה טבעי. כרגע הוודאות היחידה שיש זה שהקונספציה על צה"ל האדיר התנפצה.
זה לא אומר שבתווך בין מה שאנחנו יודעים למה שלא, לא מתקיים כלום. נאיבי לחשוב ככה. גם אם הוא מינוי פוליטי, לא בהכרח הוא מנהל את הדברים בפועל.

לא אומר שבתווך בין מה שאנחנו יודעים למה שלא, לא מתקיים כלום. נאיבי לחשוב ככה. גם אם הוא מינוי פוליטי, לא בהכרח הוא מנהל את הדברים בפועל.
נאיבי גם לחשוב שכאשר הנשיא האמריקאי מעורב ושוחררו 4 אמריקאיות אז לישראל מעורבות משמעותית במהלך.
ברור גם שהירש לא מנהל בפועל את העניינים אבל המינוי שלו והתנהלותו מאותתים על זלזול הממשלה בנושא.

אגב, אני חושב שריבוי החטופים וההטרוגניות של המאפיינים שלהם עוד ינוצלו על ידי חמאס להעלאת דילמות איומות בארץ.
הדיבורים על "סלקציה" הם רק ההתחלה.

ייתכן מאוד שיש מגעים מאחורי הקלעים. אנחנו לא יכולים לדעת מה הולך שם או אפילו מי מנהל אותם.

ייתכן מאוד שיש מגעים מאחורי הקלעים. אנחנו לא יכולים לדעת מה הולך שם או אפילו מי מנהל אותם.
ייתכן וייתכן שלא. החלק הגלוי הוא ביזיון.
נקווה שהחלק הסמוי טוב יותר. כרגע, קשה לי מאד לקנות את הסיפורים האלו של גופי הביטחון.

נקווה שהחלק הסמוי טוב יותר. כרגע, קשה לי מאד לקנות את הסיפורים האלו של גופי הביטחון.
לכולם. אבל זו המטרה של טרור. לגרום לך לחשוב שמחר הכל יתמוטט. צה"ל יכול לעשות המון, אכן הוא כשל, והממשלה כשלה, והבטחון כשל - כולם.
אבל כשהוא יודע מה הוא רוצה לעשות?

הסיפורים לא מעניינים. מבחינת ניתוח האינטרסים ואיך ששני הצדדים מתנהלים עד עכשיו, נראה לי שיש סיכוי משמעותי לעסקה. מצד שני יש פה גם אינטרסים מנוגדים, אז יש פה אי וודאות.

זה המסר החדש של השופרות של ביבי. מלחמה ארוכה בעצימות נמוכה לאורך חודשים רבים ואולי גם יותר מזה. וגם בכלל לא צריך להיכנס לעזה וגם לא צריך למנוע הכנסת אספקה, ואולי בקרוב יגידו לנו שצריך להחזיר את מזוודות הדולרים.(הפסיקו אותן בכלל?)
טוב, רק אומר שעברתי על הטוויטר של אחד ש"ג, מהשופרות החדשים כך נטען, ופשוט מחליא לראות שגם בימים כאלה ממשיכים עם רצף טוויטים שיכול לבוא רק מדף מסרים מובנה

אני לחלוטין בעד הסנטימנט שהממשלה וביבי בראשה חייבים לדבר לציבור דברי אמת. בראש ובראשונה - להגיד טעינו
לא נראה שזה הכיוון שלהם:

לא נראה שזה הכיוון שלהם:
אולי במקרה הוא יכול להפגש איתם, להקשיב להם או לפחות לקרא את האזהרות שלהם.

אולי שתסביר למה בכלל צריך ממשלה.

אולי שתסביר למה בכלל צריך ממשלה.
צריך אותם להרבה דברים, כדי להמשיך להעביר כספים קואליציוניים לבתי ספר ללא ליבה גם בזמן מלחמה לדוגמא.

"השר סמוטריץ' סירב להתחייב אתמול לביטול הכספים הקואליציוניים, בטענה שחלקם נחוצים. בתגובה לשאלה אם תוספות התקציב לחינוך החרדי יבוטלו, השיב לכתב TheMarker אבי בר־אלי: "תתעלו מעל גודל השעה, אחים אנחנו"."

ובמקביל, אמסלם ממשיך במינויים פוליטים של חברי מרכז הליכוד.

מסתבר שגם שרת המודיעין עובדת במרץ, (לא שאני מבין איך התוכנית קשורה למודיעין)

מסתבר שמצרים היא מדינת חסות שלנו והם ישמחו לפתוח את הגבול, להקים, לתחזק בשבילנו ערי אוהלים ולהעביר לשם מיליוני עזתים. ישבו אנשים שמקבלים משכורת מאיתנו, עשו ישיבות, אכלו הרבה בורקסים, שתו הרבה מיץ, הכל על חשבוננו וכתבו תוכנית הזויה.

גם לי יש רעיון, אולי ידונו בו במשרד למודיעין. אני מציע לבנות ערי אוהלים על הירח או מאדים ולהטיס לשם את העזתים. מאסק ישמח לעזור לשרת המודיעין לתכנן את המבצע. כמובן שיש צורך שהיא וצוות גדול יטוסו במיידית לארה״ב לסוף שבוע כדי לסגור את הפרטים. בשטח שיתפנה אני מציע שמשרד השיכון יתחיל לתכנן איפה יקומו ישובים, וגם הם צריכים כמובן לשלוח מיידית צוות לארה״ב כדי לסגור את הפרטים.

אפילו מעבר למחדל הנורא שהתחיל את זה, אי אפשר לדמיין התנהלות יותר גרועה של ממשלת ישראל בניהול המלחמה עד עכשיו. גייסו את המילואים ואמרו שיכנסו לרצועה וימגרו את שלטון החמאס. אלא שלא נכנסים וסתם מחזיקים את החיילים. עכשיו מקורות בכירים בממשלה מאשימים את צה”ל שאין לו יכולת להכריע את חמאס. עכשיו גם האמריקאים אומרים דברים דומים.
טוב, אז נניח שצבא היבשה לא יכול לכבוש את עזה, לפחות תחסלו את המנהיגים שלהם. אז פרסמו שהייתה הזדמנות חד פעמית לפעולה דרמטית, רומזים שמדובר בחיסול נסראללה, ואולי אף יותר מזה, כל מערכת הביטחון תמכה, ונתניהו ניסה למנוע מגלט להיכנס, ומשלא הצליח, פשוט סיכל את הפעולה.
עכשיו כל העולם צוחק על צה"ל, כמו שצחקו על הצבא הרוסי. איפה ההרתעה הישראלית? מישהו זוכר שפעם תחת שלטון המערך\מפא”י המושמץ ישראל ניצחה את כל צבאות ערב בשישה ימים?

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אפילו מעבר למחדל הנורא שהתחיל את זה, אי אפשר לדמיין התנהלות יותר גרועה של ממשלת ישראל בניהול המלחמה עד עכשיו. גייסו את המילואים ואמרו שיכנסו לרצועה וימגרו את שלטון החמאס. אלא שלא נכנסים וסתם מחזיקים את החיילים. עכשיו מקורות בכירים בממשלה מאשימים את צה”ל שאין לו יכולת להכריע את חמאס. עכשיו גם האמריקאים אומרים דברים דומים.
טוב, אז נניח שצבא היבשה לא יכול לכבוש את עזה, לפחות תחסלו את המנהיגים שלהם. אז פרסמו שהייתה הזדמנות חד פעמית לפעולה דרמטית, רומזים שמדובר בחיסול נסראללה, ואולי אף יותר מזה, כל מערכת הביטחון תמכה, ונתניהו ניסה למנוע מגלט להיכנס, ומשלא הצליח, פשוט סיכל את הפעולה.
עכשיו כל העולם צוחק על צה"ל, כמו שצחקו על הצבא הרוסי. איפה ההרתעה הישראלית? מישהו זוכר שפעם תחת שלטון המערך\מפא”י המושמץ ישראל ניצחה את כל צבאות ערב בשישה ימים?
דר שטרימר המודרני, או מהדורת הפרינט של אל-ג'זירה, אם תרצה, הוא ממש מקור אמין.
כל מה שהם עושים זה לדבר נגד המדינה.
אל תתייחס אליהם.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
עלילה מסלול תשלום למשפחתון בזמן מלחמת עם כלביא אוף טופיק 55
ס מלחמת עולם שלישית, ברוכה הבאה פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 70
שבוזי מלחמת הסחר של טראמפ - להמתין או לקנות? שוק ההון 3
N שינויי מיסוי - בעקבות מלחמת חרבות ברזל - האם פגיעה רטרואקטיבית אפשרית אוף טופיק 15
W לקחי מלחמת העולם השנייה והפייסנות המודרנית מול ציר הרשע החדש פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 25
השמח בחלקו מלחמת עולם בעשור הקרוב אוף טופיק 26
ד פיצוי על הפסקת חוזה שכירות - מלחמת חרבות ברזל מיסים 0
TalYaro1 חישוב והשוואת ריביות משכנתא בזמן מלחמת חרבות ברזל. נדל"ן 1
K השפעת מלחמת רוסיה-אוקראינה על הכלכלה העולמית פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 2508
S שאלה בעקבות מלחמת הסחר בין ארה"ב-סין שוק ההון 49
M מלחמת התשה עם פסגות צרכנות פיננסית 14
unrealx מלחמת סחר עם סין שוק ההון 34
123W מלחמת קוריאה של האלף השלישי שוק ההון 110
S לימוד עצמי תורה/ברית חדשה אוף טופיק 8

נושאים דומים

Back
למעלה