עד שלא נראה לאן זה הולך, הכל ספינים. פרסמו היום הרבה טענות סותרות על מה קורה. הן לא יכולות להיות כולן נכונות, וההאשמות ההדדיות הדי חריפות בין צה"ל לממשלה גורמות לחשוב שאין פה תוכנית סדורה, שמוסכמת על כולם.רון בן ישי: מחכים לפריסת ארה״ב
עד שלא נראה לאן זה הולך, הכל ספינים. פרסמו היום הרבה טענות סותרות על מה קורה. הן לא יכולות להיות כולן נכונות, וההאשמות ההדדיות הדי חריפות בין צה"ל לממשלה גורמות לחשוב שאין פה תוכנית סדורה, שמוסכמת על כולם.רון בן ישי: מחכים לפריסת ארה״ב
אתה מוזמן להביא נתונים.קשקוש מוחלט.
יש כל מיני סיבות לאבטלה. האבטלה בארה"ב נבעה ממיתון. האם יש מיתון ברצועה שהתוצר יורד ויש מלא מפוטרים? לפי מה שבדקתי, התוצר בעזה ובגדה (אין הפרדה לחלקים) בעלייה בגדול בגלל שהסיוע עולה עם הזמן. בעולם הגלובלי הריבית היתה 0 והשוק הדוק, יש מספיק מקום לעובדים לעבוד מרחוק וכדומה. יש הרבה בנקים ברצועה, לא יודע מה הרגולציות. אפשר כמובן לייצא לישראל דברים ומנתונים שראיתי: "Gaza exports are estimated at $134 million per year, mostly to Israel and the West Bank, according to the enclave's ministry of economy" וזה לא כולל הברחות כנראה וייצוא למצריים. אם תבדוק, הייצוא עלה משמעותית מאז 2006 שהוא הוערך ב40 מליון דולר. נוסיף על זה את הפועלים ויש כאן די הרבה כסף שמתפזר. עובדתית אפילו חמאס לוקח מיסים על ייבוא.צודק. ב-1933 בארה"ב היה 25% אבטלה. כנראה גם להם לא היה צורך לעבוד.
ראיית חשבון/אחיות/גננות/חינוך פרטי/בייביסיטר וכדומה. בסופו של דבר נכנס הרבה כסף לרצועה מכל הסיוע+ייצוא וכו'.LOL לעבוד איפה? בחפירת מנהרות? צודק.
אני לא טיילתי מעולם באף מדינת עולם 3. אני מסתכל על הנתונים. תבדוק באפריקה לכמה יש מים https://en.wikipedia.org/wiki/Water_scarcity_in_Africa. Sub-Saharan Africa remains at a low 60% of coverage – leaving 40% of the 783 million people in that region without access to clean drinking water. אתה חושב שלעזה יש יותר או פחות מים? ניסיתי למצוא מקור אמין ולא מצאתי. מה שכן מצאתי זה שיש להם אקוויפר שהם שאבו אותו יתר על המידה וזיהמו את המים בו וגם שהם לא בנו מספיק תחנות להוצאת מלח ממי הים וטיהור מים. אם מוסיפים את הגדה אז מצאתי שRoughly 88 percent of the population has access to basic water, and 30 percent to basic sanitation לפי איזה ארגון global waters.מבוסס על הניסיון העשיר שלך בטיול במדינות עולם 3?
אין ספק שהממשלה גם לא רוצא וגם לא מסוגלת והיא - עדיין - עסוקה בהסתה, תעמולת ״סמכות בלי אחריות״, וגזלת הקופה הציבורית.וההאשמות ההדדיות הדי חריפות בין צה"ל לממשלה גורמות לחשוב שאין פה תוכנית סדורה, שמוסכמת על כולם.
כי יש הגבלות על הייבוא והייצוא מאז 2006. הכלכלה שם בהחלט לא חופשית מה שאומר שיהיה לה קשה מאוד להתפתח. ממה שבדקתי יש משלוחים מאלי אקפרס לרשות הפלסטינית. אולי זה יכול גם להגיע לעזה בסופו של דבר, אני לא יודע.אין נמל
היה והופצץ לאור האינתיפאדה השנייה.אין שדה תעופה
זה אשמת האנשים שם. הם יכולים להקים תעשייה מקומית. יש תעשיות עתירות ידע שלא דורשות יותר מדי (עם מחשב היום למשל אתה יכול להקים תעשיות מקומיות אדירות של cloud וכל מיני כאלה).אין תעשייה מקומית
היא נתנה אשרות שהלכו ועלו כהטבה על ההתנהגות החיובית. זו היתה שיטת המקל והגזר.ישראל שולטת במספר הפלסטינים שיכולים להיכנס לשטח ישראל לעבוד
בערך. עובדתית יש מלא הברחות גם בישראלי וגם יש צד מצרי למשל שלא היתה הגבלה על הדלק.כל מה שנכנס מהצד הישראלי נבדק וישראל שולטת בדיוק מה נכנס ומה לא עד רמת כמות הקלוריות הממוצעת לבן אדם
וחלק מהברחות מהצד הישראלי.אמל"ח חלק נכנסים מהצד המצרי וחלק תוצרת מקומית מדברים שניתן למצוא בכל בית
יש חוב לחברת חשמל https://www.themarker.com/dynamo/2017-02-14/ty-article/0000017f-db63-df62-a9ff-dff7081e0000 גם מעזה. אנחנו מכניסים דלק, אבל חלק נכנס גם ממצרים וכאמור לא היתה הגבלה.חשמל הם מייצרים לבד אנחנו מכניסים את הסולר
חלק כן. יש מלא מים שמגיעים גם ממצריים (בקבוקים וכדומה).מים מגיעים מאיתנו
ב2022 במעבר רפיח עברו מעל 100K בני אדם (קראתי ש118K בערך). אם נחשב שיש ברצועה 1M ילדים, סימן שעברו כ-10 אחוז מהאוכלוסיה. וזה נתונים של הרשות שם בעזה. להרבה יש אזרחות זרה ויכולים לעזוב ממה שהבנתי דרך מצריים. לא יודע מה מצריים עושה בנידון.בוא, זה מחנה ריכוז לכל דבר. חיים שם 2 מיליון בני אדם שהדבר הרע היחיד שהם עשו בחיים היה להיוולד ברצועה
ברור שלא. אני בעד כל סיוע הומניטרי, אבל איכות חיים זה משהו אחר. התוצאה היום שהסיוע הרבה שנכנס הביא לחיזוק תשתיות טרור ברצועה. לכן כנראה לא הגבילו אותו מספיק. בסוף בשביל טרור וטילים ונשקים ומלא מנהרות צריך המון כסף. זה לא בחינם. זה כנראה חלק מהתעשייה המקומית המדוברת ואיפה ה55% מובטלים.אפילו ארה"ב שנותנת לנו צ'ק פתוח בדברים האלה והביאה לכאן 2 נושאות מטוסים כדי לנפנף בז*ן מול נסראללה כבר הבהירה לישראל שהיא לא תאפשר לייצר משבר הומוניטרי
אני חושב שאם זו התגובה העיקרית לטרור, כלומר, מצור לכמה שנים עד שייכנעו, זו בדיחה.מה אתה חושב? לתת להם רווחה יעבוד?
צריך לרסק את החמאס. ומצור מאוד יועיל לזה.
עזוב נקם, זה לא החזיק בעבר ולא יחזיק בעתיד.פשוט אפס הרתעה ולא עונה על הצורך בנקם / גמול על האסון שהם המיטו עלינו.
לממשלה דיקטטורית לא אכפת מהעם.צריך לרסק את החמאס. ומצור מאוד יועיל לזה.
בדיקטטורות צבאיות מותר לטייל רק איפה שנותנים לך לטייל. אם יש חשד שתחרוג ממסגרת הטיול המותר, אתה תהיה תחת מעקב/יפרצו לך לחדר ויבדקו את הדברים שלך/תעצר יבדקו במצלמות וסלולרי שאין לך תמונות או מידע מאיזורים אסורים ואז יגרשו אותך. כל הנ"ל בוצע לאנשים שפגשתי.במקרה לפני מספר חודשים היה לי מדריך טיולים שביקר בפיונגיאנג. בוא נגיד שהרבה גסיסה מרעב הוא לא ראה שם. לטענתו אפילו פגש איטלקי שערק לצפון קוריאה והיום מנהל פיצריה ונשוי לצפון קוריאנית.
או שהם מתהפכים עליך כי "גנבת פוסטר": https://en.wikipedia.org/wiki/Otto_Warmbierבדיקטטורות צבאיות מותר לטייל רק איפה שנותנים לך לטייל. אם יש חשד שתחרוג ממסגרת הטיול המותר, אתה תהיה תחת מעקב/יפרצו לך לחדר ויבדקו את הדברים שלך/תעצר יבדקו במצלמות וסלולרי שאין לך תמונות או מידע מאיזורים אסורים ואז יגרשו אותך. כל הנ"ל בוצע לאנשים שפגשתי.
אם יש עוני או דיכוי, לא תראה אותו.
הדברים שדרעי אומר הם מחדל מדיני ממדרגה ראשונה. אם הדרג המדיני מעולם לא דרש מהדרג הצבאי להכין תוכנית מגירה למיגור אירגון טרור שיושב לך על הגבול , זאת שערוריה.מישהו מכיר דוגמה היסטורית למדינה, שבה תוך כדי מלחמה הממשלה והצבא מפרסמים האשמות זה נגד זה?
![]()
בצבא מבהירים: יש להיכנס קרקעית לעזה גם במחיר הרוגים, מחכים לאישור רה"מ
בצבא רואים בהיסוס של נתניהו חוסר אמון בצה"ל וביכולת שלו לעמוד ביעדי הממשלה. באחרונה החלו בסביבת ראש הממשלה להדהד מסרים שלפיהם כדאי לעכב את הכניסה בשלב זהwww.haaretz.co.il
![]()
דרעי: לא הייתה תוכנית להשמדת חמאס. זה לא שהצבא מוכן, ועלינו רק להחליט
יו"ר ש"ס טען כי אין מתיחות בין הדרג הצבאי לדרג המדיני, ובין נתניהו וגלנט - והודה: "המטרה המוסכמת היא שחמאס לא יישאר קיים, אבל צריך לומר בכנות - לא הייתה תוכנית כזו. מכינים אותה תוך כדי קרב. זה לא מהרגע להרגע"www.ynet.co.il
מעניין אם זה סימן לכך שהוא הולך להפיל את ביבי בועדת החקירה.הדברים שדרעי אומר הם מחדל מדיני ממדרגה ראשונה. אם הדרג המדיני מעולם לא דרש מהדרג הצבאי להכין תוכנית מגירה למיגור אירגון טרור שיושב לך על הגבול , זאת שערוריה.
להיפך. הם הולכים להפיל הכל על צה"ל - צה"ל לא מסוגל לספק את הסחורה.מעניין אם זה סימן לכך שהוא הולך להפיל את ביבי בועדת החקירה.
זו באמת שערורייה אבל כזו שתואמת את תפישת הממשלה שהחמאס הוא נכס שיש לשמור עליו.
זה בטוח נכון.להיפך. הם הולכים להפיל הכל על צה"ל - צה"ל לא מסוגל לספק את הסחורה.
אתה לא באמת יכול לעשות מה שאתה רוצה. אתה לא חי לבד בעולם, ואתה לא המדינה החזקה בעולם.לא מבין את ההקשר למה שכתבתי.
בסדר, מה שתגיד. כולם יודעים שזו הדוקטורינה הישראלית, כל המבצעים האחרונים היו ימים בודדים, המלחמות הארוכות ביותר (מלבד עצמאות, של"ג, התשה) היו פחות מחודשיים.לא. אף מבצע לא היה כזה.
17 ימים, אבל מי סופר.
אני בעד איזון. מותר להכנס קרקעית גם אחרי חודש. לא להניח שאם לא נכנסו קרקעית תוך שבועיים, לא יכנסו יותר, והנה דו"ץ מתחיל להתקפל, והנה תם העסק.יודע הרבה יותר טוב ממך. אז עכשיו אנחנו הולכים למלחמה סטייל אפגניסטן? אתה קולט מה אתה אומר בכלל? לך תבדוק איזה % מכלל האוכלוסיה גייסה רוסיה אחרי שנתיים של מלחמה באוקריאנה ואיזה % אנחנו גייסנו. כל המשק בקיפאון. חברות מוציאות עובדים לחל"ת. התנועה בכבישים כמעט כמו בקורונה. אני יושב בעבודה ואם אני מקבל 2 מיילים מתוך ישראל זה נחשב יום עמוס.
אל תדאג לחמאס יש הכל.
שוב, תגובות מגזימות שאין קשר בינן למציאות. ארגון טרור כזה אי אפשר להקים עם מצור מוחלט.מה לדעתך היה שם מ-2006?
עד עכשיו היה חצי כוח. כמו כל דבר שקורה במדינת ישראל. עכשיו זה הרמטי, וישפיע גם על חמאס. אני חושב שבלי מהלך קרקעי זה לא ילך, אבל זה יעזור למהלך כשיגיע.אני לא מבין את ההצעות כאן ללחץ כלכלי והרעבה של האוכלוסייה. זו בדיוק המדיניות שנכשלה עד עכשיו. עזה גם היום היא אחד המקומות הצפופים והעניים בעולם. זה לא מזיז לארגוני הטרור. להפך, תמונות של ילדים רעבים "באשמת ישראל" רק יסייעו להם תדמיתית.
שוב עם האלרמיזם...לא הבנת כלום. החמאס לא עשו שום טעות. החמאס עשו בדיוק מה שהם רצו לעשות.
א. הם השפילו את צה"ל
ב. נחלנו תבוסה אסטרטגית
ג. הסוגייה הפלסטינית חזרה לקידמת הזירה בינלאומית
ד. הם הביאו אותנו למצב שאנחנו חייבים לפלוש לתוך הרצועה. כלומר הם מושכים אותנו ללוחמה אורבנית בה ימותו עשרות אלפי פלסטינים ואלפי חיילים. בוא, בצוק איתן איבדנו 68 חיילים ו-1,440 נפצעו בחאן יוניס. כאן מדובר על לוחמה אורבנית בקנה מידה של מוסול על סטרואידים.
אין נמל, אין שדה תעופה. אכן, בעיה. אבל אם היה, לא היו משתמשים בזה כדי להבריח נשק יותר מתקדם? זה מה שיש, גם בסוריה, בשטח ריבוני מפציצים אמל"ח, מה האלטרנטיבה?אין נמל
אין שדה תעופה
אין תעשייה מקומית
ישראל שולטת במספר הפלסטינים שיכולים להיכנס לשטח ישראל לעבוד
כל מה שנכנס מהצד הישראלי נבדק וישראל שולטת בדיוק מה נכנס ומה לא עד רמת כמות הקלוריות הממוצעת לבן אדם
אמל"ח חלק נכנסים מהצד המצרי וחלק תוצרת מקומית מדברים שניתן למצוא בכל בית
חשמל הם מייצרים לבד אנחנו מכניסים את הסולר
מים מגיעים מאיתנו
בוא, זה מחנה ריכוז לכל דבר. חיים שם 2 מיליון בני אדם שהדבר הרע היחיד שהם עשו בחיים היה להיוולד ברצועה
לא נראה לי זה יקרה כל עוד יש שם שבויים.מה כל זה היה שווה להם, אם חמאס בצורתו הנוכחית ימחק מעל פני האדמה כמו דאעש, ועזה לא תחזור להיות מה שהייתה? אין פה נצחון במערכה לא לאסלאם ולא לפלסטינים.
די ברור שהשבויים מעכבים את הכניסה הקרקעית, אבל באיזשהו שלב יעברו לניסיון חילוץ פיזי שלהם, לצד כניסה קרקעית (שליט VS אנטבה). גם במחיר של מוות שלהם.לא נראה לי זה יקרה כל עוד יש שם שבויים.
אלא אם כן יחליטו שהפלת החמאס חשובה יותר מהחטופים ואז הם פשוט יהרגו אותם בדרך למטה.
אני ממש לא בטוח בזה…ת, אבל באיזשהו שלב יעברו לניסיון חילוץ פיזי שלהם
⌄
⌄
⌄
הרבה דברים קורים מאחורי הקלעים. אתה רואה ששוחררו 4 חטופות, זה לא מטוב לבו של חמאס. אתה לא מצפה שהכל ינוהל בתקשורת.אני ממש לא בטוח בזה…
בינתיים אני שומע רק שקרים ממקבלי ההחלטות.