• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מורה לדיבידנדים

• פותח הנושא פותח הנושא whybe
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
זה מורה מצוין, תעבור על כול פוסט מספר פעמים
תודה!
מסביר שוב
עשיתי זאת כבר, מספר פעמים.
אולי אני הדפוק, אבל זה לא נכנס לי בצורה הזו, מרגיש שאני טוחן מים. המסקנה שלי, אני צריך מישהו שישב איתי ויעשה לי שיעור פרטי. מתיאוריה לפרקטיקה - איפה טכנית לוחצים, על מה באתרים מסתכלים, וכו'. לא מחפש ייעוץ מה לקנות, אלא איך ליישם את מה שכתוב (לצורך העניין ממש כאן בבלוג)… מה שיוצא לי זה כמו הסרט של האחים מרקס: alphabet soup.

לא. הכוונה:

השקעה במחקי מדד לטווח ארוך, כדי לייצר הכנסה שוטפת עכשיו

השקעה במניות עם דיבידנד הולך וגדל, צבירה והשקעה מחדש אוטו' בקרן

אני צריך מישהו שישב איתי ויעשה לי שיעור פרטי. מתיאוריה לפרקטיקה - איפה טכנית לוחצים, על מה באתרים מסתכלים, וכו'. לא מחפש ייעוץ מה לקנות, אלא איך ליישם את מה שכתוב (לצורך העניין ממש כאן בבלוג)…
בוא נתחיל בהתחלה: כתבת בהתחלה שכבר יש לך בית השקעות.
* הכוונה האם יש לך פלטפורמת מסחר?
* אתה יודע באיזו סביבה אתה הולך לסחור?
* בארץ (ואז דרך IRA או רגיל) או בחול (אינטראקטיב)?

נערך לאחרונה ב:
קראתי
הלכתי לחפש מניות
ראיתי שאני לא מבין על מה אני מסתכל ושזה לוקח לי יותר מדי זמן

מחפש מישהו שידריך אותי. כלומר: יעבור איתי ביחד על החומר ויסביר לי שוב, פרונטלית, על מה להסתכל, איך להבין אם מניה מסוימת מתאימה להיכנס לתיק שמעניין אותי.
אתה לא רוצה להשקיע ״יותר מדי זמן״.
אתה מתקשה ללמוד בעצמך.
אתה רוצה מישהו שישב איתך וילמד אותך ״על מה להסתכל״.

לדעתי אתה לא ריאלי.

גם אם מישהו ישב איתך ויראה לך איך הוא בוחר מניות זה יהיה נכון להיום. אני בספק רב מאוד (מאוד!) אם בזמן שבו תשבו ביחד הוא באמת יצליח ללמד אותך את רזי חקירת המניות. ובכל מקרה, בחירת מניות בפינצטה זה לא ״שגר ושכח״. אתה תצטרך להמשיך ולחקור כל הזמן הן את המניות שבחרת (והאם הן עדיין צריכות להיות חלק מהפורטפוליו שלך) והן מניות חדשות שצריכות להחליף/להצטרף לפורטפוליו שלך.

לא. אני משווה פה מה שאני מכיר (השקעה במחקי מדד לטווח ארוך, צבירה והשקעה מחדש אוטו' בקרן) למשהו שאני לא מכיר (השקעה במניות עם דיבידנד הולך וגדל, כדי לייצר הכנסה שוטפת עכשיו)
למה לא לשלב?
אתה מודע ליתרונות של השקעה במדדים מחקים לטווח ארוך אבל מעוניין בהכנסה שוטפת מדיבידנדים.
אתה יכול לבחור במדד רחב (עולמי או עוקב S&P500) שלא צובר את הדיבידנדים. לדוגמא: VTI מחלק 1.35% דיבידנדים ו- VT מחלק 1.92%.
SCHD שהציעו כאן מחלק 3.43%.

גילוי נאות…
בעוונותיי גם אני התפתיתי ל- ״מניות דיבידנד״.
אני מתייחסת מאוד ברצינות לחלק הפסיכולוגי של ההשקעות ורציתי/חשבתי שמניות כאלו, שמייצרות ״תזרים״, ישפרו לי את תחושת הביטחון במיוחד בעת ירידות בשוק ההון.
רציתי ״לישון טוב בלילה״ (או לפחות יותר טוב. בסך הכל אני די סבבה עם שוק ההון על כל התנודתיות שלו).

אז קניתי קצת SCHD בשביל לבחון את זה. לראות איך אני מרגישה כשיש ״תזרים״ (מכובד! - מעל 3% שזה ממש ״משיכה בטוחה״) שלא ״אוכל מהקרן״.
גיליתי שלי… זה ממש אבל ממש לא עושה את זה.
ירידות ב- SCHD שהיו גדולות יותר מאשר למשל ב- VTI הפריעו לי לא פחות ולמעשה הרבה יותר. בסופו של יום אני לא מטומטמת ויש גבול כמה אני יכולה לסובב את המציאות. כשהערך הכללי יורד, זה לא אומר שמצבי טוב יותר, רק בגלל שקיבלתי דיבדנדים ומספר המניות נשאר זהה. מספר המניות זו החלטה שרירותית של ההנהלה. היא הרי יכולה להחליט על ספליט וזה לא יהפוך את ערך החברה (או את ערך המניות שיש ברשותי) להיות פתאום שווה פי 2-4 או 10 (או כל מספר אחר בגובה הספליט) רק בגלל שב-״קרן״ שלי יש יותר מניות.
בקיצור… חזרתי למדדים הרחבים שלי שאני מרגישה איתם בטוחה. ובחשבון אחד (שבו אני חייבת קרנות אמריקאיות) גם נשארתי עם קרנות מחלקות (אני בחרתי VT).
אז תכלס יש גם מדי פעם סוכריות שנכנסות לחשבון הדולרי וזה באמת כיף. אבל מה שחשוב שזה לא משנה את אסטרטגיית ההשקעה המקורית - מדד מניות רחב. וזה מה שמאפשר לי באמת לישון טוב בלילה.

נערך לאחרונה ב:
אי לכך, אני מעוניין בתחום הזה של מניות דיב', לפחות כרגע.
אז אני שואל שוב, אם מישהו מכיר אדם או גוף שיכולים להדריך אותי hands on, כדי לקצר לי תהליכים?
אשאל כך, למה אתה חושב שתעשה את זה טוב יותר מקניה והחזקה של SCHD ודומיה?

אם אתה ממש מתעקש - אולי קורס וידאו ב- Coursera/udemy וכו'?

אשאל כך, למה אתה חושב שתעשה את זה טוב יותר מקניה והחזקה של SCHD ודומיה?

אם אתה ממש מתעקש - אולי קורס וידאו ב- Coursera/udemy וכו'?
אני לא. כמה אמרו פה שיש מדדים רחבים על מניות דיב' שגם מחלקים אותם, מוכן בהחלט לחקור את זה. לא שקלתי שזו אופציה. וגם פה, צריך להבין על מה להסתכל...

אבדוק את הפלטפורמות וידאו אם כי אני באמת מרגיש שפרונטאלי זו הדרך עבורי. מבחינת פוקוס, מבחינת חלוקת קשב, הפנמה של התהליך...

מוכן להיות סקרן.
תודה על ההצעות והפרספקטיבה

בוא נתחיל בהתחלה: כתבת בהתחלה שכבר יש לך בית השקעות.
* הכוונה האם יש לך פלטפורמת מסחר?
* אתה יודע באיזו סביבה אתה הולך לסחור?
* בארץ (ואז דרך IRA או רגיל) או בחול (אינטראקטיב)?
יש לי חשבון באקסלנס
יש כבר רכישה שעשיתי באורדרנט ספארק (שהתחלף בינתיים לפלטפורמה אחרת) למוצר מחקה מדד רחב.
יש שם גם הרבה מזומן שאני מחפש במה להשקיע (בהצהרה כדי לייצר הכנסה שוטפת)

לא. הכוונה:

השקעה במחקי מדד לטווח ארוך, כדי לייצר הכנסה שוטפת עכשיו

השקעה במניות עם דיבידנד הולך וגדל, צבירה והשקעה מחדש אוטו' בקרן
לצורך הדוגמה:
1. קרן אחת צוברת שנגיד עוקבת אחרי מדד כמו sp500 וממנה מוכר יחידות כדי לייצר הכנסה כל תקופה
2. קרן אחרת מחלקת שעוקבת אחרי מדד מניות דיב' ומייצרת מזומנים בתיק אחת לתקופה
3. הדיבידינד מקרן 2 נצבר בתיק כדי לקנות יחידות בקרן 1?

מעניין

לפי ראייתי השקעה פסיבית במניות דיבידנד והשקעה פסיבית במדדים דומות אחת לשניה, והבחירה באחת מהן תלויה בפסיכולוגיה של המשקיע.
לפי ראיית רוב חברי הפורום (שמביעים את דעתם), מניות דיבידנד הן אסון, וחברי הפורום פה כדי להסביר לך למה לא להתקרב לאסטרטגיה הזו.

כדי לענות על השאלה ששאלת - איך להשיג עוד ידע\מישהו שיעזור לך במה שאתה מבקש - אני יכול להמליץ על הפורום המעולה הזה https://dividaat.com/forum/.
הפורום עוסק בהשקעה במניות דיבידנד, ולתחושתי הסובייקטיבית שם ינסו לעזור לך, ולא להסביר לך למה מה שאתה מבקש הוא טעות.

לפי ראייתי השקעה פסיבית במניות דיבידנד והשקעה פסיבית במדדים דומות אחת לשניה, והבחירה באחת מהן תלויה בפסיכולוגיה של המשקיע.
אבל הן גם לא סותרות, אפשר להשקיע במדדי דיבידנד פסיביים ואפשר גם ללכת על מדד רחב ולשלב מניות או מדדי דיבידנד בנוסף.
לא חייבים ללכת "אול-אין" על אסטרטגיה כזו או אחרת, אפשר לשלב, זה מה גם אני וגם הסולידית עושים.
אפשר בכלל ללכת על "השיטה" האולטימטיבית, להחזיק תעודת סל רחבה אבל מחלקת, ככה גם תקבל את תשואת השוק (תוך איבוד קצת כסף למס) וגם תקבל תזרים דיבידנדים שהולך וגדל בקצב נאה.

אתה מודע ליתרונות של השקעה במדדים מחקים לטווח ארוך אבל מעוניין בהכנסה שוטפת מדיבידנדים.
הייתי רוצה להוסיף ולומר, שזה באמת אינדיבידואלי ותלוי צורך של המשקיע/ה
לדגומא, יש כאלה המעוניינים להחזיק במדדים מחלקים או מניות מחלקות על מנת לייצר איזשהו תזרים מזומנים שתפקידו יהיה לכסות על הוצאות שוטפות
זוכר שראיתי כמה פעמים בפורום כאלה שמחזיקים מחלקות בקרן השתלמות כדי לכסות על דמי הניהול, או מקבלים דיבידבד דולרי לחשבון הבנק ומשתמשים בו כדי לקנות
בדולר ובכך לחסוך עמלות מט''ח.
כל אחד והסיכונים והתנודתיות שהוא/היא מסוגל/ת לספוג.
אפשר, כמו בעלת הבית, גם למצוא את האמצע שלך.
כי ,ממה שידוע לי, ההבדל בין אמריקאית מחלקת לאירית צוברת נראה רק לאחר תקופה ארוכה (2 עשורים אולי, הייתי שמח אם מישהו יכול להסביר איך לסמלץ תשואה ולהשוות)
אז ככה שאולי זה פחות קריטי בשורה התחתונה ?

ההבדל בין אמריקאית מחלקת לאירית צוברת נראה רק לאחר תקופה ארוכה (2 עשורים אולי, הייתי שמח אם מישהו יכול להסביר איך לסמלץ תשואה ולהשוות)
יש דיון שלם עם חישובים, הסברים על החישובים וקישור לאקסל שמחשב

תסכים אותי שחברה עם קופה מלאה תיסחר במחיר גבוה יותר מאשר חברה עם קופה ריקה
מסכים שלצורך השוואה אם נצליח למצוא 2 חברות זהות בכל הפרמטרים אזי הצדק עימך
אבל, אם מה שכתבת היה תמיד נכון - היינו מוצאים מחיר מניה שלילי לכל החברות שיש להם מינוס בקופה.. הרי ברור שאין מציאות כזו

בנוסף, עד כמה שלמדתי מחיר המניה נקבע ע"י היצע וביקוש ולא לפי סכום השטרות המדויק שיש בקופת החברה

אבל הן גם לא סותרות, אפשר להשקיע במדדי דיבידנד פסיביים ואפשר גם ללכת על מדד רחב ולשלב מניות או מדדי דיבידנד בנוסף.
לדעתך גם מבחינה פסיכילוגית לא סותרות?
משקיע מדד - מסתכל על השווי בכל רגע, מעדכן אקסלים כדי לחשב כמה יהיה לו בגיל הפרישה. בזמן משבר יעשה מסלול מחדש יאזן או יחליף מדדים
משקיע דיבידנד\תזרים - מסתכל על המשכורת שנכנסה לו ומזה מחשב כמה אוכל לקנות בסופר. בזמן משבר יבדוק אם התזרים נפגע (לא בטוח) ולכן ימשיך להחזיק

משקיע שמשלב בין שניהם שאיננו רובוט וטעון בהמון רגשות על האוצר שלו (תיק ההשקעות) שצבר בהכרח יכנס לפאניקה בעת משבר, כך או כך הפסיכולוגיה המשלבת תפגע בזה או בזה
אתה לא חושב?

1 - GM - גנרל מוטורס...חברה חזקה, אייקונית, שילמה דיבידנדים במשך עשורים...עד שפשטה רגל ב2009.
2 - קודק - חברת שהוקמה ב1888, שילמה עשרות שנים דיבידנד, עם % חלוקת דיבידנד גבוה...עד שהעולם השתנה...ופשטה רגל גם.
אפשר להמשיך, RadioShack, Barnes and nobles, Washington mutual, AIG וכו...
האם משקיעי המדדים לא נפגעו כתוצאה מפשיטות אלו?
לענ"ד כן, ולכן הרשימה לא מטה את הכף לטובת המדדים על פני השקעה בדיבידנדים

מה שבטוח הוא שהשיטה לא יעילה מבחינת מיסוי
אתה מתכוון בהשוואה להשקעה במדד?
אם ניקח לדוגמה את המדד שכולם מדברים עליו SP500, אזי גם בתוכו ישנם חברות שמחלקות דיבידנדים ומשקיעי המדד משלמים (באופן עקיף) את אותו המס שמשקיע דיבידנד מחזיק באופן ישיר משלם.

נכון, יש יתרון מיסוי לאיריות, אבל אתה מוסיף לעצמך נקודת סיכון נוספת (גיאופוליטי, רגולטורי וכו') על תיק ההשקעות שלך וזה כבר התייחסות פסיכולוגית (שינה טובה בלילה). במקרה הזה השאלה שצריכה להישאל היא האם נעדיף לשלם 10% תוספת כדי שהתיק ההשקעות שעבדנו עליו בזיעת אפינו לא יעבור באירלנד שטופת השנאה?
שאלה אישית שכל אחד צריך לענות לעצמו, רק נוסיף כמה קישורים המציגים את "האהדה" של אירלד ליהודים\ישראלים:

"לגרש את הטרוריסטית": שגרירת ישראל באירלנד בעין הסערה

אבודים בדבלין: אחרי ההכרה במדינה פלשתינית - מה עוברים הישראלים והיהודים באירלנד שטופת השנאה

"המצב באירלנד יותר מורכב ממה שמציירים בארץ": כך נראים החיים במדינה בצל המלחמה

אבל, אם מה שכתבת היה תמיד נכון - היינו מוצאים מחיר מניה שלילי לכל החברות שיש להם מינוס בקופה.. הרי ברור שאין מציאות כזו
מה הקשר?
היא אכן תסחר בפחות מהשווי הכללי שלה (נכסים, נתח שוק, פוטנציאל)

במקרים רק של מינוס? היא תהיה בחדלת פרעון.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אחת הטענות בהחזקה של מניות דיבידנד זה ששיעור המניות המוחזק יכול להיות גדול יותר בהשוואה אילולא היית מחזיק מניות דיבידנד. במקום למשל אג"ח.

אלו בין היתרונות היחידים שאני רואה בהשקעה בתיק כזה.

בנוסף יש קרנות דיבידנד כגון schd schy

דרך אגב schd נותן פייט למדד s&p . נכון שהיה בפיגור בשל אחזקת סקטור טכנולוגיה נמוכה. אבל...

"During the timeframe between 1999-2014, The S&P 500 posted an annualized average return of 5.41% vs. 10.38% for the Dow Jones U.S. Dividend 100 Index."

מתוך:

נערך לאחרונה ב:

נושאים דומים

Back
למעלה