• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מלחמת "שמחת תורה" עם פוטנציאל למלחמת לבנון ה-3

• פותח הנושא פותח הנושא Shnizelia
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
אני בספק...
הבנתי שהמגרסות כבר עובדות, אם בכלל מפעילים את מערכת ההקלטה.
בניגוד ליום כיפור, אני חושש שלא ישארו פרוטוקולים בעוד 50 שנה.
מסכים שאין ספק שבלשכה כבר נלחמים בועדת החקירה שעוד לא קמה.
אני מקווה שחלק מהמידע נשמר בצהל ובמקומות אחרים ושאולי יהיה פקיד אמיץ שיעדיף את האמת על המנהיג.

לא צריך פרוטוקולים. אנחנו הולכים אל עבר הפסד אסטרטגי מוחלט. זה יהיה כל כך חד משמעי שגם אם ביבי ואנשיו יגרסו כל פיסת נייר לא יהיה אפשר להסתיר את זה.

דובר צה"ל: ללא כניעה של חמאס והשבת כל 212 השבויים, ניאלץ להיכנס לעזה

דובר צה"ל לתקשורת הזרה, יונתן קונריקוס, התייחס לכניסה הקרקעית המתוכננת לרצועת עזה, בהמשך הריאיון שהעניק ל-ABC אוסטרליה. קונריקוס אמר כי מטרתה של ישראל היא "לפרק לחלוטין את היכולות הצבאיות של חמאס. אם ניתן לבצע זאת מהאוויר, עם חשיפה מוגבלת מאוד עבור חיילי צה"ל ופחות נזק על הקרקע, זה יהיה נהדר". במקביל, קונריקוס הדגיש כי "אם פעילי החמאס יצאו ממקומות המחבוא שלהם מתחת לתושבי עזה, ישחררו את כל 212 השבויים שלנו וייכנעו ללא תנאים, המלחמה תסתיים. אם הם לא יעשו זאת, כנראה נצטרך להיכנס פנימה ולעשות זאת בעצמנו". (ynet)

בקיצור המציאות מתחילה לשקוע.

דובר צה"ל: ללא כניעה של חמאס והשבת כל 212 השבויים, ניאלץ להיכנס לעזה

דובר צה"ל לתקשורת הזרה, יונתן קונריקוס, התייחס לכניסה הקרקעית המתוכננת לרצועת עזה, בהמשך הריאיון שהעניק ל-ABC אוסטרליה. קונריקוס אמר כי מטרתה של ישראל היא "לפרק לחלוטין את היכולות הצבאיות של חמאס. אם ניתן לבצע זאת מהאוויר, עם חשיפה מוגבלת מאוד עבור חיילי צה"ל ופחות נזק על הקרקע, זה יהיה נהדר". במקביל, קונריקוס הדגיש כי "אם פעילי החמאס יצאו ממקומות המחבוא שלהם מתחת לתושבי עזה, ישחררו את כל 212 השבויים שלנו וייכנעו ללא תנאים, המלחמה תסתיים. אם הם לא יעשו זאת, כנראה נצטרך להיכנס פנימה ולעשות זאת בעצמנו". (ynet)

בקיצור המציאות מתחילה לשקוע.
איזו מציאות?
התנאי שהוא נתן מעולם לא יכול להתקיים. (א. שחרור השבויים, ב. יציאה ממסתור, ג. כניעה ללא תנאי לישות הציונית)

הייתי רוצה שכל אחד, כל ארגון כל גוף יחשוב איפה טעינו, במקום להצדיק את הדעות הקיימות.

בתור מפגין קבוע אני חושב שהיה אפשר להדגיש את הסכנה הבטחונית בהמשך קיומה של הממשלה שלא דברנו על זה מספיק, ובמקום זה זכויות נשים, רצח בחברה הערבית, להט"ב, ועוד נושאים הודגשו יותר.
(ליל האיילון בסוף מרץ היה מקרה חריג)

איזו מציאות?
התנאי שהוא נתן מעולם לא יכול להתקיים. (א. שחרור השבויים, ב. יציאה ממסתור, ג. כניעה ללא תנאי לישות הציונית)

עצם שמעמידים תנאים מראה שמתחילה לחלחל ההבנה שלא הולכים לנהל מלחמה אורבנית סטייל מוסול. אנחנו ביום 17 למלחמה. בוא, כמה ימים אפשר עוד למרוח את זה? 400 אלף במילואים. המשק מושבת. חיילים מתחילים להתעייף. בוא, איפה ה-end game כאן? אתה הולך לכבוש 2.1 מיליון בני אדם ולעבור בית - בית בשביל לטהר את החמאס?

בתור מפגין קבוע אני חושב שהיה אפשר להדגיש את הסכנה הבטחונית בהמשך קיומה של הממשלה שלא דברנו על זה מספיק, ובמקום זה זכויות נשים, רצח בחברה הערבית, להט"ב, ועוד נושאים הודגשו יותר.
(ליל האיילון בסוף מרץ היה מקרה חריג)
מכתבים של ראש אמ"ן, מפכלים, יוצאי יחדיות מיוחדות, שבכ, חיל האויר, רמטכלים ועוד..
זה לא מספיק?
נראה לי הבוטים מתחילים להשפיע עלייך.

תגדיר "לכבוש את עזה"?
היא לא בדיוק פעילה כרגע... מהרגע הראשון המטוסים שלנו חגים מעליה בלי התנגדות.
או שאתה מתכוון לראות שרשראות חיילים שהולכים ברחובותיה?
או כמו שרועמן התבטא שהוא רוצה לראות "ילד יהודי מתרוצץ בכיף ברחובותיה"?
מדבר על חיילים הולכים ברחובות, זה יגרור הרבה מתים מכוחותינו אבל זה אפשרי אם רק נרצה.
כי לרוסים בכלל לא היה ארטילריה, מטוסים, טנקים, מודיעין. תראה כמה זמן לקח להם לכבוש את מריופול ובחמוט. כאן מדובר בלחימה בקנה מידה אחר לגמרי.

בשנתיים האחרונות ספגתם יותר מידי פרופוגנדה אמריקאית.
לא אמרתי שלא, אתה השוואת את הקרב על באחמוט לעזה.
אני אמרתי שזה לא נכון להשוואת, כי לצד המגן(האוקראיני) היה כוח גדול יותר מחמאס(הרבה יותר).

אני דיברתי על זה כל הזמן. היה ברור לחלוטין שזה הנושא. גם כתבתי את זה כאן. היו עוד שדיברו על זה. אכן הרגיז אותי אבל שבהפגנות בקפלן הביאו לא פעם דוברים, שדיברו על כל מני נושאים הזויים ולא קשורים, כולל דברים שלא הסכמתי איתם. לכן באתי להפגנות רק פעם ב.. ולא קבוע.

מכתבים של ראש אמ"ן, מפכלים, יוצאי יחדיות מיוחדות, שבכ, חיל האויר, רמטכלים ועוד..
זה לא מספיק?
נראה לי הבוטים מתחילים להשפיע עלייך.
+ שבוע לפני השבת השחורה פורסמו מודעות שישראל לפני אסון חמור כמו מלחמת יום כיפור
+ הוגשה עתירה לבג"צ שעל הקבינט להחשף למצב הבטחוני

הכל היה ידוע חוץ מפרטי התקיפה.

והיו גם הרבה אזהרות על עזה ספציפית ועל המדיניות של נתניהו לחזק את החמאס.

לא, אני לא מסכים שלא הדגשנו מספיק את הבעיה הביטחונית.
+ אזהרה בערב יום כיפור. לפיד קרא את החומר המודיעיני - מה עם נתניהו ויורי אדלשטיין ? לא קראו ? קראו ולא הבינו ? הבינו והעדיפו לעצום עיניים ?
+ אחים לנשק. הפסקת ההתנדבות - שוכחים כל כך מהר ? אזהרה בכל הדרכים האפשריות שבלי דמוקרטיה אין צבא וישראל לא יכולה להרשות לעצמה להחליש את הצבא.

== ביטחון זה אספקט שקריטי בישראל אבל ממשלה מושחתת גורמת להרבה יותר סבל בעם בכל תכום ותכום - יותר נפגעים במלחמות, באסונות טבע, ממחלות, מתאונות, בעיות הנדסיות ובעצם בכל תכום. במדינה שמועדת לטייפון ההזנחה תיבלוט בפגיעה בהערכות לטיפון ולאחריו, במדינה שמועדת למלחמות ההזנחה תיבלוט בפגיעות לאוייב.

נערך לאחרונה ב:
אני ממליץ לכל מי אין לו ויזה לארה"ב לדאוג להוציא אחת באמצעות האתר הבא: https://esta.cbp.dhs.gov/

הפטור מויזה היה אמור להיכנס לתוקף ב-30.11.23, אבל בגלל המלחמה הקדימו את התאריך. זה דרוש דרכון ביומטרי + מילוי פרטים + תשלום של $21, אבל לדעתי זה שווה שיהיה בכיס למקרה שהחרא יפגע בפרופלור.

אני ממליץ לכל מי אין לו ויזה לארה"ב לדאוג להוציא אחת באמצעות האתר הבא: https://esta.cbp.dhs.gov/

הפטור מויזה היה אמור להיכנס לתוקף ב-30.11.23, אבל בגלל המלחמה הקדימו את התאריך. זה דרוש דרכון ביומטרי + מילוי פרטים + תשלום של $21, אבל לדעתי זה שווה שיהיה בכיס למקרה שהחרא יפגע בפרופלור.
ואם יש לי דרכון לא ביומטרי וויזת תייר שהייתה נהוגה עד עכשיו שתקפה לעוד שנתיים, האם עדיין אפשר להכנס איתה לארה"ב?

עצם שמעמידים תנאים מראה שמתחילה לחלחל ההבנה שלא הולכים לנהל מלחמה אורבנית סטייל מוסול. אנחנו ביום 17 למלחמה. בוא, כמה ימים אפשר עוד למרוח את זה? 400 אלף במילואים. המשק מושבת. חיילים מתחילים להתעייף. בוא, איפה ה-end game כאן? אתה הולך לכבוש 2.1 מיליון בני אדם ולעבור בית - בית בשביל לטהר את החמאס?
זה תנאי בטל. חמאס לא ישחרר סתם כך את כולם, בטח לא יתפרק מנשקו.
התרגלנו שמלחמות מנהלים מהר ובכוח. כבר במבצע האחרון (עלות השחר? מי זוכר) הג'יאהד עשה לנו בית ספר. יומיים-שלוש המדינה חיכתה לתגובה, והושבתה. ולא היה טיל אחד.
גם פה, אין סיבה שנגיב פאבלובית. מותר לסחוט אותם ולהיכנס גם אחרי חודש. כרגע יש אשראי. לנהל את המלחמה רק בכוח, לא מהר.

מספיק להתנהל בקונספציית אינסטנט מערבית משונה. זה לא עבד עד היום במבצעי בזק. אין פתרונות קסם.
מה שיהיה בסוף לא אתה ולא אני יודעים, כנראה גם לא ביבי, אבל לא הייתי לומד מהתנאי הזה דבר, הוא רק רטוריקה. אתה יכול להחליש את חמאס ולהכנס, ידך עדיין על העליונה.

זה תנאי בטל. חמאס לא ישחרר סתם כך את כולם, בטח לא יתפרק מנשקו.
התרגלנו שמלחמות מנהלים מהר ובכוח. כבר במבצע האחרון (עלות השחר? מי זוכר) הג'יאהד עשה לנו בית ספר. יומיים-שלוש המדינה חיכתה לתגובה, והושבתה. ולא היה טיל אחד.
גם פה, אין סיבה שנגיב פאבלובית. מותר לסחוט אותם ולהיכנס גם אחרי חודש. כרגע יש אשראי. לנהל את המלחמה רק בכוח, לא מהר.

מספיק להתנהל בקונספציית אינסטנט מערבית משונה. זה לא עבד עד היום במבצעי בזק. אין פתרונות קסם.
מה שיהיה בסוף לא אתה ולא אני יודעים, כנראה גם לא ביבי, אבל לא הייתי לומד מהתנאי הזה דבר, הוא רק רטוריקה. אתה יכול להחליש את חמאס ולהכנס, ידך עדיין על העליונה.

על איזה מלחמה מהירה אתה מדבר? המלחמה המהירה האחרונה שהייתה לנו הייתה ב-1973. מלחמת לבנון הראשונה נמשכה 16 שבועות. מלחמת לבנון ה-2 נמשכה 34 ימים והסתיימה ללא הכרעה. (=הם קרעו לנו את הצורה)

חמאס מתים שנכנס לרצועה. הם רק מחכים לגרור אותנו ללוחמה אורבנית בקנה מידה מוסול שהם התכוננו אליה במשך 15 שנים. אתה חושב שאכפת להם שאנחנו מפצצים? מבחינתם שנהרוג 100 אלף בהפצצות. כל תינוק שמת בעזה משרת את המטרה שלהם וממילא כל המתקנים שלהם נמצאים עשרות מטרים מתחת לאדמה.

כל יום שחולף שוחק את הקרדיט הבינלאומי שקיבלנו, מעייף את החיילים, מחליש את הכלכלה ומגדיל את הסיכוי שהמערכה תגדל. אנחנו נמצאים ב-lose - lose situation. השאלה היא כמה ה-lose יהיה עמוק.

נערך לאחרונה ב:

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
על איזה מלחמה מהירה אתה מדבר? המלחמה המהירה האחרונה שהייתה לנו הייתה ב-1973. מלחמת לבנון הראשונה נמשכה 16 שבועות. מלחמת לבנון ה-2 נמשכה 34 ימים והסתיימה ללא הכרעה. (=הם קרעו לנו את הצורה)

חמאס מתים שנכנס לרצועה. הם רק מחכים לגרור אותנו ללוחמה אורבנית בקנה מידה מוסול שהם התכוננו אליה במשך 15 שנים. אתה חושב שאכפת להם שאנחנו מפצצים? מבחינתם שנהרוג 100 אלף בהפצצות. כל תינוק שמת בעזה משרת את המטרה שלהם וממילא כל המתקנים שלהם נמצאים עשרות מטרים מתחת לאדמה.

כל יום שחולף שוחק את הקרדיט הבינלאומי שקיבלנו, מעייף את החיילים, מחליש את הכלכלה ומגדיל את הסיכוי שהמערכה תגדל. אנחנו נמצאים ב-lose - lose situation. השאלה היא כמה ה-lose יהיה עמוק.
קונספציית הלחימה בישראל היא שצריך לחימה מהירה. כל המבצעים היו כאלה. עד כאן? יופי.
עד עכשיו כולם על קוצים, כי מצפים לכניסה קרקעית, ועודנה לא באה. עברו סך הכל שבועיים.
אתה מדבר כבר על מסקנות, תנאים שהציבו לחמאס, שמהם אתה למד שכבר לא נכנס לשם קרקעית.
ואתה עוד מדבר איתי על 34 ימים (לבנון השניה) כדוגמא למלחמה לא מהירה? יודע כמה זמן האמריקאים והרוסים היו בבוץ האפגני, פקיסטני, אוקראיני? לא חודש ולא חודשיים.

הלו, רגע, מה קרה? עברו שבועיים, לאן אתה ממהר כל כך? אתה זה שנמצא בלי מים, אוכל, חשמל ודלק? עם פצצות טון על הראש יומיום?

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
עלילה מסלול תשלום למשפחתון בזמן מלחמת עם כלביא אוף טופיק 55
ס מלחמת עולם שלישית, ברוכה הבאה פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 70
שבוזי מלחמת הסחר של טראמפ - להמתין או לקנות? שוק ההון 3
N שינויי מיסוי - בעקבות מלחמת חרבות ברזל - האם פגיעה רטרואקטיבית אפשרית אוף טופיק 15
W לקחי מלחמת העולם השנייה והפייסנות המודרנית מול ציר הרשע החדש פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 25
השמח בחלקו מלחמת עולם בעשור הקרוב אוף טופיק 26
ד פיצוי על הפסקת חוזה שכירות - מלחמת חרבות ברזל מיסים 0
TalYaro1 חישוב והשוואת ריביות משכנתא בזמן מלחמת חרבות ברזל. נדל"ן 1
K השפעת מלחמת רוסיה-אוקראינה על הכלכלה העולמית פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 2508
S שאלה בעקבות מלחמת הסחר בין ארה"ב-סין שוק ההון 49
M מלחמת התשה עם פסגות צרכנות פיננסית 14
unrealx מלחמת סחר עם סין שוק ההון 34
123W מלחמת קוריאה של האלף השלישי שוק ההון 110
S לימוד עצמי תורה/ברית חדשה אוף טופיק 8

נושאים דומים

Back
למעלה