• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מלחמת "שמחת תורה" עם פוטנציאל למלחמת לבנון ה-3

• פותח הנושא פותח הנושא Shnizelia
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
חמאס עשה טעות, הם באמת מאמינים בדברים כמו "נאום קורי העכביש". הם לא מבינים שכשדוחקים אותנו לקיר, אנחנו מסירים את הכפפות.
קל לאנשים שגרים בעוני ובמצב קשה לעשות את הטעות ולהניח ש"אנחנו", שגרים במדינה משגשגת, רכים ורופסים, ולכן אפשר לשבור אותנו עם טנדר וRPG.
ההפך, זה רק אומר שיש לנו יותר עתודות, ונשתמש בהם להכות כשנדחק לפינה.

לא הבנת כלום. החמאס לא עשו שום טעות. החמאס עשו בדיוק מה שהם רצו לעשות.

א. הם השפילו את צה"ל
ב. נחלנו תבוסה אסטרטגית
ג. הסוגייה הפלסטינית חזרה לקידמת הזירה בינלאומית
ד. הם הביאו אותנו למצב שאנחנו חייבים לפלוש לתוך הרצועה. כלומר הם מושכים אותנו ללוחמה אורבנית בה ימותו עשרות אלפי פלסטינים ואלפי חיילים. בוא, בצוק איתן איבדנו 68 חיילים ו-1,440 נפצעו בחאן יוניס. כאן מדובר על לוחמה אורבנית בקנה מידה של מוסול על סטרואידים.

במלחמה מותר לי להטיל מצור. אני לא סוגר אותם מכל הכיוונים

המצור מ-2006. ולא, אסור לך להעניש קולקטיבית 2 מיליון בני אדם. ככה זה.

- מוזמנים ללכת למצריים.

המצרים לא רצו אותם ב-1948 והם לא רוצים אותם ב-2023. מדובר בבעיה שלנו והם לא הולכים לשום מקום. תשלים עם זה.

מצור לא מספיק קשוח. מזוודות דולרים מקטאר, משאיות של סחורות (כן, הייתי כמה שנים בעוטף וראיתי את כמויות המשאיות...)

וואו ראית את הכמות של המשאיות?! פששש. למה כמה לדעתך משאיות צריך להכניס כדי להאכיל 2 מיליון בני אדם?

אז מה אתה חושב? לתת להם רווחה יעבוד?
כן

צריך לרסק את החמאס.

בהצלחה עם זה. ה-M-16 מחכה לך.

ומצור מאוד יועיל לזה.

שוב, מה אתה חושב שיש מ-2006?

פורסם באוגוסט. זה מה שחושב פרופסור למנהל, שחקר כל חייו קבלת החלטות של מנהיגים. מפחיד כמה זה נהיה רלוונטי.

א. מלחמה היא נגד קולקטיב, מה לעשות.
ב. כה2 מיליון בני אדם האלו הם אויבים שלי - על אחת כמה וכמה (לא רק החמושים של חמאס. גם עאלק בלתי מעורבים חדרו לישראל. ומעבר לזה. גם אמא שמחנכת את הבן שלה לטרור. ילד שמחלק בקלאוות כשאח שלו עשה פיגוע. גם הם אויבים).
המצרים לא רוצים אותם. מדובר בבעיה שלנו והם לא הולכים לשום מקום. תשלים עם זה.
למה אני מחוייב להם יותר מהמצרים?
וואו ראית את הכמות של המשאיות?! פששש. למה כמה לדעתך משאיות צריך להכניס כדי להאכיל 2 מיליון בני אדם?
זה לא משנה, אני לא אמור לתת לאוייב שלי אספקה בשום כמות.
פעם הבטיחו שאוסלו יעבוד. נכשל.
עקירת גוש קטיף. נכשל.
עד מתי עם הקונספציה המטורללת הזו שרק ניתן להם והם יתרצו?
גם לך.

א. מלחמה היא נגד קולקטיב, מה לעשות.
ב. כה2 מיליון בני אדם האלו הם אויבים שלי - על אחת כמה וכמה (לא רק החמושים של חמאס. גם עאלק בלתי מעורבים חדרו לישראל. ומעבר לזה. גם אמא שמחנכת את הבן שלה לטרור. ילד שמחלק בקלאוות כשאח שלו עשה פיגוע. גם הם אויבים).

לפי ההיגיון הזה זכותם להרוג מתנחלים גם את הילדים.

למה אני מחוייב להם יותר מהמצרים?

למצרים אין בעיה להכניס אספקה. אנחנו מונעים מהם. חשמל ומים מגיעים מאיתנו כי אנחנו יושבים על התשתית. לא רוצה לספק? סבבה תן להם לפתוח נמל והם יביאו סולר וכל מה שצריך.

זה לא משנה, אני לא אמור לתת לאוייב שלי אספקה בשום כמות.

אסור לך להרעיב למוות 2 מיליון בני אדם. באסוש.

פעם הבטיחו שאוסלו יעבוד. נכשל.

א. רצחו את רבין
ב. הבן אדם שהטיף לרצח רבין ראש ממשלה 15 שנים
ג. הוא פעל במשך 15 שנים לקבור את עיקרון 2 המדינות
ד מאין לך לדעת איך המציאות הישראלית ב-2023 הייתה נראת ללא הסכמי אוסלו?

עקירת גוש קטיף. נכשל.

חחח
לך בטענות למלך שלך שגידל את החמאס מ-2006 כדי להחליש את אש"ף ולייצר פילוג בעולם הפלסטיני

עד מתי עם הקונספציה המטורללת הזו שרק ניתן להם והם יתרצו?

אז תמשיך להפסיד ולקבור עד שתבין שיש 2 מיליון בני אדם בעזה ו-3 מיליון ביו"ש שלא הולכים לשום מקום.

אני כבר לא בגיל מילואים ואני בחיים לא הייתי מסכים לשרת במקומות האלה.

נערך לאחרונה ב:

המצרים לא רצו אותם ב-1948 והם לא רוצים אותם ב-2023. מדובר בבעיה שלנו והם לא הולכים לשום מקום. תשלים עם זה.

כן

שוב, מה אתה חושב שיש מ-2006?
לגבי הענשה קולקטיבית: בכל תוכנית הכוונה היא לבודד את החמאס מאוכלוסיה אזרחית.

אם עושים מספיק מאמצים כאלה , אבל זה נמנע בגלל מעשי האויב ,אולי זה יספק בהקשרים מסויימים( מול מדינות תומכות, משפטית) כהתנהגות סבירה.

לגבי הענשה קולקטיבית: בכל תוכנית הכוונה היא לבודד את החמאס מאוכלוסיה אזרחית.

אם עושים מספיק מאמצים כאלה , אבל זה נמנע בגלל מעשי האויב ,אולי זה יספק בהקשרים מסויימים( מול מדינות תומכות, משפטית) כהתנהגות סבירה.

החמאס מזמן בתוך הבונקרים מחכים לצה"ל. כרגע מתים בעיקר האזרחים.

אני ממש לא חושב שחייבים להיכנס לרצועה. אפשר כבר החל מהיום להתחיל מצור קשה שיקח מספיק זמן (שנה-שנתיים) במטרה לפגוע באיכות החיים ברצועה. כל דבר להקציב לכמויות מינימליות: מים למשל 4 ליטר לאדם אמור להספיק (באפריקה חיים עם פחות). חשמל לא ממש צריך, אנשים הסתדרו אלפי שנים בלעדיו וגם היום באפריקה אין חשמל (במידה ויש אנשים חולים/פצועים הם יכולים ללכת לבית חולים במדינה אחרת לסיוע הומניטרי). והכי חשוב, לא להגדיל את הקצבה עם כמות האנשים. בטווח הארוך זה מייצר לחץ על האוכלוסיה והיא או תברח או תנסה לשנות את הממשל. אני גם מהמר שהיא תביא פחות ילדים ותברח החוצה (בין אם בשיטות חוקיות או לא) לקבלת חיים טובים יותר.

בנוסף, לטעמי לא צריך בנק מטרות זה לא מזומן שמקבלים עליו ריבית. מטרות צריך להשמיד בלי בנק ובלי ריבית.
רעיון רע מאוד לדעתי. תראה את צפון קוריאה. חנקו אותם כלכלית, העם גוסס מרעב אבל המדינה עם נשק גרעיני...

עזה גם היום היא אחד המקומות הצפופים והעניים בעולם.
זה נטו פרופגנדה שהם "מהעניים בעולם". יש להם כבישים/מכוניות/סמארטפונים/חשמל/מים שאפשר לשתות/ביוב/כביסה/מקלחת ומלא מלא כסף סיוע מכל העולם. במדינות עניות אין אוכלוסיה כל כך צפופה כי רמות המוות יהיו גבוהות ממחלות/מגיפות וכדומה. יש הרבה בתי חולים בעזה (12) ויותר אוניברסיטאות (11 בערך) מאשר בישראל. באפריקה בהרבה מקומות המצב הרבה הרבה יותר גרוע (סודן/חוף השנהב/תימן וכדומה).

מדינות עניות באמת זה: סיירה ליאון (https://www.youtube.com/watch?v=pQUHq68HsJM). סרי לנקה. ברונדי (https://www.youtube.com/watch?v=n0gFsHf9cIw).

נערך לאחרונה ב:
זה נטו פרופגנדה שהם "מהעניים בעולם". יש להם כבישים/מכוניות/סמארטפונים/חשמל/מים שאפשר לשתות/ביוב/כביסה/מקלחת ומלא מלא כסף סיוע מכל העולם. במדינות עניות אין אוכלוסיה כל כך צפופה כי רמות המוות יהיו גבוהות ממחלות/מגיפות וכדומה. יש הרבה בתי חולים בעזה (12) ויותר אוניברסיטאות (11 בערך) מאשר בישראל. באפריקה בהרבה מקומות המצב הרבה הרבה יותר גרוע (סודן/חוף השנהב/תימן וכדומה).

מדינות עניות באמת זה: סיירה ליאון (https://www.youtube.com/watch?v=pQUHq68HsJM). סרי לנקה. ברונדי (https://www.youtube.com/watch?v=n0gFsHf9cIw).

נו באמת..
עצם זה שאתה משווה לסיירה ליאון ותימן זה בדיוק המשמעות של "מהעניים בעולם".

לכמה בתים יש מים זורמים?
כמה בתים מחוברים לחשמל?
כמה שעות ביום יש מים בברז?
כמה שעות חשמל מקבלים?
מה רמת המינוע ברצועה?
מה אחוז האבטלה?
מה השכר הממוצע?
איזה טיפול רפואי אותם בתי חולים מסוגלים להעניק?
מה תוחלת החיים הממוצעת ברצועה?

נערך לאחרונה ב:
רעיון רע מאוד לדעתי. תראה את צפון קוריאה. חנקו אותם כלכלית, העם גוסס מרעב אבל המדינה עם נשק גרעיני...

במקרה לפני מספר חודשים היה לי מדריך טיולים שביקר בפיונגיאנג. בוא נגיד שהרבה גסיסה מרעב הוא לא ראה שם. לטענתו אפילו פגש איטלקי שערק לצפון קוריאה והיום מנהל פיצריה ונשוי לצפון קוריאנית.

אני ממש לא חושב שחייבים להיכנס לרצועה. אפשר כבר החל מהיום להתחיל מצור קשה שיקח מספיק זמן (שנה-שנתיים) במטרה לפגוע באיכות החיים ברצועה. כל דבר להקציב לכמויות מינימליות: מים למשל 4 ליטר לאדם אמור להספיק (באפריקה חיים עם פחות). חשמל לא ממש צריך, אנשים הסתדרו אלפי שנים בלעדיו וגם היום באפריקה אין חשמל (במידה ויש אנשים חולים/פצועים הם יכולים ללכת לבית חולים במדינה אחרת לסיוע הומניטרי). והכי חשוב, לא להגדיל את הקצבה עם כמות האנשים. בטווח הארוך זה מייצר לחץ על האוכלוסיה והיא או תברח או תנסה לשנות את הממשל. אני גם מהמר שהיא תביא פחות ילדים ותברח החוצה (בין אם בשיטות חוקיות או לא) לקבלת חיים טובים יותר.

בנוסף, לטעמי לא צריך בנק מטרות זה לא מזומן שמקבלים עליו ריבית. מטרות צריך להשמיד בלי בנק ובלי ריבית.

LOL
מה לדעתך עושים מ-2006?
אין מדהים אותי מחדש שאנשים גרים במדינה הזאת ולא יודעים מה מתרחש מתחת לאף שלהם.

מבוסס על כל השנים שטיילת ברצועה?
לכמה בתים יש מים זורמים?
כמה שעות ביום יש מים בברז?
כמה שעות חשמל מקבלים?
מה רמת המינוע ברצועה?
מה אחוז האבטלה?
מה השכר הממוצע?

עצם זה שאתה משווה לסיירה ליאון זה בדיוק המשמעות של "מהעניים בעולם".
אני אומר את זה על סמך הצפיפות/תמונות/מגדלים וכדומה. אני מוסיף לזה את כמות הסיוע האדירה (שזה בעצם כסף חינם בלי לעבוד) ועצם זה שיש 55% מובטלים בעזה מראה שאין להם צורך לעבוד. במדינה "הענייה בעולם" ברונדי האבטלה היא פחות מ1% ואנשים שם עובדים 12 שעות (תראה בסרטון ששלחתי). אם לאנשים בעזה היה קשה כלכלית הם היו עובדים יותר. תוחלת חיים מעל 70, שזה חריג מאוד ביחס לכל המדינות הסופר עניות.

שוב, עצם זה שיש להם תשתיות של ביוב ומים זורמים זה משהו שלא קיים בהרבה מדינות עניות. ברובם הולכים לבאר לשאוב מים ושירותים יש אחד ציבורי שלאחרונה בזכות תרומות מרוקנים אותו (בדרך כלל הוא היה מוצף בחורף וכולם היו חולים מזה). ברב המדינות העניות המים לא ראויים לשתייה (הם בצבע מזעזע לכל אדם מערבי). התנאים בעזה הרבה יותר טובים מהנתונים שאני מכיר.

הרבה פרופוגנדה סיפרו לך. במקרה לפני מספר חודשים היה לי מדריך טיולים שביקר פיונגיאנג. בוא נגיד שהרבה גסיסה מרעב הוא לא ראה שם. הוא אפילו פגש איטלקי שעקר לצפון קוריאה והיום מנהל פיצריה.
No offence אבל נשמע לי קשקוש.

No offence אבל נשמע לי קשקוש.

אין שום בעיה לנסוע לצפון קוריאה. יש חברות תיירות שמארגנות נסיעות בין היתר גם חברות ישראליות כגון פגסוס. הכניסה נעשת מתוך סין. מגיעים לסין ואז עולים על רכבת שנוסעת לצפון קוריאה. בעצם צפון קוריאה מאוד נפתחה לתיירות (יחסית, כן) מאז שקים ג'ונג און תפס את השלטון. אני בחיים לא הייתי עושה את זה כי זה נראה לי סיכון מיותר יתר על המידה ויצא לי לטייל במספר מקומות בעייתיים בעולם, אבל מי שסקרן ורוצה זה אפשרי.

טיול לצפון קוריאה

צפון קוריאה איילת גיאוגרפיה

נערך לאחרונה ב:
אני אומר את זה על סמך הצפיפות/תמונות/מגדלים וכדומה.

קשקוש מוחלט.

אני מוסיף לזה את כמות הסיוע האדירה (שזה בעצם כסף חינם בלי לעבוד) ועצם זה שיש 55% מובטלים בעזה מראה שאין להם צורך לעבוד.

צודק. ב-1933 בארה"ב היה 25% אבטלה. כנראה גם להם לא היה צורך לעבוד.

מדינה "הענייה בעולם" ברונדי האבטלה היא פחות מ1% ואנשים שם עובדים 12 שעות (תראה בסרטון ששלחתי). אם לאנשים בעזה היה קשה כלכלית הם היו עובדים יותר. תוחלת חיים מעל 70, שזה חריג מאוד ביחס לכל המדינות הסופר עניות.

LOL לעבוד איפה? בחפירת מנהרות? צודק.

שוב, עצם זה שיש להם תשתיות של ביוב ומים זורמים זה משהו שלא קיים בהרבה מדינות עניות. ברובם הולכים לבאר לשאוב מים ושירותים יש אחד ציבורי שלאחרונה בזכות תרומות מרוקנים אותו (בדרך כלל הוא היה מוצף בחורף וכולם היו חולים מזה). ברב המדינות העניות המים לא ראויים לשתייה (הם בצבע מזעזע לכל אדם מערבי). התנאים בעזה הרבה יותר טובים מהנתונים שאני מכיר.

מבוסס על הניסיון העשיר שלך בטיול במדינות עולם 3?

LOL
מה לדעתך עושים מ-2006?
אין מדהים אותי מחדש שאנשים גרים במדינה הזאת ולא יודעים מה מתרחש מתחת לאף שלהם.
מ2006 הרצועה היא שטח אוטונומי. אין מצור אמיתי על הרצועה, אלא יש הגבלות on and off לפי מצבי רוח. ישראל מספקת (יותר נכון, סיפקה) מים וחשמל (שאפילו לא משלמים עליו למרות שהיה אפשר לחלט כספים, כמו את מזוודות הדולרים מקטאר). היו אשרות עבודה גם לעובדים לעבוד בישראל. בגדול, הקלו את המצור עם הזמן כדי "לשקם" את הרצועה. בצד המצרי המצב יותר מורכב, אפשר לקרוא https://en.wikipedia.org/wiki/Gaza_imports#Imports_through_Egypt. בגדול, לפעמים הם הגבילו ולפעמים לא. אפשר להמשיך לקרוא ולראות שישראל נתנה להמון דברים לעבור וזה לא מצור אמיתי. בכל מקרה, עצם זה שהגיע אמל"ח לרצועה והוברח עם כל מיני רשתות הברחה, מראה שההגבלות לא היו הדוקות. למעשה, ישראל אפשרה הרבה יותר דברים לרצועה מאשר מצריים כנראה מתוך עניין "לשקם" את הרצועה.

מ2006 הרצועה היא שטח אוטונומי. אין מצור אמיתי על הרצועה, אלא יש הגבלות on and off לפי מצבי רוח. ישראל מספקת (יותר נכון, סיפקה) מים וחשמל (שאפילו לא משלמים עליו למרות שהיה אפשר לחלט כספים, כמו את מזוודות הדולרים מקטאר). היו אשרות עבודה גם לעובדים לעבוד בישראל. בגדול, הקלו את המצור עם הזמן כדי "לשקם" את הרצועה. בצד המצרי המצב יותר מורכב, אפשר לקרוא https://en.wikipedia.org/wiki/Gaza_imports#Imports_through_Egypt. בגדול, לפעמים הם הגבילו ולפעמים לא. אפשר להמשיך לקרוא ולראות שישראל נתנה להמון דברים לעבור וזה לא מצור אמיתי. בכל מקרה, עצם זה שהגיע אמל"ח לרצועה והוברח עם כל מיני רשתות הברחה, מראה שההגבלות לא היו הדוקות. למעשה, ישראל אפשרה הרבה יותר דברים לרצועה מאשר מצריים כנראה מתוך עניין "לשקם" את הרצועה.

אין נמל
אין שדה תעופה
אין תעשייה מקומית
ישראל שולטת במספר הפלסטינים שיכולים להיכנס לשטח ישראל לעבוד
כל מה שנכנס מהצד הישראלי נבדק וישראל שולטת בדיוק מה נכנס ומה לא עד רמת כמות הקלוריות הממוצעת לבן אדם
אמל"ח חלק נכנסים מהצד המצרי וחלק תוצרת מקומית מדברים שניתן למצוא בכל בית
חשמל הם מייצרים לבד אנחנו מכניסים את הסולר
מים מגיעים מאיתנו
בוא, זה מחנה ריכוז לכל דבר. חיים שם 2 מיליון בני אדם שהדבר הרע היחיד שהם עשו בחיים היה להיוולד ברצועה

אפילו ארה"ב שנותנת לנו צ'ק פתוח בדברים האלה והביאה לכאן 2 נושאות מטוסים כדי לנפנף בז*ן מול נסראללה כבר הבהירה לישראל שהיא לא תאפשר לייצר משבר הומוניטרי

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
צריך לרסק את החמאס.
אני לא מבין. מצד אחד אתה אומר שצריך לרסק את החמאס. בזה אני מסכים אתך לחלוטין. מצד שני נראה שאתה תומך בראש ממשלה הכי חלש מול החמאס שאפשר לדמיין. בעצם לא, אי אפשר לדמיין כזה. אם מישהו היה מספר לי שיהיה בישראל ראש ממשלה כל כך חלש מול החמאס, לא הייתי מאמין. יש מצב שאפילו אחמד טיבי היה פעול יותר נגד החמאס אילו היה ראש ממשלה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
עלילה מסלול תשלום למשפחתון בזמן מלחמת עם כלביא אוף טופיק 55
ס מלחמת עולם שלישית, ברוכה הבאה פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 70
שבוזי מלחמת הסחר של טראמפ - להמתין או לקנות? שוק ההון 3
N שינויי מיסוי - בעקבות מלחמת חרבות ברזל - האם פגיעה רטרואקטיבית אפשרית אוף טופיק 15
W לקחי מלחמת העולם השנייה והפייסנות המודרנית מול ציר הרשע החדש פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 25
השמח בחלקו מלחמת עולם בעשור הקרוב אוף טופיק 26
ד פיצוי על הפסקת חוזה שכירות - מלחמת חרבות ברזל מיסים 0
TalYaro1 חישוב והשוואת ריביות משכנתא בזמן מלחמת חרבות ברזל. נדל"ן 1
K השפעת מלחמת רוסיה-אוקראינה על הכלכלה העולמית פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 2508
S שאלה בעקבות מלחמת הסחר בין ארה"ב-סין שוק ההון 49
M מלחמת התשה עם פסגות צרכנות פיננסית 14
unrealx מלחמת סחר עם סין שוק ההון 34
123W מלחמת קוריאה של האלף השלישי שוק ההון 110
S לימוד עצמי תורה/ברית חדשה אוף טופיק 8

נושאים דומים

Back
למעלה