קראתי
הלכתי לחפש מניות
ראיתי שאני לא מבין על מה אני מסתכל ושזה לוקח לי יותר מדי זמן
מחפש מישהו שידריך אותי. כלומר: יעבור איתי ביחד על החומר ויסביר לי שוב, פרונטלית, על מה להסתכל, איך להבין אם מניה מסוימת מתאימה להיכנס לתיק שמעניין אותי.
אתה לא רוצה להשקיע ״יותר מדי זמן״.
אתה מתקשה ללמוד בעצמך.
אתה רוצה מישהו שישב איתך וילמד אותך ״על מה להסתכל״.
לדעתי אתה לא ריאלי.
גם אם מישהו ישב איתך ויראה לך איך הוא בוחר מניות זה יהיה נכון להיום. אני בספק רב מאוד (מאוד!) אם בזמן שבו תשבו ביחד הוא באמת יצליח ללמד אותך את רזי חקירת המניות. ובכל מקרה, בחירת מניות בפינצטה זה לא ״שגר ושכח״. אתה תצטרך להמשיך ולחקור כל הזמן הן את המניות שבחרת (והאם הן עדיין צריכות להיות חלק מהפורטפוליו שלך) והן מניות חדשות שצריכות להחליף/להצטרף לפורטפוליו שלך.
לא. אני משווה פה מה שאני מכיר (השקעה במחקי מדד לטווח ארוך, צבירה והשקעה מחדש אוטו' בקרן) למשהו שאני לא מכיר (השקעה במניות עם דיבידנד הולך וגדל, כדי לייצר הכנסה שוטפת עכשיו)
למה לא לשלב?
אתה מודע ליתרונות של השקעה במדדים מחקים לטווח ארוך אבל מעוניין בהכנסה שוטפת מדיבידנדים.
אתה יכול לבחור במדד רחב (עולמי או עוקב S&P500) שלא צובר את הדיבידנדים. לדוגמא: VTI מחלק 1.35% דיבידנדים ו- VT מחלק 1.92%.
SCHD שהציעו כאן מחלק 3.43%.
גילוי נאות…
בעוונותיי גם אני התפתיתי ל- ״מניות דיבידנד״.
אני מתייחסת מאוד ברצינות לחלק הפסיכולוגי של ההשקעות ורציתי/חשבתי שמניות כאלו, שמייצרות ״תזרים״, ישפרו לי את תחושת הביטחון במיוחד בעת ירידות בשוק ההון.
רציתי ״לישון טוב בלילה״ (או לפחות יותר טוב. בסך הכל אני די סבבה עם שוק ההון על כל התנודתיות שלו).
אז קניתי קצת SCHD בשביל לבחון את זה. לראות איך אני מרגישה כשיש ״תזרים״ (מכובד! - מעל 3% שזה ממש ״משיכה בטוחה״) שלא ״אוכל מהקרן״.
גיליתי שלי… זה ממש אבל ממש לא עושה את זה.
ירידות ב- SCHD שהיו גדולות יותר מאשר למשל ב- VTI הפריעו לי לא פחות ולמעשה הרבה יותר. בסופו של יום אני לא מטומטמת ויש גבול כמה אני יכולה לסובב את המציאות. כשהערך הכללי יורד, זה לא אומר שמצבי טוב יותר, רק בגלל שקיבלתי דיבדנדים ומספר המניות נשאר זהה. מספר המניות זו החלטה שרירותית של ההנהלה. היא הרי יכולה להחליט על ספליט וזה לא יהפוך את ערך החברה (או את ערך המניות שיש ברשותי) להיות פתאום שווה פי 2-4 או 10 (או כל מספר אחר בגובה הספליט) רק בגלל שב-״קרן״ שלי יש יותר מניות.
בקיצור… חזרתי למדדים הרחבים שלי שאני מרגישה איתם בטוחה. ובחשבון אחד (שבו אני חייבת קרנות אמריקאיות) גם נשארתי עם קרנות מחלקות (אני בחרתי VT).
אז תכלס יש גם מדי פעם סוכריות שנכנסות לחשבון הדולרי וזה באמת כיף. אבל מה שחשוב שזה לא משנה את אסטרטגיית ההשקעה המקורית - מדד מניות רחב. וזה מה שמאפשר לי באמת לישון טוב בלילה.